login |

Folytatódik a The Haunting of Hill House

2019. 02. 22. 18:40 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: antológia, hírek, ,

Mint reggel írtuk, berendelésre került a The Haunting of Hill House 2. évadja – a Netflix évados antológiaként fogja tovább vinni, vagyis a remek első évad (igen, lesz kritika, több is) lezárult története után most valami mást mesél majd a készítő Mike Flanagan. A sztori mellett természetesen a karakterek is újak lesznek, bár nem zárják ki ismerős arcok visszatérését.

Ismét irodalmi alapanyaghoz fognak nyúlni a készítők, mégpedig A csavar fordul egyet (Turn of The Screw) című Henry James-regényt adaptálják, a szezon címe pedig The Haunting of Bly Manor lesz – a tovább mögött az első teaser is megnézhető hozzá.

A könyv magyar kiadásának fülszövege a következő

Új nevelőnő érkezik egy angliai vidéki kastélyba. Ez akár egy idill nyitókép is lehetne, a nyugalmat azonban gyorsan megtörik a rejtélyek: mi történt a korábbi alkalmazottakkal, s miféle titokzatos idegenek járnak a kastélyban? Hátborzongató látomások kísértenek, a múlt rejtélyes, a jelen baljós, a valóság és a képzelet határán járunk, és a csavar néha fordul egyet…

Úgy tűnik, a sorozatok világába is beszivárgott a Battle Royale, hiszen nem elég, hogy már több adaptációja is volt a történetnek, amik közül az 1961-es The Innocents (itthon: Az ártatlanok) a legismertebb, amihez előzmény is készült 1972-ben The Nightcomers (itthon: Éjszakai jövevények) címmel. De legalább egy tucat filmváltozat mellett (a legutóbbit 2009-ben a BBC csinálta Michelle Dockery-vel) a 2001-es The Others is jelentősen építkezett a műre, sőt, sorozatok is felhasználták a sztorit, például a Star Trek TNG – 7×14, a Sub Rosa című epizód.

És akkor el is értünk a jelenhez, ahol nem csak a Netflix dolgozza fel 2020-as bemutató dátummal a regényt, de még ugyanúgy jövőre érkezik a mozikba a The Turning is Mackenzie Davis főszereplésével. Ezen kívül még a Freeform is aktívan fejleszt egy sorozatot a regény alapján. Érdekes lesz, ha a 3 változat egyszerre érkezik meg.

A tovább mögött tehát a rövid promó.

4 hozzászólás Ne habozz!

clegane - 2019. 02. 22. 20:10

szerintem Flanagan nagyon jól érzi ezt a műfajt, ezzel együtt kíváncsi leszek, hogy egy ennyire nagyon hasonló témában tudni fog-e még újat mutatni.

egyébként méltatlanul ismeretlen filmje a Before I Wake című, aminek a hangulata szintén nagyon hasonló a Hill House-éhoz, de még így is simán megéri megnézni ha az tetszett.

Kati néni - 2019. 02. 22. 21:22

Hú, nagyon szeretem az olyat, amikor fuzionál több régi sztori egy sorozatban vagy filmben. Vagy amikor egy bejáratott filmfranchise vagy tévésorozat egy újabb része egy totál más, de ismert műre építkezik. Például a Die Hard első részének elvileg egy könyvsorozat második kötete a bázisa, az elsőből Frank Sinatrával csináltak filmet 68-ban. A harmadik rész pedig egy Simon Says nevű forgatókönyvön alapul, amely eredetileg önmaga lett volna egy film, majd elkezdték fejleszteni a Lethal Weapon harmadik részeként, és Die Hard lett belőle.

Mexikóban több olyan telenovella készült, amely 3 korábbi sorozatnak az egybegyúrasa. Vagy a Pokoli torony is két regény összemosása.

Marko92 - 2019. 02. 23. 13:43

Ez jó hír! Örülök, hogy nem folytatják a Crane család történetét mert úgy kerek a történet, ahogy végződött. A 2020-as dátum pedig reményre ad okot, hogy nem lesz elkapkodva így akár maradhat a magas minőség.

Dor Ka - 2019. 02. 24. 15:16

az alapanyag nagyon jó a 2. évadhoz, úgyhogy ez várós.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz