login |

The Walking Dead: folytatódott a 9. évad

2019. 02. 06. 21:20 - Írta: winnie

35 hozzászólás | kategória: kritika,

(Az amerikai AMC a tévés premier előtt egy héttel elérhetővé tette a részt a digitális prémium szolgáltatásán, az AMC Premiere-en, ezért a poszt.)

A félévados írásomban összefoglaltam nagyjából a 9. szezon első felét, ami összességében erős javulás volt a korábbiakhoz képest, de a biztató alaphelyzet, a két időugrás (másfél és talán hat év?) és az új karakterek (Judith megnőtt + új vándorok) ellenére is felemás érzésekkel búcsúztunk el tavaly – hiába kaptunk izgalmas részeket, sőt, évek óta az egyik legjobbat, ugyanúgy érkezett dögunalmas is. Hogy utána egy vállvonogatós “nagy” halállal, valamint egy igazán vérfagyasztó pillanattal menjünk szünetre.

A visszatérés semmi extra nem volt, sajnos. Teljesen nézhető volt, visszafogott, melankolikus és (sosem hittem volna, hogy ilyen is lesz) nyugodt. Komolyan mondom, annak ellenére, hogy csak csordogált és szinte teljesen dialóg nélküli volt, Negan westernes sztorija valódi posztapokaliptikus fílinggel szolgált. Kérdés, hogy a történetének kifutására ki miképp fog reagálni.

A részt megint csak Greg Nicotero rendezte, és megint csak nem kell negatívan hozzáállnom a végeredményhez. Nicotero duzzasztott is rajta plusz tíz percet, mert a különálló szálat nem akarta elhanyagolni, próbált szívet facsarni és érzelmekre alapozni, ami többé-kevésbé sikerült is neki, nyilván annak függvényében, hogy a kiemelt karakterhez miképpen állunk hozzá.

A legutóbbi áldozaton nem csak túlléptek, hanem kapott “búcsúztatást”, megtudhattuk, hogy milyen sokat jelentett a közösségnek annak ellenére, hogy a nézők számára teljesen szürke volt (naná, hiszen nekünk kiesett 6 év) – pedig ő is milyen biztatóan indult, hogy aztán teljesen partvonalra kerüljön, nem is meglepő, hogy a színész örült, hogy végre kiszállhat – kell ennél nagyobb kritika? Most már az utódja is megvan, akire dettó elmondható, hogy biztatóan indult, és azóta teljesen irreleváns.

Miután már rég túlléptem a bosszankodáson, ezért a TWD kapcsán már csak megmosolyogtat, hogy mennyire nem képesek manapság mellékszereplőket komolyabb súllyal ellátni az írók – ezúttal az évad elején behozott Marco (ki?) és az évek óta jelen lévő DJ (ki?) kapott minimális dialógot, de minek? Hogy jelezzék, hogy mennyire fontos szerepet töltenek be a döntéshozási folyamatokban? Komolyan?

Nyilván a rész középpontjában a 9×08-ban felvezetett Suttogók kerültek, de nem feltétlenül úgy, ahogy arra számítottunk, szinte alig derült ki róluk infó, amit pedig tudunk, az sem biztos, hogy igaz, szóval ezzel nem nagyon jutottunk egyről a kettőre, csak annyi vált biztossá, hogy Daryl nem ma jött le a falvédőről. Rajta kívül értékelhető sztorit senki nem kapott, pedig szinte mindenki (Aaron és a szakálla, sőt, Luke még portyázott is) feltűnt egy vagy több jelenetre, de nem sok vizet zavartak.

Spinoffot a creepy guy-nak!

A részt mindössze a szappanoperás fejlemény húzta le (a gyerek), valamint az, hogy ezzel a szállal komolyan számolnak, legalábbis Eugene hallgatózása erre utalt. Egyébként amolyan sótlan 6/10 volt nálam, legfőképp azért, mert a Suttogók megjelenése utáni első epizódtól azért többet vártam volna. Talán majd a 9×10-ben, a cliffhanger-ből ítélve.

35 hozzászólás Ne habozz!

mrmackey - 2019. 02. 06. 23:24

Az 5. évadig az egyik kedvencem volt, de utána egyértelműen látszottak már a hanyatlás jelei. Ez a sorozat végleg kifáradt, úgy látszik. A 7-8 egészen abszurd módon volt ostoba és kretén, pl. a kritikus akciójelenetek rendezése, meg a semmiből előugró tigris az utolsó pillanatban, meg hogy folyton kergette egymást Rick és Negan, és néha a földön hemperegtek hozzá. Ilyenek egy rajzfilmben elmennek esetleg. És a végére a poén, hogy meg is öli, meg nem is.

Ezt a jelenséget sose értettem, hogy átlag ennyi évad után a legjobb sorozatok is kifáradnak. Elhasználják az írók az összes felélhető agysejtjüket, alkotói válságba kerülnek? Hiszen gyakran még csak nem is ugyanazok írják az évadokat, és a showrunnerek is cserélődnek. Mégis a legtöbb, valaha menő sorozat megújulásra képtelen, és egyre abszurdabb forgatókönyvekbe menekül.

Quantumleap - 2019. 02. 07. 00:38

Nem Eugene hallgatózott, hanem Daryl. Nekem amúgy fullon az jött le, hogy ez egy Henry-vel megszervezett mozzanat volt.

winnie - 2019. 02. 07. 04:53

Quantumleap: eugene is hallgatózott. daryl hallgatózásában nem volt semmi szappanoperás.

winnie - 2019. 02. 07. 04:58

mrmackey: ennek az már önmagában tökéletesen ellentmond, hogy mennyivel jobb a 9. évad, mint mondjuk a 8. évad.

de nem ez a lényeg, hanem a népszerű tévhit elhessentése, miszerint egy sorozat nem úgy működik, hogy a minősége folyamatosan hanyatlik, főleg egy ilyen szerkezetű. arról nem beszélve, hogy a hanyatlást nem egy akciójelenet rendezése vagy dizájnolása fogja jelezni, hiszen az csak részletkérdés, és egy, a dolgokért felelős embernek a hozzáértéséről tanúskodik, nem a sorozat általános minőségéről.. ha hanyatlás van, akkor az a történetmesélés sara, de a történetmesélésben az a jó, hogy mindig mehet felfele és lefele is, mint ahogy ment is ebben a sorozatban is.

a twd-nek azért nem kell aggódnia, mert az alapja képregényes, a képregénynek is a legjobb sztorijai azok, amiket az előző években, és a mostani időszakban adaptálására kerültek, így tök érthető az elvárás, hogy most kerül(t) topra a sorozat. ha erre nem kerül sor, az valóban hanyatlás, de nem fáradás, hiszen egy jól sikerült adaptálás pont a fáradás ellenkezője lenne. ahhoz csak pár jó karakter kell a sztori mellé.

“Ezt a jelenséget sose értettem, hogy átlag ennyi évad után a legjobb sorozatok is kifáradnak”.

ha valóban mindegyik sorozatra igaz ez, akkor az a megoldás, hogy nem a sorozatok fáradnak ki, hanem a néző. ha valamit nagyon, nagyon sok ideig néz, akkor beleun. nem véletlen, hogy én is kiszállok a legtöbb sorozatomból 3-4 év után. (mindezt az bizonyítja, hogy ha az ember fordított sorrendben nézne epizódokat, akkor bizony lehet, hogy a később epizódokat találná jobban korábban nézve, hogy aztán az első évados epizódokat a hetedik évad helyett nézve azt mondja, hogy elfáradt a sorozat.) (azért könnyű nekem ezt leírnom, mert csak kevesen tudnak vitába szállni a dologgal, hiszen kevesen néznek visszafele sorozatot. én viszont, ha nem is visszafele, de nem egy sorozatot néztem úgy, hogy az első pár rész után kihagytam 5-6 évadot, és általában (nem mindig) azt tapasztaltam, hogy míg sokan ostorozták a 6-7. évadot, hogy fárad a sorozat, én ugyanúgy nagyon jónak találtam őket. ez persze egyrészt totál szubjektív, másrészt pedig dettó minimális minta, amiből nem akarok általánosítani, de valahogy jobbnak érzem a nézői fáradást, mintsem az íróit, hiszen egy író abból él, hogy minden nap van 100 új ötlete.)

maguk a sorozatok nem fáradnak, mert bár átrágják magukat sok történeten, így nehezebb lesz kitalálni újakat (bár ez csak az epizodikusakra igaz inkább), és a karakterek is a véges konfiktuskínálat miatt elkezdik ugyanazokat a köröket futni, de mindent lehet frissíteni új dolgok behozásával, új status quo-val (ld. twd és az időugrás), és ahogy te is írod az írókra is igaz ez, ők, ha fáradnak, tovább állnak, és szinte minden 9. évados sorozatra igaz az, hogy az írógárda teljesen más, mint az 5 évvel korábbi.

(plusz eleve arra kell gondolni, hogy csak minden 100. sorozat jut el a 9. évadig, és egy néző a 9 évados sorozatoknak jó eséllyel csak a tizedét fogja nézni így nem egy nagy minta azt mondani, hogy elfáradnak ilyenkorra a sorozatok, hiszen azt mindössze egy maroknyi alapján alkotott véleményére alapozza.)

winnie - 2019. 02. 07. 05:14

összességében arra gondolok, hogy itt is remek rész volt, amikor az időugrás utáni dolgokat mutatták meg. nyilván, ha lesz egy epizód a suttogókról, akkor az is nagyon jóé sülhet el. és ezek után nem írna senki fáradásról, hanem épp ellenkezőleg, arról, hogy megújult a sorozat. ami ugyancsak nem lenne korrekt, mert senki nem tudja előre, hogy egy új status quo-ra, vagy új szereplőkre sikeresen tudnak-e majd építeni. ha nem, akkor hanyatlás jön. ha igen, akkor meg…

(nem véletlen, hogy sokan istenítik a supnatot a 13. évadban (más meg nem), de én is tudnék példát mondani frissen tartott sorozatokra (law and order: svu 17. évad), de nincs értelme a szubjektív faktor miatt.)

dexike3 - 2019. 02. 11. 07:13

valahol megértem, hogy távozik Michonne, bár így a legmeghatóbb pillanattól foszt meg bennünket. már csak az a kérdés, hogy a 10. évadban parkoló pályára küldik vagy végleg kiírják a karakterét.

irgum76 - 2019. 02. 11. 13:41

nekem tetszett a rész
igaz nem csaptak bele a lecsóba de nekem nem hiányzott a hent

baromságok, logikátlanságok sem voltak benne ami nagy szó ennél a sorozatnál
(na jó Negan éjszakai császkálása a veteményesben kicsit)

sőt kétszer is megleptek az írók Daryl ötletességével
én a suttogó kislánynál már hoztam volna a szerszámosládát kalapáccsal, fűrésszel, csípőfogóval
erre ő meg egy sokkal egyszerűbb és hatásosabb módszert talált
a láblövés sem jutott volna eszembe
bár csak lehet én vagyok tufa :)

(apróság de most vettem észtre milyen jól mondja a “dog”-ot valami “daog” írásban nem lehet visszaadni)

Judith mint karakter mint színész telitalálat
“ha meglátlak lövök”…bumm :)
egy vállrándítással lejátszott mindenkit a képernyőről

Negan szála is érdekes volt

a hét idézetére két jelölt is lett:

“Jesus is dead.”

de inkább ez:

“Language! I’m a kid, asshole.”

ezen szakadtam :D

beforesunset - 2019. 02. 11. 20:50

Hát, ezt megint a sminkes rendezte… Olyan is volt.

GL - 2019. 02. 11. 21:12

Több Negan-Judith jelentet,legkirályabb páros az egész sorozatban 😀
Nekem tetszett ez a rész, jó visszatérés volt. Nyilván az igazi izgalmak még csak ezután jönnek, de szerintem abszolút jó volt a kezdés, sőt, most a cliff is a helyén volt, nem éreztem hatasvadasznak mint korábban. 😀 Tara jó, Daryl jó, Michonne nem, Magnáékat nagyon bírom, a Rosita-Gabriel-Siddiq-Eugene vonalon is lesz biztos valami konfliktus. Ebből a részből most nem hiányzott Carol, de remélem az évadban még fontos szerepe lesz (ha más nem, Henry miatt nyilván).
A másik 😀 DJ végtelenül kidolgozott karaktere mellett úgy tűnik Marco és Tammy is nagyon központi szereplők lesznek, arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek ők az évadzáró közepén vagy a végén fognak sajnálatos körülmények között elhunyni?

Quantumleap - 2019. 02. 11. 22:58

dexike3: kötve hiszem, hogy ezt belerakták volna a sorozatba. Hisz Michonne-nal kapcsolatban jópár dolog másképp van. Na de tényleg ne spoilerezzünk! :)

Noxon - 2019. 02. 12. 08:19

Hát eddig elég bénák a suttogók, mármint simán kicselezhetőek és legyilkolhatóak…

winnie - 2019. 02. 12. 08:54

ez igaz, de ez teljesen irrelevánsnak tűnik. miért akarná bárki kicselezni vagy legyilkolni őket?:)

észre sem veszik őket, ők csak elvannak, meg eddig nem nagyon akartak bántani senkit (ennyiből nem hiszem, hogy nagy harcosok lennének), a twd főhősei pedig pláne nem akarnak embereket ölni, hiszen erről szólt eddig a sorozat, hogy megmutassa ezt, hogy ok nélkül nem nagyon fognak ölni – és sokszor pont ez hozza a konfliktust. a néző sokszor erőszakban gondolkozik, mint megoldás, és hajlamos annak fényében látni mindent, főleg, a beharangozott ellenlábasakat, de az nem nagy kihívás egy írónak, ha folyton valami agresszort hozna be, aki izomozik és idővel legyőzik. másféle ellenség is lehet. talán lesz is. attól, hogy valaki megölhető, még nem béna, hiszen mégiscsak majdnem 10 éve él ebben a világban, ami pont a béna ellenkezője.

Quantumleap - 2019. 02. 12. 10:46

A legfőbb pláne, hogy a szereplők az elmúlt 6 évet jobbára békében élték (Leszámítva az “X-es” belviszályt, amiről majd nyilván megtudjuk a részleteket.) Azt hihették, hogy nem jön már több ellenfél, el is szolgáltak az ilyen irányú veszélyérzettől. Így a Suttogók most igazi mellbevágás.
Negannek elég fura lehetett 7 és fél után újra walkereket látni. :O Amúgy az a motor hogy a fenébe működött ennyi idő után?

Quantumleap - 2019. 02. 12. 10:47

szolgáltak=szoktak

winnie - 2019. 02. 12. 11:02

szerintem elég valószínűtlen, hogy nem voltak kisebb-nagyobb humán encounterek az eltelt időben. (nyilván, ha utaltak rá, akkor nem szóltam.)

Quantumleap - 2019. 02. 12. 11:10

winnie: Oké, ott voltak azok a Megváltó maradékok, akiket Carol elintézett a 9×06-ban. Vajon ők mivel töltötték a hat évet?

irgum76 - 2019. 02. 12. 12:03

hát szerintem igenis nagy veszélyt jelenthetnek
van egy 10 fős suttogó csoport aki fejenként 10 zombit terelget az már egy kisebb hadsereg
most néztem vissza a félévadzárót és ott Darylék becslése szerint egy kb 300 fős horda kergette őket az még járkálóból is sok nemhogy rejtekből előugró haramiákkal megspékelve
és az intróból következtetve egy hatalmas hordát terelnek majd Hilltop ellen

én nekem a logisztikai része rejtélyes
mikor alszanak, esznek, kakálnak és hogy?
egyáltalán mit esznek?
mért vadásznak élőkre? mert az kissé bűzlik, hogy önvédelemből…
ha akarnak tovább battyognak aszt kész

de gondolom ezek lassan kiderülnek

Rapguruz - 2019. 02. 12. 16:58

Szerintetek mi lesz Negan sorsa??

Quantumleap - 2019. 02. 12. 18:33

Rapguruz: Tuti lekötelezi az alexandriaiakat meg a másik két helyet.

irgum76 - 2019. 02. 12. 19:06

ennyire érdektelen lett már a sorozat, hogy 20 komment van egy félévnyitónál???

winnie - 2019. 02. 12. 19:09

irgum76: nem írta senki, hogy nem jelenthetnek veszélyt (ctrl+f alapján a veszélyre:), biztos, hogy veszélyt jelentenek, de hogy terelgetnének zombikat? azt hittem, hogy csak azért suttogók, mert suttognak – de ha zombisuttogók, akkor nem szóltam. ők csak velük kolbászolnak az eddigiek alapján, és amikor elkezdték darálni őket, akkor megvédték magukat. mármint nem támadtak direktbe, bár lehet, hogy azért, mert tudták, hogy nincs esélyük, miután oda a meglepetés, plusz nincsenek is nagyon felfegyverezve eddig.

ui: ne írja senki, hogy marhaságot írok, mert minden bizonnyal, csak képregény nélkül kombinálok.

winnie - 2019. 02. 12. 19:13

“ennyire érdektelen lett már a sorozat, hogy 20 komment van egy félévnyitónál???”

ezt már ősszel is kérdezte valaki, aztán 35 meg 105 kommentes poszt is volt, de szerintem csak az az oka, hogy múlt héten raktam ki, és sokan csak ezen a héten látták. de majd kiderül jövő héten.

irgum76 - 2019. 02. 12. 20:30

Winnie:
erre reagáltam:

Noxon – 2019. 02. 12. 08:19
Hát eddig elég bénák a suttogók, mármint simán kicselezhetőek és legyilkolhatóak…

a másik meg nekem is homályos volt a félévad finálé
úgyhogy kénytelen voltam visszanézni

ott többször is elmondják, hogy nem úgy viselkednek mint egy hagyományos horda (koricálnak össze-vissza) hanem körbe-körbe járnak
utána Daryl próbálja elterelni őket kétszer is meg is indulnak a csali irányába majd célirányosan folytatják az útjukat
és mikor Eugenet megtalálták ő is mondta, hogy direkt keresték őt háromszor is visszatért a horda a pajtához

szóval nem a hordával sodródnak a suttogók hanem valamilyen (rejtélyes?) módon ők irányítják a járkálókat

irgum76 - 2019. 02. 12. 20:39

na már megint mit írhattam, hogy megfogta a spam szűrő?
légyszi engedjétek ki

winnie - 2019. 02. 12. 21:16

irgum76: értelek, de ahhoz nem kell irányítani őket, elég az, ha ők alkotják a hordát.

irgum76 - 2019. 02. 12. 21:54

azért annyian talán nincsenek
és eddigiek alapján keveredtek a járkálókkal

Enzo - 2019. 02. 13. 01:34

9×09
Na, minden szálat pont onnan folytattak, ahol abbahagyták. Közepes visszatérés volt, egy ismét borzongató zárással.

Negan szálról külön:
Judith elengedte…hát, erre nem tudom, mit mondjuk, majd meglátjuk, kicsit egyelőre a “nem túl hihetően badass” kategória. Negan visszament a Menedékbe, ami alapvetően egy jó nosztalgia, de szerintem egy kicsit túlhúzták a szétdúlt helyeket bámulást. A zombiölés jól jöhetett neki, 6 év alatt azért berozsdásodhatott rendesen. Ó, és nagyon remélem, hogy a végén csak halu volt a Judith-os motorról lelövős jelenet, mert különben elképesztő gagyiság történt megint. (Persze, a kislány megérzi, hogy Negan visszajön, és ott áll az út közepén… mi van?? Nekem elsőre egyértelmű volt, hogy csak álmodik vagy valami, vagy legalábbis szerettem volna azt hinni, de most már nem vagyok biztos…)

Többi észrevétel darabkákban:
– Mire utalt Michonne, amikor megköszönte Daryl-nek, amit “utána” (Rick halála után) tett?
– Cseles, hogyha egy Suttogót meglőnek, akkor lelepleződik, mert nyilván elkezd ordítani…ez tetszett :D
– A megégett-elfeketedett zombik elég parák voltak.
– Ja hogy Siddiq és Rosita összefeküdt még Alden előtt, és a dokitól van a gyerek…aj-jaj.
– Ó, sejtem, hogy hova megy ki Henry és a Whisperer csaj sztorija (na de nem beszélünk a képregényről)…
– A végén a jelenet, ahogy Alden és Luke észreveszik a “furcsán” viselkedő zombit, majd szép lassan előtűnnek körülöttük a többi Suttogók, marha para lett, remek volt az atmoszféra, és hát ők ugye nem voltak ott a temetőben, tehát ha jól sejtem, nem tudnak az egész dologról…

irgum76 - 2019. 02. 13. 08:07

“Ó, és nagyon remélem, hogy a végén csak halu volt a Judith-os motorról lelövős jelenet, mert különben elképesztő gagyiság történt megint”

szerintem tuti nem halu volt
Judith mondta ha vissza jön lelövi
így belegondolva tényleg kicsit cinkes de ígéretéhez híven valószínűleg figyelte az utat és Negan meg pont azon jött

“– Mire utalt Michonne, amikor megköszönte Daryl-nek, amit “utána” (Rick halála után) tett?”

hogy 6 évig keresgélte Ricket vagy a hulláját

Quantumleap - 2019. 02. 13. 13:03

irgum76: Akár másra is gondolhatott. Jön majd egy flashback epizód, ami a köztes hat év alatt játszódik. Többek között megtudjuk majd belőle az X-ek eredetét is. Tuti, hogy majd egy csattanós cliffhanger végű epizód után fogják benyomni, hogy a néző 2 héttel tovább rágja a körmét.

Nézőke - 2019. 02. 13. 14:52

na, visszatértem,hátha.
A Rick nélküli részek elég jók sztem,de Michonne meg Daryl már fárad..a többi esemény:

..sosem éltem még túl zombihordát, de mitől is volt nagy kunszt ha a másik oldalra kerülni kell? ezt kb lopakodva nem több mint fél óra, max 1 óra,ha nagyon elkerülném.

.. Judith the magnificent brain, várakozó álláspontja (mióta állt ott vajon?) JA hogy kimehet csak úgy bármikor járkálni (muhhaha),és pont kilövi a motort, ami 1. értékes és talán az egyetlen eszköz (mivel ment, petróleummal? mert a benya 6 év alatt…na) 2. értékes lőszert pazarol, a megtért Negan simán megállt volna enélkül is.

..nyilván egy ilyen világban mindenki mindenkivel kavar. Ezt hiányoltam eleddig, mert kizárt hogy a normális erkölcsök szerint mehetett volna az élet a nőhiány kellős közepén. Az,hogy a focistafejű 6 év elteltével próbál szerelmet vallani, egy nagyon gagyi írói húzás. Ennyi idő alatt igazán rájöhettek volna az élők,hogy nem kell szenvedni a párkapcsolatokon,mert összesen ha vannak 50en a kommunában… ehh.

.. elkapott Lydia, nyilván van neve, nyilván nem 10en voltak, Darylnek van sütnivalója, nahát. Ez tetszett. Egyébiránt valahol biztosan van még egy gépfegyver, s így egy lábkasza a tömegbe máris egyértelműsíti a csalókat.

.. másra nem emlékszem :D

winnie - 2019. 02. 13. 15:10

inkább férfihiány lehet, ha a papírformát nézzük, de WTF normál erkölcs?:) semmi erkölcstelen nincs abban, ha valaki szexel. és nyilván a régi pároktól eltekintve a többség nem monogám egy bizonyos pontig vagy forever. itt az ilyesmi nem feltétlenül párkeresés céljából zajlik, tisztelet a kivételnel.

Quantumleap - 2019. 02. 13. 15:34

Nézőket: Judith nyilván most sem egyedül ment ki. Mondja Negannek, hogy most mindenki őt keresi.

pearl - 2019. 02. 13. 17:20

Nekem tetszett ez a rész. Különösen, hogy Negannel foglalkozott leginkább. Judith mindent visz. Remek páros Negannel. Tényleg szuper a kiscsaj. Daryl még ok, értem is a trükköt Henryvel, de Michonne-t nem fogom sajnálni. Teljesen érdektelen lett. A vége parás lett, most várom a jövőheti részt.
Off: Tegnap szülinapom volt, és egy Lucille-t kaptam ajándékba. Bocs, hogy megosztom, de úgy örülök neki :). Lányom mondta, hogy napok óta a csomagtartóban volt, attól félt, hogy esetleg megállítják és benéznek oda. Biztos nem hitték volna el, hogy a mama szülinapi ajándéka.

Csilla0422 - 2019. 02. 13. 20:54

Nem csillagos ötös volt a rész, de nagyon jól szórakoztam.

Enzo, az az Alden inkább Gabriel volt, :) de ilyen világban spongyát rá. Bár Siddiq és Rosita meglepett – és látok bennünk fantáziát.

A legjobb páros Negan és Judith volt, ez nem vitás.

Valahol ilyenek lehetnek a kiszabadult rabok, mint Negan. Séta a kertben, őszintén örülni egy paradicsomnak és nem találni a helyedet a megváltozott világban.

Lydia – Henry páros is aranyos volt. Darylből ezt nem néztem ki, ez a ravaszság inkább Neganre jellemző.

Nadia Hilker remélem sokáig marad és egyre több játékidőt kap, eddig nagyon jó.

Pearl, Happy BD! Tetszik az ötlet.

Enzo - 2019. 02. 13. 23:17

@irgum76: nem, az utánra mondott valamit Michonne:
“Azt, hogy próbáltad megkeresni. És… amit utána tettél.” <- ez hangzott el.

@Csilla0422: ja igen, tényleg, Aldennek Enid a csaja, valóban összekevertem, túl sok a szereplő :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz