login |

Survivor: kezdett a 38. évad, az Edge of Extinction

2019. 02. 21. 21:55 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évadot érdemes darálni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek.)

Ezúttal nem volt meg a 60 perces nettó premier luxusa, mindössze 40 percből kellett építkeznie a készítőknek, ez azt jelentette, hogy a játékosok befutása után 39 perccel már meg is volt az első kieső, amire a hazai változatban…, mennyit is?…, 150-200 percet kellett várni? Azt hiszem, hogy nem kell indokolnom, hogy minden kíváncsiságom ellenére, miért volt nálam esélytelen az RTL-es Survivor, és miért maradt kötelező a CBS-es.

Sőt, egyelőre nem is nagyon tudom elképzelni (híres utolsó szavak, ALERT!), hogy a Survivor-t bármikor elhagyjam, pedig már voltak olyan kiesős valóságshow-im, amiket 10 vagy 15 szezon után dobtam. Ez azonban minden évadban ugyanazt a koncepciót hozza, legtöbbször érdekes játékosokkal, és úgy megújulva, hogy azért közben hű maradjon a gyökereihez.

Mindezt most úgy írom, hogy az Edge of Extinction csavarja a kiszavazás után választható titkos bentmaradás nomádi körülmények között eléggé hajaz az általam igen utált Redemption Island-es koncepcióra, de talán itt nem fognak versengeni, hogy azzal is a drága műsoridőt vegyék el a törzsek elől. Bízom benne, hogy jól fog elsülni, és arra is kíváncsi leszek, hogy lesz-e, aki úgy dönt közvetlenül a kiszavazása után, hogy nem kér ebből.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Reem esett ki. És utána ment is a szigetre, mi pedig nézhettük, ahogy elszörnyülködik az ottani körülmények láttán.

Izé, mivel nem volt sok idő a premierre, ezért azt kell mondanom, hogy javarészt sötétben tapogatózom, ami a játékosokat illeti, a fele bandával abszolút nem vagyok képben, és az átlagomon is csak a 4 visszatérő javít, akik közül David és Wentworth (mert ugye muszáj volt…) kapott inkább szerepet.

A Sárgák közül egyedül Ron maradt meg az előnyével, a Kékek közül már többen. Nyilván az outsider mivoltuk miatt Wendy-t és Keith-t azonnal a szívembe zárt, hogy előbbit majdnem ki is engedjen, mert nagyon gáz volt, ahogy nagy rajongóként ennyire rugalmatlanul és/vagy taktikai érzék nélkül viselkedett. Mellettük csak tévés Rick maradt meg, meg a tribal-ös attitűdje miatt a nevével épp ellenkezőleg viselkedő Wardog.

Na, és persze a kieső, Reem, aki egy kicsit az előző szezon női korelnökét idézte meg, és tényleg minden mozdulatával annoyed volt a tribal-ön. Tiszta sor, hogy jót akart, és az is érthető, hogy elvárta volna, hogy szóljanak neki, de az egész jelenségre így reagálni, valamint kvázi felháborodni azon, hogy valakit ki kell szavazni, elég necces volt, de a száműzetés talán helyre rántja.

Ennyi. Volt még egy titkos előny (3 körig használható és elég erős), kerestek idolt is, csak nyilván nem mutatták, és ahogy olvasom, még a hajón is volt egy csapatelőny, amit dettó ki kellett vágniuk, de nem osztott vagy szorozott.

A kezdés bevezető jellegű volt, korrekt, de amíg nincsenek meg a karakterek, addig nem tudok bővebben nyilatkozni, csak annyit mondanék, hogy felüdülés, hogy nem fogják úton-útfélen emlegetni a tematikát. Bár, ahogy Jeff Probst-ot ismerjük…

      

7 hozzászólás Ne habozz!

polovcev - 2019. 02. 22. 00:03

Azon gondolkoztam, hogy hihetetlen mennyire élvezem még mindig pedig ca.: 10 éve kezdtem el nézni és annyi idő alatt rengeteg mindenre ráuntam már.
Ez az epizód tényleg csak afféle alapozó-bevezető elem volt, jónéhány karakternek momentuma sem volt. Ilyenkor azt hiszem már csak a nosztalgia faktor miatt is a veteránok felé hajlik a szimpátiám. Meglátjuk ez mennyire változik a következő 2-3 hétben.

Jut eszembe. Gyakorlatilag soha nem fordítok figyelmet a használt eszközökre, de az új idol és főleg Jeff “karma” brutálisan jól nézett ki.

Enzo - 2019. 02. 22. 01:06

38×01
Juhú, végre új évad! Ezentúl még jobban várom a csütörtököket!
Aranyosan örültek az új játékosok a régieknek, aztán persze már az első részben beindult ellenük a szervezkedés, amit sokkal könnyebb lenne elviselni, ha nem 4 szimpatikus arcot hoztak volna vissza. Az aktuális téma nem túl beszédes, az új nemRedemption Islanddel kapcsolatban még egyelőre nem tudom, mit kéne éreznem… vajon lesz olyan, aki inkább a hazamenést választja?

Így elsőre akit kiszúrtam szimpatikusnak, az Wendy, nagyon kis vidám a színes hajával meg a Tourette-jével, halálcuki :D Persze rögtön a számok rossz oldalára esett, az anyáskodó Reem számomra elég idegesítő, még az volt a szerencse, hogy az úszni tanuló srác (Keith) elmondta a tervet a másik oldalnak. Komolyan, tavalyi CEO Natalie feelingem volt Reem-től (látom winnie neked is), és ráadásul még a kedvenc Kelley-met is ki akarta lőni, grrr… Szóval szurkoltam a végén rendesen, szerencsére Reem ment haza szigetelni (amit egyébként ügyesen mutattak be, félelmetes lehet az esőben egyszál fáklyával…)

Csomó emberről még nem kaptunk semmit (hm, idén elfelejtettem karaktervideókat nézni előtte, már ha voltak, azért nem ismerős annyira a csapat), de ami késik, nem múlik. Eyecandy szempontból rendben vagyunk, stipstop a vörös fonott hajú szemüveges csaj! Srácokról még nem nagyon tudok mit írni se pozitív, se negatív oldalról.

Darabkákban még pár dolog:
– Most komolyan az a neve a csávónak, hogy Wardog?? Az igen. Hát legalább nem egy sokadik Jeremy vagy Kelly.
– Apropó, Kelley-t most már, hogy (ha jól látom) nincs másik Kell(e)y, nem lehetne mondjuk nem Wentworthnek hívni, kedves Jeff?
– Ez az “advantage menu” dolog érdekes, ilyen se volt még, hogy 3-féleképpen is fel lehet használni egy előnyt. Educator Ron törheti a fejét, jövő héten vagy utána el kell lőnie.
– Királyul néz ki a sárkánykígyós idol!

#hétidézete:
“[…]closest I have come to is that I peed in the bushes of the Central Park once…” :D /Julie, aki nem túl kültéri egyéniség/

El Diablo - 2019. 02. 22. 02:33

Azon töröm a fejem, hogy mit is csinál aki swap meet vendor…

polovcev - 2019. 02. 22. 10:07

El Diablo: utánanéztem és ha jól értelmezem akkor egy swap meet olyan, mint egy bolhapiac, viszont az emberek nem eladnak és vesznek, hanem cserélnek használt cuccokat. Na most hogy a vendor közvetítő-e avagy valaki aki megvesz/cserél majd haszonnal továbbad valamit az nekem nem egyértelmű.

herczog - 2019. 02. 22. 10:22

@polovcev köszi, tanultam valamit mert én se hallottam még előtte erről. Többek közt erre is jó a survivor, hogy megismerkedünk a legujabb foglalkozástípusokkal :)

Enzo - 2019. 02. 22. 17:50

Ezt én is visszatekertem, hogy “miazisten a te foglalkozásod??” :D

haruka - 2019. 02. 23. 14:04

Érdekes, én pont most vagyok vele úgy, hogy nem biztos, hogy végig fogom nézni az évadot. A régiek visszahozásáért amúgy sem vagyok annyira oda, de ez a négyes meg egyáltalán nem érdekel. Még megvárom, hogy mi lesz a szigettel, de ha valami baromság, akkor szerintem kaszálom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz