login |

Fortitude: a 3. évad – írta Athrun

2019. 02. 13. 19:59 - Írta: vendegblogger

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Négy részes harmadik évadával véget ért az egyik legkülönlegesebb hangulatú északi krimi, a Fortitude, ami annak idején a 2015-ös év egyik kellemes meglepetése volt, és elég nagy junkie-kedvenccé vált, bár az biztos, hogy a szezon kifutása megosztotta a rajongókat.

Az S3-ban a két újabb nyomozó és a Schenthal Biotech titokzatos alapítója is a kisvárosba érkezik, ahol immár teljesen át lett véve az irányítást. Akik tehetnének a helyzet ellen, azok pedig a saját gyászukba süllyedve hunynak szemet a furcsaságok fölött. Persze, ahogy sejteni lehet, hamarosan újabb halálesetekkel kell foglalkoznia a világ talán legtehetetlenebb rendőrőrsének.

Sokan tarthattak a 4 részes évadtól, de azt kell mondanom, hogy ez a kevesebb epizód is elegendőnek bizonyult a történetszálak elvarrásához, sőt, az események is kellemesen feszes tempóban haladtak. Dan képzeletének köszönhetően ismerős arcokat is viszontláthattunk, a befejezés pedig a kezdeteket, az első évadot is megidézi. Visszagondolva, nagy utat tett meg a sorozat, nem magától értetődő, hogy egy gyilkos utáni nyomozás végül ilyen eseményekbe torkollik.

– You know my heart’s stopped? Mm-hm. They’re trying to re-start it right now, in the ambulance.
– Good.
– But my brain’s been starved of oxygen for 15 minutes. So I might be…
– Vincent, I don’t have time to listen to your whining.

Mindenképp dicséretes, hogy a lezárás remekül sikerült, a felemás második szezon után jó pillanatokkal búcsúzott el a sorozat. Merészek voltak a készítők, végigvitték a koncepciót és szerencsére lehetőséget is kaptak egy méltó befejezésre.

Ja, azt mondanom sem kell, hogy a színészgárda megint kitett magáért, ismét csak nagy nevek tűntek fel a zord északi tájon, és hozták is magukat. Az S2 ellenére a lezárást bátran ajánlom azoknak, akik szeretik a nem szokványos történeteket. Aki pedig még nem kezdte el a sorozatot, annak is érdemes egy esély adnia a Fortitude-nak.

4 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 02. 13. 20:48

Azt meg kell hagyni, hogy a hangulat tényleg nagyon erős. Dennis Quaid verekedős jelenete nagyon megfogott, és a lezárás szerintem jó lett. Folyamatosan azt éreztem, hogy hát ezt mostmár csak nem, aztán de.

Geza Kovacs - 2019. 02. 13. 21:06

Ilyen elképesztő elmebetegséget se sokat nézek, az biztos. Pedig ipyen baromi jó környezetben valami igazi krimis sztori is lehetett volna, az 1. évad úgy is indult, nagyon tetszett. De emlékezetes marad, az bizti. Amíg pl. egy Legionben az elmebajhoz mindenféle látomásokat szerkeszt össze nyilván írtózatos pénzért 50 infós designer esztétaszerűség, addig itt megoldották meglepetésszerűen érkező brutalitással. Ja és Quaid élet-halála harca még ezen belül is kiemelkedett, azt tényleg külön is jól összerakták.

Running - 2019. 02. 14. 13:45

Az első évadnak voltak jó pillanatai, aztán a végére az is egy borzasztó, sejthető klisés fostengerbe torkollott.
A többit meg hagyjuk. Lehetett volna ebből is valami, mert hangulata volt, a színészek is jók voltak, a többit hagyjuk.

Roxi - 2020. 04. 25. 20:39

Életem legnagyobb sorozatos csalódása ,pedig láttam már egy párat. Egy jó kis nyomozós sorozatból,egy elvont beteges baromságot kreáltak.Egy olyan filmet amit általában messzire elkerülök. Az első évad még elment és meg is lehetett magyarázni természettudományosan. De a 2-3. borzalmas jelenetekkel volt tarkítva. És hiába kapták meg a lezárás lehetőségét,azért maradt elvarratlan szál így is.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz