login |

Survivor – 38×02: There is no timeline

2019. 02. 28. 16:35 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

This is the vote.

Picit lassan indul be a szezon, bár lehet, hogy azért nem dobott fel a mostani rész, mert kicsit felborult a napom annak köszönhetően, hogy tegnap színházban voltam (mert nekem minden 12 dühös ember-változatot muszáj látnom, és most is színpadra állítottak egyet), így nem hajnalban csekkoltam a 38×02-t, hanem délelőtt, a reggeli meló után, de mintha hiányozna belőle valami. (Természetesen megint a hosszú főcímmel indítottam.)

Nyilván olyan sok időt nem tudtak még eltölteni a karakterekkel, és bár a visszatérőket jó látni, egy kivétellel nem annyira faktorok két rész után. Ez persze változni fog, de remélem az is, hogy elkezdenek kiemelkedni az “új” játékosok is, hisz egyelőre nem sok emlékezetes karaktert látok. Legutóbb már egy rész után is volt vagy féltucat. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Keith esett ki. És nem tudjuk, hogy mit választott, csak azt, hogy fohászkodott előtte, de cefetül, a készítők ugyanis azt hitték, hogy nagyon fun dolog a cliffhanger. Elárulom nekik, hátha olvasnak: nem fun.

Engem mondjuk teljesen hidegen hagy, hogy csak egy hét múlva tudom meg, hogy nem fogom látni őt a jövő heti részben vagy nem fogom látni, igazából ezen a pont a világon semmi súlya nincs a döntésének, hogy megy vagy marad, cserébe, akit érdekelt, azt eheti a fene, mert egy ilyen, olcsó, bináris húzás nem izgalmas, és tuti, hogy nem adrenalinnal teli falkaparást vált ki a hozzá érzelmileg kötődőkből, hanem inkább csak frusztrációt.

Persze lehet, hogy tévedek, de ettől még szerintem hiba volt most ellőni a cliffhangert. Ha a 10. rész körül teszik meg, amikor valóban olyan esik ki, akinek érdekli a sorsa a nézőt, akkor komoly hatást lehetett volna elérni vele. Nyilván így is megtehetik, de a sokkfaktor, a meglepetés ereje oda lett, most már számítani fogunk rá.

Nem nagyon dobott fel a rész, de a dilemma ettől még érdekes volt a Kékek között. Wendy, az eredeti célpont elég hamar el lett vetve egy Keith kontra Wentworth párbaj kedvéért, és igazából én sem tudtam, hova álljak.

Nyilván az első gondolatom, hogy hulljon a gyenge játékos, ne gyengítsük a csapatot Kelley kiejtésével, de tökéletesen érthető az is, hogy utóbbit érdemes lehet kiszórni (bár úgy vagyok vele, hogy ha van egy mag, akkor ezt bármikor megtehetik), viszont az, hogy Wardog emlékeztetett arra, hogy egy swap esetén sokat számíthat egy pajzs (meg egyébként is, mindig), ugyancsak meggyőzött. Ez volt anno Sandra taktikája is harmadjára, a kérdés csak az, hogy meddig fogják maguk elé tartani a pajzsot. Pont akkor kell lemondani róla, mielőtt a pajzs ellentámadásba lendülne.

Mi volt még? Láttunk egy kis Reem-et az Exile-on (ennyi pont elég volt), Aubrey taktikázását viccesen vágták össze (mivel kitudódott, rögtön egy fokkal nagyobb veszélyben is van), valamint idolkeresést, ami egy valakinek, Lauren-nek jött össze.

A favoritok? Esélyeseket ugye nem tudom még írni, marad a személyes szimpátia. A visszatérőkkel most nem foglalkozom, az újak közül pedig ahogy írtam, a totál esélytelen, outsiderek mellett (Keith és Wendy) eddig egyedül Wardog az, aki meglépte azt a szintet minimális jelenléte alapján, ami kellhet a szurkoláshoz, tetszik a karaktere, abszolút nem ilyennek gondoltam elsőre, szóval éljen a prekoncepciók keresztül húzása!

A többiekkel sincs bajom, nagyjából mindenki szimpatikus, és a többség egy-két jó momentumra van attól, hogy bekerüljön a belső körömbe, de ahogy írtam, ennél több kellene tőlük.

ui: az mindig beszédes, ha ilyen kevés képet lövök…

       

3 hozzászólás Ne habozz!

juhaszvik - 2019. 02. 28. 16:59

nagyon komoly szereposztás ez a 12 dühös ember, kösz a tippet. már csak áprilisra van jegy, de már is veszem.
(bocs az offért)

Edete - 2019. 02. 28. 17:49

12 dühös ember + 2 jegy a mi családunkban is megy a zsákba :)

Az új szezon meg eddig nem akkora nagy szám, a visszatérők miatt elvagyok vele, de az újak közül eddig nem mondom hogy sok nagy kedvenc akadt. A feladatok viszont elég élvezetesek voltak eddig.

Enzo - 2019. 02. 28. 23:37

38×02

1. Kama törzsnél ez a törzsi tánc elég vicces volt :D kár, hogy végül nem adták elő az immunity során (vagy kivágták…).
2. Aubry-nál nem értem mit várt a társaitól, hogy azt mondják a szemébe, hogy “kiszavazlak, mert visszatérő játékos vagy?” Az “Aubry mindenkinek ugyanazt mondja” montázson meg jót röhögtem, azért ezzel be lehet égni eléggé :D
3. Sikerült felfedeznem olyan játékost (Julia), aki még arcról se rémlik az első részből, pedig nem szokott sok ilyen lenni. Ha már memória és nevek: Aputestű Hírolvasó Ricket miért hívja Kevinnek(vagy Gavinnek?) Jeff?
4. Okos gondolat #1, amit kiemelnék: David észrevette, hogy Wendy makacsul lojális (lásd előző rész), és hogy emiatt tán megérné az ő oldalukra állítani.
5. Okos gondolat #2, amit kiemelnék: Wardog-tól a pajzsos hasonlat (amit aztán Kelley szájából is szinte szóról szóra ugyanúgy hallottunk, wow!)
6. Lauren idolt talált :3 Őt is bírom egyelőre, gyönyörű és amilyen fejeket tud vágni, nagyon cukin örült :D

Chrisnek kellett volna jelezni valami visszacsatolást Davidéktól, hogy megvannak elegen a Kelley szavazathoz, akkor hátha nem megy el Wardog-hoz is az ötlettel, aki határozottan nem volt fogékony rá. Na nem mintha bánkódnék, hogy Wentworth marad még, hajrá hajrá :) Keith-t egészen megsajnáltam a végére, azt meg pláne nem értem, hogy hogyan lett 7-1-1? Ennyien elpártoltak Keith-től? :O És ki szavazott Wendyre? Sajnos most nem mutatták meg a szavazatokat a stáblista alatt, hanem kaptunk helyette még 10 mp Reem-vekengést, meh. Ez jobban zavart, mint hogy Keith döntését nem mutatták meg, amúgy belőle pont kinézném, hogy esetleg a hazamenést választja.

#hétidézete Rické:
“Let’s shake on that I’ll cut your throat at 4” :DD

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz