login |

Délelőtti videó 3.: His Dark Materials

2019. 02. 27. 11:30 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, video,

A BBC-re készül HBO-s koprodukcióban a Philip Pullman-féle His Dark Materials-könyvek (itthon: Az Úr sötét anyagai – itt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) új adaptációja. Ez az fantasy-sorozat, amiből anno The Golden Compass (itthon: Az arany iránytű) címmel mozifilm is lett. (Én bírtam, kár, hogy bukott, vagyis a folytatásban nem láttak anyagi potenciált.)

A történet egy mágiával és technológiával bővített párhuzamos univerzumban élő árváról szól, aki elrabolt barátját keresve egy összeesküvés féleségre bukkan, és küldetésre indul, hogy megértsen egy rejtélyes jelenséget. Eközben egy bátor fiúval találkozik, akivel együtt folytatják útjukat, amivel élők és holtak sorsát fogják meghatározni.

Eléggé akciódús a tovább mögötti előzetes. A szereplőgárda is erős: Dafne Keen, James McAvoy, Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Clarke Peters, Georgina Campbell, Ian Gelder, Ariyon Bakare, Anne-Marie Duff, Will Keen, Lucian Msamati, James Cosmo, Ruta Gedmintas, Mat Fraser, Geoff Bell, Simon Manyonda, Lewin Lloyd, Daniel Frogson és Tyler Howitt.

A készítő Jack Thorne, a rendező Tom Hooper, és a folytatást még a premier előtt berendelték. Premierdátum még nincs, de amint lesz, beírjuk a naptárba.

4 hozzászólás Ne habozz!

Taz - 2019. 02. 27. 14:41

Végre! Mar régóta várom és az előzetes nagyon jól néz ki. Anno a film tűrhető volt, de mivel előtte olvastam a könyveket nagy csalódás volt, és a közelébe sem ért a regénynek. A BBC pedig általában minőségi produkciókat ad ki a kezei közül, úgyhogy minden esély megvan rá, hogy ez most jó lesz.

Jemima - 2019. 02. 27. 15:40

Kizárólag a BBC (és a főbb casting) miatt bízom benne, hogy a sorozat jobban sül majd el, mint a film.
Szerintem a történetben minden megvan, ami miatt sok embert be tud majd vonzani, remélem egy újabb minőségi darabot kapunk Angliából.

Altemidor - 2019. 02. 27. 16:15

Olvastam a könyveket (bár már megkopott kicsit az emlék), ezért várom a sorozatot.
Viszont gondolom nem kevés pénz kell ahhoz, hogy megvalósítsák. Lehet tudni, hogy mennyit szántak rá? Vagy van hasonló BBC sorozat, ahol kell használni sok CGIt, és jól is néz ki? Ettől kicsit tartok, de a sztoriban és rendezésben bízom.

goodjohnwin - 2019. 02. 27. 18:46

Remélem, azért jegesmedve lesz a BBC-s verzióban is! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz