login |

Csöpögött egy kis The Lord of The Rings-információ

2019. 02. 21. 18:20 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: kampány, ,

Most zajlott le a TCA, aminek során minden csatorna tájékoztatót tart a tévés újságíróknak, ami rengeteg hírt is jelent, ahogy a reggeli blokkokban láthatjátok, viszont az alábbit külön is kiragadnánk.

Ugye az Amazonra érkezik majd a The Lord of the Rings-sorozat, iszonyat pénzekért vették meg a jogait. Ennek kapcsán az mondták, hogy nincs konkrét dátum, amikorra kész kell lenniük vele, de jól haladnak elvileg. Bármit is jelentsen ez PR-szövegben.

Viszont kiadták az első kampányanyagot is, egy térképet, amit ezen a weboldalon lehet nagyítgatni és letölteni. Nem tudom, ti mit hámoztok ki belőle, egy szemfüles rajongó szerint a Másodkorban játszódik, mivel Beleriand nincs rajta, szóval a Nagy Csata utáni területeket látjuk.

Átadom a szót – a képet “Three Rings for the Elven-kings under the sky” címmel osztották meg.

18 hozzászólás Ne habozz!

Hádész - 2019. 02. 21. 19:00

Mivel Gyűrűk uráról van szó egyértelmű, hogy harmadkor lesz, a Szilmarilok jogait nem adják Tolkienék.

karesz - 2019. 02. 21. 19:07

Én próbálok nagyon nyitott lenni, de Peter Jackson után valahogy nem érzem, hogy lenne tétje a sorozatnak. A filmesek olyan magasra tették a lécet, hogy az átugorni úgyse lehet, viszont látványosat lehet bukni. Inkább nem károgok, még bármi kisülhet belőle. A térképen az érdekes, hogy itt ábrázolják a Rhun tengeren túli részeket is, ahol ugyebár Aragorn fiatalon vadászott. Talán nem véletlen.

Carpediem - 2019. 02. 21. 19:26

En ennek semmi ertelmet nem latom…ez kb olyan nekem mintha vki a lostot remakelni meg ha nem is tokeletes a parhuzam. A film egy alapos pontos tokeletes feldolgozas..

winnie - 2019. 02. 21. 19:29

értelme akkor nem lenne, ha azt mondanád, hogy senkit nem fog érdekelni, ami abszurd lenne.

DE.

“ez kb olyan nekem mintha vki a lostot remakelni meg ha nem is tokeletes a parhuzam”

nem hogy nem tökéletes, de teljesen téves. linkeltük a posztban, hogy miről van szó (nem mintha sok infó lenne). a lényeg, hogy középföldre elég nagy, elég sok mindent írt tolkien és a sorozat nem a gyűrűk ura történetének átültetése lesz.

“A film egy alapos pontos tokeletes feldolgozas.”

pontosabban adaptáció. és minden adaptációnál lehet jobbat csinálni, a klasszikusokat nem véletlen, hogy újra meg újra megfilmesítik, de mint írtam, szó sincs arról, hogy egy új gyűrűk urát akarnának csinálni, szóval a filmet nincs sok értelme ide keverni, még arról sincs szó, hogy abban szereplő karakterek lennének a sorozatban, de majd kiderül, hogy mi lesz a koncepció.

Fulcrum - 2019. 02. 21. 19:31

@Hádész

Elvileg a kis Tolkien teljesen visszalépet a munkától és a deal az összes Tolkien műre érvényes.

A térkép is ezt bizonyítja mert ez tényleg a Másodkor, hiszen rajta van Lindon is a tünde királyság ami Másodkor végén pusztult el.

Dregnarr1 - 2019. 02. 21. 20:14

Szerintem tökéletes példát lehet venni a LOTR Online számítógépes játékról atekintetben, hogy miként lehet érdekfeszítő történetet írni úgy, hogy valójában nagyon sok köze nincs az eredeti történetekhez, csupán a világ azonos. Én teljesen megbízok bennük, és rendkívül érdekel, hogy mit hoznak ki belőle, simán lehet csodás.

zolij - 2019. 02. 21. 21:17

Én ezt a Calenardhon-t nem tudom hova tenni. Ez ugyebár Rohan régi neve, viszont Gondor sehol sincs. Gondort viszont a másodkor végefele alapították, Numenor bukása után, szóval szerintem a másodkorban járunk.

zolij - 2019. 02. 21. 21:25

Érdekes lesz, hogy melyik témát hozzák, Sauron felemelkedése, Númenor bukása és Gondor és Arnor megalapítása egyaránt érdekes lehet, ahogy a Barad-dûri csata és az oda vezető út is. Csak hát ez cirka 3000 év, ezt sorozatban megoldani max egy évad / adott kor szerkezetben lehet.

Ayrons - 2019. 02. 21. 22:00

Se Megye se Gondor se Rohan. Ez a térkép a numenori emberek előtti időt ábrázolja kvázi a másodkor hajnala.
Amúgy az Amazon közzétett a törpökről idézetet lehet ők lesznek a központba.

Hahakocka - 2019. 02. 21. 22:47

Calenardhon nem Rohan, hanem itt még nincs Rohan, Rohan később alakult ki a rohaniak okán persze. Én is Másodkorra tippelek, DE akár lehet 1. kor is a keleti részek is később eltünedeztek tudtommal részben a RHún utáni részek, de az 1. korban még fontosak voltak ugyanis onnét vonultak a Tündék nyugatra először Beleriand felé majd egészen sokuk legalábbis a nemestündék (akik 1-szer is jártak Valinorban az valák országában). De az is lehet hogy ROhan megalakulása lesz a sztori , vagy akár Númenor a 2. korban a szigetet lehet csak még nem rakták ki. Vagy Angmar felemelkedése és bukása. Esetleg a hatalom gyűrűinek készítése s Sauron álnok cselszövése pl a tündéknél a gyűrűk készítésekor. Aragorn fiatalkori kalandjait azért vonnám ki mert ez sokkal régebbi kort jelezhet ez a térkép.

Hahakocka - 2019. 02. 21. 22:50

Igen Tolkien legidősebb fia lemondott a Tolkien Estate éléről tavaly augusztusban. Ez jelzésértékű. Szerintem akár Szilmarilok is lehet ha nem is most még hanem ha nagy siker lesz az 1-2. évad.

karit - 2019. 02. 21. 23:25

“és a sorozat nem a gyűrűk ura történetének átültetése lesz”

Annyira nem, hogy a Megye rajta sincs a térképen.

Szerintem nagyon jó lesz (ujjak keresztben), amennyibe került már egyetlen képkocka nélkül is, egyszerűen muszáj nagyon nagyot szólnia.
Hiába lesz a GoT a mérce, a filmek után biztos lett a világnak annyi feketeöves rajongója, hogy akár a középszert is épp elegen néznék majd. Én tuti.

Ayrons - 2019. 02. 22. 07:54

Az elsőkor nem ezen a féltekén játszódott plusz azt elnyelte a tenger.

goodjohnwin - 2019. 02. 22. 11:53

“What can you tell me about the Lord of the Rings series?

Amazon Studios chief Jennifer Salke:
There’s a fantastic writers room working under lock and key. They’re already generating really exciting material. They’re down in Santa Monica. You have to go through such clearance, and they have all their windows taped closed. And there’s a security guard that sits outside, and you have to have a fingerprint to get in there, because their whole board is up on a thing of the whole season.”

forrás: https://www.hollywoodreporter.com/news/amazon-chief-jennifer-salke-unveils-film-plan-battle-netflix-30-movies-a-year-q-a-1187597

winnie - 2019. 02. 22. 12:00

ilyenkor komolyan nem értem, hogy miért titkolják még azt is, hogy ki lenne a készítő. bár nyilván az még nincs meg, és megy valami csoportos fejlesztés, szóval nem epizódokat írnak, csak a koncepción agyalnak, de ettől még jó lenne tudni, hogy kiket sikerült szerződtetni a projekt mellé.

goodjohnwin - 2019. 02. 22. 13:25

Szerintem azért, mert ha ismert a név vagy már gyártott valamit, akkor sokan eljókezdenének kombinálni a sztorivezetéssel, a színészválasztással avgy akármi mással kapcsolatban.

winnie - 2019. 02. 22. 13:59

az nekik egyáltalán nem baj, ha beszélnek róla az emberek, főleg, ha valaki ismert (amit nem hiszek), mert akkor még komolyabb hájp lehet, ami a kezdeti nézettségnek sosem ártott.

Fulcrum - 2019. 02. 22. 14:47

Már bejelentették hogy kik lesznek a készítők. Itt is volt a hírek közt.

JD Payne and Patrick McKay

https://ew.com/tv/2018/07/28/lord-of-the-rings-writers/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz