login |

Pilot-mustra: The Other Two – 1×01

2019. 02. 06. 14:50 - Írta: winnie

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

– I have seen 1 dick in 4 years. This summer I might see 50 dicks.
– Eww!
– No… It’s empowering.

A Comedy Central elég széles skálát fed le komédia sorozataival, a most visszatérő Corporate és Drunk History is igencsak különböző műfajt képvisel, ráadásul ezekkel együtt megérkezett ez az újonc is, amit megint nem lehet direktbe az egyik említett közönségének ajánlani, mert eléggé másféle. Viszont legalább kifejezetten jó. És friss. Legalábbis újszerű hangnemet képvisel.

THE OTHER TWO – 1×01 – 7/10

A The Other Two-nak már a felütése is jópofa. A cím a “másik két” testvérre utal, a harmadik, ugyanis, 13 évesen világhírű lesz, miután a neten felrobban az egyik videója. Egy pillanat alatt slepp gyűlik össze köré, menedzsert kap, elkezdik kihasználni, az élete onnantól kezdve a médiáról kezd el szólni, viszont a sorozatnak nem ő van a középpontjában, hanem a pincérként dolgozó, egyébként vergődő színész bátyja, valamint béna párkapcsolatából kilépni képtelen egykori táncos nővére.

Igazából az ő történetüket egy érzelmes, valóban szívvel teli szatírába csomagolja be a sorozat, ami nem elvetemült, nem cinikus, inkább szerethető, őszinte és ugyanakkor még vicces is. A két főszereplő nem keserű, inkább optimista, nem irigykednek (már képtelenek felfogni a sztárrá válás jelenségét) a tesóra, a gyereket akarják látni benne. Tudom, hogy a sóbizniszen sok sorozat köszörüli a nyelvét és figurázza ki, de a The Other Two simán elfér, nem másol.

Nem saját hasonlatom, de aki emlékszik a Different People-re Billy Eichner-rel, annak mondom, hogy ez mindannak az ellentéte, még akkor is, ha a két főhős itt is megállás nélkül popkult utalásokkal dobálózik. Olyanokkal, amiket senki nem fog maradéktalanul felfogni. Igaz, helyenként over the top lesz, de a hülyüléseket és az abszurd szituációkat a szomorkásabb váltások remekül ellensúlyozzák.

Ugh, I mean, he does bring girls over to the place sometimes, and he still watches “Survivor,” which is, like… Violently straight. But I don’t know. I think he’s bisexual, because it’s not 2010 anymore. Those people are real now. They exist.

Az anno a Saturday Night Live-ban vezető íróként dolgozó készítőpáros sorozatában még kiemelt szerepet kap a kisöcsi mellett (aki meglepetésre nem valami menőzős nagyarc, hanem egy kedves és szerethető, nem túl okos, közhelyeket sorjázó kisgyerek) két veterán komikus, a srácot pátyolgató, a másik kettőt akaratán kívül is némiképp lesajnáló, túlbuzgó anyuka (Molly Shannon), valamint a tipikus, ragadozó ügynök figurát hozó Ken Marino.

A végeredmény nem klisés és nagy meglepetésemre abszolút nem üres, abszolút intelligens, még akkor is, ha a mellékkarakterek eléggé el vannak karikírozva. A The Other Two nem az a sorozat, amiről túl sokat tudnék írni az alapsztorin kívül, főleg egy rész után nem, de a hangulata/humora, valamint a két fő karaktere azonnal megnyert, úgyhogy érdeklődve és bizakodva várom a folytatást.

1 hozzászólás Ne habozz!

goodjohnwin - 2019. 02. 06. 15:16

Imádom Molly Shannont, már a Will & Grace-es vendégszereplései óta rajongója vagyok :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz