login |

Documentary Now: kezdett a 3. évad

2019. 02. 25. 18:30 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Bár maga az évad besorolás igazából semmit sem jelent, mert egy olyan komédiasorozatról van szó, ami minden részével, vagyis néha duplával, egy-egy ismert dokumentumfilmet vagy -sorozatot parodizál ki annak stílusában. A 3. évad premierje például a Wild Wild Country-nak esett neki.

This is batshit valley.
/Helen Mirren/

Az első ledöbbenés az lehet, hogy milyen neveket szereztek meg erre a kezdésre. A mindig mosolygó szektavezetőnek Owen Wilson ugrott be és követelte a kokainját. Az utánuk történő állami nyomozást Michael Keaton vezette. A Documentary Now házigazdája pedig szokás szerint Helen Mirren volt.

A másik, hogy iszonyat milyen nehéz lehet egy ilyet írni, hiszen a valóság, Osho története is eléggé abszurd volt néhol. Persze kiaknázták a kis dolgokat is felfújó túlhúzott stílusát a Wild Wild Country-nak, és igazából a dupla premierből a másodikon már nagyokat lehetett vigyorogni, de valahogy ez mégis kevés volt.

Ra-Shawbard was my father. I had a biological father, but he wanted me to have a job and take on responsibilities. He never understood me. But Father Ra-Shawbard did. He just wanted me to be free and happy. And isn’t that what a father is supposed to want for his children? And that’s why it was an honor to give him the money my real father gave me when he died.

Nagyjából az a helyzet, hogy a kevesebb több lett volna. Akadtak nagy ötleteik, és a forgatáson 1 napot lehúzó Owen Wilson hatalmas, de mégis üres volt ez a 40 perc, nem volt benne ennyi puskapor. Viszont azt tudták, merrefelé kell befejezni, hiszen a csattanó levezetése tényleg üt.

A lény, hogy aki szokott dokumentum-sorozatokat vagy -filmeket nézni, annak lehet érdemes olyasminek a kifigurázását bevállalnia, amit már látott. Itt fel van sorolva az összes alapul vett darab. Viszont magában ez nem működik: ha az ember nem ismeri az alapokat, akkor nem igazán vicces a sorozat.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 02. 25. 18:45

ez az, ami nagyon zavart, hogy nem egyhez bennfentesnek kell lenni, ld. a pilotkritikãmat. az egyik kezdo resz zseni volt, imadtam, es nyilvan a masik is az, de az total hatastalan volt szamomra…

akkor jo, amikor onmagaban mukodik az abszurditas, es csak plusz az, hogy ismered a stilust es az eredeti lenyeget.

gez - 2019. 03. 09. 16:43

S03E04 teljes egészében mehet a magyar jelenlét rovatba…

winnie - 2019. 03. 09. 17:37

kivágtam pár képet, majd kitolom.

ngear - 2019. 07. 01. 00:00

a 6. részben is elég nagy a magyar jelenlét

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz