login |

Második blikk: The Passage + Roswell, New Mexico

2019. 01. 24. 19:32 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, ,

Vannak azok a közepes sorozatok, amikben a pozitívumok erejét csökkentik a negatívumok. És vannak azok, amik esetében alig lehet találni valamit, ami a szürkeségből bármelyik irányba kibillentené őket… Ez a kettő számomra eddig ilyen. Előre ellövöm, hogy mindkettőt kaszálni fogom, pedig nincs sok érvem ellenük. A nagyobb bajom, hogy mellettük sem – via Holló színház és Mr. Spigott.

The Passage – 1×02: 5/10. (Pilotkritika itt.) Pont olyan volt a folytatás, amilyenek gondoltam: a két főszereplő menekül (max az ő kapcsolatuk miatt nézném a sorozatot), az egyik random mellékszereplő érdektelen, egy mondatban kifejthető flashback-et kapott, minden más kiemelt karakter (van sok) is kapott 3-3 jelenetet, szóval ami a sorozat mellett tartana, így kábé a rész negyedét-ötödét kapta meg.

Nem vitatom, hogy a 12. részre lehet, hogy a többi szál is érdekessé válik az építkezésnek köszönhetően és addig a mitológia is combosabb lesz, de a világon semmi sem visz arra, hogy időt fektessek a sorozatba azért, hogy jövő héten mondjuk a doktornő, a halálraítélt vagy az egyik vámpír múltjának pár szeletét visszaemlékezésként megkapjam.

Ma egy sorozat jobban teszi, ha azonnal megfog. Valamivel. Bármivel. Stílussal, karakterrel, egy szállal. Hiszem, hogy ha nem lenne 30 hasonló és 20 sokkal jobb csak a jelenleg futók között, akkor simán elmerülhetnék benne, és ha teljes évados premier lett volna, akkor lehet, hogy még pár részt megnéznék, hogy lássam, van-e értelme, de így már ez a 40 perc is totális időkidobás volt.

A sok szálon való parányi lépkedés hetente kevés. Kell mellé még valami, ami mellette tart. Ez így közepes a totálisan érdektelen, jellegtelen fajtából, amiben még negatívumokat sem nagyon látok a szürkeség miatt. Verdikt: kasza, nem nézem meg az 1×03-at.

Roswell, New Mexico – 1×02: 5,25/10. (Pilotkritika itt.) Hasonlókat érzek a Roswell kapcsán is, csak ez jobban érdekel, ezért a hajszállal jobb osztályzat. Jobban érdekel, mert az alapszituációban még mindig benne lehet egy fordulatosabb, érdekes sztori.

Amit viszont eddig mutattak, az inkább megint csak teljesen ártalmatlan, elnézhető volt, kár, hogy az érzelmi kavarások ennyire túlsúlyában (felőlem jöhetnek az érdekes romantikázások, de ha csak azért van, hogy legyen, akkor nem kérek belőle – itt a záró percekben a két egymásra vágott szeretkezésről nagyon lejött, hogy fanservice…) igazából csak a tesó halálának a rejtélye érdekes. Amit majd részenkénti 5 perc nyomozással és a 6. részben a majdani gyilkos behozásával (és fináléban való leleplezésével) fognak jó eséllyel feloldani.

Továbbra is tartom, hogy egy-két jobb gondolat akad ugyan a sorozatban, de azok jönnek és mennek, soha nem kapnak gondolatiságbeli folytatást. Maga a központi felépítése az új Roswell-nek pedig egyelőre híján van minden ambíciótól. A társadalmi problémák kapcsán szócsőnek jól használják a sorozatot, és biztos vagyok, hogy később még jobban körbejárják a másság és a kívülállóság kérdését, de jó sztori is kéne mellé. Verdikt: ha ráérek, még egy részt megnézek.

UPDATE: Ja, azt nem is írtam, hogy a dráma kedvéért való titkolózással elég sok mindenem tele van. Itt a fő drámát olyasmi adja, amit meg lehetne beszélni.

5 hozzászólás Ne habozz!

Zsanna - 2019. 01. 24. 22:07

Na. Én elkezdtem nézni a Roswellt. Az első rész felkeltette az érdeklődésemet, de már ott is fura volt, hogy az utolsó 6 perc abszolút nem volt egyben az addigiakkal. Ugyanezt éreztem most is a második résznél. Hogy megnéztem kb 36 percet, hogy aztán az utsó 4-6 percben az egészet kidobhassuk. Annyi, hogy az első rész záródala elvitte a rossz szájízt, mert abban az összevágásban nagyon ütött. A CW-n ehhez mindig is nagyon értettek. (lsd.: a Linkin Park-cover a Legasies egyik részének kezdésében) A második résznél ez már nem annyira jött be, nem is tudtam érzelmileg belevonódni. A harmadik részt azért még bepróbálom, hátha. De egyet értek az írással, ez így kicsit kevés lesz, pedig lehetne valami különleges is.

Tyberius06 - 2019. 01. 24. 23:43

Roswelt nem nézem. A bemutató nem jött be. Majd talán a régit pótolom vmikor.

The Passage 1×02 – kasza

Teljesen egyet tudok érteni winnie gondolataival. Egyébként valóban, ha teljes évados premier lett volna, akkor most nézném a harmadik meg negyedik stb… részeket, de így esélye nincs. Az is igaz, hogy sok a mellék szereplő és nem mindre vagyok kíváncsi. A doki bácsi még okés lenne, bár az ő drámája a feleséggel gyorsan lett felépítve, gyorsan elhadarták a morális problémát, megint megemlítették Kínát meg Észak-Koreát, hogy ott már tombol a járvány… Az egyetlen érdekes dolog a vámpírok telepátiája volt, amit végre a dokibácsi is kezd felfogni.
A fő üldöző nem hogy két dimenziós karakter, egyszerűen nincs dimenziója. Nem értem a motivációit, egyszerűen üres a karakter. És akkor a végén ez a nem kell átfésülni a házat baromság :D :D
Valahogy nem vagyok rá kíváncsi…

winnie - 2019. 01. 25. 04:48

Ja, azt nem is írtam, hogy a dráma kedvéért való titkolózással elég sok mindenem tele van. mármint, hogy max nem mondja el és a lény rájön, hogy nem mondja el és elkezd nyomozni.

ahelyett, hogy leültetné őt és rákérdezne.

Zsanna - 2019. 01. 25. 17:16

A “lény”. Találó. ;) De egyet kell értenem. Vampire Diaries. Ott mindenki kinyírta valaki egyeneságbeli rokonát, mégis kettő perc alatt megbocsátottak és szerelembe estek. Itt is hasonlót sejtek. Bár a Roswellben eddig két rész volt és csak egy rendezvény, mert a VD-ben minden részben volt valami bál/találkozó/piknik stb. Nagyon adja magát az összehasonlítás. Hasonlítanak, csak az uncsi vámpírokat lecseréltük mencsi földönkívüliekre. Na jó, befejeztem a szemétkedést. Megnézem a harmadik részt, aztán döntök, folytatom-e.

Ubi - 2019. 02. 06. 14:26

Zsanna: folytatod?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz