login |

Pilot-mustra: Whiskey Cavalier – 1×01

2019. 02. 28. 14:57 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

A lot of sexual tension in the car.

(A másik pilotkritikánk itt olvasható.) human popcorn sorozatnak titulálta az ABC kémes akciókomédiáját, én meg afféle agyatlan szórakozásnak, mert a pilotban úgy halmozták egymásra a jeleneteket, hogy azok fun akciózásnak és vicces szituációknak ágyazzanak meg. És mindez marha jól működött, legalábbis nekem nagyon bejött. Kérdés, hogy kitart-e a lendület a folytatásban is?

WHISKEY CAVALIER – 1×01 – 7,5/10

Tényleg élveztem a kezdését a sorozatnak, ami alapvetően, akárcsak a The Enemy Within, a CIA és az FBI egy-egy ügynökének összeállásáról szól majd, és a közös munkájukról. A premier nyilván ezt a párosítást vezette fel: Scott Foley egy szentimentális (de vérprofi!) FBI-os, aki egy fájdalmas szakítás után van, Lauren Cohan pedig egy hidegfejű (de vérprofi!) CIA-s, aki nem hagyja hogy érzelmei befolyásolják.

Agent, do not empathize.

Előbbi kap egy moszkvai megbízatást, és eközben fut össze leendő társával, no meg egy államtitkot ellopó kockával (aki később dettó a társuk lesz) – először versenyt futnak egymással a küldetés teljesítése érdekében (hol az egyik, hol a másik kerül megbilincselve partnere autójának csomagtartójába), majd pedig egymás mellett dolgoznak a szláv haramiák, illetve belső ellenségek ellenében.

A Whiskey Cavalier valóban semmi extra olyan szempontból, hogy nem lehet kiemelni a koncepciója vagy a sztorija kapcsán semmi különöset, nincs mögötte olyan gondolati faktor, amivel jól el lehetne adni, ami miatt felkapnánk a fejünket, egyszerűen csak működik szórakoztatóipari termékként, mint mondjuk a teljesen más műfajú Lucifer vagy a The Good Doctor pilotja.

Legfőképp azért működik, mert megtalálták az összetevőket. Nagyon jó a főszereplők kémiája, legalábbis a legelejétől szórakoztató Foley és Cohan civódása, de ami még inkább elismerésre méltóbb, hogy a mellékszereplőket, a csapat többi tagját is jól hozták be, az ötös minden egyes tagja pozitívan csapódott le bennem, egyedül Josh Hopkins karaktere lógott ki némiképp, és így, hogy átívelés is kapcsolódhat hozzá, végképp nem hoz lázba.

A színészek (vagy a karakterek?) mellett pedig a megvalósításért is plusz pont jár. Nekem mindig is gyengéim voltak az európai helyszínek, itt pedig nem spórolnak velük (a sorozat állandó jelleggel egyébként Prágában forog), a látvány is korrekt, amikor pedig a Magnum PI-é után ebben a pilotban is beizzították a Thunderstruck-ot az AC/DC-től, tudtam, hogy nyert ügyem van. Igen, ennyire könnyű eset vagyok, de akkor még nem is sejtettem, hogy a koronát az egészre Karel Gott német nyelvű, mulatós Paint It Black-je teszi fel, amiről nem tudom, hogy nem hallottam eddig.

Élveztem, na. Ahogy írtam, a koherencia hiánya meg a sok has- és mellkas-lövés (mert ugye golyóálló mellénynél csak úgy lőnek) nem nagyon zavart, mint ahogy az sem, hogy hiába hullanak el jobbra-balra ellenséges és szövetséges emberek, a karakterek ezen is azonnal túllépnek, a felületes néző (mint én) esetenként szerintem megelégszik a szórakoztató összképpel. És a Whiskey Cavalier-ben még a főhős lelkizése is vicces volt. Remélem, ez így is marad, nem posványosítják el.

7 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2019. 02. 28. 17:01

Az első rész kifejezetten bíztató. A végére el tudtam tekinteni a valótlan apróságoktól. Szóval szórakoztató. Most már csak időt kell találni, hogy nézzem :-)

FP Jones - 2019. 02. 28. 20:22

Baromi jó a pilot.

winnie - 2019. 03. 07. 09:05

1×02: szemben az enemy withinnel, ez mindent tovább vitt, amiért jó volt az első rész, szóval ez is épp ugyanolyan jó lett. nagyon lájtos, nagyon szórakoztató és vicces, és szinte mindegyik szereplőt szívesen elnézem. a cselekmény abszurd, de feláldozzák az entertainment oltárán.

7/10

winnie - 2019. 03. 14. 11:17

1×03: egy fokkal gyengébb lett, de nagyon jók a dialógok továbbra is, marad nézős.

fatal - 2019. 04. 20. 16:16

6 részt néztem meg, egyelőre tetszik, marad. Van esélye a folytatásra?

Florabell - 2020. 04. 15. 21:55

Nagyon jó volt,annyira megszerettem.Kár,hogy elkaszálták.

winnie - 2020. 04. 16. 04:54

mivel tavaly elmaradt, idén lesz róla valahogy, valamilyen formában kritika.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz