login |

Pilot: I Am The Night

2019. 02. 01. 21:30 - Írta: human

8 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Film noir rajongók előnyben? A TNT új sorozatának pilotját Patty Jenkins rendezte, aki a Charlize Theronos Monster és a The Killing pilotja után második filmje, a Wonder Woman révén lehet ismerős, de sajnos ez sem jelent sokat.

A történet Fauna Hodel életén alapszik, és a 60-as évek Los Angeles-ébe kalauzolja a nézőt. Minden megvan ahhoz, hogy elkapjon minket a napfényes Kalifornia depresszívebb hangulatú oldala, és mégsem teszi.

Magánnyomozó helyett a sötét oldal közelében járó újságírót kapunk, és a végzetét egy fiatal lány hozza el, aki a származását kutatja. A szálak a gazdagok körébe vezetnek, de hát ott akkoriban egy kevert rasszú letagadott gyermek gondolom nem vetette a legjobb fényt az emberre.

A problémám leginkább az lenne, hogy sokat tökölnek a karakterek összehozásával. Mármint a történetszálakra gondolok. Mert most két külön sorozatot néztünk egybe gyúrva. Persze lassú építkezés, meg karakterek alapozása, így majd érthetőbbek lesznek a tetteik, de elvileg egy 6 részes miniről beszélünk, kéne valami dinamika.

Egyelőre akármelyik szál külön csak magában érdekesebb lehetett volna, mint így. Láttam a képet az előzetesnél, bár a videóra szerencsére már nem emlékszem, szóval tudom, hogy összefonódnak a sorsok, de egyelőre semmi sem volt igazán érdekes, ami miatt eljuthatnék oda, a fordulóponthoz.

Gondolom, itt jön a képbe a mesélés módja, amit az Escape at Dannemora-nál is emlegettem. Mert ez is megtörtént eseményeken alapul, de egyelőre nem jól adták elő, amit látunk, az nem érdekes, vagy izgalmas. Mindent arra húztak fel, hogy a pilot befejezésének sötétsége berántja a nézőt?

Lehet az is közrejátszik, hogy nagyjából mindegyik Raymond Chandler-regényt olvastam, és valami olyasmi noirra vágytam volna, csak hát gondolom a valóságot nem lehet annyira lecsupaszítani. Bár amint előkerülnek a tényleg mocskos dolgok, meg elvileg a Fekete Dália-gyilkosság, akkor közelebb kerülhet a sorozat a vágyamhoz.

Technikailag persze jó volt a pilot, legalábbis semmin nem akadtam fenn. És persze Chris Pine elég jó, plusz a főszereplő lányt alakító India Eisley is remek eddig a naiv szerepében, elég jó castingnak tűnik. Mégsem tudok 6/10-nél többet adni. Semmi késztetést nem érzek a folytatás megnézésre.

8 hozzászólás Ne habozz!

noinipo - 2019. 02. 01. 21:40

basszus, ez még csak az első epizód, látszik, hogy nem kapkodós sztori (talán mert film noir wannabe), de azért a “tökölnek a karakterek összehozásával” kritikát, még korainak érzem

speranza - 2019. 02. 01. 21:57

Ennek lehet, hogy adok egy esélyt. Véletlenül két Peter Cheyney könyvet is olvastam januárban, ezért úgyszólván még benne vagyok a noir hangulatban. A könyvekben sem kapkodják el az alapozást, a lassú kezdés nem veszi el a kedvemet. Aztán meg majd meglátjuk. :)

human - 2019. 02. 01. 23:24

noinipo : 6 rész az egész. ha 2 órás film lenne, akkor vagy 25 percen át nem találkoztak a karakterek eddig, az act1 végére nem értünk el a 60 perces rész alatt.

winnie - 2019. 02. 02. 07:43

noinipo: itt a kulcs nem az, hogy elégedetlenkedik, mert nem hozzák össze a karaktereket, hanem maga a tény, hogy nem hozzák össze. ha erre nem kerül sor, akkor úgy fair, hogy leírja az, aki véleményez. és mindenki levonja a következtetést, azt, hogy kár, vagy azt, hogy még az elején vagyunk, és akkor nem tulajdonít ennek jelentőséget. ennyi. a lényeg, hogy ezt le kell írni, és ha számára ez negatív, akkor azt is oda írja.

magáról a jelenségről majd a tell me a story kapcsán egyébként is akarok írni, mert ott ugye 3 párhuzamos film ment a szezon nagy részében, de persze az 10 részes. de a lényeg nem változik, miszerint aki ezt a történetmesélési technikát választja, annak mindegyik sztorit érdekessé kell tennie, mert ha nem így tesz, akkor a néző ki fog szállni.

cherockee - 2019. 02. 02. 10:57

Vártam, megnéztem, nem tudom miért kéne folytatnom. Volt előzetes a következő részekből, folytatom, de hát indokot nem tudok, csak annyit, hogy 6 részt kibírok, és reménykedek. Chris Pine egyik jelenetén nagyon jót röhögtem, sokadszor látom ilyen karakterben, de még szórakoztató.

alma - 2019. 02. 13. 05:33

nagyon jo, a szereposztas fenomenalis, az ev sorozata lesz

Caeiro - 2019. 02. 18. 19:21

A pilot nem győzött meg, arról, hogy ezt nekem feltétlenül néznem kellene. Adok neki még egy esélyt, de azt nem ígérem, hogy a 3. részre is maradok.

Valaki - 2019. 06. 17. 09:44

Katasztrófa! Én nem tudom megmondani hogy mi ez …

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz