login |

Shadowhunters: folytatódott a 3. évad – írta Zsanna

2019. 03. 04. 14:50 - Írta: vendegblogger

26 hozzászólás | kategória: kritika,

Egyszer minden véget ér. Tizenkét rész. Ennyi. Mindent egybevetve sajnálom, hogy így alakult, bár meg kell jegyezzem, hogy látom az okokat, amiért ez a fantasy sorozat nem vált igazán sikeressé. De most hagyjuk is ezt, mert hátra van még tucatnyi epizód, és a sorozatfinálé kapcsán majd ráérek elmélkedni.

A kezdés sokkal nyugodtabb hangvételű volt, mint vártam, és valahogy az egész rész kevésbé volt logikátlanabb, mint amihez hozzászoktattak bennünket az írók. Újraolvastam a félévadzárós írásomat, ami felidézte bennem, mennyire idegesítettek az évad első felében történtek.

Ehhez képest a folytatás (új évadkezdés?), mintha új vonalat nyitott volna meg. Természetesen nyögjük a finálé következményeit, de mégsem olyan eszetlenül, mint amire lelkiekben felkészítettem magam.

Korábban is jeleztem már, hogy a történetvezetésben erős fejlődést vélek felfedezni, és vannak kifejezettem érdekes, és jól megírt alapok (amiket aztán rendre elbénáztak, de már ez is haladás volt az első évadhoz képest). Abszolút nem azt kaptam, mint amire számítottam, és ez egy pozitív komment. Legyen ez a kezdés 7,5/10, és ezt némi spoilerrel tarkítva megmagyarázom a tovább mögött.

A rész igazából azt próbálta bemutatni, hogy kelletlenül, de mindenki visszatért a napi rutinjához Clary halála ellenére. Alec maradt az Intézet vezetője, és legfőbb feladatuk a New Yorkban bujkáló alicantei szökevények elfogása, és a Klávé részére történő átadása.

Mindenki a maga módján gyászolja Clary-t. Jace emlékszik arra, amit Bagolyként művelt, és emiatt nem csak rémálmai vannak, de minden magányos percében kísértik az általa elkövetett gonosz tettek. Természetesen próbálja a hibáit jóvá tenni, ami leginkább az általa kiszabadított alvilági lények összefogdosásában merül ki, akár az élete árán is.

Nem csak ő okolja magát Clary halálért, hanem Simon is, aki elhatározza, hogy megszabadul a Napjáró jeltől, mivel ez a jel okozta összes szenvedését. Maya visszatér hozzá, de a bizalom megrendült közöttük.

Magnus elveszítette a varázserejét, próbál ehhez alkalmazkodni, de elég nehezen emészti meg a vele történteket. Alec ott van mellette, támogatja őt. A korábban belengetett szál elhalni látszik, újra nagy a szerelem kettejük között. Úgy tűnik erre a pár részre elengedték a drámát, amit a felbukkanó és Alec-et istenítő árnyvadász jelentett volna. Mondjuk ezt annyira nem bánom, de persze egyelőre nem vagyok biztos, hogy nem lesz ezzel még egy kanyar.

Izzy szerintem kicsit a háttérbe szorult, még ha szinte minden jelenetben jelen is volt, mindig kapott egy fél mondatot, azt mégsem tudtuk meg ő hogyan érzi magát. Korábban nem kezelte jól a veszteségeket, most mégis ő tűnt a legösszeszedettebbnek a csapatban, és ő az, aki rájön arra, hogy valami nem stimmel a Klávéval és foglyok bebörtönzésével.

Luke elhagyta a falkát, és magányosan tengődik egy motelszobában, ahol különféle összeesküvés elméleteket ellenőriz, mert szerinte Clary, Jonathan és Lilith nem haltak meg. Eszelősen próbálja elmagyarázni Jace-nek, hogy az egyik elmélete igenis bizonyítottnak látszik, de ehhez a fiú segítségére van szüksége, és további időjárási adatok elemzésére, amit Jace meg tudna neki szerezni az Intézetből. Ha segít neki, akkor közösen megtalálhatják Clary-t. Jace szkeptikusan fogadja az eléggé begolyózottnak és elhanyagoltnak tűnő Luke elméletét, és végül is nem is derül ki, hogy segít-e neki.

A részben felbukkant néhány régi ismerős is, mint Raphael, Madzie vagy Iris, de Jia Penhallow is feltűnt. Valahogy az egész résznek volt értelme, nem volt elsietve, nem voltak benne felesleges körök, és teljesen váratlan, bagatell megoldások. Nem mondanám, hogy lerágtam a körmömet az izgalomtól, mégis valahogy olyan érzésem volt, hogy szépen lassan építkezünk, és bizony ez a melankolikus helykeresés egyszer csak átcsap majd igazi döbbenetbe, és rájönnek, hogy átverték őket.

Merthogy átverték őket. Persze ez is kiszámítható húzás volt, és nem is hiszem, hogy meglepetésként ért volna bárkit is a cliff feloldása.

Ugyanis mindeközben a szibériai tajga kellős közepén Clary magához tér egy kanapén, és szembetalálja magát egy ismeretlen árnyvadásszal, aki nem is olyan ismeretlen. Csak végre láthatjuk az igazi arcát. Szóval Jonathan itt van, és az élete össze van kötve Clary-ével, és hiába mondja, hogy meg akar változni, akkor is tudjuk mindannyian, hogy rosszban sántikál.

Annyira szépen volt felépítve az egész, hogy nem haragszom a kiszámíthatóság miatt. Tisztára elérzékenyültem, mert vége. Kíváncsi vagyok, sikerül-e méltóképpen lezárni ezt a történetfolyamot. Én szurkolok.

26 hozzászólás Ne habozz!

PositiveRush97 - 2019. 03. 04. 18:14

” látom az okokat, amiért ez a fantasy sorozat nem vált igazán sikeressé ”
Azért ezt én nem mondanám tekintve, hogy a kasza óta mi mindent csináltak a rajongók, twitteren meg napi szinten top trend a Shadowhunters és világszerte nagy rajongó tábora van, tavaly a kasza bejelentésekor magam is nagyon meglepődtem azon mekkora zajt csaptak a rajongók a médiában mellesleg amúgy sem a sikertelenség volt a kiváltó ok.

winnie - 2019. 03. 04. 18:27

minden rajongói sorozat rendelkezik annyi rajongóval, hogy tudjon zajt csapni közösségi oldalakon, ahhoz egyáltalán nem kell túl nagy mennyiség. és a fiatalabb közönséget célba vevő sorozatoknál sokkal könnyebb aktivizálhatók a hangok. (más kérdés, hogy sokszor ezek azok a rajongók, akik miatt nem sikeresebb, mert a siker nem csak a közösségi jelenleg függvénye, és aki nem nézi live tévében, vagy nem nézi meg netflixen azonnal a részt, az keresztbe tesz.)

szóval részemről egyáltalán nem volt meglepő, a kiváltó ok pedig mindenképp az volt, hogy a kezdetektől fogva elmaradt a siker, és egy idő után ezt már nem lehetett kompenzálni.

(sőt, ugye duplán is a sikertelenség az oka a kaszának, hiszen egyrészt a freeform az erősen nyomot licencdíjnál többet nem volt hajlandó adni, másrészt a netflix nem tett meg mindent azért, hogy megújítsa a szerződését a gyártóval, számukra sem volt akkora plusz a sorozat, hogy nagyon kaparjanak érte, közvetve.)

Zsanna - 2019. 03. 06. 23:11

@PositiveRush97

A magam részéről azt gondolom, hogy bár a könyvek egy része jó, de igazán egyedien adaptálni nem lehet őket. Rólam aztán nem lehet mondani, hogy nem adtam meg az esélyt, de annak idején a film is és most ez a sorozat is egy adag Twilighttal leöntött Harry Potter koppintásnak tűnik.

Cassandra Clare fanfictionok írásával kezdett, mostanra könyveivel és füzeteivel egy egész komoly világot felépített, manapság már jó pár társszerzővel kiegészülve – mindenféle mitológiát beleépítve a sztorikba – alkot és szabadon szárnyal. De attól még ez egy fanfiction, amit ha lebontasz, akkor ott marad a csupasz igazság, miszerint írt egy történetet 16-18 éves gyerekekről, akik pálcával varázsolnak és közben mindenféle mitológiai lények, de leginkább vámpírok és várfarkasok veszik körbe őket, miközben egy nagyon gonosz, korábban közéjük tartozó szintén pálcával varázsoló férfival küzdenek. Ja, és közben mindenki mindenkibe beleszeret, és van egy csomó szerelmi dráma.

Azt gondolom az írónőről, hogy csak ebben a könyvfolyamban, ami Clary történetét meséli el, három felesleges könyvet írt ezres oldalszámokban kifejezve. És ugyan Magnussal és Aleccel szabadjára engedett valamit, ami időközben saját útra kelt, és konkrét, csak őket éltető rajongói bázist épített fel, de nincs benne igazi eredetiség.

A film annak idején rosszkor jött ki, már minden ilyen őrület lecsengett. Azon, hogy a blama után sorozatot készítettek belőle, abszolút meglepett. És ugyan a sztori csak nyomokban tartalmazza a könyvek fordulatait, de sajnos ugyanabból az alapból merít.

Igazán sosem éltek a lehetőséggel, pedig ebből lehetett volna valami sokkal jobb, sokkal lendületesebb, meglepőbb. Lenne benne potenciál, ha jól használják és jól mutatják be, vagy van rá elég pénz. De az hogy semmilyen történésnek nincs igazi tétje, hogy nem bírnak leszakadni Valentine-ról, hogy egyszerűen olyan bagatell megoldásokat alkalmaznak, amik már egy 1994-es nyomozós sorozatban is gázok voltak, az nem nagyon segített azoknak a megszólításában, akik esetleg nem ismerik a könyveket, de szeretik a fantasyt.

Arról nem is beszélve, hogy elég sokszor éreztem azt, hogy az írónőnek a sorozat készítésében megnövelt szerepével csak annyit értek el, hogy az általa megálmodott néhány jelent úgy került be a részekbe, ahogy azt ő kigondolta, mindenféle funkció és értelem nélkül, mert olyan jól néz ki. És pont. Ugyanezt érzem a színészek kapcsán is. Szinte mindenki kiköpött mása a könyvekben található leírásoknak. Az, hogy három mondatot nem tud elmondani hitelesen, az senkit nem érdekel, mert tökre cuki és tökre úgy néz ki. És akkor jól van ez így, mert lehet csinálni egy csomó posztert, ki lehet adni új borítóval a könyveket, lesz egy csomó gif meg háttérkép.

Szóval ilyesmikre gondoltam, amikor arról beszéltem, hogy pontosan látom, miért nem lett ez a sorozat sikeres. Nem pedig arra, hogy a könyves rajongók felháborodnak azon, hogy nem lesz több szexi jelenet Matthew Daddario és Harry Shum Jr. szereplésével, amit aztán majd össze lehet vágni szerelmes számok aláfestésével csúcsszuper youtube vidóknak.

ravengirl - 2019. 03. 07. 21:47

Zsanna:
A fenti kommented minden szavával egyetértek.
Sajnos, tényleg elcseszték.

LambSkewers - 2019. 03. 09. 18:58

@Zsanna Nem hiszem, hogy az írók tudják kezelni ezeket a karaktereket, azért tartunk ott, ahol. Lehet azt mondani a filmről, hogy rossz, de azt nem, hogy a főszereplők nem voltak szerethetőek. Az a problémám a sorozattal, hogy a legtöbb karakter unalmas és csak úgy van, a színészi teljesítményekről meg ne is beszéljünk, legutóbb a 3×12-ben jött ki ez a dolog (valami hihetetlenül szőrnyű alakítást nyújtott Kat és Dom). A történet tényleg nem megy semerre, minden egyes évadban ugyanaz történik és mintha a bagázs soha nem tanulna semmiből. Soha nem tagadtam, hogy csak Malec miatt nézem és tartok ki, de már előre forgatom a szemem, mert tudjuk, hogy összevesznek majd, aztán meg kibékülnek. Itt is ugyanazokat a köröket futjuk folyton, ami elég bosszantó. Sokkal többet ki lehetett volna hozni ebből a történetből.

A 3B egész jól kezdett mindentől függetlenül, Sizzy-t jó volt látni együtt, de az a vérszívós jelenet nevetséges volt számomra. Clace között még mindig nincs kémia, Malec olyan, mintha a 2. évadban ragadt volna. Pozitív: mindenki helyes és szép tájakon forgattak..ennyi.

(még mielőtt a sorozatnak vége, jó lenne látni az alliance rúnát akcióban. Erre várok a 2. évad óta. Túl nagy álom?)

Zsanna - 2019. 03. 11. 22:37

@LambSkewers
Így, ahogy mondod. Sem a karaktereket, sem a történetet nem tudják kezelni az írók. Egy csomó minden lehetett volna ebből, de ez csak langyos víz, néha egy kis izgalommal megfűszerezve.

Azzal is egyetértek, hogy ugyanazokat a köröket futjuk, és még a megoldások kb ugyanazok. Amikor a 3A-ban elővették Valentinet, azt hittem, sírva fakadok. És úgy érzem, nem akkor láttuk utoljára.

(Igen, túl nagy álom. ;)

LambSkewers - 2019. 03. 27. 23:27

Csak szerintem volt nagyon gáz ez a Heidi-s storyline? Nem tudom kinek az ötlete volt besuvasztani őt is ide, de nem volt valami jó.

Dark!Clary nem lenne rossz, ha emiatt nem lenne Jace-szel többet képernyőn. Egyszerűen nincs köztük kémia, kész nyűglődés minden pillanatuk.

Alec nagyszerű vezető, örülök, hogy ezt az oldalát is végre megint mutatják, szerintem ebben a szerepben ragyog igazán a karaktere. Volt néhány jelenet, amiben Matty D tényleg odatette magát. Nem gondoltam, hogy ezt fogom valaha is mondani, de Harry ellenben leengedett így 3B-re. Az is lehet, hogy az írással vannak itt is gondok, nem tudom mikor volt az utoljára, hogy valami vicceset beszólt volna valakinek. Most csak teleportálgat, felhúzza a szemöldökét és leveri Alec-ot közelharcban(??). Valaki magyarázza már meg nekem, hogy 2 hét alatt miért gondolta meg magát az összeköltözéssel kapcsolatban. Legalább ugranának 1 évet, vagy valami, hogy elhiggyem ezt a Malec meg Luke-Maryse dolgot is. Legutóbb mikor összeszámoltam, az 1. évad óta kb. 3 hónap telt el.

Izzy-t mintha rángatnák ide-oda. Ő és Simon azok a karaktereket, akikbe talán a legtöbbet rúgtak már bele. Sizzy legalább érdekes, a jeleneteik mindig is jók voltak, remélem 22 végére találnak boldogságot.

LambSkewers - 2019. 04. 02. 21:10

3×16 Nem volt ez olyan rossz, mondjuk a végén az a bénázás, amit Shadowhunters-ék levágtak, nem volt mókás, de jó volt látni, hogy Clary használja a rúnás erejét.

Kicsit mutathattak volna többet Magnus álomvilágából, főleg az utolsó fél perce a táncolós jelenetnek szerintem szuper volt. Én személy szerint hagytam volna még egy kicsit kómában, a feszültség gyorsan feloldódott Catarina “magához fog térni” bejelentésével. Matt Daddario egész ügyes volt ebben a részben, bár nagyon szurkoltam annak az 1 könnycseppnek.

Alberto Rosende megint bebizonyította, hogy milyen jó színész, remélem a sorozat után látni lehet majd valamiben, mert vétek lenne érte. A Sizzy jelenetek jók voltak, kár, hogy ennyire a végére hagyták őket, de legalább biztosan épül a kapcsolatuk.

Őszintén, nem tudom, hogy a szörnyű színészi alakítások miatt, de nem köt le ez a Clary-Seb-Jace dolog.

Magnus nemet fog mondani, ugye?

ravengirl - 2019. 04. 08. 11:26

Lambskewers:
Szerintem igen (mármint nemet fog mondani), de aztán meggondolja magát :), csak hogy még tovább lehessen húzni, mint a rétestésztát :DD Most azt gondolom, hogy kettejüknek lesz esküvője a végén.
A könyvben eredetileg Luke-nak lett volna Clary-anyával, de ugye ez itt nem fog összejönni…, Maryse-szel pedig még nincs ilyen szinten a kapcsolat. A Clary-Jace esküvő…, á, nem, azt inkább hagyjuk is. A Malec-esküvővel pedig kiszolgálják azon csalódott rajongókat, akik a folytatásban bíztak (meg az őrült shippereket, utána ezerszámra lehet nézni a maleces videókat). Tippre a legtöbb néző ezt a finálét várja :DD

karli - 2019. 04. 08. 14:13

Szerintem a túl nagy szünet is tönkre vágja ezt a sorit, és nem is értem régebben miért nem vettem észre, hogy tényleg milyen nagyon rosszul játszik a két főszereplő, borzalmasak az arckifejezéseik, és tényleg zérő kémia van köztük!

LambSkewers - 2019. 04. 09. 10:38

3×17 Volt benne néhány unalmas jelenet, de a Simon börtönös rész szerintem egész jó volt. A Malec-es megoldásnak örülök, végre Magnus nyíltan kimondta, hogy hogyan érez. Már kezdtem unni, ezeket az ölelgetős, közben ominózusan néző jeleneteket. Túl egyszerű lett volna, ha nemet mond. A következő rész előzetese viszont ???..most komolyan Asmodeus (kamu Asmodeus?) ezt kéri a varázsért cserébe? Remélem megmagyarázzák miért akarja, amit, amikor Alec-től, aki az egyik főmufti, sokkal többet kérhetne.

@ravengirl Szerintem is az ő esküvőjük lesz és én is ezt a finálét várom :P (ha már a gyerekek nem lehetnek)

ravengirl - 2019. 04. 09. 11:17

Szerintem is kimondottan jól oldották meg az “eljegyzést”, ezzel elégedett voltam :D, végre valami olyan történt, ami annyira nem volt kiszámítható.
Még a végén összeszedik magukat :)
Szerintem Asmodeus (azért “kamu”, mert valószínűleg megszállt a nénikét, így tud beszélni Aleckel) azért akarja a szakítást, mert a könyv szerint a démonok más fájdalmából nyerik az erejüket, ez alapján akár még érthető is a kérése.
A 3×19 rész címéből (Aku Cinta Kamu – indonézül a szeretlek állítólag – ezt mondta a könyvben Magnus Alecnek, mikor szakított vele) ítélve fel is fogják oldani szerintem ezt a konfliktust. Vagy nem :)))

LambSkewers - 2019. 04. 09. 23:21

Á, az lehet, hogy tényleg megszállta, erre nem is gondoltam, valamiért azt hittem Edom-ban vannak.

Olvastam a könyvet, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy megmaradt a minimumnál több belőle. Azért még mindig remélem, hogy a részben ezt megmagyarázzák, mert aki nem olvasta, vagy nem emlékszik, hogy mi volt a könyvben az eltévedhet, akárcsak én.

Megnéztem még egyszer a Magnus kiborulós jelenetet és most, hogy nem voltam félig kómás állapotban, még jobban tetszett. Szerintem realisztikus volt és ismerősen csengett. Jelenleg azt mondom, számomra ez eddig a legjobb jelenet az egész évadban és Matt jó munkát végzett. Nem győzöm hangoztatni mennyit fejlődött az évek folyamán.

LambSkewers - 2019. 04. 16. 10:09

3×18 jó kis rész volt. Miért nem írnak több parabatai jelenetet, azt nem értem. Jó Alec és Jace kémiája és általában fontos dolgokról beszélnek.

Végre előrelépés történt ebben a Clary-Jonathan szálban, sokkal érdekesebb így.

Simon tesója nagyon jó fej és a színésznő is jól hozta a szerepet. Nem bánnám, ha feltűnne még, végre egy pozitív karakter, aki még Sizzy shipper is.

Megmagyarázták Asmodeus célját, plusz pont!

Malec, oh, Malec. Nincs kifogásom, a noble idiocy ellen ebben a kontextusban, szépen megírt jelenet volt az utolsó és fel is építették ahogy azt kell. Tetszett, hogy Magnus egyből mondta, hogy Alec nem ilyen önző és végre mutatták, hogy mennyit jelent ő Magnus-nak. Ezt mindig hiányoltam. Kíváncsian várom a következő részt, csak szorítok, hogy ne legyen emlékezet törlés, mert az szappanoperás-autóbelesetes-amnéziás level gáz lenne.

LambSkewers - 2019. 04. 23. 08:51

3×19 filler rész. Nem is tudok sok mindent mondani róla. A 3×20 izgalmasnak tűnik és az előzetesből ítélve, nem lett volna rossz az a Magnus dolog a 4.évadra. Pont most kaszálták el, amikor kezdett volna érdekes lenni a dolog.

ravengirl - 2019. 04. 24. 13:05

Hát az valami orbitális volt, hogy fejbeb*ta az állítólagos szerelmét Dark Clary, majd hozzátette, hogy “szeretlek, de…”. hű. Akkor most vagy szereti, vagy nem, ha igen, lépjen le feltűnés nélkül, persze, akkor nem derülne ki, hogy átállt (félig-meddig, mert utána meg a bátyónak bizonygatja, hogy bizony Jace az élete szerelme, blablabla…), ez nekem nem tűnt hiteles megoldásnak. Mert az rendben lenne, hogy teljesen a sötét oldal hatása alá kerül (ahogy Jace-szel tette Lilith), de ez olyan felemás lett.
A Magnus-Alec bonyodalom jó lett, igaz, a 3*19-ben már majdnam sokalltam az ezzel kapcsolatos drámázást, bár gondolom, ez meg a Magnus és az apja miatt kapcsolat miatt fontos, ennek ellenére időhúzásnak éreztem úgy, hogy egy teljes könyvre 2,5 órájuk marad. Legalább Alecet kihagyták ebből. Most is azt gondolom, hogy a parabatai-kapcsolatból lehetett volna sokkal több is, mit amennyit három évadon keresztül kaptunk, de hát ez ugye nem szolgálta volna ki a shippereket :DD
Szóval sajnos abszolút megmaradt guilty pleasure szintjén (jaws eyecandyn látható is :)), erre a maradék három részre még ittmaradok, ha már eddig kitartottam :D

viorica6 - 2019. 04. 26. 09:56

Nekem nagyon bejött ez a sorozat, sajnálom, hogy elkaszálták.

LambSkewers - 2019. 04. 30. 14:12

3×20 Ez a Maia drámázás egyáltalán nem érdekel. Annyi mindent változtattak a történeten, a Jordan szál felesleges és megszabadulhattak volna tőle. Anno se értettem, hogy Luke rendőr társai minek kellenek, amikor így is túl sok a karakter.

Tudtam, hogy az évad vagy így, vagy úgy ér véget, hogy Asmodeus elrabolja Magnus-t, de arra nem számítottam, hogy megkönnyezem. Sok rosszat lehet mondani erről a sorozatról, de a háttérzene mindig hihetetlenül jó. Ezúttal is mellbe vágott a dal, mindjárt mentem is Spotify-on (ha valakit érdekel Aisha Badru – Bridges a címe). Remélem a Malec esküvő közben Ruelle dal fog szólni, az tényleg igazi lezárás lenne.

2,5 óra évadzáró. Nagyon kíváncsi vagyok mit sütöttek ki belőle. Biztos feszes tempójú lesz, de ismerve a helyzetet, hálás vagyok a Freeform-nak, hogy ennyit is kapunk.

(Alliance rúna az utolsó részben pls pls pls)

LambSkewers - 2019. 05. 07. 22:55

Finálé:

Nem hiszem el, hogy kasza kellett ahhoz, hogy lássam milyen jó lehetett volna ez a sorozat. Nem vették magukat komolyan és ez jól állt mindenkinek. Az a gyíkos rész, amikor Alec telefonál Catarina-nak, durván megnevettetett. A poénok tényleg viccesek voltak, a karakterek pedig szórakoztatóak. Jace-t külön kiemelném. Ja, hogy ilyen szerethetőre is lehetett volna őt írni? Oké. ÉS VOLT ALLIANCE RUNE :) (bár a kivitelezés egy nagy meh volt).

Érezhető volt a sietség -érthető módon-, nem emlékszem, hogy említették volna mi lett Káin-nal, de az is lehet, hogy elengedtem a fülem mellett. Lilith-tel is gyorsan végeztek, meg az Izzy/Mindenki Heavenly Fire megosztós dolog nekem olyan logikátlan volt, de az 1 mindenkiért, mindenki 1-ért üzenete miatt elhiszem nekik.

Jó volt az időugrás, bár előbb kellett volna. Érdekes volt látni, hogy Malec-nak mekkora pozitív hatása volt a világukra, mosolyt csalt az arcomra. Az a Jace-Simon jelenet hihetetlen jó volt és a Clary-s lezárás is tetszett. Nem szeretem az emlékezetvesztős dolgokat, de jól oldották meg és egyértelmű utalást kaptunk, hogy minden rendben lesz.

Mindent egybe vetve, pozitívan érzek a finálé iránt. Túl későn találta meg a hangját a sorozat, ez sajnálatos, de ez a lezárás egy kielégítő lezárás volt. Nem igazán hagy maga után kérdőjeleket és mindenki boldog.

karli - 2019. 05. 11. 23:56

Jaj, borzalmas lett a vége! Biztos az én készülékemben van a hiba, de nekem nem tetszettek a felcserélések. Őszintén szólva a könyvtől se voltam elájulva, nem tudom mit szólnék akkor, ha nem olvastam volna. Szerintem hülyeség volt, hogy amikor Claryt leszúrták, Jonathannak nem lett semmi baja. És miért nem Jace szúrta le? Pont, hogy az angyali vér kellett ahhoz, hogy egyáltalán elbírja a mennyei tűzet. Az angyalok haragja is béna volt, minek adtak neki akkor jeleket, hogy mit csináljon? Meg, gondoltam, akkor nem lesz képes többé új rúnákat alkotni na bumm. Miért vesztette el az emlékezetét, és miért tűntek el a rúnái? Ez így nekem baromság volt! Az utolsó részekben, mintha már nem is Clary meg Jace lenne a főszereplő, kb mindenki több időt kapott, meg happy endet. Különben is mire volt ez az egész jó, ha a végén úgyis emlékszik mindenre?! Ha én lennék a könyv írója, baromi pipa lennék!

LambSkewers - 2019. 05. 13. 23:34

@karli Az írónő mérges lett azt hiszem a 2. évad környékén és ki is szállt az egészből. Őszintén, Clace nem volt a legjobb, se itt, se a könyvben. Egyedül a filmben kedveltem mindkettőjüket és a kémia is erős volt (mondjuk ott a két színész járt is való életben) köztük. Nagyon elbántak Clace-szel, az biztos, de a nézők nagy része Malec fan volt és gondolom őket, meg a Sizzy shippereket akarták inkább boldoggá tenni. Clary tudtommal azért kezdte el visszanyerni az emlékeit, mert a készítők ezzel akarták kifejezni, hogy semmilyen felső hatalom sem állhat közéjük + reménykedtek, hogy esetleg valaki folytatná a sorozatot és kapnak egy 4. évadot.

karli - 2019. 05. 14. 17:06

Az a baj, hogy nekem nincs meg sajnos a katarzis, mondjuk már eleve a nagy szünet tönkre vágta. Fantasztikus, hogy Malec meg Sizzy, de nekik végig voltak boldog percek. Tudom, ez az én nyűgöm, de engem akkor is a főszereplő érdekelt volna elsősorban. Tök elhúzták a testvér szálat is, meg még csavartak is rajta, mindig volt valami ami miatt nem voltak együtt, aztán ezt kapjuk!

LambSkewers - 2019. 05. 14. 18:37

Én teljesen megértelek, mondjuk a Sizzy fanoknak is alig jutott valami, de ettől még minden jogod megvan hozzá, hogy mérgelődj. Nyugi, én nagyon sokat szidtam az írást, attól még, hogy látszatra jó dolgokat írtak Malec-nak, minden félévadban volt valami, ami miatt ők is szakítottak, összevesztek, vagy karakteridegen döntéseket hoztak.

karli - 2019. 05. 16. 16:06

A könyv se volt nagy szám, leginkább szerintem gyerekes, de azért az, hogy mi miért történik át volt gondolva, itt meg olyan sietős lett. Értem én, hogy két részben egy könyvet kellett megvalósítani, de talán pont ezért nem kellett volna /rossz/ változtatásokat kitalálni. Hülyeség volt ez az “angyalok mérgesek” kitaláció is, miért nem a mennyei tűzzel ölték meg Jonathant? Magnus apjának a szálát is elbénázták. Az esküvő idejét fordíthatták volna jobb történésekre is! Nekem az tetszett volna, ha Simon ember lesz, és a mennyei tűzzel ölik meg Jonathant, de hát ez van sajnos!

ravengirl - 2019. 05. 17. 12:33

vessetek meg, de én az esküvőre fordított időt nem bántam…:))

LambSkewers - 2019. 05. 19. 19:58

@ravengirl Én se. Össz-vissz 3 perc volt a ceremónia és még volt a táncos jelenet, ami max 1 perc az 1 órás fináléból. Az esküvő többi része mind búcsúzásról és lezárásról szólt, nem Malec volt a középpontban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz