login |

Pilot: Losers

2019. 03. 07. 16:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: doku, kritika, pilot-mustra,

A mai társadalomban minden a nyerésről szól, kivéve ez a sorozat, ahol kiemelkedő emberek mondják el, hogy a hatalmas vereségeik miképp formálták az életüket jobb irányba. A Netflix belenyúlt, vagy csak öregszem, de ez a múlt hetim animált betétekkel teli dokumentum-sorozat eléggé eltalált. Nem mellesleg a teljes évad magyar feliratos.

Az első rész, mondhatni a pilot, Michael Bentt-ről szól, aki kemény családból származik és onnan lett nehézsúlyú bokszbajnok. Sokszor hallani, hogy az élet írja a legérdekesebb történeteket, de persze tudjuk, hogy azért a tényleges forgatókönyvírón, a mesélés stílusán is sok múlik. Itt is ez a helyzet állt elő, mert a dupla csavarral kaptak el végleg.

Konkrétan tök ügyesen felépítették az underdog sztorit, azt ahogy amatőr bokszolóból profivá vált Bentt, és ott elszenvedte az első vereségét, hogy utána talpra álljon. Tipikus sportfilmes anyag, de utána volt még egy csavar az életében. Amúgy érdekelne, hogy hány olvasó hallotta már a nevét most a poszt, vagy a sorozat nézése előtt.

Azért nem kell félni, tipikusan olyan sorozat a Losers, hogy akkor is meg lehet nézni a részt, ha épp semmit nem tudunk a benne levő személyekről. Mármint nem kell ismerni őket ahhoz, hogy érdekes legyen a történetük, hiszen nem is konkrétan az a lényeg, akik, hanem az útjuk, amit nagyon ügyesen mutatnak be.

Nem hiszem, hogy lesz évadkritikánk, a Netflix persze az egészet feltette egyben, de valószínűleg végig fogom nézni majd. Amikor épp mélyponton van az ember, olyankor jó ilyesmit látni. A többi történetben Surya Bonaly, Pat Ryan, Mauro Prosperi, Aliy Zirkle, Jack Ryan és Jean van de Velde tűnik fel.

2 hozzászólás Ne habozz!

Gevin - 2019. 03. 02. 01:18

5 részt néztem meg eddig, és asszem mondhatom, hogy az egyik legjobb cucc a Netflixtől mostanában. Az első rész nagyon sok féle nézőnek tartogat majd meglepetést egy baromi érdekes cameoval.

De maga a sorozat alapötlete önmagában dicséretre méltó, és támogatni való, hogy felkeresik ezeket az embereket és megmutatják általuk, hogy a bukásból miként vezet az út felfelé. És nem, nem minden a győzelemről szól – de van, akinek nem tud másról.

Highly recommended.

OgRemanO - 2019. 03. 07. 17:21

Jack Ryan?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz