login |

Runaways: a 2. évad – írta Jemima

2019. 01. 27. 21:25 - Írta: vendegblogger

22 hozzászólás | kategória: kritika,

A tavalyi év végén visszatért a Marvel egyik legfiatalabb sorozata egyből a teljes második évaddal a Hulura. A történet pontosan ott folytatódik, ahol tavaly abbahagytuka fiatalok szökevényekké váltak.

A Runaways nagy előnye továbbra is, hogy nem akar mindent azonnal lenyomni a torkunkon, minden szereplőnek – és nekünk nézőknek is – hagy időt, hogy feldolgozzuk a történteket, miközben tovább szövi a cselekményt.

Az évad talán legnagyobb jelszava a „No more lies” volt, amire House doktor tanítványaiként egyből rávághatjuk, hogy „Everybody lies”. Talán nem árulok el nagy titkot – tényleg így van. Fogadkoznak a szülők egymás előtt, megígérik a fiatalok is maguknak, de közös, emberi vonásunk, hogy jobb vagy rosszabb okok miatt időről-időre hazudunk. A hazugságok, a makacsság és a (szülők részéről) szabadulni akarás mozgatja az évad elején a szálakat.

– I have to destroy your phone. I can save everything, anything you want is yours. Then I’m gonna make your phone look like the mountains of Wakanda.
– Can you do that?

A 13 rész igazából két félévadként működik. Az elején, ahogy írtam, onnan folytatjuk, hogy a fiatalok elszöktek és otthont keresnek, a szülők pedig a rendőrséget bevonva próbálnak a nyomukra akadni. Az évad közepén aztán összecsapnak az erők, hogy a második felében új irányba menjenek tovább.

Az S1-es színvonalat ügyesen megtartották és tudtak hozni olyan új fordulatokat, ami miatt nem váltak kliséssé a történetek. Számomra (darálva) minimum 7.5/10-es élményt jelentett. A fényképezés gyönyörű és a zenék is nagyon rendben vannak végig. A tovább mögött részletesebben kifejtem kalandokat is. Spoilerekkel.

Tehát az évad első felében teljes mértékben az első évadban látottak folytatására és megoldására koncentrálnak kedvenc szökevényeink. Visszatérő motívum, hogy ugyan megfogadták, hogy többé semmilyen közük nem lesz a szüleik világához, akarva-akaratlanul mégis kénytelenek hozzájuk fordulni az évad során. Tetszik, hogy nem lett hirtelen mindenki Marvel-hős, hanem továbbra is csak ismerkednek az erejükkel, próbálgatják azt.

Ugyanakkor a szülők sem ülnek tétlenül.

Próbálnak megtenni mindent, hogy megszabaduljanak Jonah-tól és visszakapják a gyermekeiket, nem riadnak vissza semmitől. Idén végre Janet is megmutatta, hogy nem csak Victor felesége és Chase anyja, hanem tudományos munkájával ő is hozzájárul a Pride céljaihoz. Az egész évadra jellemző, hogy az anyukák keményebb oldalukat is megmutatják, de ezt mindjárt kifejtem még.

A fiatalok miután szállást találnak, megpróbálnak csapatként együttműködni, ami az évad közepi nagy összecsapásra jól összekovácsolja őket, annak ellenére, hogy a legtöbbjük magánéletét addigra alaposan megkavarják.

És itt el is jutottunk az évad klisésebb részeihez. A szerelmeseket szét kellett robbantani, az árva lánynak megadni az új családtag illúzióját, a magányos srácnak egy új barátot. Mindet láttuk már jobban-rosszabbul kivitelezve, de úgy gondolom itt többségében jól nyúltak a szálakhoz. Érthetőek a motivációk és – tinikről beszélünk – a reakciók is. Egyedül talán Gert egyetemi tervei voltak feleslegesen behozva, de lehet, hogy a későbbiekben még épül rá valamilyen cselekmény.

Tehát az évad közepén megtörténik az összecsapás, amiről már egy ideje tudjuk, hogy elkerülhetetlen lesz, és Nico megteszi, amire az egész Pride képtelen volt. Nico innentől pedig afféle deux ex machina-ként funkcionál, amikor szorult helyzetbe kerülnek, mindig tud valamit tenni a siker érdekében, még ha ez áldozatokkal is jár.

Az évad második felében új szálakat kapunk. Kiderül, hogy a nagy összecsapás során Jonah-hoz hasonló lények szabadultak el és a hátralévő részekben lassan megtudjuk, hogy kiknek a testébe költöztek. Természetesen kedvenc főgonoszunk sem hagyta itt a földi létet, bár ez talán egy kicsit olcsó húzás volt a történet szempontjából, de így tudták a családi szálat ebben a sztoriban is fenntartani.

Aztán kiderült Leslie terhessége is, mely teljesen vártalanul jött (a színésznő terhességét szőtték bele a történetbe), de így legalább elfogadható fordulat volt, hogy a születendő gyermeke érdekében átáll a fiatalokhoz.

Az idegenek által megszállt szülők pedig új szintre emelik a gonoszságot, készen állnak arra, hogy fegyvereket készítsenek a fiatalok ellen és erről sikeresen meggyőzik a párjaikat is. Számomra nagyon tetszett, hogy az anyákat írták keményebbre, ők azok, akik elintézik a dolgokat, a legtöbb apuka csak próbálkozik. Ez és az évadzáróban végrehajtott támadás viszont szükséges ahhoz, hogy mindenkiben eldőljön, hogy nincs visszaút a szülői házba, menekülni kell. A következő évadban ez már valószínűleg egyikükben sem fog felmerülni.

Alex gengszteres szála szerintem nagyon jól sikerült, látszott, ahogy fejlődik az évad során és véghez vitte, amit szeretett volna. Chase-t az apja talán felültette a hazahívással, de szeretném hinni, hogy Victor azért is tette, hogy a fia így talán majd meg tudja állítani Jonah-t. Karolina is szépen fejlődött, most már teljesen ura az erejének és tudja is, hogy mikor kell használni.

Gert és Molly továbbra is jók együtt és külön is és megvoltak a pillanataik az évadban, de talán most ők nem haladtak annyit, mint a többiek. Nico pedig… hatalmas utat járt be és szerintem az övé a legkeményebb sztori az évadban és a legjobban koreografált harcjeleneteket is megkapta a záró epizódra.

Az évad végére pedig sikerült mindenki olyan helyzetbe hozni, hogy alig várom, hogy jöjjön a következő adag és megtudjuk, hogyan húzzák ki egymást a szülők karmaiból a fiatalok. Hol is késik az a berendelés?

22 hozzászólás Ne habozz!

FP Jones - 2018. 12. 22. 13:45

A 2×01 és 2×02 nekem meg kategória volt, de utána folyamatosan indítottam a következőt, ha véget ért az egyik.

Mate4182 - 2018. 12. 29. 10:34

A masodik evad elso felet mar meg is neztem. 5 resz konnyen lecsuszott, foleg hogy elotte par nap volt az elso evad is.

Kifejezetten tetszik a sorozat. Az elso evad pozitivumait meghagytak, jo a dinamika a karakterek kozott, bar az 5. reszre mar egyre tobbszor jonnek elo folosleges konfliktusok a sracok kozott.

Es a szulok is egyre nehezebb utalni oket mint az elso evad elejen, de azert meg kitartok :D

mSO - 2018. 12. 30. 20:48

Sokkal lassabb, mint az első évad, de a vége felé felpörög, és van egy-két rész, ahol van valami akció. Összességében viszont jó fordulatokat hoz, ha lassan is.

Brigante - 2019. 01. 01. 15:38

Jó lett. Néha kicsit idegesítő, de pont jó… Nekem lazán 7.5/10

Mate4182 - 2019. 01. 12. 17:07

na, ezzel is vegeztem! kifejeztten orulok hogy anno nem tetszett, igy most egymas utan nyomhattam le mindket evadot !

kifejeztten tetszett tobb karakternek is a fejlodese, (Chase, Alex, Karolina, Nico) voltak akik nem igazan valtoztak (Molly, szulok fele) es voltak akik reszrol reszre jobban irritaltak (Gert, Gert anyja, Alex anyja, Karolnia neveloapja)

kivancsi vagyok hova fut ki a harmadik evad, de sajnos most sokat kell ra varni, ilyenkor jovok ra mi a hatulutoje a daralasnak :D

ja es megegy: csak en erzem ugy hogy foloslegesen rohadekok a kolykok Alexszel egymas kozott?

Tyberius06 - 2019. 01. 22. 17:26

Az évad második fele nekem nagyon szenvedés volt… Az utolsó rész kifejezetten nem tetszett, illetve Chase átállása vagy haza menetele a végén kifejezetten hatalmas baromság volt még akkor is ha kvázi gyerekekről beszélünk. A Gert-Chase kapcsolatnak voltak jó mozzanatai, de a “vége” kifejezetten idiótán volt megírva. Fura mód Nico és Karolina elég jól működtek és igazából Alex-szel se volt sok baj azon kívül, hogy ő kéne legyen a csapat esze, de kb az összes döntése rém kiszámítható és gyenge volt.

Kiváncsi vagyok merre mennek innen tovább, illetve hogy Nico átalakulásához van e köze az elveszett “tesó”-hoz. Szar fordulat lenne…

Sherlock20 - 2019. 01. 27. 22:40

Ez a sorozat következetlen és borzalmas.
2. évad 2-3 rész után kasza lett nálam.

mmonitor - 2019. 01. 28. 04:44

Én végigizgultam. Azt vártam, hogy az egész bandát borzalmas kínok közt elpusztítják a földönkívüliek vagy a szektások vagy akármi. Nem értem, hogy agy nélkül hogyan maradtak életben egy percnél tovább. Nagy csalódás ez az évad.

Enzo - 2019. 01. 28. 10:09

Na, van poszt végre, akkor bedobálom az eddigi kommentjeim… olvasni még nem merek, mert ahhoz spoileresek vagytok :D

2×01

Na, már megijedtem, hogy rögtön elvesztik szökevény jellegüket a gyerekek, de szerencsére csak egy hatalmas trollkodással indult a szezon, más gyerekeket találtak meg a kompetens rendőrök, nagyon röhögtem a hasonmásokon :DDD (Mondjuk arra kitérhetett volna a sorozat, hogy ez így full véletlen volt-e, vagy mi.)
Élvezetes volt amúgy az első rész, és találtak egy remek menedéket a végén, ami kiindulásnak jó lesz. És legalább nem kell Old Lace-t egy bevásárlókocsiban tologatni folyamatosan, mert az még mindig rohadtul feltűnő szerintem.

Highlights:
– Darius hogy megszívatta a festéssel Alexet, az meg azt hitte, meg kell ölnie valakit :D
– Aww, Nico nem lopott Gracielától (RIP), csak wicca temetést rendezett. Marha hangulatos lett amúgy a megemlékezés, ahogy szépen lassan mindenki odasereglett.
– Mollyt még mindig imádom, ahogy képességhasználat után instant bevágja a szunyát, akárhol van :DD
– Éééés, földrengés start! A végén elsőre azt hittem, hogy ezt csak álmodja Karolina, de most komolyan kiment találkozni Jonah-val? :O

#hétidézetei:
“It’s not that we don’t trust you, but…we don’t.” :D /Tina Minoru/(Tinóru?)

“-Oh, Jesus! Graciela’s a Bond Villain.” /valamelyik Yorkes/ :D

“*tolvaj srác elhajt a biciklin*
-His nickname is Mike On A Bike.
-Yeah? Well, mine is Chase.
-That’s not technically a nickn…never mind.” :DDD /szóvicc éérted/

2×02

1. Valahogy azt érzem, hogy Nico és Tina között van még valami hiányzó háttérsztori, egyébként mintha túl könnyen odaadta volna anyuka a staffot – mindenesetre a harc elég szürreálisan nézett ki így családon belül, ugyanakkor 3v1 is, Rob meg csak ott áll az oldalvonalon…
2. Ez a Livvie csaj elég direkt típus, nem sokat szarozott Alex elcsábításával :D
3. Vicces volt a villanyszerelők elriasztása Old Lace segítségével, tökéletesen működött a terv.
4. Micsoda “utolsó vacsora-szerű” snitt volt a gyerekek gyűlése fényképezésileg…remélhetőleg ez nem jelent semmit.
5. Felröhögtem, amikor Nico bekapcsolta a rádiót, és megszólalt a Gangnam Style :D
6. A végén sejtettem, hogy Dariust akarják bemártani, de hogy õ meg feldobja Alexet, na erre nem gondoltam volna, kicsit így zavaros lett a befejezés.

#hétidézete:
“-I feel like there’s a 50-50 chance that we’re gonna get electrocuted when you flip that switch.
-Come on. It’s way more like 40-60.
-Is that a 40 percent chance we’re gonna get electrocuted, or…
-It’s a hundred percent chance you’re gonna be blown away by my engineering prowess.
-‘Blown away’ feels like a poor choice of words.” :D /Gert&Chase/

Enzo - 2019. 01. 28. 15:52

2×03 (pótlás csütörtökről)

A rész fénypontjai:
– Chase felgyújtja a gyakorlóbábut, Nico eloltja a staff segítségével, majd fúj rá egyet, mintha csak füstölgő pisztoly lenne :D
– Figyeltétek, Nico és Alex hogy vannak elmentve egymás telefonjában? “Not the one” (1-es gyorshívón különösen ironikus), illetve “AssHole” :DD
– Victor most tudta meg, hogy Janet lőtte le.

A rész kevésbé fényes pontjai:
– Alex ügyesen felhívta Nicot a kocsiból, de levette a hívás hangerejét is, hogy Nico hangja ne hallatszódjon ki?
– Apropó Nico, ő így full sminkkészletet hozott magával, vagy a romos házuk ilyen mindennel felszerelt? Kicsit kinézhetne leharcoltabban is a lány, na :D

Mégiscsak jól tippeltem, hogy Dariust mártják be a gyerekek tisztázása érdekében, de hogy még le is lövik… kár érte, jó figura volt, az első évad után nem számítottam rá, hogy ennyire fontos szerepe lesz egy ideig. Christina meg nyilván hazudott neki, amikor azt mondta, hogy a férje nem tud róla, hogy itt van, csak nem értem, ezt minek kellett, ha utána úgyis lelőtte?
A másik szálon is tetszett a vége, ki lehet ez a Topher nevű új srác? És vajon Molly mellett rá vonatkozott a “She has the same eyes as him” kitétel?

#hétidézetei:
“-I’m not sure you know this, but the National Sleep Foundation recommends eight to ten hours of sleep for adolescents between the ages of 13 and 18.
-Is this because you stayed up all night with Chase?
-Stayed up all night talking. About the inherent racism of the early women’s movement. Also, how technology is shaping fourth wave feminism, but really also…um, if that water stain on the ceiling looks more like an acorn or Danny DeVito.
-Chase talked about all that?
-He may have mostly listened.
-No wonder he’s still sleeping.
[…]
– Chase. C’mon.
-Isn’t the whole point of not going to school so we don’t have to wake up on time anymore?” (jogos) :DD /Gert,Nico,Chase/

“-How are your alien crypto-analysis skills?
-Honey, I thought you’d never ask.” :DD /Victor&Janet/

“Forget a spellbook, I need a thesaurus.” :DD (érdekes lesz így használni a staffot/

“Pimped your ride. […] Need to work on my taglines.” :DD /Molly/

Enzo - 2019. 02. 22. 01:17

2×04 (pótlás 2 héttel ezelőttről)

– Ja hogy Geoffrey Wilder nem tudta, hogy a felesége mire készült, akkor ezt tévesen írtam az előzőben.
– Topher annyira látszik, hogy csak jót akar, de persze érthetően bizalmatlanok vele szemben.
– Wow, Alex nem unatkozott, komoly kis fali infotáblát összerakott az egészről :O
– Carolina random kamu pénzkeresős ötletén felröhögtem, elég merész lenne :D
– Uh, az IT halandzsa elég tré volt a részben – persze nem egy Mr.Robot szintet várok el, de azért ez így gagyi.
– Reméltem és sejtettem, hogy Nico nem csak úgy magától lett ilyen kedves Topherrel, és tényleg nem, lenyúlta azt a port amit beszív a srác. Elég cliffhangeres lett a vége… az ő száluk is félbemaradt, meg Jonah és Carolina is lelebegtek a gödörbe…

#hétidézetei:
Topher: -So what is it?
Gert: -It’s a ‘she’.
Nico: -She’s a rescue.
Carolina: -So her breed is unclear.
Chase: -Pit mix, maybe?
Topher: -So a girl with glowing eyes, a witch with a magic stick, and now a stray pup who had Godzilla for a dad. Feels like I’m in the right place.” :DD

“-Congratulations. Our kids are no longer wanted for murder.
-We brought scones.” :D /Minoru-k/

“Fine. But if any dime store SpongeBob gets a little handsy with you, I’m turning his ass into Plankton.” :DDD /Nico/

Enzo - 2019. 03. 03. 00:24

2×05 (pótlás múlt szombatról)

Hűha, hirtelen kaptunk rengeteg infót, fontos történéseket és remek beszólásokat egy rész alatt.
Topher flashbacknek eléggé ideje volt, kiderült, hogy ott volt a labornál, amikor Hernándezék meghaltak, Jonah-ról is megtudtuk, hogy valami űrhajóval idepottyant földönkívüli, Carolinának meg a gödörben van az űrlény-csillám-tesója (vagy mi). Oké.

Darabkák:
– Gert autós üldözése vicces volt, aztán meg csak meresztettem nagy szemeket Topher önfeláldozásán, RIP.
– Rob Minoru elég badass módon fenyítette be Jonah-t, kapóra jött, hogy Carolina a múltkor otthagyta a karkötőt. Csak nem számolt a hűséges szektás nőcikkel…
– Nagyon faja volt a zenés montázs a végén, ahogy Jonah visszavitte az ájult Rob-ot a szülőknek (neszeb*meg), valami magas néger csaj (aki ott volt a Topher-esetnél) felgraffitizte a főcímes festményt egy falra, Carolina meglátogatta anyukáját válaszokért, Gert pedig nem bírta tovább, és kórházba ment.

#hétidézetei:

“She was on the debate team, and we’re not as trusting as we used to be. Also, was the One Direction thing an insult or a compliment?” :D /Chase/

“The sister of my sister is my sister.” :D /Topher/

“-Well, I’ve never been more intimidated by a teenage girl in my life.
-You didn’t know me in high school.
-I wouldn’t want to.” :D /Dale & Tinóru, Eiffel “kihallgatása” után/

“-That’s bullshit!
-Did Molly just curse?
-Yep. PG-13, but definitely a curse word.” :D /Gert/

“-If he gets caught, who knows what they’ll do to him? Which is the same thing that I did to Graciela.
-No, she was a sweet, innocent lady, not some shady rock molester.” :D /Chase/

Enzo - 2019. 04. 03. 17:12

2×06 (pótlás péntekről)

Az előző rész mintha lezárt volna egy darabot az évadból, és most kezdenénk ráfordulni a végső konfliktusok felé vezető útra (bár, fene tudja, még 7 rész). Ennek megfelelően volt feszkó a csapatban rendesen a párok között… Nico és Karolina is összeveszett, illetve Gert is felbosszantotta Chase-t ezzel a finoman szólva is érdekes tervével, hogy Chase nevét használja a kórházban meg Janetet hívatja oda.
Most már legalább tisztult a “mindenki vs Jonah” felállás, de azért még nincs béke a gyerekek és a szülők között, sikerült is megmenteni/elrabolni Geoffrey Wilder-t (Alex elég badass volt a végén, mikor mondta, hogy “most az én házamban vagy” :D), ez még érdekes lesz.

Darabkák:
– Nico-nak a tükörben Amy-arca volt, amikor benyitott Karolinához, nice touch.
– Ez a konditermes fürdős jelenet Geoffrey-vel mi az isten volt már, milyen fénypókos-karmos-wtf képessége van Jonah-nak? Geoffrey meg eleve készült valamire (mert küldött egy üzenetet a feleségének), de mire? mert gondolom nem erre :D
– Tetszett Karolinától az elterelő szivárványfény a templomban, hogy odavolt a sok birka :D
– Eljutottunk egy fontos pontra: Nico megtudta, hogy Jonah ölte meg Amyt…

#hétidézetei
“-It doesn’t matter, because the day after tomorrow, I’ll never have to see your faces ever again.
-Because you’re gonna pull off our faces?” :DD /Jonas&Dale/

“-Can I say something crazy?
-Pretty on-brand for you.” :D /Stacey&Tinoru/

“-Yeah, sure because I’m just the NPC in the MMORPG of your lives.
-I didn’t follow any of that, but if you’re busy, I’ll leave you alone.” :D /Alex&Karolina/

Zoli221 - 2019. 05. 02. 13:57

Csak nekem volt ez a 13 rész sok? Kevesebben sokkal jobban meg lehetett volna oldani, feszesebb cselekménnyel, mert rengeteg következetlenség volt benne, pl nem is egy szülő járt a csapat szállásán, de azért továbbra is keresik őket vagy amikor az egyik karakternek meghalt a pótapja, ezután nyugodtan leül Mortal Kombatozni,mintha mi sem történt volna. Ahhoz képest hogy csövesek, a sminkek meg a ruhák mintha egy divatlapból jöttek volna, a leszbikus szerelmi szál pedig rettenetesen erőltetett volt, 0 kémia volt a 2 lány között.

Enzo - 2019. 05. 14. 21:28

2×07 (pótlás 2 héttel ezelőttről)

Mindenki készült Jonah ellen, kicsit évadzáró feelingje volt az egész résznek, nagyon látványos és meglepő zárással.

1. Érdekes volt a flashforward-szerűség az elején, azt hittem egy ideig, hogy későbbre vonatkozik, de a rész végén megkaptuk a jelenben is.
2. Mindenki úgy meglepődött, amikor Alex odavitte őket az apjához, hogy ő fog segíteni, mintha nem együtt hozták volna el őt a templomból. Vagy csak azon háborodtak fel, hogy miért kéne összeállni az “ellenséggel”?
3. Tökre kiesett ez a “Chase üzen a jövőből” szál, annyira régen volt már.
4. Gibborim szekta 1: szép volt a kontraszt, milyen szürreális a fegyverek kiosztásakor “have a blessed day”-t mondani :D
5. Gibborim szekta 2: a furgonok eltérítése alapvetően egy kicsit szerintem nehezen hihető terv volt, viszont a csavaron jót mosolyogtam, hogy isteni beavatkozásnak hitték a szektások, ezért jár a pluszpont a készítőknek.
6. Jó húzás volt Destiny tesójának a behozatala is, de miért csak ilyen későn? (És lesz-e folytatása ennek a szálnak, így hogy Frank egy átlátszó improvizálással kiiktatta a srácot?)
7. Ooooké, Nico kiemelkedése a gödörből elég badass, az organikus űrhajó felrobbantás meg marha látványos volt, azt meg kell hagyni.
8. Na arra nem számítottam, hogy Nico egyszer csak leszúrja Jonah-t a staffal, wow. Most nemtom mi lesz.

#hétidézetei:
“The family that glows together, grows together, right?” :D /Gert/

“-Your husband’s strength and stamina would have been most helpful. Who wouldn’t want Geoffrey Wilder inside of them?
-Don’t think that’s what he meant.” :DDDD (na itt megfulladtam majdnem :D) /Jonah&Dale/

“Gotta love Take Your Son To Work Day.” :D /Alex/

“Badass Latinas: one. Aliens: zero.” :D /Molly/

Enzo - 2019. 06. 12. 17:11

2×08 (pótlás múlt hétfőről)

Egyfajta második félévad-kezdésnek is felfogható ez a rész, érdekes volt látni, hogy mennyire felszabadultak mind a gyerekek (kivéve persze Carolina), mind (pláne) a felnőttek Jonah halálával, most látszik csak igazán, hogy mekkora volt a befolyása. A másik dolog, ami dominálta a részt, az a mellékkarakterek talán az eddiginél picit hangsúlyosabb szerepe, gondolok itt főleg Tamarra és Livvie-re, de az Aura-Frances duó, Flores nyomozó, az AWOL nevű arc, vagy épp Vaughn is ide vehető.

Darabkák:
– Jonah flashback, kellett már, főleg a hippi kommuna tetszett, ahol megtalálta David Ellerh-t (Aurával és Frances-szel az ágyban, lol), meg ott volt a kicsi Leslie is :D
– Az IT bullshit és Alex tech-képességeinek túltolása egy kicsit azért zavar, most a hotelbe bejutás volt az újabb nagyívű ötlet. De legalább tanultam belőle valamit, ez a Brocious-ügyről nem is hallottam még.
– Gert és Chase kamu (de részben mégis időszerű) veszekedése a szobalány lekoptatására…hatalmas jelenet :DD
– Frank de szemét, a saját csomagtartós ügyletének feloldását használja arra, hogy besározza Leslie-t és megakadályozza a Gibborim bezárásában.
– Hopp, szívás a vége, Molly kicsit nagyképű volt az erejével, túl kevés ellenállásba ütközött eddig.

#hétidézetei:

“-To finding our children.
-And a six-and-a-half foot Deinonychus.” :D

“-I wanna come. Can I come?
-Well, could you be, like, 60% less chipper?” :DD /Molly&Nico/

Enzo - 2019. 06. 22. 22:35

2×09 (pótlás múlt vasárnapról)

A részkezdés tetszett a legjobban, Molly amilyen szöveget lenyomott Floresnek, az hatalmas volt, és aztán ahogy megjön a felmentő sereg…badass, na!
A központi történések nagyrészt a frissen fontos szerepet kapó AWOL körül forogtak, aki előbb együttműködni látszott Tamarral, aztán mégsem, és a legvégén Alexet is rendesen átverte, hogy Livvie elrablásával meglegyen az egyik záró cliffhanger. A másik szál: nem tudom, mi volt ez a drón, ami lefújta valamivel Old Lace-t, de gondolom összefügg azzal, hogy Gert elkezdett rosszul lenni, ami meg összefügg Tinoru tortakóstolásával és Stacey furcsa viselkedésével… leginkább úgy tűnik, mintha Tina és Stacey egy kis időre valahogy “viselkedést cserélt” volna, és talán ugyanez történt Gerttel és a raptorral, csak akkor nemtom hogy miért haldoklik mind a kettő…és ez a másik zárócliff.
Ja, meg Wakanda említés is volt.

#hétidézetei:
“Molly, put the corrupt law enforcement officer down.” :DDD /Gert/

“-AWOL is your idea of a small fish?
-Small fish can be deadly. There’s the puffer fish, which is small but very dangerous.
-Don’t forget about stingrays. They’re vicious.
-Is every girl a frickin’ marine biologist? I got this, OK?” :DD

Tom - 2019. 07. 14. 17:55

Két nap alatt néztem meg mind a 23 részt, végigizgultam. Nagyon várom a 3. évadot

Enzo - 2019. 07. 18. 17:33

2×10 (pótlás múlt előtti vasárnapról)

Egyre zavarosabb ez a személyiség-csere, most épp Victor viselkedett nem önmagaként. De legalább megtudtuk, hogy Stacey küldte a drónt, ez is valami (még ha ő se önmaga). Stacey viselkedésétől függetlenül tartom, hogy jó döntés volt Gertet hazavinni.
A “szállón” ügyes trükkel oldották fel a túszhelyzetet, Nico meg…miket tud a staffal? :O Akkor most AWOL-ék meghaltak vagy csak eltűntek?
A rész végén Victor plakátolása meg előrevetít valamit a Jonah-ügy visszahozásából.

#hétidézete:
“I can’t believe that Tina and Robert are OK with it. No, I believe that Tina is OK with it, but… what?” :D /Janet/

Enzo - 2019. 08. 19. 20:57

2×11 (pótlás ~2 héttel ezelőttről)

-Na, az alakváltós dolgok mindig tetszenek, jó kis csavarokat szolgáltat egy ilyen karakter általában. A mostanit még nem annyira bontották ki, de tuti lesz valami gebasz belőle, hogy megérintette Karolinát.
-Rendesen para a gibborimos helyszín a sok birkával… az milyen már, hogy az igazi nevük helyett ilyen S4E2R meg hasonlókat kell viselniük? És Leslie hogy lett terhes?? :O
-Chase mekkorát alakított az igazságszérumos kihallgatáson, nagyon röhögtem :D
-Yorkes-ék egyre kevésbé szimpatikusak… megijedtem, hogy Dale lelőtte Old Lace-t, aztán persze nem, viszont csalinak fogják használni :/
-Aranyos, hogy Mollynak tartanak quinceanera-t, de mégis mennyi pénz volt a kommandósoknál, hogy ekkora partit tudtak belőle csapni? :O
-Chase meg lelép a végén, hogy ne legyen happy end…mondjuk amikor Janet mondta, hogy van egy ötlete, akkor már tudtam, hogy valami ilyen betegséges zsarolás lesz…

#hétidézetei:
“-From now on, you will go by L3D5E. Would you like to repeat that back to me?
-My name is Leslie Ellerh Dean, bitch. And I’ll say it a hundred times. If I knew your name, I’d say that too. Now give me a drink of water.” :DD

“-Do you know Old Lace and Gert are connected?
-Of course.
-Yeah. But I’m not sure which one is the animal, if you know what I mean.” :D /Chase & Dale/

Enzo - 2019. 09. 21. 16:10

2×12 (pótlás ~2 héttel ezelőttről)

1. Jé, Victor tényleg beteg.
2. Vidám volt a memóriatörlős fegyvertesztelés a két Pride-alkalmazott csajon :D
3. Uh, Vaughn elég kínosan viselkedett a kis “kiránduláson” :D Mondjuk az poén volt, hogy nem tudott a lányok képességeiről, meg ahogy végül reagált rájuk :D
4. Chase-szel tuti össze akar jönni a Pride-os csaj…
5. Stacey nem “változik vissza” amúgy a régi kedves énjébe? Én azt hittem, ez az agresszív viselkedése csak átmeneti…
6. Ha már itt tartunk, Alex is idegesítően f@sz mostanában.
7. A Leslie-kiszabadítás így egész jól sikerült, még Frank átverése ellenére is, pláne így, hogy Susan az ő oldalukon állt. Karolina frankón megvezette a sok birkát a ragyogással, hogy Frank ellen forduljanak :)
8. Remélem, az évadzáróban lesz valami ezzel a Xavin nevű alakváltó csajjal, és megmagyarázzák, hogy miért volt szeme a falnak, meg hogy hogy érti, hogy ő Karolina mátkája.

#hétidézetei:
“-Just like that? We’re not Cylons from Alex’s Doctor Who show.
-I appreciate the effort, but…
-I’m just saying, I mean, what if he knows he screwed up, but now he’s trapped?” :D /Molly&Alex/

“-This is so awesome! Girls trip!
-Well, prison break.
-Prison break girl trip.
-Plus Vaughn.
-Prison break girl trip plus Vaughn.” :DD /Molly,Karolina,Nico/

“Well, you know what I call Leslie being MIA? Great start.” /Dale/

Enzo - 2019. 09. 30. 11:31

2×13 (pótlás előző előtti vasárnapról)

Na, azért itt a végére felpörögtek a dolgok, kibújt a szög a zsákból, és választ kaptunk néhány furcsa viselkedésre. Nekem elég nagyot koppant, amikor leesett, hogy miért hámlik Victor, és ezek szerint Tina meg Stacey is ezért viselkedett önmaguktól eltérően, mert Jonah-ék valamelyik alien családtagja bújt beléjük. Mondjuk az durva, hogy valamelyik gyerek is host(?), meg hogy a végén valakit jól megtáplálkoznak a Janet-Karolina-Chase trióból :O

Darabkák:
– Gert találkozott valami szimpatikus csávóval, naná, miután Chase-nek is behoztak egy love interest-et, ez várható volt.
– Áhá, szóval a “gibborim” is az egyik alien faj neve? (Meg a xartan is)
– Jók voltak a lerázós taktikák a gyerekektől, például Molly ahogy spanyolul bevádolta Dale-t.
– A Minoru “családi harc” elég látványos volt, Nico meg megint aktiválta a “rage mode”-ot :O
– Jé, Old Lace-t végül nem is használták csalinak.
– Picit meglepett, de azért tetszett a végén, hogy már Dale is (alien-)Stacey ellen van.

#hétidézete:
“Well, this can’t be a halfway house for pregnant PRIDE members and aliens with fairy tale fixations.” :DD /Nico/

meg az Alex-Chase telefonbeszélgetésnél:
“-He wants to meet up.
*mindenki bemutat*
-They’re interested, continue.” :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz