login |

Pilot: Black Monday

2019. 01. 29. 19:30 - Írta: human

10 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Don Cheadle ismét megcsinálta? Fogta a Showtime komédia-szerűségét, felvette a vállára, és magával rángatta, aminek nézőként nagyon örülhetünk. Remélem, a House of Lies-szal szemben itt jobban kitart majd a lendület (az is remekül kezdett, de mi lett belőle..?.).

A történet az 1987-es Fekete Hétfő előzményeiről szól. Vagyis a tény az, hogy abban az évben október 19-án összeomlott a tőzsde, és történetében először felfüggesztették a kereskedést rajta egy időre. Nem tudni pontosan, hogy mi okozta ezt. Eddig tart a valóság.

A sorozat fikció része pedig az, hogy most felfedik ki felelős a dologért, végre kiderül. hogy mi is történt. Jött egy kokainista fekete srác, meg a kis sufni cége, és felforgatott mindent egy programozó jófiú segítségével? A Black Monday erre utalgat.

A lényeg úgyis a kivitelezésen van, ami nem csak a Wall Street című alapfilmből merít, de se szinte le sem tagadhatná, hogy a zöld úthoz a The Wolf of Wall Street is segítette. Stílusban szerintem utóbbihoz áll közelebb, vagyis inkább úgy mondom, hogy a tipikus kokós Wall Street-filmeket képviseli, amire gondolunk a 80-as évek popkult dolgai alapján.

– Happy birthday, boss. I know it’s the same shit every year, but what do you get the guy who has everything, right?
– More coke.

Nehéz átadni írásban azt a pörgést, amit a pilot képes volt nyújtani. Mondjuk erről főleg Don Cheadle tehet, hiszen karizmából behúzta ezt az iszonyat veszélyes, törtető figurát, akinek azért valahol mélyen még vannak érzései is. De igazából a többiekre sem mondhatok rosszat, sőt, a most még naiv srácot alakít Andrew Rannells is remek választásnak tűnik egyelőre.

Mostnanában jó sok várt dologgal fürödtem be, inkább a váratlanok jöttek be, így nagyon örülök, hogy ide simán kiszórhatok egy 8/10-et a kezdésre. A folytatást majd meglátjuk (a 2. rész is elérhető már az HBO GO-n itthon, magyar felirattal).

10 hozzászólás Ne habozz!

Alain Prosztó - 2019. 01. 29. 19:26

És mennyivel jobban áll ez a szerep Cheadle-nek, mint Marty Kaan!

FP Jones - 2019. 01. 29. 20:04

eskü, a szemüveges jófiú srác néha úgy néz ki, mint Chris Hemsworth.. :D fejre, természetesen

Dave - 2019. 01. 29. 22:10

Sajnos a második rész sokkal gyengébb

polarbee11 - 2019. 01. 30. 11:47

az eddigi 2 rész zseniális, oltári hangulata van, meg amit Don lenyom…

danger - 2019. 01. 30. 13:37

A masodik resz is nagyon jo.

Gevin - 2019. 01. 31. 14:27

A hatalmas csalodas True Detective 3. evad utan ez nagyon jo hir (ez nalam a varosok kozott volt).

noinipo - 2019. 01. 31. 19:17

In a Lamborghini limousine, aka a Lambo limo, aka a Limbo.

So you get none of the
speed of a Lamborghini and none of the comfort of a limousine?

Yeah, but it costs twice as
much as both, obvious…

Gevin - 2019. 02. 02. 17:58

Más volt, mint amire számítottam, de tetszett az első 2 rész. A Wall Street rész igazából csak körítés, itt a magánéleti dráma lesz középpontban meg a poénok, illetve a totál egogép Cheadle karakter, de pont emiatt tetszik is valahol, mert bizonyos tekintetben hasonlóságot vélek felfedezni Hank Moodyval. És hát hiányzik egy Californication pótlék.

Syracuse - 2019. 02. 05. 12:51

Na, jól át is vert a címe, szép, mondhatom.
Számomra a black monday ezt jelenti: Az NFL utolsó vasárnapját követő első nap (17. héten), amikor az edzőket és a segédeket szélnek eresztik vagy megújítják a szerződésüket. Az éves NFL Draft utáni első napot is jelentheti, amikor új draftolt játékosokat adnak a kerethez, így pár korábbi játékos szerződését megszüntethetik.

Eltiron - 2019. 04. 23. 11:51

Tegnap be is daráltam az évadot, nagyjából az lett, amire számítottam: House of Lies/Wolf of Wall Street crossover.
Cheadle a szokásos karakterét hozta, mellette erős alakítást még Casey Wilson tudott felmutatni, bár ő sokszor csúnyán elment ripacskodásba (bár ez inkább az írók/rendező hibája).
A sztori elég tipikus: mindenki átver mindenkit, “üzletben nincs barátság”, epizódonként legalább egy csavar van – egy idő után már fárasztó.
Az egésznek az alapkoncepciója valószínűleg egy amolyan jellemfejlődési görbe lenne: hogyan válik a naív, butus Blair a kíméletlen környezet hatására ugyanakkora genyóvá, mint mentora, Mo. Sajnos a túlzsúfolt szerkezetben ez a szál teljesen harmadlagossá válik.
Olyan 6.5/10-re tudnám értékelni.
Regina Hall nagyon aranyos volt, de azért kiderült, hogy miért szokott ő inkább komikus mellékszerepeket kapni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz