login |

Hírvasárnap – Travelers-kasza! Sex Education 2. évad!

2019. 02. 03. 09:05 - Írta: winnie

31 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Mai magyar premier: Az étterem 2. évad, Super Bowl LIII
 • Premier: Tropical Cop Tales S1, Care Bears S1, Philly Revival S1, Great British Car Journeys S1 Small Fortune S1 + Finálé: The Zimmern List S2, Lip Sync Battle Shorties S2, Double Dare S1 + lement az Into The Dark – 1×05, a Down
 • + az HBO (itthon is) elérhetővé tette HBO GO-n a hétfő hajnali sorozatepizódjait: True Detective, Crashing és High Maintenance. Nyilván a Super Bowl miatt.
 • Magyar premier – Cartoon Network: 02.23 Transformers: Cyberverse (Transformers: Cyberverse) 1. évad (folytatás)
 • Magyar premier – HBO GO: 02.07 2 Dope Queens – két csaj a világ ellen (2 Dope Queens) 2. évad
 • Új a magyar Netflix-en: Bordertown S2,
 • Pilotberendelés: Uninsured – NBC, többkamerás komédia (eredetileg egykamerásnak lett megírva), készítő: Dan Levy, két fiatal szülőről, akik a férj szüleiről kell, hogy gondoskodjanak, mivel azok rosszul kezelték pénzügyeiket, és nagy adósságba verték magukat, amit ki kell fizetniük.
 • A The Marvelous Mrs. Maisel színészei elkezdtek tárgyalni egy elég komoly, 3. évados fizetésemelésről a gyártóval.
 • Egy apróság: míg a Bird Box című Netflix-filmből nem vágják ki azokat a képsorokat, amiken egy 2013-as kanadai vonatszerencsétlenséget mutatnak, addig a Travelers-ből kiszedik a tragédiára utaló képeket.
 • A Disney Channel-ös Coop & Cami Ask The World IGTV-s (azaz Instagramos) kísérősorozatot kap Ruby’s Gems címen, Ruby Rose Turner főszereplésével. Ez afféle színfalak mögötti vlog lesz – amit egyébként is sokan csinálnak, csak ennek most nevet is adnak.
 • A Sony Crackle streaming platform áprilisban beszünteti latin-amerikai szolgáltatását, és partnert vagy vevőt keres amerikai szolgáltatása fenntartásához.
 • A The Magicians 5. évadjának Henry Alonso Myers lesz a társ-showrunnerje.
 • A Netflix elkaszálta a Travelers-t.
 • A Netflix berendelte a Sex Education 2. évadját.
 • Don Cheadle (Mo) beszél a Black Monday – 1×02-ben történtekről.
 • Az Outlander 4. évados zárásáról beszél az egyik showrunner, Toni Graphia (itt is), valamint a másik showrunner, Maril Davis is elmondja a magáét És Duncan Lacroix (Murtagh) is nyilatkozott. Sőt, John Bell (Ian) is mondott ezt-azt (itt is).
 • A The Last OG 2. évados vendégszereplői: Method Man, Rev Run, Talib Kweli, Rakim, Bresha Webb, Diarra Kilpatrick, Anna Maria Horsford, Joshua Rivera, Dan Hedaya, Brian Sacca, Jack McBrayer
 • A Netflix osztrák gyártású, Sigmund Freud-os krimisorozatának, a Freud-nak az állandó szereplői: Robert Finster, Ella Rumpf, Georg Friedrich (mint Kiss Alfréd), valamint Christoph Krutzler, Mercedes Müller, Rainer Bock, Philipp Hochmair, Anja Kling, Heinz Trixner, Lukas Miko, Aaron Friesz, Brigitte Kren, Martin Zauner, Johannes Krisch és Mathias Stein
 • Interjú: Molly Shannon (Anyu – The Other Two), Jonathan Frakes + még egy (Star Trek-es rendező), Hale Appleman (Eliot – The Magicians), Tina Fey és Robrt Carlock + még egy (az Unbreakable Kimmy Schmidt készítői), Ncuti Gatwa (Eric),
 • Az HBO GO-ra a tavalyi Rejtjelek (Blindspot) után megint felkerült egy máshol már adott dráma, most a Gyilkos hajsza (The Following) három szezonja.
 • Új sorozat: Miss Scarlet and The Duke – csatorna nélkül (gyártó: A+E Networks International), angol, készítő: Rachael New, főszereplő: Kate Phillips, a 19. századi London első női nyomozójáról, aki apja halála után nincstelenül marad, s bár ilyenkor a korszellem azt diktálná, hogy csak házasság révén biztosíthat magának anyagi stabilitást, ő mégis egy magánnyomozói irodát nyit. De a férfiak világában nem egyszerű fentmaradni, ezért szerez egy társat, egy iszákos, nagy játékos, csajozós nyomozót.
 • Új sorozat: Trackers – ZDF, 6 rész, német, készítő: Robert Thorogood, rendező: Jyri Kahonon – Deon Meyer könyve alapján, három összefonódó, Dél-Afrikán át húzódó történet a szervezett bűnözésről, gyémántcsempészésről, határvédelemről, a fekete orrszarvúkról, a CIA-ről és egy nemzetközi terrorista tervről.
 • Pilotszkript: Assets – Sky One, komédia, készítő: ??, öt gyakornok nőről, akiknek el kell döntenie, hogy harcba szállnak-e a rendszerrel, melyet kvázi ellenük terveztek és amiben szenvednek a talpon maradásért, vagy vele együtt játszanak, esetleg teljesen megváltoztatják azt.
 • Az Animal Planet berendelte a Crikey! It’s The Irwins 2. évadját.
 • Az Emmy-nyertes és Oscar-jelölt oknyomozó dokukészítő duó, Amy Ziering és Kirby Dick szerződést kötött az Entertainment One-nal két évre tévés projektek létrehozására.
 • A Netflix rebootolja 12 rész erejéig az Unsolved Mysteries című true crime dokusorozatot az eredeti készítők, valamint Shawn Levy közreműködésével. Ebben a sorozatban a nézők segítségét fogják várni ahhoz, hogy a nyomozók lezárhassanak függőben lévő ügyeket. Az eredeti sorozat anno 1987 és 1997 között futott az NBC-n, majd a CBS-en, majd 2001-ben egy rövid ideig a Lifetime és a Spike is adta. (Ez is afféle bűnügyeket, illetve másféle rejtélyeket rekreáló, színészekkel eljátszott, de valós emberek interjúira építő széria volt.)

31 hozzászólás Ne habozz!

jensen1213 - 2019. 02. 03. 09:26

Egyre jobban haragszom a Netflixre.A Daredevil után másik kedvencet a Travelers-t is elkaszálják,és még az Expanse-t se ők mentették meg, ez után várhatják hogy előfizetek náluk.

winnie - 2019. 02. 03. 09:42

a travelers kapcsán szerintem “nem fair”, hiszen a travelerst őt mentették meg. átvették, leadták a 3. évadot, de a közönség nem volt meg. (ez egyébként elég fura, hiszen azért mentik meg, mert tudják, hogy náluk jó számokat fog hozni, ergó ez nem történt meg. a the expanse pedig a syfy-on és a netflixen sem hozott jó számokat a folytatáshoz, így benne van, hogy az amazon is kaszálni fogja, de persze bízzunk a legjobban.)

winnie - 2019. 02. 03. 09:44

egyébként, nyilván, akinek nem inge, de szerintem csak annak fair mérgelődni, aki hozzájárult ahhoz, hogy folytatódjon a travelers, bárki hozzájárulhatott a nézettségéhez, még akkor is, ha máshol nézi.

(erről egyébként az jut eszembe, hogy már nagyon régen akartam írni arról egy posztot, hogy ezekkel az átvételekkel kvázi konkrétan az történik, hogy a nézőnek, akit érdekel a sorozat, fizetnie kell ahhoz, hogy folytatódjon. a the expanse (vagy a lucifer) is akkor fog ötödik évadot kapni, ha elég új felhasználót hoz az amazonnak és a netflixnek. ergó azok, akik nem előfizetők, kézzelfoghatóan hozzájárulhatnak a sorozat folytatásához azzal, hogy a premier idején regisztrálnak és az első nézett sorozatuk a the expanse és a lucifer lesz. a magyar specifikáció lényegtelen, ellenben talán az is számít, ha többször elindítja az ember a háttérben, ha nem ott akarja nézni:)

szóval a posztomnak egyébként az lesz majd a lényege, hogy “fizetnél-e 3000 forintot azért, hogy legyen 5. évadja a lucifernek? és még 3000-at, hogy folytatódjon a the expanse? és… így tovább. (tekintsünk el attól, hogy van ingyenes próbahónap, az amazon meg csak 1000 forint az első fél évben, plusz a 3000 a minimum, nyilván a netflix jobban szereti, ha marad is a felhasználó marad, nem pedig lemondja az előfizetést a dara után, de utána akkor a 6. évad kapcsán már nem fog annyit számítani, mint újonnan jöttként.)

Desmond Wallace - 2019. 02. 03. 10:30

Február 16-án indul a TV2-n az Alex felügyelő című lengyel sorozat.

Kukabúvár - 2019. 02. 03. 10:52

Sex Education 2.évad, gondolom nem nahy meglepetés, de azért jár a pacsi!

karit - 2019. 02. 03. 10:53

“fizetnél-e 3000 forintot azért, hogy legyen 5. évadja a lucifernek? és még 3000-at, hogy folytatódjon a the expanse?”

Ez igen érdekes alternatívája lenne a mogyorós-aláírós petícióknak, csoda, hogy a streemesek nem mantráznak hasonló szlogeneket.

Másfelől, még egyértelműbb volna a fogyasztói üzenet, és az újabb évadok kapcsán is jobban számíthatna, ha egy-egy adott sorozatra – évadonként – külön is elő lehetne fizetni. Előre. Afféle Kickstart modellel; ha kevesen jönnek össze, visszakapják a pénzüket.

Más kérdés, hogy bizonyos műfajokat totál hazavág az egyben kiadós modell. Nem biztos, hogy a Travelers ilyen, de én száznyolcadszor is hálát adok a sorsnak: ha a Lost a Netflixen jelent volna meg, csupán egy ‘k jó sorozat’ lenne. Így viszont _A_ Sorozat lett. Ever.

Quantumleap - 2019. 02. 03. 11:01

Akkor jön ma a Walking Dead-9×09? Csak mert itt fent nem említitek.

winnie - 2019. 02. 03. 11:03

jön, persze, pénteken már írtam.

heidfeld - 2019. 02. 03. 11:32

Sorozatokra külön előfizetni nem egy rossz ötlet.Meg lehetne menteni, pár sorozatot. Colony már jöhetne is, csak adjanak egy számlaszámot, hova utaljam a pénzt! Igaz, morcos lennék, ha ismét egy erdőben bolyonganának, 5 részig, és semmi nem történne:D
Egyre jobban terjed a darálás. Néha engem is elkap, de néhány műfajt, sorozatot tényleg kinyír, az egyben kiadós modell.
Bozos the Espanse egyik legnagyobb rajongója. De több milliós veszteségnek ő sem örülne. Rajtam nem múlik, van Amazon előfizetésem. Jöhet, több évad is!

winnie - 2019. 02. 03. 11:41

heidfeld: a kérdés itt ugyanaz, mint a streaming szolgáltatók számánál: hol a határ? egy sorozat folytatásáért adnék pénzt. más is lehet. de mennyiért adnék? 5-árt? 10-ért? 20-ért? és adna-e a közember? főlg úgy, hogy nincs semmi biztosíték arra, hogy ha adsz, akkor folytatódni fog. lehetőség ide vagy oda, szerintem itthon nem fognak annyira sokan csak azért előfizetni az amazon prime-ra, hogy azt demonstrálják, van igény a the expanse-re. ha megtörténik, akkor én fogok a legjobban örülni annak, hogy tévedek. majd kiteszek egy szavazást, hogy lássuk, a junkie-k hogy vélekednek erről.

“Rajtam nem múlik, van Amazon előfizetésem. ”

de ez az, hogy te nem jelentesz nekik semmit. aki fix előfizető, az már nem tétel nekik. nekik az újak kellenek. akik a kínálattól függetlenül maradnak, azokat már megnyerték. ha számítani akarsz, akkor ingadoznod kell, olykor lemondanod őket, majd visszajönni:) elég abszurd, de logikus.

“Egyre jobban terjed a darálás. Néha engem is elkap, de néhány műfajt, sorozatot tényleg kinyír, ”

ebben nem lennék biztos. mit nyír ki? az epizodikus sorozatok éppen azért prosperálnak a tévében, mert streamingen annyira nem mennek. de a tévében más is képes sikert elérni. vagy mire gondolsz pontosan?

Dave - 2019. 02. 03. 11:42

Sajnálom a Travelerst.

Aszusz - 2019. 02. 03. 11:49

winnie, ez érdekes kérdés. Néhány éve van Netflix előfizetésem, néha sokat nézem, máskor hetekig nem. Számít valamit a Netflixnek (újabb évad berendelés szempontjából), ha pl a Lucifert a premier napján elkezdem, és mondjuk két héten belül ledarálom? Mert értem, hogy a kézzel fogható bevétel az új felhasználóktól jön, de csak számít valamennyire az, hogy a meglévőket ne veszítsék el…

winnie - 2019. 02. 03. 11:57

a franc tudja. a berendelésnél az biztos, hogy számít a gyors nézés, hiszen van, aminél nem várnak sokáig, és tudják, hogy x első napi néző után a trendek alapján mennyi lehet a néző mondjuk fél év után, de a netflix erről nem szokott nyilatkozni, és a logika azt mondatja velem, hogy aki rendszeres néző, az már zsebben van. más kérdés, hogy azt sosem tudhatják, hogy azért van zsebben, mert elégedett a mindenkori kínálattal, vagy azért, mert már eszébe sem jutna lemondani, ha esne, ha fújna. _szerintem_ az nézik az embernél, hogy mennyire kap rá a premierekre, és ha havi 3-4-et bepróbál és 1-2-t végignéz, akkor látják, hogy elégedett velük. (mint ahogy az is elégedett, aki régi cuccokat darál.)

a netflix hallgatásával szemben az amazon egyszer elmondta, hogy ott konkrétan nézik az azonnali nézők számait, illetve azokét, akikre céloztam fent, akik a premierre fizetnek elő és az első néznivalójuk egy adott új sorozat. ez utóbbi mutató az egyik legfontosabb náluk, azzal indokolták anno a good girls revolt kaszáját, hogy bár az előfizetők nem nézték rosszul, de új előfizetőket szinte nem is hozott.

ettől még abszurd lenne, ha valami annak ellenére kapna kaszát, hogy 80 millió “fix” előfizető megnézi, csak azért, mert ők már megvannak. szívesen látnám, hogy milyen módszertant használnak erre.

Platschu - 2019. 02. 03. 12:14

Bár nem örülök a Travelers kaszájának, de ez eggyel több érv, hogy Brad Wright visszatérjen a Stargatehez. Elvileg tárgyalásokat folytat vele az MGM már szeptember óta és fejlesztenek valamit (SG filmet vagy minisorozatot), de még mindig nem adtak ki hivatalos közleményt.

winnie - 2019. 02. 03. 12:27

azt mondta wright, hogy biztos, hogy nem sorozatot vagy tévés cuccot fejleszt. hanem valami mást. persze ez lehetne mozifilm, de azt jó eséllyel nem ő csinálná. szóval nem érzem, hogy olyan projekt lenne, amire nagyon beindulna a rajongótábor.

Platschu - 2019. 02. 03. 13:08

Azért a rajongók többsége bizakodó még mindig, de pénz nélkül nem igazán lehet labdába rúgni a mai digitálissá váló piacon és a “konkurencia” is messze-messze elhúzott mellettük (ld. Star Trek : Discovery költségvetése és minősége). Legjobb lenne, ha valahogy leszerződnének a Netflix/Amazon/Hulu hármasból valamelyikkel, így az amerikai premiert a saját kis stream appjukon (Stargate : Comnmand) kellene bonyolítani és pár nappal utána mehetne a világpremier a nagyobb szolgáltatónál. De meglátjuk, hogy mit is akar az MGM és hajlandóak-e vele együttműködve valamilyen formában a Stargatebe új életet lehelni. Én is inkább már nem írtam ki semmit az Abydos Gatere, mert tavaly is csak hitegették az embereket. Most éppen egy szuperrajongó verseny zajlik, ahol 10 szerencsést beválogatnak egyfajta béta teszternek. Az ígéretek szerint részt vehetnek havonta egy zárt körű konferenciabeszélgetésen, ahol a Stargate jövőjéről lenne szó. Szerintem az MGM belátta, hogy a nagyon szerény költségvetésből készült, főként a mozifilm előzményeként értelmezhető tavalyi Stargate Origins – Catherine film nem váltotta be a reményeiket, így szükség lesz Brad Wrightra és a már általa felépített tévés sorozatokban lefektetett univerzumra. Ha viszont nem készülne semmi, akkor miért törnék magukat, hogy Los Angelesbe utaztassák a nyertes rajongókat márciusban? Ezért is remélem, hogy akkor lesz valamilyen sajtóanyag, hogy lesz-e bármilyen folytatása a tavalyi kis fellángolásnak vagy végleg temethetjük ennyi év kihagyás után a Stargatet, amely még mindig a harmadik legnagyobb tévés scifi franchise az SW és ST mögött.

karit - 2019. 02. 03. 13:21

“Colony már jöhetne is, csak adjanak egy számlaszámot, hova utaljam a pénzt! Igaz, morcos lennék, ha ismét egy erdőben bolyonganának, 5 részig, és semmi nem történne:D”

Bár Carlton Cuse-ról feltételeznék utoljára ilyesmit, igen könnyű útnak tűnik kitalálni a legbizarrabb, legmindfuckabb, és persze legidőhúzóbb sztorit, ami elé tuti odaül majd tízmillió néző.

Mire pár év alatt rájönnek, hogy orbitális blöffről volt szó, pont el is kaszálják, így tök felesleges előre kitalálni hozzá a logikus magyarázatot. (Nem, nem a ‘Négybetűsre’ gondolok, ha valami, az mesterien végig lett gondolva.)

De például, pláne egy _ilyen pontnál_ elkaszált Colony esetében sokkal jogosabban elvárható lenne egy fair zárórész, mint mondjuk a nagyrészt procedurális Timeless esetében. (Még a Fequency is kapott egy pár heti kosztpénzből összegrundolt lezárást.)

Tudom, winnie mindig megvédi a csatornákat, de szerintem a reklámidő eltűréséért cserébe a kitartó nézőnek joga lenne megkapni a várt kielégülést is a rengeteg “megszakított együttlét” helyett.

(Mondja a naiv komplettista.)

jensen1213 - 2019. 02. 03. 13:50

Korábban már kipróbáltam az Amazont az Expanse miatt biztos hogy visszatérek.
A Travelers-nél nem tudtam hogy a Netflix mentette meg.

Silver - 2019. 02. 03. 13:56

Akkor asszem a legutóbbi írásom sem lesz publikálva. Vagy még reménykedhetek? 2 hete küldtem be. De akkor tudna valaki segíteni, hogy mit rontok el mindig, mi a probléma?

winnie - 2019. 02. 03. 14:58

silver: még sorbanállós a mostani, szóval nincs semmi gond (ma egy korábbi vendégírás jön ki, de utána kettővel a tied jön) – melyik volt az előző?

winnie - 2019. 02. 03. 15:01

karit: nem védeni akarom őket, csak a sokak által nem tekintetbe vett technikai akadályokat szoktam jelezni, amik főleg akkor jelentkeznek, amikor a kasza akkor érkezik, amikor már rég nincs együtt az írógárda és a szereplők. ilyenkor túl sok a változó, miszerint új szerződéseket kell kötni, stb., plusz a díszleteket sem tartják meg a legtöbb esetben. igazából az kell, hogy a gyártó stúdió és a csatorna egy lapra tudjon kerülni, a timeless-nek ez volt a szerencséje, mert a sony nagyon kedvezni próbált az nbc-nek.

winnie - 2019. 02. 03. 15:03

platschu: de ez az, hogy pénz lenne, ha a stúdió látna benne profitot. nyilván furcsa manapság az ilyet látni, de csak azt lehet elképzelni, hogy miután megpendítették az ötletet, minden platform nemet mondott – már, ha megpendítették, és nem mást akarnak. mindenesetre abból, hogy mindenki nemet mondott, csak arra tudok következtetni, hogy az mgm abszurd dolgokat kér.

zolkó - 2019. 02. 03. 15:45

Travelers
:((((

Annyira néztem volna még.

cherockee - 2019. 02. 03. 16:11

Travelers kasza engem is megütött, azt reméltem folytatják, többen írták kritikánál, hogy sorozatzárónak is beillene, ami lett így a vége, én ezzel nem értek egyet. Reménykedem egy képregény, vagy regény formájában kiadott folytatásban.

Silver - 2019. 02. 03. 17:09

Winnie: A Bojack Horseman 4.évadjáról, de az már több, mint fél éve.

winnie - 2019. 02. 03. 17:21

csekkolom.

karit - 2019. 02. 03. 20:26

winnie: jogos nehézség lehet, ha már nincsenek együtt, bár én eddig azt hittem, a kasza általában olyan időszakban szokott jönni, amikor a stáb még együtt van, esetleg már folyik is a tervezés a remélt folytatásra. Ha már nincsenek együtt, úgy kasza nélkül is nehéz folytatni. Vagy valamit félre értek. : )

zolkien76 - 2019. 02. 03. 21:08

Hanna első része elérhető a az interneten!

kiskiraly - 2019. 02. 04. 01:52

A német fizetős Sky-on előszőr ment a Bundesliga mérkőzés nézettsége 2 millió fölé

Bayern München – Borussia Dortmund
2.15m (12.5% SHR), 14-49: 1.03m (21.6% SHR)
https://www.dwdl.de/zahlenzentrale/70842/sky_holt_mit_der_bundesligakonferenz_neuen_rekord/

kiskiraly - 2019. 02. 04. 01:53

*Délutáni mérközés volt 15:30-as kezdéssel

gromit - 2019. 02. 04. 21:37

kiskiraly:
itt van egy kis félreértés, nem volt ilyen meccs most hétvégén (első reakcióm: ez mikor volt? lemaradtam valamiről? :) ).

Úgy nézem, tényleg egy Borussia – Bayern meccs (egy szombat 18:30-as meccs Dortmundból) élő közvetítése hozott először 2 milliós nézettséget a Sky-nak a német bajnokságból, még novemberben (forrás)

de az általad linkelt cikk nem erről szól, hanem hogy most hétvégén megdőlt ez a rekord.

A Bayern és a Dortmund is egy időben játszott most szombat délután, de nem egymás ellen. Az övékén kívül is volt még pár meccs párhuzamosan, plusz még egy “Konferenz” közvetítés (gondolom, ez körkapcsolást jelent az összes épp futó meccs között).

Egy másik cikkből egyértelműbben kiderül, hogy a kétmillió fölötti új rekord az összes párhuzamosan futó közvetítés összesített nézőszáma (viszont nincs benne az, aki streamelve vagy kocsmában nézte)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz