login |

Újabb főszereplő távozhat a The Flash-ből

2019. 02. 11. 16:40 - Írta: Necridus

8 hozzászólás | kategória: hírek,

A 4. évad közepén illetve a végén a Wally Westet alakító Keiynan Lonsdale és Thinker, azaz Neil Sandilands is kiszálltak a The Flash-ből az állandó szereplők közül – egyikük ki is szeretett volna, a másik meg nyilván ennyire szerződhetett le, hogy aztán az 5. évad rengeteg új állandó szereplőt kapjon: Danielle Nicolet (Cecile), Hartley Sawyer (Ralph), Jessica Parker Kennedy (Nora) és az idei főellenség, Cicada karakterét játszó Chris Klein – meg ugye Tom Cavanagh kapott megint egy új karaktert.

Jelenleg 10 állandó szereplője van a sorozatnak, akik közül 6 a kezdetektől jelen van, viszont a következő évadra egy közülük sajtóértesülések szerint már nem főszereplői státuszban térhet vissza. Ugyan a színész nem erősítette meg, de több forrás is azt nyilatkozta, hogy Carlos Valdes nem kíván visszatérni a The Flash 6. évadjára – legalábbis nem ilyen kapacitásban. Valószínű ugyanolyan státuszt kapna, mint a Supergirl-ös Jeremy Jordan, tehát bármikor visszatérhet, ha kedve úgy tartja.

Cisco karaktere egyébként a legelső rész óta jelen van, sőt, az Arrow 2. évados backdoor pilotjában debütáló Barry Allen mellett ő is feltűnt, s azóta is Barry legjobb barátja és sidekickje. A tovább mögött spoileresen a karakterről és a sztorijáról.

A karakter Flash-beli történetéről röviden: Cisco felfedezte, hogy ő is metahumán, így hőssé nőtte ki magát, s ő lett Vibe, aki képes portálokat nyitni és az erejével másokat támadni. Az idei évadban azonban megsérült, sőt, a nyilvánosság szerint Vibe halott, így ereje nélkül Cisco jelenleg egy Meta-gyógymódon dolgozik, hogy segítsen azoknak, akik átoknak hiszik erejüket.

Cisco emellett rengeteg módon hozzájárul a sorozathoz és az egész univerzumhoz: hála neki tudnak már mindannyian egy gombnyomással portálokat nyitni akár másik dimenzióba is, az ő segítségével jött létre egy rakat szuper szerkó és eszköz, rengetegszer az ő találmánya és különleges gondolkodásmódja segített legyőzni a heti gonoszt.

És Cisco jelenti a sorozatban leginkább a humort. Rengeteg egysorost adtak a szájába a geek srácnak az írók, amik miatt az egyik legszerethetőbb karakterré nőtte ki magát. Valdes emellett tudott komoly jeleneteket is vállalni, több olyan érzelmesebb részt is kapott, ami néha jobb volt, mint a főhős eleinte nagyon hatásos szenvedése, de az is kiemelendő, hogy valódi hősi értéteket hordoz magában.

De Valdes távozásával sem feltétlen fognak ezek az elemek hiányozni, hiszen a gondolkodás, nyomozás Ralph, Iris, illetve Wells feladata, a találmányokért Caitlin felelős, a portálos módszer meg már megoldva a kütyü segítségével, amit Cisco talált ki. Sőt, a humort Ralph is tudja hozni, ahogy Wells és Cecile is, így ha nem is a Ciscótól megszokott egysorosokat kapjuk majd, de nem lesz teljesen humortalan a sorozat.

Nem azt mondom, hogy Cisco felesleges volt, mert nagy szükség volt rá, hogy felépüljön az univerzum, de érződik – a szerepeltetésen is, mert mostanában egyre több részből hiányzik -, hogy lassan kifullad Vibe karaktere. Talán itt az ideje kispadra ültetni, mielőtt kiábrándulnak belőle a nézők, s ugyanolyan szobanövény lesz, mint a Supergirl Martian Manhunter-je, vagy az Arrow Thea Queen-e volt.

8 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 02. 11. 17:00

Jelenleg az se zavarna, ha több szereplő lenne hátrébb léptetve, az idei főgonosz eddig a 10+ részben kevesebbet szerepelt mint előző évadokban a főgonosz 2 rész alatt, elég nagy stábot mozgatnak.

Silver - 2019. 02. 11. 17:03

Oliver húgára gondolsz?

Necridus - 2019. 02. 11. 17:13

Silver
Typo javítva, köszi a jelzest. ;)

dre - 2019. 02. 11. 18:04

számomra a kezdetektől fogva nagyon idegesítő. Nála jobban már csak Diggle-t rühellem. Szóval menjen, ha akar.

Spyblat - 2019. 02. 11. 18:48

Jó kis írás lett!
Annyi, hogy Cisco nem bukkant fel a backdoor pilotban, hanem az Arrow 2×19-ben :)

Marianna - 2019. 02. 11. 23:39

Nem nézem már a Flasht, de amikor visszanéztem a 4. évadba vagy az 5. évad elejére Cisco ritka idegesítő volt. Amilyen jól adagolták, annyira elszúrták számomra ezekben.

Csigusz - 2019. 02. 12. 09:20

Évek óta már idegesítő, és önismétlő a karaktere. Amikor pedig mélyíteni próbálták, és kapott egy romantikus szálat csak nevetséges lett.
Végül pedig a haja… valaki igazán megnyírhatná már, az s4-ben volt is egy rész amikor Ralph megpróbálja, szabályosan izgultam érte, hogy történjen meg.

Jeremiah Agware - 2019. 02. 20. 10:13

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz