login |

Hírkedd – Vis a Vis 4. évad! Vis a Vis-kasza! She-Ra and The Princesses of Power 2. évad!

2019. 01. 29. 09:05 - Írta: winnie

21 hozzászólás | kategória: hírek, , ,

 • Mai magyar premier: A visszatérők 5. évad
 • Premier: I Am The Night S1, Fatal Attraction S8, For My Man S5, Best Thing I Ever Ate S9 (téli), Shipwrecked S9 + Finálé: The 1990s: The Deadliest Decade S1
 • Új standup különkiadás: Gabriel Fluffy Iglesias: One Show Fits All (Netflix)
 • Magyar premier – HBO GO: 02.01 Arthur törvénye (Arthur’s Law) 1. évad
 • Magyar premier – HBO GO: 02.07 Szirén (Siren) 2. évad
 • A Berlin Station szinkronhangjai.
 • A Wayne pilotja már 13 millió megtekintés fölött jár a YouTube-on – itt a kritikánk róla. (Megvallom, én az első előzetesektől kezdve azt hittem, hogy itthon hype-os lesz, de szinte semmi. Persze találnak rá az emberek és tetszik nekik, de sokak mellett még elment.)
 • Pilotberendelés: Katy Keene – CW, zenés dramedy, készítő: Roberto Aguirre-Sacasa és Michael Grassi, executive producer: Greg Berlanti, a Riverdale második spinoffja, amely az ismert Archie Comics képregényes karakterre, egy feljövő félben lévő divatmániás lányra (leendő divatlegendára) fog koncentrálni, aki New York City-ben éli fiatal éveit, és küszködik művész, zenész barátaival azért, hogy megalapozza magát és befusson. Mellette még három ikonikus képregényes figura lesz kiemelve, az ő életük és szerelmeik.
 • Jon Favreau Instagram-posztja alapján úgy tűnik, hogy az R5-D4 droid (kép) is benne lesz a The Mandalorian című élőszereplős Star Wars-sorozatban.
 • A Black Mirror: Bandersnatch 5 befejezése közül legkisebb arányban a vonatosat érték el a nézők.
 • Amellett, hogy még az olyan, globális szinten jelenlévő streaming szolgáltatók sem számítanak felhasználók száma alapján a Netflix/Amazon duó vetélytársának, mint a Hulu vagy az HBO GO, csak összehasonlításképp két, “normál” indulás előtt álló platform közül az Apple már 20 eredeti sorozatot rendelt be, míg a Disney+ korábbi bejelentése alapján évi 5-tel fog jelentkezni, ami szerintem azért némiképp nőni fog. A lényeg, hogy sokan mégis a nulláról induló, nagyon korlátozott kínálattal rendelkező utóbbit emlegetik, ahelyett, hogy mondjuk az Apple-t citálnák elő, aminek ugye van egy elég nagy tábora már most.
 • A You kapcsán íme a legnagyobb változtatások a könyvhöz képest.
 • Érdekesség, hogy szerdánként a The Goldbergs és a Schooled epizódjai közös stáblistával mennek, vagy legalábbis én így láttam utóbbi első két részét.
 • Amerikában és Ausztráliában elérhetővé vált az Amazon Prime kínálatában a Baywatch új, remasterelt HD-változata.
 • Az NBC 03.28-án indítja el midseason újonc komédiáját, az Abby’s-t. Csütörtök 21:30-kor.
 • Pilotrendezés: Happy Accident – Kat Coiro (ABC), Pamela Fryman – Friends in Law (NBC)
 • A spanyol FOX berendelte a Vis a Vis (Locked Up) 4. évadját. És ezzel kaszálta is a sorozatot.
 • A Netflix berendelte a She-Ra and The Princesses of Power 2. évadját.
 • Vendégszerep: Robert Picardo – Schooled, Kerr Smith – NCIS: Los Angeles, Raphael Sbarge – NCIS: New Orleans, Isiah Whitlock Jr. – FBI, Richard Kind  – The Goldbergs, Robin Lively – The Good Doctor, Hosea Chanchez – Black Lightning (visszatérő),
 • A CW-s Batwoman pilotjának állandó szereplői Ruby Rose mellett: Meagan Tandy, Camrus Johnson, Nicole Kang
 • Interjú: Marina Toybina (a The Masked Singer jelmeztervezője), Marie Kondo + még egy (a Tidying Up with Marie Kondo főszereplője), Rory Haines (az Informer egyik készítője), Toby Haynes (az amerikai Utopia rendezője), Lovas Rozi (Erika – A mi kis falunk),
 • A Honfoglalók, 500 ezres nézettségű különkiadásában YouTuberek vetélkedtek. Naná, hogy nem tévére készült, de itt megnézhető a rész. És lám, máris érdeklődik a fiatalság egy vetélkedő iránt.
 • Sorozatberendelés: Briarpatch – USA, antológia, készítő: Andy Greenwald, executive producer: Sam Esmail – Ross Thomas regénye alapján, rejtélyes ponyvakrimi egy nyomozónőről, aki hazatér texas-i, határmenti szülővárosába, ahol a testvérét egy autóba rejtett bombával ölték meg. Azonban a gyilkost keresve azon kapja magát, hogy mindent felemésztő harcba bonyolódik a korrupt várossal, amelyről azt hitte, hogy annak idején térdre kényszerítette.
  Szereplők: Rosario Dawson, Jay R. Ferguson, Edi Gathegi, Brian Geraghty.
 • Új sorozat: Instinto – Amazon, 8 rész, spanyol, készítő: Teresa Fernandez-Valdes, rendező: Carlos Sedes, erotikus thriller egy fiatal sok minden által gyötört üzletemberről, aki rendszeresen eljár egy privát klubba, hogy fantáziáit beteljesíthesse. Szereplők: Mario Casas, Ingrid Garcia-Jonsson, Oscar Casas, Silvia Alonso, Bruna Cusi. Marco Mur
 • Pilotszkript: Turn of The Screw – Freeform, készítő: Alexandra McNally – Henry James 1898-as könyve (itthon: A csavar fordul egyetitt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) alapján), csavaros, Gothic szappanos dráma egy mexikói származású bébisziterről, akit a nyarát egy idillikus szigeten lévő nyaralóban töltő özvegy apa fogad fel két gyereke mellé. A tökéletesnek látszó, boldogan éltek, míg meg nem haltak-véggel kecsegtető munka akkor vesz váratlan fordulatot, amikor a főhős szellemeket kezd látni, és hirtelen már azt sem tudja, hogy mi a valóság, és mi nem.
 • A Brexit eredményeképp (már, ha érvénybe lép) a Discovery európai csatornáinak székhelyét Angliából Hollandiába helyezi át.
 • Benedict Men címmel készül új dokusorozat többek között Stephen Curry executive producerkedése mellett a Quibi-re. Ez az USA egyik legkülönlegesebb középiskolás kosárlabda csapatát fogja bemutatni, a newark-i St. Benedict’s Prep-ét.

21 hozzászólás Ne habozz!

Ace - 2019. 01. 29. 09:14

Winnie:
Küldtem írást ST:Discovery 2×02-ről.
köszi

Anonymus - 2019. 01. 29. 09:14

Csak annyi a különbség az Apple és a Disney berendelései között, hogy míg a Disney 5 jól bejáratott biztos sikert elérő sorozatot rendelt be, addig az Apple 20 noname valamit, amik vagy megmaradnak vagy nem. Nem a mennyiség a lênyeg
Manapság a szuperhősök a fénykorukat élik, velük lehet sokmindent eladni.

winnie - 2019. 01. 29. 09:17

ace: köszi

winnie - 2019. 01. 29. 09:23

anonymous: a minőség egyelőre még nem ismert. és szuperhősöknek ott van a dc universe is párhuzamnak. az sem kínál szinte semmi pluszt, csak egy könyvtárat, és frissülő, de erősen korlátozott képregényes választékot, valamint az évi 5-6 sorozatával heti egy sorozatepizódot. gondolom, mondanom sem kell, hogy egyelőre nem sikertörténet, két hét alatt valami 30 ezer felhasználója lett. (a számokat nem reklámozzák, de a 140 ezer appletöltőnek a negyede megragadt.)

“Nem a mennyiség a lênyeg”

ezt meg sem hallottam:) az amazon 17 ezer filmje és a netflix totális dömpingje igencsak sokat jelent annak kapcsán, hogy a két szolgáltató 100 millió user fölött van. a felhasználó, ha valamire konkrétan pénzt kiad, akkor nem csak heti egy epizódot akar kapni érte, hanem folyamatos tartalmakat. a felhasználó jobban szeret tobzódni és választani. ha egy szolgáltató kínálata nem frissül folyamatosan és kvázi véges, akkor az idővel nem lesz vonzó. ld. a dc-s példát, csak azért, mert valamin van egy címke, még nem lesz siker. a tévében sem siker a marvel vagy a dc. vagy más ismert franchise-ok. azt meg mindenki eldönti, hogy neki megér-e évente 100 dollárt, hogy star wars tévésorozatot nézzen.

de igazából csak az arányokat akartam érzékeltetni, hogy melyik platform mennyire lesz játékos. illetve azért a lényeg ott van, hogy az apple-nek rögtön lesz egy hatalmas beépített bázisa.

winnie - 2019. 01. 29. 09:27

persze mindenki felteheti magának a kérdést, hogy ha opció a letöltés is, és fizet mondjuk a netflix/amazon/hbo go/hulu négyesből kettőért, akkor előfizetne-e az apple-re, disney+-ra, cbs all access-re vagy dc universe-re amolyan harmadik opcióként. többség csak a gazdagabb és minőségibb kínálat felé fog tendálni, nem? mármint a minimális kontentet, de ismert címkét szállítóval szemben.

Anonymus - 2019. 01. 29. 09:29

Mert szerinted a Disney+nak a Star Wars meg az MCEU karaktereinek sorozata nem elég húzó név? A DC univerzum nem felépített univerzum mint a Marvelé.

winnie - 2019. 01. 29. 09:59

húzónév, persze, de mihez? mit és meddig lehet húzni vele? vannak ismert brandek. azok is ismertek. a dc is. nem egyenlőségjelet akarok húzni közéjük, csak párhuzamként akartam rámutatni, hogy a dc konkrétan 6 dc-s sorozatot készít a platformjára (egy sorozatrajongó számára ez is semmi, de még mindig jobb), míg a disney nem csak marvelt vagy star warst fog, hanem más bejáratott brandeket is (a tinis high school musical és a gyerekeknek szóló monsters inc). a brand ismertségét nem nagyon lehet számszerűsíteni, de ha valaki a marvel-nek tízszeres szorzót adna és elvárná, hogy ezért tízszer annyi user menjen a disney+-ra évi 10 hétnyi kontentért, ami alatt nézhet heti egy órát egy új marvel-sorozatot, és negyvenkét hétért, ami alatt nem nézhet (ez eleve elég abszurdnak hangzik, hogy valaki ennyiért fizetne), még akkor sem lenne sehol.

ugyanígy nem egy az egyben analógia, de párhuzamnak megfelel, hogy a tévében (ami ingyen van, és nem heti iksz dollár, hanem csak 60 perc a sorozat) sem kell az emberek zömének a marvel vagy a dc. nyilván moziban népszerű a brand, és az univerzumokat azért építik, hogy crossplatfrom is hozzanak felhasználókat, de ezt nem szabad túlbecsülni ennél a modellnél. itt direkt fizetés van, és szerintem az egészet nem lehet arra a szintre egyszerűsíteni, hogy “fizetek heti 2-3 dollárt a loki-sorozat egy epizódjáért”. lesznek, akik minden részért kicsengetnek ennyit, ld. itunes, de nem ez lesz az általános. és egy ilyen szolgáltatás nem csak egy hardcore rétegnek akar szólni.

heidfeld - 2019. 01. 29. 10:00

“Nem a minőség a lényeg.” Teljesen igazat adok.
Utóbbi pár hétben rengeteg mindent tudtam pótolni, de elképesztő a kínálat, szerencsére.
Viszont rengeteg a “töltelék”. Biztos sok embernek nem az, de nagyon gyorsan kaszáltam, jó sokat.
Disney is vehet kisebb cégektől sorozatokat.
Disney, Apple hatalmas cégek, rendelkezésre álló, magas tőkével. Előbbi előnyben van, mert rengeteg joggal rendelkeznek.
5 év múlva, nézzük meg a helyzetet. Apple, Disney harcba tud szállni a HBO Netflix, Amazon trióval.

winnie - 2019. 01. 29. 10:10

” Disney is vehet kisebb cégektől sorozatokat.”

a disney+ lényege a disney-s gyártások lennének. ha vesznek valamit, azt küldik a hulu-ra, mert nyilván az a nagy platformjuk. a disney+-nál fontos, hogy egy bizonyos szegmenst szólít meg, ráadásul ugye (ahogy az apple is!) nem lesz korhatáros cucc rajta a mostani infók szerint.

a disney-nek nincs joga semmire, csak disney-re. az apple kapcsán érdekes kérdés, hogy lesz-e konzerv tartalma, máshonnan való, vagy ők tényleg arra mennek, hogy satát gyártások erőltetésével építenek ki maguknak egy portfoliót. ez az embertelen sok sorozatberendelés erre enged utalni.

” 5 év múlva, nézzük meg a helyzetet. Apple, Disney harcba tud szállni a HBO Netflix, Amazon trióval.”

25 évet akartál írni. 5 év nem sok mindenre elég, de nem fog, mert nem is akar. (én még mindig nem láttam indokot arra, hogy miért merül fel az, hogy eredeti kontentként a heti egy új sorozatepizódot, és két havonta egy új videóra gyártott filmet prezentáló szolgáltató konkurens lehet a heti 50-100 új sorozatepizódot és 3 filmet szállító szolgáltatóknak. nyitott vagyok a meggyőzésre, de a tömegek nem a brand vagy a minőség, hanem a mennyiség fele fognak elmozdulni. és ugye sok szolgáltatónál a mennyiség a minőséggel is együtt jár)

(és az HBO, valamint a 100 milliós Netflix/Amazon teljesen más pálya, őket sem érdemes egy kalap alá vonni. az HBO az a Hulu-val egyenértékű.)

heidfeld - 2019. 01. 29. 10:11

Bocsi, benéztem. Minőség is igen fontos, sőt! “Nem a mennyiség a lényeg”. Ezt szerettem volna írni. Bocs… Szerencsére el vagyunk kényeztetve, ebből a szempontból is.
Nyilván, nem csak én nézek olyan sorozatot, ami valamiért a szívemhez nőt, kedvelem szereplőket, vagy a témája érdekes, de a színészek, írók, megvalósítás, messze nem tökéletes.
El Chapo, vagy Imposters például, ami hirtelen eszembe jut.

winnie - 2019. 01. 29. 10:14

“Minőség is igen fontos”

igen, ebben lehet valami, ezért is az ncis, a big bang theory és a walking dead a legnézettebb a tévében.

ami a lényeg: a minőséget akkor ítélheti meg valaki, ha előfizet arra, amit nem ismert. és mire fizet elő? arra, ami kínál valamit. lehetőleg sok valamit. ergó az ember a mennyiség révén ismerheti meg a minőséget. a minőség akkor válik fontossá, amikor már fogyasztó valaki. (minőséget lehet persze az alapján is megítélni, hogy valami hbo-s vagy netflixes, a sok díjjal a két szolgáltató már önmagában jelent egy minőséget.)

ha úgy mész neki, hogy az embernek alapból, már a fogyasztási döntés előtt a minőség a fontos, akkor viszont a disney+ kontra apple kérdésben, biztos, hogy nem előbbire fog szavazni, hanem utóbbira, hiszen ott remek sorozatkészítők dolgoznak ismert, megbízható nevekkel. a disney+ brandekre alapoz, márkanevekre.

winnie - 2019. 01. 29. 10:17

ismétlem: ezeket a parttalan vitákat, amik még el nem indult szolgáltatásokkal kapcsolatosak, szerintem a legegyszerűbb kérdésekre kell leredukálni.

az egyik a “te melyikre fizetnél elő?”, a másik pedig, hogy “milyen a tipikus

asd - 2019. 01. 29. 10:21
Neoprimitiv - 2019. 01. 29. 10:36

szerintem az Apple – pusztán a lehetőségeket tekintve – sokkal jobb helyzetben van, mint a Disney. Éppen azért, mert a Disneynél látszik, hogy az évtizedek alatt felépített biztonsági játékra mennek. Pont ahogy Anonymus írta: ott van két brand, majd azokkal elleszünk.

Azt hagyjuk is, hogy a brandek sem mindenhatóak (ld. a Solo film überbuktája, tévében az Inhumans sorozat beégése, vagy az AoS elég gyenge számai), de ez alapjaiban befolyásolja a döntéshozók mentalitását is. Az “akárhogy raktam össze, mindig géppuska lett belőle” nem csak vicc: amikor dönteni kell egy sorozat irányáról, egy írók által tervezett fordulatról, akkor egy ilyen rendszerben borítékolható, hogy a már kipróbált megoldások felé billen a mérleg. Ami egy darabig lehet, hogy működik, de óhatatlanul beszürküléshez vezet. Elég megnézni, hogy az ABC mennyire képtelen megújulni.

Az Apple véleményem szerint nem kicsit késett el (kb. a Netflix nagy dobbantásakor mondtam, hogy be kellene szállniuk), de ahogy anno Netflixnél, náluk sincs veszíteni való. Az elmúlt pár év anyagilag egy kicsit megtépázta a céget, de azért még mindig az Apple ül az egyik legnagyobb készpénz vagyonon. Tavaly novemberben 237 milliárd dollárnyi készpénz vagyona volt a cégnek – összehasonlításul a Netflix 2018-ban 13 milliárdot költött tartalomra. Van miből kockáztatniuk és nincs az a kényszer, hogy ha ez nem jön be, akkor bukik az egész üzlet.

Lehet, hogy elszúrják majd (a bejáratott területeiken is volt már, hogy pofára estek), de én egy Netflixhez hasonló durranásra számítok tőlük – szemben a Disneyvel, amelyik az n+1-ik bőrt igyekszik lehúzni a már ismert rókákról.

Victory - 2019. 01. 29. 11:08

Van már tervetek, mikor lesz eyecandy szavazás? Tavaly nagy bánatomra lemaradtam róla, ezért eldöntöttem, hogy most időben bevésem a naptárba! :D

winnie - 2019. 01. 29. 11:15

jövő héten jön elvileg.

juhaszvik - 2019. 01. 29. 13:31

én azt nem értem, hogy a netflix modellje miért nem másolható? csinálok egy céget, elnevezem mondjuk fletnix-nek vagy nextfli-nek, költök évente 10-20 mrd-ot tartalomgyártásra, kölcsönzök hozzájuk máshonnan tartalmakat, amiket szépen elhagyok, amint elég sajátom van. kérdés: miért nincs még 10 ugyanilyen cég?

Enzo - 2019. 01. 29. 14:36

Az az “android” az szerintem csak “droid” akar lenni ;)

Anonymus - 2019. 01. 29. 14:44

Egy kis off kérdés Winnie:

A Prison Break 6. évadjával és a Sherlockkal mi lett?
A szökésből bejelentették az új évadot azt tudom, de nagyon nagy csend van körülötte.
A Sherlockra meg már szerinted lehet mondani, hogy kaszálva van csak még nem mondták ki?

winnie - 2019. 01. 29. 15:32

egyik sincs berendelve.

a sherlockot mondták a készítők és a színészek, hogy majd lesz, ha úgy alakul (az a csatornán nem múlik, így kasza sem lesz szerintem), viszont a PB csak szándék, az nincs berendelve. gondolom az író dolgozik rajta, és passzolgatják egymásnak a fox-szal a szkriptet, fejlesztik a koncepciót, de sok sorozatterv jár ebben a cipőben.

winnie - 2019. 01. 29. 15:33

Enzo: ennyire értek az sw-hez:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz