login |

Pilot: Curfew

2019. 02. 27. 21:31 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Az utóbbi évek egyik legfurcsább high concept sorozata? Éjszakai autóversenyzés a Sky One-on, ami közben azt is kritizálják, ahova tart Anglia. Mármint a megfigyeléssel, a pornó szűrővel, nem a Brexittel, legalábbis az eddig látottak alapján.

Amúgy ha tegnap azzal jöttem, hogy a Whiskey Cavalier micsoda alapozó pilot, akkor azt meg lehet szorozni kettővel, hiszen míg az mutatta legalább, hogy milyen akció várható, addig itt minden csak az előkészítés volt, a karakterek egy helyszínre hozása.

A Curfew egy illegális autóversenyről szól, aminek a győztese egy szigetre (The Island?) költözhet a családjával. Hogy miért vágynak oda sokan? Mert a kormány teljes ellenőrzése alatt tartja a lakosok életét, és éjjel kijárási tilalom van. Mondjuk utóbbira van okuk, hiszen a sötétben zombik mászkálnak az utcákon. Komolyan, ez egy olyan wWTF-szintű bekeverése volt szegény sétáló halottaknak, hogy csak pislogtam.

Az alapozás kijelentést teljesen komolyan lehet venni, a rész végén dördül el a startpisztoly. Persze ez egyben jó is, mert így legalább tényleg érdekelhet minket némelyik versenyző sorsa. Mondjuk egyelőre nem győztek meg, de legalább próbálkoztak vele. A probléma inkább a megvalósításban rejlik. Konkrétan egy flashforwarddal kezd a pilot, de nem tudom megérteni, hogy miért, mert nem izgalmat hoz előre, hogy felpörögjön a néző. És még több ilyen megoldãs van a premierben, amikor érthetetlen volt számomra, hogy mi áll a készítők döntései mögött.

A kidolgozás? Hát, egyelőreegy autós jelenet volt, az eléggé hadilábon állt a fizikával, szóval a látvány legjobb esetben is csak elmegy. Ez pedig úgy igazából az egészre illik. Persze van pár korrekten fényképezett jelenet, de semmi kiugró. A szereplőgárda szintén, az előzetesnél felsoroltuk a színészeket, és sajnos már rögtön az első részben akad egy meglepetés onnan, valaki húzott egy Tűzparancsot, tippeljétek meg a nézése közben, hogy ki lehet.

Konkrétan nem tudom, hogy ez a sorozat kinek szól. Zombis, véres autóversenyes, de egyben túl komolyan is vett, drámai. Nem illenek össze a hangulatok, akkor már inkább előveszem a Blood Drive-ot. Vagy az ennél sokkal jobb, de sajnos korai kaszát megélt sima Drive-ot. 6/10? Nemtom, mit gondoltok?

6 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2019. 02. 27. 22:56

Gugliztam, de nem találom, csak nem Sean Bean már az első részben meghalt?

human - 2019. 02. 28. 01:31

meg kell nézni, h kiderüljön!

Ace - 2019. 02. 28. 08:00

Vajon ki húzza a tűzparancsot? Van egy sejtésem :D

sebien - 2019. 03. 02. 22:44

“eléggé hadilábon állt a fizikával”

8 percnél tartok, amikor a kék autó “leesik” a felüljáróról. előtte is volt már egy-két meredek jelenet, de ez? nagyon-nagyon finom fogalmazás az idézett mondat. egy autóversenyes sorozat, amiben ennyire bénák az autós jelenetek? nekem ennyi volt. szerintem a leggyorsabb kaszám, amit valaha kiosztottam…

(a tűzparancsra kíváncsi vagyok, ezért a részt még végignézem)

sebien - 2019. 03. 02. 23:35

hát ezért kár volt végignéznem a pilotot. ebben tényleg semmi jót nem találtam. egy szereplő sem szimpatikus. tényleg túlzás nélkül állítom, hogy két percenként fogtam a fejem, hogy valaki éppen mit mond, mit csinál, hogyan reagál valamire, vagy éppen mi történik. 3/10! nem tudom miért három (mondjuk elosztottam a hatot kettővel). lehetett volna kettő, vagy négy is. teljesen mindegy, nagyon rossz.

Mara - 2019. 05. 24. 13:57

Engem a monitor elé szögezett, szerintem szuper sorozat. Izgalmas, jók a szereplők, ha egyedül néztem volna szerintem egy éjaszaka alatt ledarálom, így eltartott pár napig. Tuti újra nézem majd valamikor.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz