login |

America’s Next Top Model: a 10-12. évad – írta Eloise

2019. 02. 24. 15:50 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Az első három, a második három, valamint a harmadik három szezon után, jöjjön a következő hármas.

A készítők azt szerették volna, hogy a 10. (jubileumi) évad nagyot szóljon, de ezt nem igazán sikerült megvalósítani. Pedig erre az évadra még New Yorkba is visszatértek. Emellett pedig egy új zsűritagot is üdvözölhettünk: Twiggy helyét Paulina Porizkova vette át.

Ez a csere kifejezetten jót tett a realitynek, hiszen az általában visszafogott Twiggy helyett kaptunk egy sokkal szókimondóbb ítészt. Ami viszont nagyon zavaró volt, hogy már ennél az évadnál azt éreztem, hogy nagyon sok a sikongatás meg a hangoskodás. (A legrosszabb talán az volt, mikor egyszerre olvasták fel Tyra levelét.). A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A 10. évados nosztalgiázás miatt a legtöbb vendég korábbi szereplő volt, de azért így akadt egy-két különleges látogató. Például benézett Elle Macpherson, ausztrál model, újra tanácsot adott Benny Ninja táncos, és a lányok bizonyíthattak Mark Badgley és James Mischkad divattervezők előtt is. Ráadásul a nemzetközi úti cél ebben az évadban Olaszország, pontosabban Róma volt, ahová elég sok modell szeretne egyszer eljutni.

Ebben az évadban a kedvencem Katarzyna volt. Elképesztő volt a számomra, hogy a makeover mennyire megváltoztatta. A korábbi kinézetével nagyon szép, de teljesen hétköznapi volt. Az „átváltozás” után, igazán úgy nézett ki, mint egy igazi modell, és sokkal jobban felfigyelt rá az ember. Laurent is nagyon érdekesnek és szépnek találtam, de a hozzáállása a dolgokhoz egyáltalán nem tetszett.

A 11. évad sok újat nem hozott, a helyszín választása egy kissé érdekes lett, mert az évad első fele Los Angeles-ben kapott helyet, míg a második már New Yorkban volt. A zsűritagok sem változtak, Paulinát egyre inkább megszerettem. Janice Dickinsonra emlékeztettet, viszont ő kevésbé volt harsány és jobban megválogatta a szavait, de ettől még nagyon is őszinte maradt.

Ami igazán zavaró volt, hogy Tyrának már szinte kultusza lett. A modelljelöltek őrült sikításba törtek ki, akárhányszor megjelent. Ő mindenhez értett, ő mindent tudott, ráadásul egyre többször beszélt úgy a versenyzőkről, mintha a gyerekei lennének, ami számomra nagyon furcsa volt.

Ebben az évadban a vendégek többsége tervező volt, de felbukkant néhány modell is. A lányok találkozhattak többek között Tarina Tarantino ékszertervezővel, Marlies Dekkers holland divattervezővel, Kira Plastinina orosz divattervezővel és vállalkozóval. A leendő modellek, olyan kollégáktól kérhettek tanácsot, mint például Bree Robertson, Daphne Deckers és Mark Vanderloo. A listából is kitűnik, hogy a készítők próbáltak némi reklámot biztosítani a műsor holland verziójának. Nem meglepő módon a nemzetközi úti cél is Hollandia volt.

Két modell volt, aki számomra különlegesnek tűnt. Az egyik Elina volt. Általában tetszeni szokott, ahogy a lányok külsejét megváltoztatják, nála viszont úgy éreztem, hogy elvették az egyéniségét a változtatással.

A másik, aki emlékezetes volt számomra, Analeigh volt. Ő ismerős lehet a sorozatnézőknek, hiszen jelenleg színészként is ismert. Kétszer is volt egy rövid szerepe a The Big Bang Theory-ben, felbukkant a Hung-ban, de például a Manhattan Love Story-ban már ő volt az egyik főszereplő.

A tizenkettedik évad se hozott túl sok újdonságot.

Maradt a zsűri, a játék menete se változott, a lányok pedig még mindig szebbek, mint amilyen én valaha is leszek, cserébe viszont sokkal kevésbé érdekesek, mint korábban. Ez annak ellenére meglepő, mert már most szinte csak az kerülhet be a műsorba, akinek az életébe valamilyen tragédia történt, vagy akinek van valamilyen beteg rokona, de az a minimum, hogy az iskolában csúfolták a többiek.

A versenyzők ebben az évadban is bizonyíthattak ismert tervezők előtt. Találkozhattak többek között Laura Poretzky-val, Jill Stuarttal, valamint David és Phillipe Blonddal. Emellett olyan modellektől kaphattak jó tanácsokat, mint például Beth Ostrosky Stern, Fernanda Motta vagy Helô Pinheiro, de a korábbi szériákból is feltűnt jó pár modell. A

minek én leginkább örültem, hogy egy korábbi zsűritag Nolé Marin újra beült a zsűriszékbe egy rész erejéig. Nekem nagyon hiányzik a humora műsorból. A vendég brazil modellek neveiből gondolom egyértelmű, hogy a nemzetközi úti cél, ezúttal Brazília volt.

Természetesen a kritikám ellenére ebben az évadban is akadt, akinek drukkolni tudtam. A szeplőkkel kapcsolatban az emberek véleménye eléggé eltérő, és bevallom őszintén én se rajongók érte mikor nyáron megjelennek. Az évad egyik versenyzője, Fo viszont bebizonyította, hogy ezek a kis pöttyök akár még különlegessé is tehetik az embert. Akire még felfigyeltem ebben az évadban az London volt, neki viszont a hozzáállása a munkához meg úgy egyáltalán bármihez nem volt túl szimpatikus.

Bevallom, így a 12. szezon után a valóságshow kissé kezdett ellaposodni, ezért a következő évadtól elkezdődik a tematikus évadok korszaka, ami hozz magával néhány egyéb változást is.

1 hozzászólás Ne habozz!

Dawnie - 2019. 02. 24. 18:07

Ez volt a 3 kedvenc évadom, kedvet is kaptam újranézni őket.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz