login |

True Detective: vége a 3. évadnak

2019. 02. 25. 21:20 - Írta: human

68 hozzászólás | kategória: antológia, kritika,

Az erőszak felőröl, elpusztít, de a saját nyugtunkért érdemes a nyomása alól kiszabadultakat zaklatni? Akkor is, ha a jólétük alappillére, hogy egy csomó borzalomról nincs tudomásuk. Talán a főszereplő betegségével is a nemleges válasz felé akart hajolni a sorozat.

A True Detective 3. évadja sem hagy igazán elvarratlan szálakat, szóval aki a két gyerek eltűnésének részleteire kíváncsi, az megnyugodhat, a 3×08 végére minden kiderül. Eléggé hagyományos módon mindent a néző szájába rágnak, kivéve egy pillantást talán. De azt is össze lehet rakni.

A kérdéses sokk inkább az, hogy miképp jutottunk el oda, ahova. Bevallom, hogy sokáig nem kapott el a mostani évad sötétsége, de a finálé valahogy helyére tett pár dolgot a fejemben. Nem bátornak hívnám azt, ami történt, de az időszálak túlkavarása közben a zsonglőrködés érződött inkább, a technika, nem pedig a tervezett hangulat. De ez is bekattant a végére, pedig a hely szellemét most nem kezelték olyan ügyesen.

Viszont az összehasonlítás mellett sem tudok elmenni. Egyrészt pozitívan, hiszen Mahershala Ali, Stephen Dorff, de még Carmen Ejogo is remeknek bizonyult a végére, felértek a True Detective alapjait lefektetős pároshoz. Persze a filozófia nem olyan formában volt jelen, mint eddig, így a Matthew McConaughey által életre keltett Rust Cohle karaktere marad az örök klasszikus a sorozatból.

Másrészt viszont negatívan is, mert sok mindenben idézte a 3. az 1. szezont: volt itt okkult dologra hivatkozás, pedofília belengetése, nagy hatalmúak összeesküvése, viszont ez még banálisabban csapódott le. De a legnagyobb hiba mindenképp az volt, hogy nem vittek minket annyira félre, miközben adagolták a nyomokat.

Tudom, hogy most is volt elméletgyártás, de esély sem volt arra, hogy lovecrafti irányba lépjen a történet. Nem volt igazi láz, olyan, ami megmozgatja az ember fantáziáját, még ha a végére ez is csak egy egyszerűbb üggyé esik össze, mint az első évados. Itt csak nyomoztunk, egyre több információt kaptunk, volt pár “áhá” pillanat, de az extrát hiányoltam.

Ezen kívül még egy szőrszálat is el akarok hasogatni: egy sorozat, ami többnyire nagyon szépen van fényképezve, néha eszméletlen képsorokkal bír, néha csak tisztes iparosmunka, miképp tartalmazhat ilyen rossz autóbelsős felvételeket? Belerázódnál a realizmusába, erre a kocsiban beszélgetnek, és látod a kék vagy zöld vásznat mellettük a mozdulatlan kocsinál.

Igazából nem tudom, hogy végignéztem volna-e az évadot, ha nem True Detective-nek hívják a sorozatot. Szerintem nem. A vége feljebb emelte, de azért közben túl sokszor éreztem üresnek, semmibe tartónak a látottakat.

68 hozzászólás Ne habozz!

Ayrons - 2019. 02. 25. 10:52

10/2 pont és azt is az első rész miatt és Roland karaktere . Ekkora egy szart már rég láttam mint ez az évad. Semmiről nem szól csak Ali elcseszett karakteréről. Aki részről részre ellenszenvesebb lett. Nincs konklúzió mint az első évadnál.
A nyomozás az valami szánalom volt , jó jó az első évad nyomozása is csak keret volt de legalább izgalmas volt pár helyen , itt az idősíkok egymást ölték meg és semmi feszültség nem volt egy idő után.
Plusz nem volt tettes vagyis az Lucy aki eladta a lányát na ő volt az igazi bűnös , mert Hoytékat nem lehet annak tekinteni hol vannak ezek az első évad szektájától vagy a második évad bűnöseitől ? Sehol.
Sikerült a végére a második évad alá menni, az az érzésem ,hogy az író visszaakart nyúlni az első évadhoz de közbe nem akarta másolni azt és kiszenvedte ezt. És talán működhetett volna az egész , ha Wayne karaktere nem így vagy megírva vagy Roland többet szerepel de mivel a karakterek rosszul lettek megírva így nem tudták elvinni a hátukon az egészet.

Lehet vissza kellene térni a szektás esetekhez és mellette a két nyomozót kidolgozni normálisan plusz elég 2 idősík.

Danzig - 2019. 02. 25. 12:10

Szerintem annál nincs nagyobb bűn mint hogy egy anya eladja a sajt gyermekét, a lányát és szótlanul hagyja a fia halálát…a pénz miatt. Eljátsza a szenvedő anyát, okolja a férjét, okolja a rendőrséget, okolja Ali csaját…mindenkit.

Az Alzheimer pedig feliratkozott arra a listára hogy mi nem akarok lenni a vége felé :( Mert nem marad más csak a semmi, néhány emlék foszlány és a dzsungel… lehet, hogy néha a feledés jó dolog, de nem így :(

danNN - 2019. 02. 25. 12:45

Az első évaddal kellett volna ezt befejezni. Időpocsékolás volt ez a 3. is.

winnie - 2019. 02. 25. 12:46

igen, ilyenkor csak magát hibáztathatja az ember. volt, aki megtette és abbahagyta az első évaddal. de ezért jó, hogy évados antológia, meg kell próbálni az első rész alapján ítélni a szezon tekintetében.

Shannen - 2019. 02. 25. 15:56

Nekem összességében tetszett az évad, nyilván a közelébe nem ér az elsőnek persze.

De! Ez az utolsó rész… Minden olyan döntés vagy technikai kivitelezés, amit el lehetett rontani, azt elrontottak az írók. A lány eltűnése nagyjából sejthető volt már utóbbi részek alapján, hogy hogy történt, de hogy ezt totál didaktikus módon szépen 10 percen keresztül meséli el az egyik tettes, az valami baromi unalmas és olcsó megoldás volt. Nem beszélve a plusz csavarról, aminél szintén szájbarágósan adták át az infót, ahelyett, hogy a könyvidézet elég lett volna.

És most komolyan, amikor a kis Lucy ott szaladgált a kertben, ki nem jött rá arra, amire aztán 10 perc után Wayne is? Mondjuk tetszett, hogy azért itt volt happy end, bár ehhez is olyan véletlenek kellettek, hogy csak na. Meg mondjuk a Lucy név is kissé érdekes, ha feltesszük, hogy Julie végül megtudta, hogy ki is ő valójában.

És persze Wayne szemszögéből nézve szomorú volt a vége, de mondjuk az megint olcsó írói húzás volt, hogy Rolandot nem vitte magával, sőt kifejezetten kicseszésnek éreztem vele szemben, hiszen ha valaki, ő igazán megérdemelte volna, hogy tudja az igazat. (Jó-jó, tudom, ott a papírfecni Wayne fiánál szóval amúgy bármi lehet még).

A Wayne és Amelia közti szál viszont hatalmas csalódás lett a végére. Sok potenciál volt bennük az elején, de a végére már én is csak azt éreztem, hogy feleslegesen peregnek a hosszú percek a jeleneteikkel.

Ja, és ha valaki emlékszik, akkor megírná légyszi, hogy Wayne lány miért is hidegült el az apjától? Nekem nem rémlik, hogy erről érdemben lett volt szó.

Összességében, a finálé 5/10, az évad 7/10.
A három színész viszont hibátlan. Miattuk azért érdemes volt végignézni.

BennieBoy - 2019. 02. 25. 16:13

Szerintem jól sikerült az évad, nem volt állkeresgetően izgalmas a végkifejlet, de érdekes volt, emellett pedig a színészi teljesítmények, a karaktertörténetek és karakterfejlődések érdekesek voltak, az ügy menete se volt unalmas és az egészet áthatotta az 1. évad már-már kényelmetlenül nyomasztó hangulata.
Meg tudom érteni, ha valaki nem ezt várta, de szerintem itt alaposan alápontoznak egyesek, 7/10 nálam, mert sok mindent már láttam az 1. évadnál, a végére a 4 idősíkot már nehéz volt néha követni és kissé lassú volt nekem is néha.
Emellé viszont jön az érdekes és jól felépített sztori, a jó casting, a karakterek fejlődése és életútja. Tetszik, hogy nem csak mi, nézők jöttünk rá, hogy a Ali házassága csak az ügyről szól és 10 évig semmi más nem kötötte össze őket, és ezt a karakterek is belátták.
Roland karaktere is nagyon jó lett, nekem személy szerint nagyon tetszett, hogy gondoskodni próbált az apán és segített neki talpra állni.

Ayrons - 2019. 02. 25. 16:56

Shannen: semmikor, egyedül az lehet erre az utalás, hogy egyetemre ment és emiatt lett a kapcsolatuk hidegebb. Bár mindenki azt hitte meghalt a lánya.

Egy rém egyszerű történet volt az egész és nem értem miért kellett erre 5 év emellett Wayneről szólt az egész de ő még idegesítő lett és unszimpatikus a feleségével együtt. A nagy drámázás mellett sehova se tartottunk.
De a a kép és a vágások jók voltak meg Roland.

Sunabubus - 2019. 02. 25. 17:00

Hát, ez olyan volt, mintha az eredeti író lelépett volna 2-3 rész után, a többit meg össze kellett volna lapátolni, hogy meglegyen az évad. Meh. :(

Anthony11 - 2019. 02. 25. 18:59

Huhh, ez olyan volt, mint amikor egy csajnak udvarolsz, jól felhúz, és otthagy..
Ezek jól megszellőztették nekünk, hogy itt mindenféle érdekes dolgok fognak történni: esetleg egy szekta, rendőrségi eltussolás, Ali feleségét esetleg megölik, vagy valami tragikus történik, hogy a csirkegyáros bedurvul a végére, de ez így egy löttyedt semmi.
Pedig bíztam benne, hogy csak altatnak, és az utolsó pár rész bedurvul.

cherockee - 2019. 02. 25. 20:08

Jó, akkor nem csak én vártam, vártam, vártam, majd mekk.

Az utolsó pillanatig feszült zene, értem, értem, arról szól, hogy most az öreg elfelejti, vagy meg se történt, vagy mi a valóság, és mi nem, … de hát ez így nem hatott nagyon rám.

Teljesen olyan, mintha lett volna egy felütés az elején, utána 2-3 közepes méretű csavar, majd húzzuk el a végéig, ahol már tökmindegy, hogy pedofilok, szekta, vagy ki rabolta el őket, ufók is lehettek volna kb., ugyan úgy egy pasas elmondja, és kész vagyunk, mehet mindenki a dolgára.

Színészek jók voltak, fényképezés jó, zene nagyon jó, történet elemeiből ami jó volt annak fele az első évadból lett átemelve, a másik fele gyakorlatilag a felejtés gondolatmenete, ami teljesen jó, nézhető, de közel nincs az első évadhoz szerintem.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 02. 25. 20:18

hát izé…

elégedett vagyok? nem
van hiányérzetem? hmm, nincs… WTF?

az évadban végig meglévő lassúsága okán, vagy nem is tudom miért elfogadható volt így nekem ez valahogy mégiscsak

csigáztak az egész évadban, hogy lesz valami nagy dolog a végén – meg is oldották az ügyet, aztán csavartak egyet, Ali ismét ott áll, hogy mégis csak megoldja, várom a csattanót, és… és egy szép, keserédes jelenetben elhalkult minden várakozásom, ahogy Ali elfelejti, hogy miért van ott – igen, ahogy ott állt elveszve, elhalkult a várakozásom a nagy durranásra, elhalkult a nyomozás, elhalkult minden és tényleg annyi volt csak, hogy Ali-ról van szó, ő róla szólt a történet

nem tudom, mennyire tudatosan építettek erre az utolsó csavarra, a betegségére, ami egészen idáig inkább csak egy zavaró, idegesítő tulajdonság volt a történet szempontjából, de bizonyos szempontból nálam működött ez a befejezés – a feleségével az utolsó bár jelenet szerintem már felesleges volt, bár lehet, mást pedig ez a jelenet vezetett ki ebből az egészből

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 02. 25. 21:05

1 órával a finálé után érzem, hogy mennyire lehúzott ez az egész…

oké, érzelmeket, érzéseket váltott ki, de én nem ezért néztem ezt az egészet…

talán ettől van ez az egész kettősség bennem, hogy igen, adott valamit, de én egyáltalán nem erre számítottam (vágytam?), és ezért nem tudok elégedett lenni – de mivel mégis adott valamit, hiányérzetem sincs

csak rossz hangulatom

Alain Prosztó - 2019. 02. 25. 21:55

Jó húzás volt, hogy a Nagy Gonosz Összeesküvés helyett egy jóval egyszerűbb magyarázatot kaptunk. És ami a fő: A koncepció, miszerint a nézők tudják az igazságot, a főszereplők viszont nem, jó húzás volt. Részemről azokat a sorozatlezárásokat szeretem, mikor a néző saját maga hozzágondolhatja a magáét, eljátszhat a különböző lehetőségekkel. Klasszikus példa a Sopranos, de hogy kicsit közelebbit is említsek, ott volt az Americans. És ezt az elemet itt is megkaptuk, mert Hayes fia bizony zsebre vágta a cetlit (abban a jelenetben kifejezetten szurkoltam, nehogy széttépje vagy eldobja).

Viszont egyrészt nagyon hatásvadász volt, főleg Hayes nagy találkozása Julie-val. Legalább háromszor elhúzták az orrunk előtt a mézesmadzagot, hogy „na, most mindjárt beugrik neki”, de tudni lehetett, hogy nem fog.

És itt el is érkeztünk a legnagyobb negatívumhoz, a kiszámíthatósághoz. Mikor Hayes és West megtalálja a sírt, egyrészt van még hátra a fináléból vagy 25 perc, másrészt elmarad a nagy katarzis. Ha legalább az meglett volna… Aztán ott a találkozás a kislánnyal, amiről egyből érezni lehetett, hogy nem véletlen. Ahogy azt is pontosan tudtam, hogy Hayes-nél beüt a demencia mielőtt találkozhatna Julie-val. (Vajon miért nem írta föl azt, amire rájött, mikor tisztában van a saját állapotával. Na és miért nem hívta azonnal Westet?)
Szóval azt tudom mondani, hogy az alapötlet, a koncepció rendben van, de a zárás egyszerűen nem volt jól megírva. Apropó: az epizód során messze túl sok volt az idősíkok közti öncélú ugrálás is.

Nem baj, azért élveztem, jó kis évad volt ez.

Alain Prosztó - 2019. 02. 25. 22:00

Ja még valami: Külön megemlítem Scoot McNairy-t, szerintem eszeveszett nagyot játszott ebben az évadban, és elképesztően sokat tett hozzá a sztorihoz az ő őrlődése.

Réka - 2019. 02. 25. 22:02

Szenvedés volt az egész, és jól írják fent, hogy egy nagy löttyedt semmit kaptunk.
Úgy voltam vele végig, hogy jó, megnézem, hátha hátha, valami jó is kisülhet belőle, aztán elszelelt a naplementébe az egész…

Nevetséges volt az öreg félszemű a szájbarágós sztorival, összetákolt az egész történet, a szerencsétlen indiánnal az élen.

Pedig egész jól indult a sorozat, kár érte.

pennac - 2019. 02. 25. 22:05

Most fejeztem be, és teljesen a hatása alatt vagyok.
Nem tudom, akik valami WTF csavart vártak a végére, miért nem vették észre, hogy nem az ügyön volt a hangsúly, hanem a két férfi életútján, amelyet alapjaiban határozott meg ez az ügy, Nekem ez a film az életről és halálról, a fiatalságról és az öregedésről, a barátságról és a szeretetről, az elszalasztott lehetőségekről, a ki nem javítható hibákról szólt, szépen, emberien, remek színészi alakításokkal.

Mortanius - 2019. 02. 25. 22:13

pennac: Ott a pont, remek volt ez az évad.

Ayrons - 2019. 02. 25. 22:18

Milyen két férfi? Roland szegény aki fényévekkel jobb karakter volt mint a társa alig kapott lehetőséget az egész Hayes életéről szólt aki nincs magával kibékülve és kisebbség érzete meg szegény meleg stb. Részről részre ellenszenvesebb volt a pali.
Wtf pillanatot meg azért vártuk mert arra terelték az ügyet, behoztak a Sárga király szektáját meg más pedos dolgot plusz a nagyon kripi zenéket amik már egy bizonyos idő után idegesítőek voltak.
De jól írja humán ha nem lett a True detective senkit se érdekelt volna.

Ayrons - 2019. 02. 25. 22:19

Korrigálás:nem meleg hanem fekete

- 2019. 02. 25. 22:35

De finnyás valaki. Szerintem is igen fasza évad volt. Olyan 8 körüli. Az utolsó rész szépen megríkatott, though.

Gavroche - 2019. 02. 25. 22:52

Húha, a “fèlszemű elmesèli az elejètől a vègèig az egèsz ügyet ès közben időnként mèg (többnyire) lassított felvèteleken meg is mutatnak belőle ezt-azt”-megoldásnál nem nagyon akartam hinni a szememnek, ilyesmit manapság már egy sokadrangú tucatkrimiben sem nagyon látni, ès eddig a True Detective is mindig távol tartotta magától az ilyen ponyvákba illő húzásokat. Az èvad abszolút mèlypontja volt számomra ez a jelenet, olyannyira elvette a kedvemet, hogy kiábrándultságomban onnantól kezdve a Hays-házaspár civódását is csak üres picsogásnak èreztem ès a vègère drámai hatás helyett csak hatásvadászat maradt.
Stephen Dorff-ot viszont nagyon jó volt látni, ahogy ilyen kiváló formát fut.

jelenvalólét - 2019. 02. 25. 22:53

Számomra erős csalódás az évad, ráadásul szerintem Ali teljesen túljátszotta a szerepét, Dorff, akit hosszú ideje méltatlanul mellőztek, köröket vert rá, sokkal autentikusabb volt.

peeeety - 2019. 02. 25. 23:06

Rájöttem mi a bajom. Most már meg tudom fogalmazni.
Annyi a fordulat, hogy egyszerűen nem köt le. A végén rájövök, hogy ez bizony jó is lehetett volna, csak egyszerűen nem érdekelt, mert túl volt megint pörgetve. És már több sorozatnál tapasztaltam ezt. Minél több a csavar, annál kevésbé érdekel. Egy idő után már nem érdekel, hogy ki van kivel stb.
Itt pedig nem voltak meg azok a legendás dumák, azok a nagy jelenetek, ami miatt visszagondolok az évadra és azt mondom, hogy óóó, te jó ég.
A mai napig a lövöldözés az 1/4-ben óriási klasszik, 1/3 végén Rusty monológja. Ezek maradnak meg. A vége ott sem volt tökéletes, de mégis belevalóbb, mint itt.

cegtli - 2019. 02. 25. 23:15

Az első évad tökéletes volt, ez tény, és valószínűleg már soha egy másik nem fogja überelni azt.

Jó, persze az utolsó részbe kicsit tényleg belezsúfoltak mindent, de a két főszereplő iszonyat jó volt (különösen tetszett a southern accent).
Az évad első harmadáig azt hittem, hogy majd a nagy csavar az lesz, hogy kiderül a riporter csajról, hogy ő Julie :D

zirmi - 2019. 02. 25. 23:26

hát ez egy rakat szar volt.

bvr - 2019. 02. 25. 23:30

Megértem a negatív véleményeket, de szerencsére nálam ez máshogy volt. A 2. évadban nagyot csalódtam, ebben nem. És nem azért mert felért volna az első által kapott hatáshoz, hanem mert egy bizonyos szinten mégis nagyon betalált: bár nem igazán szeretem a “nem a cél, hanem az utazás” mondást, de most mégis valahogy így éreztem: nem a történet (és hogy az majd hova fut ki) volt nálam ennél az évadnál a fontos, hanem a hangulat. Szerettem nézni, kicsit elmerülni ebben a szomorkás, melankolikus világban ami mégsem olyan végletesen lehúzóan depresszív mint mondjuk egy Sharp Objects.
Nem lesz kedvenc, nem is hiszem hogy elővenném újra, de örülök hogy volt.

metyo - 2019. 02. 25. 23:36

Egyedül Ali és Dorff alakítását lehet kiemelni ebből az évadból a nulla történet és cselekmény mellett. Az első két résszel mondjuk meg voltam elégedve, utána
viszont reménykedtem, hogy majd beindul a sztori, de már az utolsó részt is kész szenvedés volt végig nézni.

BennieBoy - 2019. 02. 25. 23:46

Érdekes, nekem a a green háttér nem tűnt fel, de lehet újranézem darálva a sorozatot.
Látom a kommentemet idekopizta a szerző, ezért külön köszönet, nemrég kezdtem csak itt kommentelni, előtte főleg csak olvastam :)
Szerintem mindenki tegye fel magában a kérdést, hogy félretéve az 1. évadot ez mennyire tetszett volna, mert szerintem a 2. évad értékelésénél is ott a gond, hogy sokan az elsőhöz mérik, pedig önmagában nézve korrekt munka lett, még ha 2x is kell megnézni, hogy összeálljon a kép, és a karakterek ott is erősek, elcseszettek és gyarlóak, csak más környezetben, más bűnügyet boncolgatva és sajnos az 1. évadhoz mérik őket, ami kiemelkedő a sorozatkészítés történelmében. Csóri Pizzolatto is ettől fog szenvedni karrierje hátralevő részében, mert az 1. évadhoz hasonlót nehéz lesz készíteni anélkül, hogy ne hajazna rá, ha meg más, akkor az a baj, stb.
Én elégedett vagyok a 3. évaddal, elégedettebb, mint a másodikkal, pedig őszintén az se volt rossz, de nyilván bennem is ott van az 1. évad okozta élmény, bár minden erőmmel igyekeztem eltekinteni a 2. és a 3. évad során is ettől.

Dan - 2019. 02. 25. 23:59

Szerintem a szineszi jatek volt olyan jo, mint az elso evad. A fo es a mellekszereploknel is, De, es ezt nehanyan mar irtak, ez az evad sokkal kevesbe szolt az ugyrol, mint az elso. Ez tenyleg az eletutjukrol szolt es arra reflektalt. Az elso evadban nekem az ugy sokkal erdekesebb volt. Illetve ami meg nagyon zavart, hogy csomo komoly dolgot meglengettek, aztan nem lett belole semmi. Nem zavar a baanalis elvarrasa a tortenetnek, de az zavar, hogy nem happy end fele mentek vegig, es aztan nem azt happy end lett, es eroltetettnek erzem (es itt nem is az ugyre gondolok). Purple es a lanya kozott mi tortent? Azt hittem Roland es Purple kozott is lesz valami sulyosabb konfliktus. Volt egy csomo shadowing, amibol aztan nem lett semmi. De nem volt rossz evad, a szineszi jatek nagyon sokat adott hozza.

szaszazsu - 2019. 02. 26. 00:52

Pennac: remek osszegzés, csatlakozom az általad leírtakhoz.
Elgondolkodtató emberi drámák, jól megírt karakterek és nagyon hiteles színészi játék…. és Scoot McNairy volt talan a legjobb.

Figyu - 2019. 02. 26. 01:02

Nyilván egyedül vagyok, de szerintem jobb volt mint az első évad.

human - 2019. 02. 26. 01:34

“A koncepció, miszerint a nézők tudják az igazságot, a főszereplők viszont nem, jó húzás volt.”

a vízivás közben rájött

unonova - 2019. 02. 26. 03:25

Megosztó. Kiábrándító. Valahol üde. Még kicsit vicces is (egy rakat ember meghalt egy baleset, és emberabblós szeretetpótlás miatt)Valahol józanító volt. Én is vártam a pedofil szálat, a leszámolást a végére, a vért, a megtorlást, a nagytestvért. Mikor a kislányt megláttam az apácáknal, na most beül a pedofil mellé, Roland tud mindent, benne van ő is, csak Memento utánérzésben mozog a feka… Túl sok filmet néztem xD jobb volt ez így. Ránk fér a kiábrándulás. Esküszöm ez egy párkapcsolati tréning volt végső soron.

deus - 2019. 02. 26. 03:44

Történetvezetése 10 pontos. Én is összeesküvést vártam, de ehelyett a sorozat tényleg meglepett (ami nagyon-nagyon ritkán fordul elő). Átgondolva az évadzáró nagyon jól sikerült. Az utolsó jelenetek, talán még jobbak is voltak, mint az első évad utolsó jelenetei. Sokan elfelejtik, hogy ez a sorozat az elhivatott nyomozókról szól, tehát karakterdráma. A bűneset pedig csak hab a tortán.

kisanna - 2019. 02. 26. 06:53

kritikán aluli volt a finálé. inkább hozzá se kezdek.

Bertollnok - 2019. 02. 26. 07:18

Ígéretes volt a kezdés, az első pár rész nagyon magával ragadott. Aztán egyre vontatottabbnak és unalmasabbnak tűnt az utazás. A fináléból meg teljes egészében hiányzott a katarzis. Összességében még mindig a ritkaszar második évad fölé helyezném, de nem vagyok lenyűgözve: 5/10.

Mordekai - 2019. 02. 26. 07:58

Nem akarok tuskó lenni, de ez a “megmondtam, vagy megmondtam?” tipikus esete.

Ezek után tényleg már csak az a kérdés maradt, hogy rosszabb volt-e a második évadnál.

Nem pazarlom az időt, mélyelemzés helyett ítélet: 10/4 Lendülhet a kasza.

Mysterion - 2019. 02. 26. 08:10

Nekem nem nagyon tetszett ez az évad, rengeteg volt az üres járat. Alig vártam hogy vége legyen a részeknek.

Számomra az nem tetszett még, hogy rengetegszer nem volt semmi zene vagy hanghatás, üres volt az egész értem hogy a hangulatkeltés volt a cél hogy minél nyomasztóbb legyen, de ez valahogy nem jött át. Sőt azt eredményezte ez a csend, hogy Ali szuszogásától minden mondat elején már frászt kaptam…

A pozitívum az Roland karaktere volt nagyon jól játszott.

Nem tudom ki hogy van vele de nekem mostanában az HBO sorozatai nem nagyon találnak be. Se a westworld se ez nem volt nagy durranás, pedig ezeknek az előző évadját élveztem . Lehet rossz sorozatokban kezdek bele HBO fronton.

Dave - 2019. 02. 26. 08:30

hát ezt jól túlgondolták. Én pofán vertem volna Nic-et, hogy akkor nincs 4 idősík, nincs öregember. Nem ugrálunk össze vissza, hanem amennyire csak lehet lineáris a történet, mert azért mégis csak az ügy felderítése miatt nézzük.

Anthonz - 2019. 02. 26. 09:05

“Persze a filozófia nem olyan formában volt jelen, mint eddig”
Még valamelyik rész kritikájában volt említve a filozófia, de nem volt semmi filozófia ebben az évadban.

noinipo - 2019. 02. 26. 09:25

Rengeteg sorozatot nézek, nagyon különböző műfajokból, ezek alapján azt mondom, hogy nagyon kevesen tudnak képekkel,színekkel, hangokkal úgy történetet mesélni (függetlenül attól, hogy a történet ki szerint mennyire érdekes/érdektelen – lassú/unalmas stb.), mint Pizzolatto. Nekem ez a legnagyobb erénye, ahogy megmutatja. ‘Tell me a story’

HurkaGyurka - 2019. 02. 26. 10:09

Tök szomi, hogy ez nektek ennyire nem tetszett

Divide - 2019. 02. 26. 10:11

Úgy érzem, teljesen hülyét csináltak belőlem ebben az évadban. Főleg a szinte minden epizódban kötelező jelleggel lefolytatott, negyedórás, agyrohasztó házasságterápiás dialógusokat sérelmezem, mert mint kiderült, semmit nem tettek hozzá a sztorihoz (mondjuk ez várható volt).
Egy nagy, vörös heringekkel teli felfújható medence volt az egész, trollkodásból jeles, sorozatból kettes (nem karó, mert Dorf remek volt).

wilbury - 2019. 02. 26. 10:12

Sokan ott követik el a hibát bármilyen film vagy sorozat megítélésénél, hogy valamihez mérnek/hasonlítanak mindezt néha előre. Vannak akik mielőtt megnéznék, kritikák alapján ítélnek, már eleve kaszálják az adott sorozatot filmet, ha xyz olyat írt róla ami neki nem tetsző.
A sorozat/filmnézés (szerintem) helyes módja a tiszta fej, tiszta lap technika és a “milyen hatást gyakorol rám?” őszinte kérdés feltevése. Ezt nyilván nehezebb, kicsit összetettebb feltenni egy sorozatnál, lévén sok részen, esetleg évadon keresztül fejt ki hatást.
Elvárások és előítéletek nélkül néztem a 3. évadot is.
Beszippantott a hangulat? Megríkatott?
Megborzongatott? Agyalok rajta napokig hetekig? Lehidaltam a színészektől?
Igen
HATÁSSAL volt rám, nem is akárhogy. Másképp mint az 1.-2. évad de ismét működött. Köszönet a készítőknek!

dexike3 - 2019. 02. 26. 10:19

@human: lehet benne valami, elég furcsán nézett, de ki tudja.

akkor most újra lehet értékelni a 2. évad fináléját is azoknak, akiknek ez nem tetszett.
életszagú lett a befejezés és ezért szokatlan, Magyarországon is hány olyan eltűnés, gyilkosság van, amit nem derítenek fel. nálam működött a komor happy end Ali leépülésével.

a The Leftovers finálé jutott kicsit eszembe, csak az sokkal jobban ütött a lassú, beszélgetős tempójával, mint ez.

Fegyula - 2019. 02. 26. 10:47

Talán három részt nem is láttam, még sem okozott gondot a sorozat “értelmezése”.
Ez meg sok mindent el is mond.
Már az elején éreztem, hogy talán nem kéne tovább erőlködni a második évad után.
Remélem ezzel végleg kaszát kap.

clegane - 2019. 02. 26. 10:52

lehet hogy pont nem ettől a sorozattól várja ezt az ember, de nekem amik nagyon működtek benne, azok a barátság / szeretet megnyilvánulását ábrázoló jelenetek voltak. nagyon ritkán érzek ilyen őszinte (nem műviesen szentimentális) átható melegséget, mint a két öreg, vagy Ali és felesége/gyerekei némelyik jelenete láttán. szerintem már csak emiatt megérte.

winnie - 2019. 02. 26. 10:55

“Remélem ezzel végleg kaszát kap.”

de ezt a logikát sosem értettem. nem csak azért kár ebben reménykedni, mert nem sok nézettebb sorozata van ennél az hbo-nak, hanem azért is, mert ha te elkaszálod, akkor ugyanúgy nem fog létezni számodra, mintha ők kaszálnák el. a többség pedig nyilván szerette, nekik is megmarad.

sok jó átívelő szálas krimi van. a TD nyilván nincs a legjobbak között, de az is biztos, hogy rengeteg olyan aspektusa van, ami jóvá teszi. én azt kezdem sejteni, hogy vannak, akik többet látnak bele (vagy akarnak belelátni), mint egy átívelő szálas krimi.

sunny - 2019. 02. 26. 11:37

Az első évad közelébe sincs, viszont a másodiknál engem jobban lekötött. Ha lesz 4.évad remélem jobb lesz. Az első évad annyira magasra tette a lécet, hogy még egy olyan szívonalú évad lehet nem lesz.

stargatelost - 2019. 02. 26. 12:02

winnie: azért van értelme ilyenkor kaszát kívánni, mert akkor a készítő tudna mással foglalkozni. Úgy látszik ez egy egy évados kunszt volt, hátha ha mással próbálkozna, ott is kapnánk legalább egy zsenális évadot :)

Marko92 - 2019. 02. 26. 12:04

Bejött nekem az évad. Elérte nálam azt a hatást, hogy mindig várjam a következő részt hétről-hétre. Dorff nagyot alakított, kár, hogy nem ő volt a főszereplő. Remélem a HBO ad neki még főszerepet egy másik sorozatban. Ali és a felesége viszonya tényleg nem működőtt, ahogy többen is írták.
A készítőnek állítólag van ötlete a 4. évadra. Én örülnék ha elkészülne.
7/10.

Captain Phillips - 2019. 02. 26. 12:21

Csak egyetlen kerdesem van:

A felszemu miert nem allt elo korabban a sztorival???

SHP - 2019. 02. 26. 12:25

…Nyilvan nem volt olyan jo mint az elso evad, ez egyertelmu. de az, hogy a masodiknal jobb-e azt nehez eldonteni. nekem egyebkent a masodik evad is teljesen nezheto volt. itt a feleseges vitatkozos vonal nem tetszett, untam mar a kozepetol, illetve ugy ereztem, hogy nagyobbnak probal latszani mint ami (marmint a sorozat, nem amikor a feleseggel vitatkoznak purple, bar az is :D). semminek nem volt igazi sulya benne, megis ugy tett a sorozat mintha lenne. lehet, hogy nem hangolodtam ra elegge, nem tudom.

amikor szo esett benne arrol, hogy lehet, hogy kapcsolat van az elso evaddal, akkor nagyon orultem. de sajnos nem lett. azt jobb lett volna kihagyni, mert jo igy, hogy nincs kapcsolat, csak akkor ne legyen szo rola foloslegesen szerintem. lehetett volna tenyleg sima easter egg, emlites nelkul kicsiben a monitoron, ugy is jo lett volna.

hogy vizivas kozben rajott-e, hogy miert volt ott (nekem amugy nem egyertelmu) az teljesen irrelevans, hisz utana ugyis elfelejti, mintha meg sem tortent volna.

az egyetlen pillanat amikor beleborzongtam (az elso evaddal ellentetben, ahol tobb olyan momentum volt) az volt amikor az apa megtalalja a rozsaszin szobat. az hatasos volt nekem, de tobbe-kevesbe ennyi.

ertem, hogy a karakterrol szol, de azert kell valami ami miatt nezem, ha a karakter amugy nem erdekes a kondiciojat leszamitva. ezert kellett volna tobb borzongos pillanat. nem beteg vagy veres valami, tetszik, hogy ezek nem voltak hangsulyban annyira, de valami ami fenntartja az erdeklodest. (lehet, hogy magam ellen beszelek, mert a potencialis kapcsolat az elso evaddal pl. ilyen volt, erdeklodes felkelto. de azt ok sem gondoltak komolyan, megis hangsulyt kapott valamennyire, ezert zavar.)

keptelen vagyok megallapitani, hogy tetszett-e. kicsit semmilyen. talan 5/10

peeeety: nezd meg az inside n9 s3e3-at, ha bajod van a sok fordulattal biztos tetszeni fog XD (az egyik legjobb ep!)

Shred - 2019. 02. 26. 13:05

Szerintem Hays rájött, hogy Julie a nő, aki a címen lakik, de ugyanakkor azt is belátta, hogy nincs már kit megmenteni: egy beérkezett, boldog anyát látott a lányával, és nem akarta már feltépni a régi sebeket. Inkább hazament a saját családjához, hogy legalább arra a kis időre velük lehessen, amíg még felismeri őket.
Igen, nekem is hiányzik egy valódi krimis befejezés, de valahol ez így szép volt.

turosz - 2019. 02. 26. 13:18

Ha nem is egyformán és nem is ugyanazért, de nekem mindhárom évad tetszett, egymáshoz meg sosem hasonlítottam őket.
Valahogy hullámzó volt az egész szezon, az érdeklődésemet végig fenntartotta, de közben hol a felesleges ídősíkváltások, logikátlan húzások, túl- vagy éppen aluljátszott szerepek, nem kellően kidolgozott karakterek vagy karakterpárok miatt csóváltam a fejem.
Olyan 7,5/10-re értékelném.

Ayrons - 2019. 02. 26. 13:36

Azzal, hogy a fiának odaadta a cetlit és ő meg eltette biztos, hogy a dokucsaj a házhoz megy. Szóval Ali pont nem hagyta őket békében ezzel a lépéssel

oooooo - 2019. 02. 26. 14:34

Tetszett az évad, de maradtak nyitott kérdések, amelyekre vagy azért mert nem figyeltem, vagy azért mert nem is adtak, de nem kaptam választ:
– végül is milyen sötét színű gépkocsi figyelte az öreg Wayne Hays-t a háza előtt?
– ki a franc ölte meg és végül is miért Dan O’Brient?

boom - 2019. 02. 26. 15:15

– Ha jól figyeltem, akkor az öreg félszemű figyelte az öreget. Próbált bátorságot gyűjteni, hogy bevallja neki a történteket.
– Szerintem az apa (Tom) ölte meg (vagy Harris James mert köpött a rendőröknek és/vagy Tomnak)

Amúgy én nem értem ezt az első évad imádatot. Igaz már rég láttam, de csak arra emlékszem, hogy dög unalom volt. Ha nem emlegetnétek, arra se emlékeznék, hogy tk mi is volt benne. (bár még most se nagyon)

Ez az évad számomra egy erős 7/10 volt.

Kerijoe - 2019. 02. 26. 17:48
Don Fanucci - 2019. 02. 27. 07:31

Hát nem tudom…

Az biztos, hogy az első évad hátborzongatóan hatalmas cucc volt. De az is, hogy még akkor sem kéne ennyire kihegyezni a dolgot arra, hogy mik a hasonlóságok és/vagy különbségek ahhoz képest, ha ugyanazon brand alatt futnak.

Ez a harmadik szezon ugyan is egy önálló alkotásnak bizonyult, méghozzá nem is akármilyennek.

Egy negatívum, ami valóban nagy kellemetlenségeket okozott: Pizzolato-tól kicsit tisztességtelen húzás volt, hogy szinte az utolsó pillanatig azt éreztette velünk, hogy na majd most bukik az egész, jön egy “This is Carcosa”-pillanat, és akkor robban az összes dinamit és összedől a ház, esetleg mindjárt az egész lakótömb vagy város. Én a magam részéről a legtöbbek csalódását főként annak tudom be és emiatt meg is tudom érteni, hogy ez a “hú” meg “ha” végül elmaradt.

Ezt leszámítva viszont számomra tökéletesen egyben volt az évad: sőt: bivalyerős sorozatélményt jelentett.

Amire sokan panaszkodnak, az nálam nem áll: igenis követhetőek voltak az idősíkok és volt súlyuk a váltásoknak. Sőt: nagyon sokban hozzátett az élvezeti értékhez a korhű apróságok visszafogott jelenléte: hibátlanok voltak a képek és a történéseknek megvolt az az atmoszférája, ami nélkül jó “krimi” nem létezik.

Ugyanez a helyzet a színészekkel: valószínűleg én vagyok az egyetlen, akinek nagyon-nagyon tetszettek Hays és Amelia közös jelenetei: egyáltalán nem éreztem drámázásnak semmit, amit leműveltek: volt köztük kémia és nagyon erős volt az a szál a történetben, amit senki sem említ meg, pedig az évad egyik legfontosabb momentuma: hogy Amelia történétesen könyvet írt az eseményekről és ez etikai konfliktusok, problémák egész sorának volt az okozója.

Ali: szerintem sanszos, hogy ennél magasabbat már nehezen fog tudni megugrani a jövőben és külön kiemelném, hogy mindig meggyőzően tudta hozni az éppen aktuális idősíkhoz és fejlődési életállapothoz szükséges énjét, ami minden bizonnyal nagy koncentrációt és odafigyelést követelt meg. Ezt meg kell süvegelni.

Éppen úgy, ahogyan nekünk is némi figyelmet és energiát kellett belepakolni az idősíkok követésébe: de pont ezért jó, hogy az egészet nem terhelték meg még némi filozófiával is, és, hogy néha kicsit jobban elmagyarázták a dolgokat, mint az egyébként szükséges lett volna (ezt érezték sokan szájbarágásnak). A filozófia az első évad asztala volt: itt tényleg életekről volt szó és jellemfejlődésekről, aminek időt és súlyt kellett adni.

És ezen a helyen térnék ki még valamire, amit mások is említettek: a színészi játék és az atmoszférateremtés kettőse valahogy egészen hangsúlyossá tette azokat a jeleneteket, ahol emberek közti érzésekről volt szó. Ez az évad érzelmi hullámvasút volt: és jó dolog látni, hogy nem csak az én számomra.

“True Detective” a sorozat címe, és én elhittem a két főkaraktert, maximálisan: Dorff figuráját nem kevésbé, mint Aliét. Sőt: az övé sokszor még átélhetőbbnek is bizonyult, mert megrögzött “agglegényként” nagyon tudtam élni azt a mentalitást, amit ő hozott.

A sorozat egyik legjelentősebb pillanata kettejük öregkori találkozása volt (még, hogy nem voltak emlékezetes jelenetek!), és e helyütt említeném meg, amit megint csak nem lehet eléggé aláhúzni: ez az évad az öregséget, az öregkort olyan erőteljesen jelenítette meg, ahogyan csak nagyon kevésszer láttam eddig a film-/sorozattörténetben.

Ahogyan a két szerencsétlen, partra vetett figura vonszolja magát, az kifejezetten megrendítő volt: az, hogy az egész életük ráment erre a nyomozásra, súllyal bírt, bizonyos jelenetek és különösen is bizonyos mondatok épp emiatt is, hátborzongatóan átélhetőnek hatottak.

Ez tényleg két “True detective” volt, akiket kegyetlenül kikészítettek a váltások és fordulatok: erről volt szó végig és ez volt a lényeg: és ezért volt érdemes az időszakok és történések között ugrálni: sokkal nyomasztóbb lett volna, ha ezt klasszikus, lineáris történetvezetéssel oldják meg.

Kár, hogy Pizzolato túl sok mindent dobott be ahhoz, hogy rászedjen minket: ez mindenképpen rossz pont. Viszont a dráma ereje és súlya, amit kaptam, még nagyon sokáig velem marad, az nem is lehet kérdéses. És az évad harmadik nagysága Alin és Dorffon túl valóban Mcnairy: kár is volna túldicsérni, mert a jó bornak nem kell a cégér…

Összességében: a nyomozás színvonala és maga az ügy is erősen középszerű volt, viszont minden más gyakorlatilag hibátlan. A színészi játék, a dráma ereje és az atmoszféra: ezek mindenestül beszippantottak, és általában hatásvadászat nélkül is el tudták érni a megfelelő hatásokat…

7,5/10-et tudok adni erre a teljesítményre, de a karaktereket, akiket kifejezetten megkedveltem, kicsit nehéz lesz elengedni. Hiába: ez van, mikor az ember olyan drámát lát, aminek a figuráival érdemes azonosulni…

dexike3 - 2019. 02. 27. 08:34

a másik postban, volt egy érdekes komment. a DVD kiadáson lesznek extra jelenetek, amik kikerültek a végleges anyagból pl. Amelia halála 2013-ban. hátha lesznek még érdekes dolgok.

Marcsa - 2019. 02. 27. 16:56

Sziasztok, még sosem írtam ide, de e miatt mégis. Aludtam rá kettőt és azt mondom, hogy jó volt az évad és annak van igaza aki azt írta, hogy inkább szólt a két csávó kapcsolatáról, mint az ügyről magáról. Nekem még belengett tegnap éjjel félálomban egy olyan is, mintha Roland nem lett volna teljesen straight, ahogy pátyolgatta az apát, ahogy sírt és romba dőlt mikor elveszítette Hays-t, de a lényeg, hogy a két karakter teljesen egymással ellentétesen lett kibontva. Hays egyre irritálóbbá, Roland egyre szimpatikusabbá vált a végére. Sajnálom, hogy Dorff nem játszott többet, mert szerintem is zseniális volt. Szóval ha elengedem, hogy minek lengettek be annyi vonalat a nyomozás során, nagy összeesküvés, meg hatalmasságok, meg eltussolás, mikor tök egyenes volt az egész (Lynch: Straight story!) akkor tudom értékelni a két faszi életútjáról szóló majdhogynem drámát. A kérdés ja, az, hogy akkor minek ide a bűntény. Összességében két nap ráalvással örülök, hogy megnézem. M.

Taja - 2019. 02. 28. 17:06

Rolandnál három jelenet erősítette számomra, hogy vélhetően hetero. A legerősebben a kiskutya megetetése rántottával és annak a taglalása, hogy ha megmutatja egy nőnek, hogy tud főzni, akkor a nő érezheti, hogy nem csak bejárónőt keres a férfi magának. Tom házának átkutatásánál ő találta meg a hit segíthet “kigyógyulni” a melegségből papírt és erre rácsodálkozott. Meg eléggé lelkesen vetette magát bele a templomi gyülekezetbe, mustrálva a hölgy felhozatalt. Mindegyiket ki lehet magyarázni másképpen is persze.
Én mégis maradnék ennél a verziónál, mert így teljesen önzetlennek lehet venni (és néhány valóban érdek nélküli, emberséges ember pédakép azért jöl jön a világnak) pl. Tom kisegítését, amikor Rolandot hívja a kocsmai provokált bunyó után. Úgy tűnik Tom apuka volt az első “kóbor kutyája” akit befogadott a kanapéjára. Nagyon szépen köt vissza az egész Roland kocsmai, motorosbandával eszközölt verekedéséig, Hoyt biztonsági főnökének megölése után, ahol meg ő lesz valahol a kivert, síró fél a senki földjén akit egy kutya befogad, megvigasztal a maga a módján. (Wow, a pultnál micsoda egysorosok voltak! :D )
Az is egy külön kör, ahogy az expozíciónál egy róka kilövésre kész, fásult(nak tűnő) nyomzó a végén kutyamentő, rég lezárt ügyet rendesen felderíteni akaró detektívvé válik.

A magam részéről sajnáltam a feleség Amelia részek túlreprezentálását (még úgy is, hogy a megformálás színvonalas lett és sok infot fedtek fel minden szinten), szívesebben adtam volna az időt Roland West-et alakító Stephen Dorff-nak, mert ez most zseniális alakítás lett. A tanárnő és Hayes viszonyának asszimetrikussága, eleve az össze nem illésük (ki nem érezte velük együtt kínosan magat a vacsora jelenet alatt? ) és csak az ügyön alapult közös érdeklődésük kellően ki lett bontva. Én nem éreztem a kémiát, hiteltelen lett így, talán ez rontja el az egészet. Amelia egy talpraesett, az életnek örülni tudó, egész jó nyomozói és verbális vénával megáldott figura, aki szeret és tud a szexualitásával helyzeteket megoldani. Hayes meg nem tud mit kezdeni sem a szavakkal, sem a (sokszor jogos) sérelmeivel, a hálószobás megmozdulásai sem vágykeltő kategóriások. El van veszve az őserdejében, amikor nincs kiadva, hogy nyomot keressen. Bár Amelia emlitette, hogy korábban elcseszett döntéseket hozott, szerintem itt továbblépés ezzel a palival csak nagy gerjedés mellett valósult volna meg.
Az Alzheimer szimbólumként elképzelhető erre a semmi felé nem tartásból következő széthullásra. Katonai pálya választás, hogy anyuka kapjon elhalálozás esetén pénzt, család ahol a szülőknek nincs közös felülete, ami meg van abban is csak etikai surlódások tömkelege jön elő és egy felsőoktatási intézményben végzett kispados pozíció.

Ali (Purple Hayes) időskori megformálása rendkívüli volt, jót tett a figura személyiségének is, nem sok koherensség volt benne, ez sok esetben egyszerűen adott neki egy tiszta lapot. Nem volt alapja a sértődöttséghez, így szimpatizálásra alkalmas lett,

A pillangó hatás érzékeltetés elgondolkodtató, az ember végipörgeti magában milyen eseményláncolatot indított be egy autóbaleset. Jobb talán darálva nézni, talán akkor többekben megragad a guberáló házának megtámadása is, mert a helyi (seggfej?) apák esetében is Purcell ügy volt a katalizátor, így már az elején 10 környéki életvesztésről beszélünk. Plusz minden halott szerettei, akiknek emiatt szintén nyilván fordul a sorsuk.

A fordulat nekem tetszett, úgy is, hogy legyártottam sokakhoz hasonlóan elméleteket. Szóval a helyi csavar az valahol tényleg meglepő a relatíve boldog végződéssel és azzal, hogy nem az ügy mögött annyi, amit bele lehetett látni a sötétségbe. Nem neheztelek a megvezetéséért a hatáskeltő elemekkel Pizzolattora. Az az üzenet meg, hogy egyes dolgok egyszerűen eljutnak arra pontra, hogy beforrnak és túlléphetőek az lehet klisé ízű, de klisék alapigazságokból, törvényszerűségekből származnak általában, amik üreseknek hatnak a túlismétlésektől, de mélységet kaphatnak egy 8 órás életút bemutatótól.

Azért az maróan fájó, amikor a könyv leesik pont a vonatkozó résznél a kertészettel, kimagyarázhatatlanul tiszteletlen a nézővel. Legalább ült volna le Hayes egy délutánon es olvasta volna át az egész könyvet az elejétől és megálhatott volna az adott bekezdésnél elgondolkodva. Valamint a nyomozási szál feszültségeit még úgy is növelni kellett volna, hogy nem az ügy volt fókuszban.
10/8,5

Pont - 2019. 03. 06. 00:10

Kicsit komolytalan, de el tudtam volna képzelni, hogy mikor a fia kihúzza a fiókot, ott már lett volna egy pár ugyan ilyen cetli….”50 első randi…”

Wine - 2019. 03. 10. 11:12

Kell vmi támpont, összehasonlítási alap, számomra nem a többi évad, hanem az általános sorozatfelhozatal, abban kiemelkedő még mindig, a szérián belül szerintem hozta a többi szintjét, nyilván másban erősebb és másban gyengébb, itt inkább a pszichodrámai vonalat éreztem izmosabbnak..

zolkó - 2019. 05. 03. 21:30

Nálam az első 2 rész után parkolópályára került, most a héten elővettem, folytattam, de ez bizony eddig az év csalódása nekem. Volt olyan rész, amit 3 részletben sikerült megnéznem, egyszer belealudtam, másodszor kikapcsoltam, annyira untam. Egy órás részek kitöltve az időhúzással, cigifüsttel, aktabámulással, majdhogynem állóképekkel. Maga a történet jó volt/lehetett volna, csak kicsit fel kellett volna pörgetni, kinyesegetni a sallangokat, az időhúzást. A finálé meg olyan felemásra sikeredett szerintem. Egyrészt jó volt a félszemű vallomása, amiből kiderült rengeteg dolog, másrészt meg még így is teljesen lagymatagra sikerült. Ehhez képest a sokat szidott s2 egy jól működő valami volt. Nálam ez bizony 3/10, egy pont Alinak, egy pont Dorffnak, egy meg Ejogonak, és ennyi.

Cooper - 2019. 06. 25. 23:03

Ennek a sorozatnak csak egy évada volt, az első. Ami utána utána jött teljesen felesleges volt. A másodikra szinte nem is emlékszem, ez meg az első ismétlése kb, de sokkal gyengébben. Az elején jól indult, de egyre inkább érdektelenné vált az egész. Az utolsó rész második fele már kínszenvedés volt. Azt hittem lesz valami nagy meglepi a végére, de nem. Óriási csalódás.

szotyi - 2019. 07. 24. 19:41

2 nap alatt daráltam le. A 2. évad után nem akartam az első évadhoz viszonyítani. Teljesen különálló alkotásként tekintettem a 3. évadra. Jól is indult de hatalmas csalódás a vége. Nem azt mondom hogy kár volt megcsinálni, de ez nagyon kevés volt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz