login |

Jon Glaser Loves Gear: kezdett a 2. évad

2019. 02. 07. 18:40 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

– Last season when he fucked my wife…
– The actress who plays your wife.
– Yeah but for all intense and purposes it was my wife

GÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍR! Kicsit lemaradva írok róla, de visszatért a truTv agyament komédiája, amiben Jon Glaser a Delocated szellemiségét megidézve felszereléseket, öltözékeket, sportos kiegészítőket mutat be olyan narratíva alapján (mert ez egy komédia, nem infotainment), hogy sajátmagát alakítva próbál egy olyan komédiát csinálni a truTv-nek, amiben felszereléseket, öltözékeket, sportos kiegészítőket mutat be – és ezt dokusorozatként rögzítik. Tiszta, ugye?

A lényeg, hogy ez a sorozat egy f*szfej színészről szól, aki azt a sorozatot akarja elkészíteni, amiről ez a sorozat szól. És többek között szerepel benne a sorozatos családja (akiket a sorozatos sorozatban színészek alakítanak), és szerepel a valódi családja is, akikhez hazamegy (és akiket a sorozatban színészek alakítanak, bár a fejüket kitakarják), és… Ehh, komolyan, most hogy írjam körül? Anno itt értekeztem a pilotról, de ki kell próbálni, és minden kiderül.

Mindegy, szóval visszatért Glaser, aki épp a 2. évados terveinek pitch-elésével kezd a truTv-nél (nyilván nem a valódi főnökével beszél, hanem egy színésszel), és kiderül, hogy az első adás a röplabdáról szólna – hogy aztán ne arról szóljon, hanem az legyen a középpontban, hogy mi legyen Steve, a sidekick-je (és szakértője) sorsa, ugyanis miközben Glaser ki akarja rúgni őt, mondván megdugta a nejét (a sorozatbelit), a “csatorna”, mivel elég jó közönségreakciókat kapott, azt akarja, hogy visszatérjen, és ő legyen a házigazda, Glaser pedig mellékszereplő.

Értelemszerűen a főhős ezt nehezen viseli, és elég fondorlatos tervet eszel ki, hogy megszabaduljon Steve-től, ezzel adva egy elég darkos háttérszínezetet az egész sorozatnak, ami alapvetően idióta és elszállt poénokra épül. Márpedig ez, hogy a véresen komoly témákat egy fedél alá hozzák a totál komolytalan vagizással (valamint a sorozatkészítős színfalak mögé való tekintéssel), kifejezetten egyedi hangvételűvé teszi a szériát.

Minden rész természetesen kap egy sportos tematikát, amit hol jobban, hol pedig kevésbé érintenek, ráadásul a fenti fejlemények miatt egy új sidekick is érkezik, aki újabb humorforrást jelent a maga oda nem illőségével (jól kiemeli, hogy a főhős mekkora tapló), a visszatérő elemek között pedig még mindig ott van Glaser app-je, Geary, aki számomra továbbra sem érdekes, és nem is vicces, igazából nem értem, hogy miért van.

Aki pedig a valódi történetet és a fordulatokat hiányolja a sorozatból, az várjon a 2×03 végéig, amikor is kapunk egy kőkemény cliffhangert. Bár összességében számomra már nem kötelezően nézős, időről időre azért visszatérek hozzá, ami azt jelenti, hogy ha megint két évet kell várni az új szezonra, akkor addig simán letudom a 2. évados is epizódokat is.

A Jon Glaser Loves Gear egy nagy tervekkel rendelkező, de szánni-, vagy inkább utálnivaló kisember története, részben pedig családi komédia, hiszen arról is szól, hogy családapaként is próbálja megállni a helyét. Persze mindkét minőségében totális kudarcot vall, és ez szolgáltat egy olyan hangnemet a komédiának, ami meg tudja tartani az embert akkor is, ha nem érdeklik a felszerelések, azaz a gear-ek, és ha a poénok túlságosan idiótává válnak.

Persze van, hogy az idiotizmus válik a fő hangsúllyá, és ezért is működik a JGLG.

ui: Rottweiler, a Pitbull-imitátor FTW!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz