login |

Pilot: Whiskey Cavalier

2019. 02. 26. 21:20 - Írta: human

49 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) Na tessék, egy popcorn országos sorozat véget ér, és rögtön jön a helyére valami?

Nemsokára írok a Lethal Weapon 3. évadjáról, ami hajnalban köszön le, de az általa hagyott űrbe simán megérkezett az ABC akciósorozata. Az első rész alapján nem a nyomozás lesz a fő téma, hanem inkább a kémkedéshez és rosszfiúk üldözéséhez állhat közelebb. Bár mondjuk összejött a csapat a rész végére, szóval még arra is kanyarodhatnak, főleg, hogy az olcsóbbnak tűnik a pilotban látottakhoz képest.

A történet egy nagyon érzelmes FBI ügynökről szól, aki a világ minden táján igyekszik az amerikai állampolgárokat szolgálni. Eskü úgy élt a fejemben, hogy FBI országon belül, CIA országon kívül, de itt mindenképp az volt, hogy mivel amerikait is érint az eset, esetleg Amerikát, ezért az FBI is beavatkozik nemzetközi terepen.

Amúgy nem is ez a lényeg, csak meglepett, mivel a rész végére amolyan keverék FBI/CIA-csapat jön össze, akiket utána aztán bárhol be lehet vetni. Nem hiszem, hogy spoiler lenne a két ügynökséget képviselő főszereplő egy munkába összehozása egy efféle sorozatnál.

A Whiskey Cavalier lényege az ügynökök közötti civódás lesz úgyis, hiszen annyira nem illenek össze, még munkaügyileg sem: az egyikőjük mindentől elérzékenyedő profi, a másik pedig egy senkiben sem bízó profi. És együtt kell dolgozniuk.

A végeredmény nagyjából semmi extra, de talán pont ezért nem is húzom le a pilotot. Ebből még bármi lehet, de maga a kezdő rész nagyon sokszor öntötte a karakterekről az információt. Nem feleslegesen, kellett őket alapozni, csak nem elegánsan oldották meg. Viszont mivel nem ez a lényeg, hanem a tényleges dinamika, így igazából be sem lehet lőni miképp fog lecsapódni mindez. Csak sejteni.

Mondjuk az eddig is gyanús volt, hogy Lauren Cohan nem az a színészisten, de ez a pilot végképp meggyőzött róla. Nyilván szép, ezzel nem vitatkoznék, de például az a “Hagyjatok itt!” kiszólása engem ledöbbentett. Persze amilyen magasra lő a Whiskey Cavalier, ott el fog menni, és ezt nem negatívan értem. A könnyed szórakozáshoz, és a két főszereplő közötti adok-kapokhoz simán működni fog, csak néha lesz egy-két döccenő, elmegy.

A kidolgozás is hasonló. Mondjuk ebben a pilot nagyon igyekezett, ahogy winnie említette remek zeneválasztással, meg az országos mivoltához képest egész korrekt akciójelenetekkel, és rengeteg európai (német, francia, kelet-eu) helyszínnel.

Nem is tudom, legyen 7/10 a kategóriáján belül? Szórakoztató, elég könnyen lecsúszott. A többi majd tényleg kiderül, mert adok neki még esélyt.

49 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 02. 26. 19:41

háhá, thunderstruck és karel gott + a német paint it black!

nekem simán megvolt 7,5/10, totál mindless fun, de élvezetes és nagyon jó chemistry volt, nem csak a két lead között, hanem jól működtek a mellékszereplők is, mind a hárman – egyedül josh hopkins volt neccesebb.

a sztori? az egész nagyon durván hodzspodzs jellegű massza, semmi értelme a sok haslövéssel, meg azzal, hogy a karakterek egy perc múlva nem is emlékeznek, milyen szörnyűségek történtek, de úgyis csak az akciózásnak és a szituációknak ágyazott meg

Energiavampir - 2019. 02. 26. 22:51

Elvileg:
CIA: hírszerzés, csak külföld
FBI: terror elhárítás és kiemelt ügyek csak belföld
elvileg :)
de az FBI külföldön is csak összedolgozva helyi erőkkel működhet, interpol stb.
elvileg :)
CIA meg kb azt és ott csinál ahol akar és tud.

cyberdog - 2019. 02. 26. 22:52

Nem egészen. Az FBI működtett irodákat szinte minden nagykövetségén. Még a magyarországi nagykövetségén is szolgálnak FBI ügynökök.

Az FBI végezhet titkos tevékenységet külföldön korlátozott jogkörrel, minthogy a CIA is végezhet titkos tevékenységet belföldön, de az is korlátozott jogkörrel.

Az FBI külföldön is folytat megfigyelést, de nem olyan mértékűt, mint odahaza.

Ha egy olyan ügyről szerez információt, ami kapcsolódik odahaza olyan ügyhöz ami kiemelt jelentőségű, akkor ilyenkor végez felderítést. Természetesen a külföldi országban tartózkodó FBI ügynöknek fegyverhasználati és tartási joga nincs az adott állam területén. Ha az adott állam rendőri szervével közös ügye van, vagy még akciócsoportja is van és erről van külön megállapodás is, akkor az FBI ügynök tarthat magánál fegyvert, szigorúan önvédelmi célokra.

S azért ez nyomozati tevékenység, nem pedig hírszerzési, ami meg már CIA-s tevékenység.

Energiavampir - 2019. 02. 26. 22:53

cyberdog:

az hogy a követségen vannak, semmit se jelent, adott országban csak a helyi erőkkel együtt azokkal közösen léphet.
FBI otthon is és külföldön is végezhet nyomozást persze, titkosan? nem is verik nagydobra :) de kint csak együttműködve.
CIA otthon csak akkor ha kinti ügy hazai szálakkal kapcsolódik, és kötelezően be kell vonnia az FBI spec egységét, és az NSA egységét is.
kb ugyanazt írtad le mint én, azt írtuk le :)
FBI 2001 óta folytat hírszerzést, és terror elhárítást.

Darkeagle - 2019. 02. 26. 22:54

Hmm csak én gondolom erről azt hogy Chuck pótlék lehet? :D

Csilla0422 - 2019. 02. 26. 23:16

Számomra Whiskey túl picsogós, de bizonyította, hogy még ezt is jól ki lehet használni. A két ellentétes karakter jól működik együtt.

Lauren Cohen mintha élvezné a szerepet.

Ami tetszett, hogy két nő egymás fangirlje. :) Így elsőre azt mondanám, hogy jó kis csapatot hoztak össze. Azért remélem, hogy a “hősinek” nem minden részben kapnak lövést.

Hallak65 - 2019. 02. 26. 23:19

Én a Moonlighting óta odavagyok a civódó főszereplőkért, szóval biztos maradok. Van még ennyire popcorn sorozat ami még fut? A Lethal weaponon kívül nem ugrik be más.

winnie - 2019. 02. 26. 23:30

hallak65: bőven! magnum és társai, hawaii five-0, macgyver, ncis: la, swat – jó pár országos. vagy kábelen a strike back-féle bagázs.

Mom - 2019. 02. 27. 06:33

Tetszett a kémia a szereplők között. Az exével kapcsolatos “csavar” meglepett a végén, de ha ezzel Josh Hopkins kiesett, akkor megérte.

Egyébként a rész végi összeállt csapatban (jelen pillanatban) egyikük sem idegesít és ez nagy dícséret a sorozatnak! A sidekickek közül legalább egy irritálni szokott.

Darkeagle: az egyik jelenetnél nekem is bevillant a Chuck :) És ha hangulatában azt hozza, nálam nézős marad.

Kissur - 2019. 02. 27. 08:16

Darkeagle: Én is így érzem látatlanban. Majd valamikor a héten bepróbálom, mert meggyőzött a kritika, és az előzetesek alapján Lauren Cohan is színészkedik! Azt látom, amit a Chuckban, vagy a Supernaturalban láttam, és nem amit a Walking Deadben. És ez nekem már bőven elég.
Apropó Chuck. A sorozat vége óta keresek ilyen lightos sorozatot, remélem ez lesz az. :)

Ace - 2019. 02. 27. 08:21

cyberdog: A követségeken azért dolgozhatnak FBI-osok mert a követségek Amerikai felségterületnek számítanak akár hol is van a világban.

winnie - 2019. 02. 27. 08:25

kissur: a chuck óta azért bőven voltak lájtos akciósorozatok,plusz ebben vérprofik vannak, szövetségi háttér maguk mögött – ott azért sokat számított, hogy egy átlagemberről volt szó, és szerintem az olyan sorozatok, amikben valaki csak úgy belecsöppen a bűnüldözésbe, közelebb állnak hozzá, mint mondjuk a WC.

Kissur - 2019. 02. 27. 08:34

winnie: Lightos alatt azt értettem, hogy nincs hű de nagy gondolkodást igénylő nyomozás, inkább csak a színészek ficánkolnak a szerepükben, feelgood pillanatokkal, low budget, de mégis élvezhető akciókkal. Ilyenre számítok. Aztán majd a pilot után okosabb leszek, hogy ez nekem való-e. :)

Lui - 2019. 02. 27. 10:15

Ugy látom nem csak én szeretem és hiányolom még a mai napig a Chuck szerű sorozatokat.. Remélem hasonló lesz az élmény a WC-vel.. max újra kell nézni a Chuck-ot akkor..
SWAT-ot még nem próbáltam, máris nézem, hátha jó. :)

cyberdog - 2019. 02. 27. 11:36

@Ace… szerinted miért említettem? Ez evidens.

@Mom…szerintem az exes fordulat ütős volt. Hangulatában eddig elnyerte tetszésemet. A csapattagok is egész jók, talán még meg is fogom kedvelni őket az elkövetkezendő epizódok alatt.

human - 2019. 02. 27. 13:59

Lui: a SWAT nem CHuck pótlék, egy kicsit sem vicces.

winnie - 2019. 02. 27. 15:11

ó, vicces az, ha kell, bár nem a pilot, viszont az akciós aspektus ott jelen van. akinek vicc kell, annak a rush hour is megfelelhet, ezért mondom, hogy egy sorozatra sok paralellt lehet mondani.

goodjohnwin - 2019. 02. 27. 18:56

A két főszereplőt elnézve nehéz emlékezni, hogy akkor a Take Two-t látta az ember, vagy a W.C-t. Az tuti, hogy utóbbi nem a kémkedésről fog szólni, hanem az udavrlásról a két főszerepelő között.

Amúgy ez a W.C.-t nem is értem, Amerikában nem ezt a kifejezést használják a vécére…

Kissur - 2019. 02. 27. 20:46

Hát ez jó volt! :D
Megvan az új Chuck számomra. Két ex-Walking Deades is volt benne és milyen érdekes, itt tök jól játszottak. A poénok ültek, a kémia megvolt, és a zenék is jók voltak. 7,5/10 (avagy nem tudom eldönteni, hogy 7 vagy 8)
Hét idézete: “That’s not my keys.” :D

kiskiraly - 2019. 02. 28. 20:33

Látom nemcsak nekem jutottt eszembe a Chuck-os hasonlat :)
Chuck – geek dolgok = Whiskey Cavalier.

+ Megláttam a készítők között Bill Lawrence cégét, akkor biztosra vettem, hogy azért vicces jelenetek elő fognak fordulni a sorozatban.
Nem vérkomoly akciósorozatra kell gondolni, mint a Blindspot.

Alain Prosztó - 2019. 03. 01. 19:28

Elindulnak Oroszországból, akkor kezdi a csávó a kulcsot keresni Whiskey zsebében. Aztán megérkeznek Nürnbergbe, és akkor találja meg.

Ennyire rosszul hogy lehet megírva valami?

winnie - 2019. 03. 01. 20:35

ha ez történik, akkor nem megírva van rosszul.

zolkó - 2019. 03. 01. 23:10

Ezt a pilotot még nem láttam, de ha már Chuck pótlék, akkor a Limitless nekem sokkal közelebb állt hozzá, mint az itt felsoroltak közül bármi is.

Diab0lic - 2019. 03. 02. 22:46

Tényleg Chuck-pótlék. Agyatlan, a logikát messzire száműzték, viszont szórakoztató.
Asszem maradok.

Diab0lic - 2019. 03. 02. 22:49

‘Elindulnak Oroszországból, akkor kezdi a csávó a kulcsot keresni Whiskey zsebében. Aztán megérkeznek Nürnbergbe, és akkor találja meg.’

fú bakker ez fel se tűnt… mondom én hogy agyatlan. De ez se veszi el a kedvem :D
Meg a többi baromság sem, amit kb a nyeretlen kétévesek szopnak be. De hát ez nem is dráma akar lenni, hanem egy buddycop vígjáték(szerűség).

winnie - 2019. 03. 07. 09:05

1×02: szemben az enemy withinnel, ez mindent tovább vitt, amiért jó volt az első rész, szóval ez is épp ugyanolyan jó lett. nagyon lájtos, nagyon szórakoztató és vicces, és szinte mindegyik szereplőt szívesen elnézem. a cselekmény abszurd, de feláldozzák az entertainment oltárán.

7/10

Kissur - 2019. 03. 07. 15:21

Ha minden igaz, akkor 18-49-ben erősödött a nézettség, össznézőben meg tartotta magát. Ennek örülök.

Tyberius06 - 2019. 03. 07. 17:23

1×02

Hol van a harmadik rész! :)
Baromi szórakoztató, mókás akció komédia! Jók a karakterek és a színészek is. Ha már részben Prágában játszódott: az első jelenet, amikor a célszemély feltűnik (kijön a lakásából), ugyanaz a helyszín ahol a Mission: Impossible eleje játszódott, amikor Tom Cruise elhagyja az épületet. A másik érdekesség, bár ez hatalmas poén volt, amikor a bérgyilkos előszedi a kést Frankie meg simán lelövi. Kicsit ilyen Indiana Jones kard vs. pisztoly kikacsintás volt :D :D
Szóval simán nézős és várós a következő rész is.

Csilla0422 - 2019. 03. 10. 14:42

Ha nem keresem a logikát, akkor egész jól el lehet szórakozni rajt. Az összes szereplő szimpatikus, remekül játszanak és látszik, hogy élvezik, amit csinálnak. Valahogy a lendület és jókedv meg ragadós, remélem ez végig kitart.

Bellamy Youngot még tovább is elnéztem volna.

Kissur - 2019. 03. 11. 19:06

Baj van. Tetszik a sorozat. Nagyon is. És mivel 1.évados sorozat, ezért kaszálni fogják. Mindig ez van. Elkezdek nézni valamit, megszeretem, és kaszálják az első évében. Ha egyszer lesz szinkronnal, akkor remélem, hogy Széles Tamás lesz a főszereplő hangja, és akkor végképp az új Chuck lesz. :) 7/10 a 2.rész

winnie - 2019. 03. 11. 19:09

de ha el is kaszálják, akkor is néztél 10 vagy 13 jó részt. ha jók lesznek. nem?:)

Kissur - 2019. 03. 12. 07:26

winnie: Sajnos ez nálam nem így megy. Utálok csak 1 évadot nézni. Ha már elkezdek valamit, szeretem éveken át nézni, fix programként kezelni. Plusz a kasza ténye nekem fáj, és rossz szájízt hagy maga után, mert tudom, hogy nem ez lett volna az eredeti befejezés. Pontosan ezért nem kezdek bele 1.évados, vagy már kaszált sorozatba, bármennyire is jó. Ki szoktam várni a 2.évados rendelést, de ezt be kellett próbálnom, és tetszik, számomra hiánypótló. :)

winnie - 2019. 03. 12. 07:46

én értem, csak nem értem, mert van, hogy egy évad 22 részes, és van, hogy 3 évad összesen 18 rész. szóval akkor csak utóbbit kezdenéd el? (én még direkt örülök is, ha valami nem túl hosszú, mert akkor nézhetek helyette mást, meg egyébként is, ha lesz 2. évadja, az egy év múlva jön, addigra lehet, hogy el is feledkezek a sorozatról, és nem fogom soha elkezdeni. már, ha abból indulok ki, hogy mennyire imádtam a startup 1. évadot és már két éve nem néztem meg a másodikat, az atypical és az american vandal zseniális első szezonja óta már mennyi idő eltelt, és még nem láttam a másodikokat. ergó, arra következtetek, hogy ha soha nem lenne második szezonjuk, akkor is túlélném, cserébe viszont remek sorozatként maradnak meg bennem.)

úgy értem, hogy egy sorozat a mában létezik – akár egy évados lesz, akár 7 évados. biztos, hogy akkora jelentősége annak, hogy jövő áprilisban is nézhetek-e valamit? arra célzok, hogy addigra oly sok minden változhat. (nyilván más a helyzet, ha valami nem aktuálisan fut és elérhető több szezonja.)

Kissur - 2019. 03. 12. 10:08

winnie: Teljesen jogosak az érveid, és logikusak is, mégis valamiért úgy érzem, hogy nem szeretek félbehagyott sorozatot nézni, és az 1.évadosnál nagyobb az esély a kaszára. Ez ilyen sorozatnézési berögződés nálam. Azt hiszem volt is egyszer egy ilyen kérdés, hogy mi a kettyónk. Hát nekem ez. :)

JKJ - 2019. 03. 14. 10:35

A negyedik résszel is maradt a fun faktor. A bombás részen nem igazán tudtam izgulni, de ennyi belefér.

winnie - 2019. 03. 14. 11:17

1×03: egy fokkal gyengébb lett, de nagyon jók a dialógok továbbra is, marad nézős.

Tyberius06 - 2019. 03. 14. 13:58

1×03

Marad nézős nálam is. Szerintem jól kezelik a karaktereket és a szövegek valóban faszák.

fatal - 2019. 03. 24. 20:19

Egyelőre két részt láttam, megvett. :) Most jöhet a maradék kettő.

fatal - 2019. 03. 26. 19:34

Egyelőre maradós, faszák a dialógok. :)

Tyberius06 - 2019. 03. 28. 21:49

1×05

Ok, szóval a rész eleje legalább a nevében Budapesten játszódott (magyar említés, helló), de hogy a biztonsági őr csak hablatyolt vmit (közben az angol SHD – halláskárosultaknak felirat) felirat szerint magyarul beszélt) az hót ziher, mert 15-ször hallgattam meg hátha felfedezek benne vmi magyar szót, de semmi…

A rész hozta a szokásos szintet. Ez vhol jó, máshol meg annyira nem. Mondjuk ha csak egy évad lesz belőle, akkor is jól szórakozom ezen a pár részen. Ez a Frankie-Will iszony (nem elírás) nálam működik. Vhol mindkettő érthető, és vhol könnyebben szemet tudok hunyni az ebből fakadó direktbe generált feszültségen itt, mint mondjuk más sorozat esetében.

A hét idézetébe meg simán mehet majd, ha már a magyar szöveget nem tudom beidézni, mert hablatyon kívül semmi más nem volt érthető belőle:

“Whoa! Frankie, did you see that? She’s a way better shot than you!”

Tyberius06 - 2019. 03. 28. 22:41

jah még valami. Ahogy nézem ennek a részei sem sorba mennek. Az eredeti 4-dik rész még le se ment (majd a 8-dik lesz talán), a 2-3 meg fel lett cserélve.

DarkEagle - 2019. 04. 05. 01:00

Hát ezt elég gyorsan beértem. Megfogadtam hogy amíg nem hallok egy 2. évados berendelésről nem kezdek bele de annyira imádom Laurent hogy nem bírtam. És igazából nem bántam meg mert ez a sorozat tényleg olyan mintha az Így jártam anyátokat mixelték volna a Chuck-al. Milyen menő már hogy a főhadiszállásuk egy kocsma? :D Ilyet se látni minden nap. Egyébként ezért is hasonlítom a HIMYM-hez de nyilván leesett mindenkinek aki nézte a sorit. :D

A szerelmi szál igazából nem zavaró csak ugye eléggé kiszámítható. Mégiscsak országos sorozatról beszélünk. Viszont a csapat minden tagja remek. Főleg a Frankie és Will. Egyszerűen zseniálisak együtt és milyen jó egysorosokat kapnak. Tippre évad végére úgyis összehozzák őket. Vagy ha nem akkor könyörgöm ne legyen ebből is Castle. Most viszont hogy ennyire bejött a sori nagyon remélem hogy kap folytatást bár a nézettsége nem túl biztató lehet jobban menne egy másik napon.

DarkEagle - 2019. 04. 05. 01:10

Amúgy mos hogy így nézem a sori intróját még az is tök Chuckos. :D

Tyberius06 - 2019. 04. 06. 01:03

Továbbra is lájtos, nem túl stressz sorozat. Bírom ahogy a szereplőket mozgatják. Kis limonádé, nem is akar több lenni. És baromira bejön a főcíme! :)

Mom - 2019. 04. 11. 16:52

Na jó, ez nagyon nézős! Semmi sorsfordító, vagy komoly izgalom nincs benne, de a dialógok, a karakterek, az egysorosok, mind nagyon a helyükön vannak. Kiváló kikapcsolódáshoz, végig vigyorgom a részeket, mint a vadalma :)

Tyberius06 - 2019. 04. 18. 17:33

ABC össze-vissza kaszabolja az évadot. Ahogy jeleztem fenn a 2-3-dik részeket felcserélték, a negyediket meg eltolták a halálba. Elvben ezen a héten kellett volna jönnie, de most jövőhétre van tolva. Ugyanakkor ahogy nézem a 11-12-őt is fel akarják cserélni. Nem értem ezt a faszkodást, ráadásul itt azért van némi kapcsolati átívelés a karakterek között, mégha a sztori az heti ügyes is.

Egyébként nem volt rossz rész, tényleg ilyen könnyed, kicsit súlytalan móka sorozat, de annak kiváló és a szövegek továbbra is hatalmasak. Ugyanakkor pl. Todd mint áruló, hát meg se lepődtem rajta, akkor vált egyértelművé, amikor beközölte a rab kilétét Raynek. Viszont adta magát. Ray is akciózott kicsit, egyébként baromi jó a dinamika a szereplők között továbbra is.
Ha nem is kap folytatást, simán újra nézős lesz ez a 13 rész, csak akkor már normális sorrendben.

alvering - 2019. 04. 22. 22:14

Csak én gondolom, hogy Tina a beépített, balkezes Ollerman helper?

Tyberius06 - 2019. 05. 02. 23:02

@alvering
Nope

1×10
jé egy epiziód, ami a korrekt epizód számot viseli.
Valaki őszintén meglepődött végén? Nem probléma, egyrészről várható volt, másrészről, amikor a csillagot adta, már tudtam (mivel asszem valamelyik sorozatba vmi hasonló már volt), viszont a rész elejei ominózus jelenet megismétlése itt már totál felesleges volt. Hogy is van az a “hollywoodi hármas szabály”?
– Pisztoly az előző rész tartalmában
– pisztoly a headshotnál
– pisztoly a pulton
+1 visszaemlékezés, hogy a hülye néző össze tudja kötni a darabokat.

Egyébként baromi feszes és jó rész volt. Tömény mennyiségű jó szöveggel, a rész írói előtt a Craiges Casino Royale lebegett az biztos. Az mondjuk vicces volt, hogy Will végig késel meg lő mindenkit az nem számít, de ha a rész rosszfiúját hidegvérrel (nem mintha a többi random rosszfiút nem úgy ölte volna le) lelövi, akkor vmi sötét rossz helyre kerül etc… WTF??? :D :D
Ezeket a morális baszomságokat soha nem értettem az amcsi filmeknél/sorozatoknál… Míg a többiek kvázi ártatlan katonák, pont ezt a kötsögöt lelőni még elfogadható is lett volna.

Még 3 rész (persze a 11-12 megint fel lesz cserélve), meg szerintem ennyi a sorozatból is. Pedig nagyon hangulatos, mondjuk 22 részben sok lenne, de ilyen 13 részes évadokban jól tudna működni szerintem.

Tyberius06 - 2019. 05. 24. 00:15

1×13

Izé, fasza volt, érződött hogy varrnak el szálakat, de bakker az az utolsó jelenet az minek kellett ilyen formában? Totál gallyra vágta az élményt nálam. Mondjuk előtte Standish is picit karakter idegen volt nekem azzal a lövéssel, de a vége fordulat/cliff nekem nagyon nem adta. Nem is amiatt, hogy akkor itt most aggódjunk valakiért, hanem a főgenya visszatérése kapcsán. Izé, ez nagyon olyan lusta megoldás volt. A motivációja meg pláne… Egyébként így is voltak benne jópofa dolgok, de ezzel a fináléval nem vagyok elégedett, illetve az utolsó 1 perccel…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz