login |

The Gifted: vége a 2. évadnak

2019. 02. 28. 21:40 - Írta: Necridus

7 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Hajaj, mindig mekkora bajban vagyok ezzel a Marvel-sorozattal!

Egyszerűen akkora hullámvölgy az egész, hogy szerintem ennyire gyakran sorozatot még nem kaszáltam és tértem vissza hozzá (ráadásul csak két évadja van!). superpityu kollégának bejött egyébként a második évados kezdés, ígéretesnek tartotta, de sajnos az én elvárásaimat nem sikerült végül maradéktalanul beváltania a The Gifted-nek..

Hogy mi romlott el a második szezonban, és milyen is volt a finálé, azt a tovább mögött kifejtem spoileresen.

Mondanám, hogy próbálkoztak a készítők, de még az se érződött a második évadon, mert olyan szinten üres volt ez a 16 rész, amennyire csak lehet. Fel se tudnám eleveníteni, mik történtek… mert nem történt semmi! Az Inner Circle végig tréningeket tartott és gonoszul mormogott, hogy milyen durva tervük van, miközben a másik csapat csak rejtőzködött, menekült, meg néha kimerészkedett.

Míg az S1-ben kaptunk valami hatalmas üldöző sereget, akik elpusztították a bunkert, és jöttek a Frost nővérek, akik rettentő ígéretes voltak, addig itt semmi nem volt. Hiányzott a nagy bumm, amitől emlékezetes lehetett volna az idei etap.

Volt ugyan itt pár jó történet vagy jelenet, amire nem feltétlen számíthattunk, mint például Andy barátnőjének esete, Lorna gyermekének sztorija, az apa képessége és következményei, a Frostok múltja (na, az mondjuk nagyon sokkoló volt!), vagy Blink halála.

De mindez kevés volt, mert ezek a 16 részben csak elvétve voltak jelen, s azokon kívül szinte semmire nem tudták használni a karaktereket. Az apuka képessége is nagyon jó katalizátor lehetett volna egy új, izgalmas szál felépítésében, de semmi, ahogy a Van Strucker testvérek is csak néha álmukban beszélgettek, amúgy meg elvoltak a saját környezetükben lévőkkel.

Talán Blink volt az egyetlen, aki kapott valamilyen karakterfejlődést, hiszen más nézeteket vallott, mint társai, és elhagyta a csapatot a Mutant Underground-ért, ami szintén ígéretesnek tűnt, de ugyanúgy kihasználatlan maradt.

És mindemellett kiszámítható is volt az évad, mert valószínű mindenki sejtette, hogy Lorna és Andy visszatérnek a családjaikhoz, a Frostok közül valamelyik majd ellenszegül, a kopasz katona srác pedig mindent túlél, mert úgy tűnik, ő a mutánsok legnagyobb ellensége.

A nevetséges visítozó nőn és a gyenge színészi játékon (szinte mindenkitől) túl azért még rengeteg kiábrándító momentuma volt az évadnak, ezek közül a fináléban történő a “személyes kedvencem”, ahol kiakadnak, hogy ártatlanokat fog Reeva megölni, majd Andy, Lauren és az apjuk is lerombolnak egy épületet illetve felrobbantanak egy másikat, ártatlanok halnak meg, és mégis mindenki hősnek tartja őket.

És úgy tűnt, hogy a mentőövet a készítők a képregényhűségben látták, mert próbáltak a karaktereknek képregénybeli külsőt adni, amik viszont abszolút indokolatlanok voltak, mint Lorna zöld koronája, vagy Thunderbird hirtelen a semmiből előkerülő maszkja.

Ez édeskevés ahhoz, hogy azt mondjam, jó évadot kaptunk! Azonban mégis ott az évadzáró utolsó pár perce, ami azt sugallja, hogy egy esetleges folytatás jó irányt vehet. Blink ugyanis mégsem halt meg, és egy portálon keresztül meglátogatta a többieket, majd annyit mondott, történt valami, kövessék, és véget ért. Múlt? Alternatív univerzum? Megrendezett halál? 

Nem tudom. Az viszont biztos, hogy a The Gifted második évadja az indokolatlanul durcizó karaktereken túl semmit nem mutatott fel, ami emlékezetessé tette volt. Maximum 4/10-re értékelem, és jövőre tényleg már csak a premier és az időbeosztás dönt arról, hogy folytatom-e – ha egyáltalán lesz jövője a sorozatnak.

7 hozzászólás Ne habozz!

cato - 2019. 02. 28. 22:03

Khm, khm… Nem Blink akart lenni az a Polaris? Két helyen is. :D

polovcev - 2019. 02. 28. 23:33

Bevallom, én ezt az évadot csak az eyecandy faktor miatt néztem végig és mert nem hittem, hogy az íróknak ennyire nincs elképzelésük az irányról.

Mindenesetre kiszálltam, még egy Falling Skies-t nem fogok húzni.

mSO - 2019. 03. 01. 03:35

Polaris a zöld mágneserős csajszi. Blink a portálnyitogatós.

Szerintem rettenetes volt az évad. Remek alapanyagból meríthetnének, a színészek sem teljesen csapnivalóak, de 16 része át alig történt valami görcsös/önkínzó erőlködésen meg gagyi CGI puffogtatáson kívül. Amit mondanivalónak szántak volna (monológok érzelmes-nyál zene alatt), az is inkább zavaros, mint tanító.

Mintha egy depressziós akarna meggyőzni egy egészségest, hogy legyen ő is depis, mert a világ sötét és önmagukon uralkodni nem tudó szörnyetegekkel van tele.

A zárómondat meg…
– There’s something you need to see.
– Ezek után kösz, inkább nem. :D

Necridus - 2019. 03. 01. 04:02

Basszus, beneztem, koszi a jelzest!

FP Jones - 2019. 03. 01. 06:40

remélem a Disney+-ra ha jön X-Men sorozat, sokkal jobb lesz. (az MCU-s biztosan jobb lenne)

Ninaa - 2019. 03. 09. 11:29

Én egyben néztem meg az összes részt, a végére értem el oda, hogy várnom kellett. Voltak unalmasabb részek, meg lehetett volna több mutáns a mutáns ellen harc vagy nagyobb összefogás. Zavar, hogy Turnert nem nyírták ki, a végén Reed önfeláldozó tette sztem jó ötlet volt. Polaris hatalmas ereje, mint az általában be volt harangozva, hogy na majd vele sokkal jobb lesz és győznek… megint nem jelentkezett. Reeva ereje vicces 😃 Remélem tényleg meghalt. Blink visszatérésének viszont nagyon örültem a végén, emiatt is remélem, hogy nem kaszálják a sorozatot. Ki lehetne hozni jobbat belőle. Remélem még adnak neki egy esélyt.

Peti - 2019. 04. 02. 07:12

Nem tudom hogy miért “sz@rozza” mindenki idézőjelben … az egész második évadot egyben néztem meg és minden történet szál egybe vágot valamit az elején kezdtek el de a végére vált világossá… sztem ebben az évadban is volt minden volt érzelem volt depi menekülés harc rombolás kudarc és stb sorolhatnám max annyi hogy mind ez az első évadban jobban volt ki osztva eljátszva meg csinálva! A végén szinte könnyeztem 3 résznél is egy a Reed halála miatt egy meg a gyerek és apja első találkozásánál és a búcsúzásánál is … ha 10 szer látnám a két évadot is meg siratna és nem unnám meg a két évad egyben meg nézése után nagyonn brutál hogy hozzá lehetett szokni a karakterekhez és ki ki melyik karakternek a szerepébe tudná gondolni magát .. engem meg fogot remélem lessz harmadik évad abba meg pláne hogy a sorozat le szinkronizáló munkásai nem ülnek a seggükön és le lessz minden szépen forditva mert azért magyar szinkronosan újra meg nézném késöbb egybe a 3 évadot ha lesz ha nem akor a kettőt egybe ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz