login |

Desus & Mero

2019. 03. 06. 18:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: kritika, pilot-mustra, talkshow,

Azt hiszem, túl nagy reményekkel ültem le Desus & Mero című…, nem is tudom, minek hívjam ezt a műsort. Van benne minden, de nyilván a talkshow jelzés illik rá a legjobban így a Viceland-ről a Showtime-ra költözés után is.

Az egész onnan indult, hogy még az Oscar díjátadó környékén befutott ez a szkeccs, amiben viccet űznek a Green Book tipikus, “white savior”-os felépítéséből. Konkrétan az ugrott be, hogy talán a Key & Peele utódját akarják majd szállítani a srácok, de nem. Inkább egy talkshow lett belőle, és sajnos abból is gyengébb, legalábbis ha a premier alapján ítélek.

A felépítés olyasmi, hogy fekete amerikai szemszögből kommentálnak pár olyan heti történést, amihez más nem mer nyúlni, például Obama beszédét, vagy ugye épp az Oscar-nyertes, de valójában fehérek bűntudatát enyhítő Green Book sikerét. Erre mindenképp lenne igény, hiszen egy John Oliver nem mer a közelébe se menni ilyesminek. Mondjuk a Daily Show lehet, hogy megtette  Trevor Noah-val az élen.

A kommentálós rész után jött a már linkelt szkeccs, és utána még egy vendég is befutott. Semmi komoly kérdésről nincs itt szó, konkrétan csak növelni próbálták Alexandria Ocasio-Cortez coolságát a srácok. Ha Jimmy Fallon fake és a többi, akkor ez mi a fene volt? De komolyan.

És itt talán el is értem oda, hogy a Showtime sorozata ebben a formában nagyon nem nekem készült. Mármint szerintem a koncepciójuk egyértelmű, és egész korrekten végig is vitték, viszont a nézőközönségüket is ügyesen becélozták. Kicsit olyan ez, mint Tyler Perry filmjei, bár lehet ez a hasonlítás nem esne jól Desus-nak és Merónak.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz