login |

3Below: Tales of Arcadia: az 1. évad – írta kovg1987

2019. 01. 29. 14:50 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: animáció, kritika, , , ,

A 3Below a 3 évados Trollhunters spinoffjaként decemberben került fel a Netflix kínálatába, és miután megnéztem az előzetest, majd gyakorlatilag egy nap alatt a 13 részt, egy héten belül ledaráltam az anyasorozatot is – igen, úgy is nagyon bejött, hogy nem ismertem az eredetit (amiről itt lehet bővebben olvasni).

A történet szerint két tinédzser, a harcosi vénával rendelkező Aja hercegnő és techguru testvére, Krel herceg menekülni kényszerül szülőbolygójáról, az Akiridion-5-ről, amelyet egy gonosz diktátor hajt uralma alá. Az örökösök űrhajója, a mesterséges intelligenciával felvértezett Anyahajó a Földet választja ki a tinédzserek új lakhelyéül, ahova testőrükkel, Varvatos Vex-szel és háziállatukkal, Luuggal menekülnek el.

A kalandok itt kezdődnek hőseink számára, ugyanis az ismerős, trolloktól fertőzött Arcadiában landolnak, ahol a beilleszkedés és a tini élet minden gondjával meg kell küzdeniük a szerelemtől a nyomukba eredő bérgyilkosokig, valamint az új testükkel is, ugyanis a földönkívüli formájukat emberi cserélve vegyülnek el a lakók között – ameddig tart ennek a hatása.

A két fő karaktert egyébként backdoor pilotként az anyasorozat utolsó évadjának 9. részében már bemutatták a készítők (persze én ezzel csak utólag, a Trollhunters megnézésekor szembesültem), így aki azt látta, annak a számára nem lesz ismeretlen Krel és Aja – igaz, ott csak az emberi külsejüket mutatták meg, az akiridionit nem.

A történet tehát a kicsik számára is egyszerűen élvezhető, ugyanakkor a felnőttek számára is szórakoztató. Ráadásul rengeteg humort kapunk a sorozattól, többet, mint a Trollhunters-ben, és bár a történetben a tét is kisebb, a 13 rész mégis végig feszes marad, szép ívet ad a sorozatnak. Nagyon kevés az üresjárat, folyamatosan bontják ki a karaktereket, részről részre egyre jobban megismerjük őket, tudunk izgulni a sorsukért, ami minden ilyen jellegű sorozatnál fontos.

A készítőknek külön piros pont jár a Trollhunters nem annyira hangsúlyos szereplőinek előtérbe helyezésétől: Toby nagymamája, Steve és Eli is a korábbinál fontosabb szeletet hasít ki a történetből, amelynek a végét ugyan nem nehéz kitalálni, de a leírásától eltekintek, hátha valakinek okoz majd meglepetést a sztori. A karakterek egyébként Jimékkel is találkoznak, a két sorozat összefonásának megvalósítása pedig szintén ötletes lett.

Azt mindenképp megjegyezném még, hogy főbb karakterekhez remek hangot szolgáltat a Tatiana Maslany, Diego Luna, Nick Offerman, Glenn Close négyes, a végeredményből nagyon úgy tűnt, hogy élvezték a munkát.

Nem tudom, az idén év végére ígért másik spinoff, a Wizards milyen lesz, a 3Below mindenesetre számomra váratlanul jó volt, és jó szívvel tudom ajánlani azoknak is, akik a Trollhunters-be a viszonylag hosszabb játékideje (4*13 rész) nem akarnak belekezdeni. A legújabb Arcadia Oaks-i kaland csak 13 részes, és garantáltan az egész családnak remek szórakozást nyújt – de aki szereti mondjuk a Pixar (vagy akár a DreamWorks) mozifilmjeit, azon junkie-knak is garantáltan könnyed, kellemes kikapcsolódást fog nyújtani az általam 8/10-re értékelt széria.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2018. 12. 21. 16:42

az első részt átszenvedtem, mert rohadtul zavart minden, ami ehhez a földönkívüli világhoz tartozik (kinézet, akcentus, lerágott csont konfliktus), de nyilván szükség van rá a folytatáshoz. az 1×02 már a földi szárnypróbálgatások elég tipikus és kiszámítható, de nagyon élvezetes humorral, és a jelek szerint a folytatásban feltekerik a dolgokat. szóval ahogy várni lehetett, eddig nagyon élvezetes, de várom, hogy mit terveznek akkor, amikor túllépnek ezen a fish out of water-felálláson.

zolij - 2018. 12. 22. 11:31

1. évad lecsúszott, a kezdés tényleg kicsit nyögvenyelős volt, de utána szerintem már rendben volt, a crossoveres részekért pedig pacsi, még ha az egyiknek a feloldása kicsit meh is volt.

- 2018. 12. 22. 12:51

Fasza volt. Azért a Trollhunters nyilván az etalon, de bőven minőségi kontent született ezzel is.

Corwello - 2018. 12. 27. 11:08

Szerintem nagyon jó lett a sorozat, ami lényegében teljesen páruhazmosan futott a Trollhunters 3. évadával (a 3 Below 8.részében az utalás a Trollhunters 8.részére, 9. rész pedig ugyan az a történet csak a másik oldalról nézve, az utolsó két rész meg adta magát).
A karakterek is rendben vannak, bár Steve még mindig bunkó, de ez alatt a pár rész alatt újból megmutatkozott, hogy több van benne, mint ami elsőre látszik.
Ami igazán érdekel az az, hogy milyen következményei lesznek utólag Gunmar támadásának és Eli utolsó tettének a 13.rész végén.

superpityu - 2019. 01. 29. 16:20

Én nagyon szerettem ezt is. Jó volt látni a trollhunters-ös karaktereket, ügyesen oldották meg a szerepeltetésüket.
Miss birdie karaktere abban az egy részben nagyon kreatív volt, hogy mindig betették a madárhangot, amikor szóba került. Azon jót nevettem.
Az eddig hanyagolt szereplőket pedig szépen szőtték bele a sztoriba. Steve meg mindig nagyon jó, és csak jobb lett.
Egyébként nekem a wizards kapcsán az a tippem, hogy claire és Merlin lesz a főszereplője, de kíváncsi vagyok miként fűzik össze a sztorikat eggyé. Mert azt nyilatkozták, hogy össze fog függni az egész.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz