login |

Pilot: MotherFatherSon

2019. 03. 07. 21:34 - Írta: human

9 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

No money? No lies? What’s left?

Már megint egy gazdag család. Már megint a hatalom. Már megint újságírók? Ez utóbbi miatt egyértelmű, hogy a szólásszabadságát lassan elvesztő szigetországból, Nagy-Britanniából érkezett a sorozat, méghozzá a BBC Two-tól.

A bevezetőt úgy értem, hogy szinte mindent cenzúrázni és megfigyelni akar ott az állam – persze jöhet a “ha nem követtél el semmit” -, aminek az ellenpontja mindenképp a népet segítő, tájékoztató újságíró lehetne, a demokrácia egyik utolsó lovagja. És a MotherFatherSon is errefelé megy, az egyik oldalán ott van egy apa, a fia, és az anyja, akik közel vannak a hatalomhoz, a másikon pedig két újságíró, akik látszólag valami magasra nyúló ügy nyomába erednek.

Az erő ott lehet, hogy a címben említett triót ügyesen mutatják be. Az apa egyike a világ leghatalmasabb embereinek, választásoknál számít a szava, és hasonlók. A fiára akarja ezt hagyni, bár egyelőre csak egy újságot bízott rá, de sajnos a kölök nem veti meg a drogokat, aminek következménye lesz. Az anya pedig próbál valami igazi érzelmet találni a világban, de hát a volt férjétől, és a miatta levő kiemelt figyelemtől nehéz elszakadni.

Az biztos, hogy a szereplőgárda hatalmas. Mondjuk nyilván Richard Gere az első, akit ki lehet emelni, de igazság szerint a többiek, Billy Howle és Helen McCrory is megkapó volt eddig. Az ő triójukon áll vagy bukik a sorozat amúgy, mert sok, egyelőre semmilyen jeleneten csak ők rángatják át a nézőt. Nagyon furcsa ez a sorozat…

A másik, ami kiemelendő a megvalósításból, az a szexjelenet, ami már most benevezhet a legszürreálisabbak közé idén. Semmi igazán szexuális nincs benne, a hatalomról szól az egész. Nincs egyenlőség, nincs köztes állapot, ahogy ezt többször kiemeli a rész, és ez tetőzik a meztelenkedés közben is. Elment addig is a történet, de az annyira meghökkentő volt, amikor levetkőztek, hogy tényleg bekezdéseket lehetne íri róla.

Viszont a 7/10 mellé adja magát a kérdés, hogy erre felé, vagy inkább az HBO-s Succession irányába érdemes a nézőknek kacsingatni? Egyelőre nem tudom eldönteni, mert iszonyat távolságtartó volt a pilot. Mondjuk azt el kell ismernem, hogy a készítői értenek a manipuláláshoz, mert hiába láttunk borzasztó embereket, a rész érzelmi csúcspontja mégis hatásos volt.

9 hozzászólás Ne habozz!

Anni - 2019. 03. 15. 12:57

Richard Gere miatt kezdtem bele de megérte mert bejött.

Billy Howle hatalmasat alakít már ebben a részben is. A nyomozós újságírós rész is érdekesnek tűnik.
Kíváncsi vagyok a folytatásra.

Captain Phillips - 2019. 03. 21. 23:13

Az elso resz igeretesnek tunt, de utana a masodik es a harmadik mas iranyba ment. Felek, hogy igy marad, pedig nagyon szeretem Richard Gere-t.

Zsoltisan - 2019. 04. 21. 15:16

Én is Richard Gere miatt kezdtem el nézni természetesen, de nem vagyok benne biztos, hogy maradok. Kissé unalmas volt számomra az 1. rész. Oké, bemutatja a triót, de semmi olyat nem láttam, amire felkaptam volna a fejem, ami igazán izgalmas lett volna. Az egyetlen izgalmasnak tűnő szál talán az elbocsátott -, meg a másik újságíró, hogy v.mi durva gyilkosság történt, amit mintha el akarnának tussolni…
Richard Gere miatt adok neki még 1 esélyt, de ha az se ránt be, nem lesz izgalmas, akkor részemről kasza lesz.

CaTo - 2019. 05. 04. 10:26

Én se tudom, mit gondoljak erről a sorozatról. Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de a feldobott rejtélyek egyikében sem érzek előrelépést(kit ölnek meg és miért, mi után nyomoznak az újságírók, hogyan alakul[t] a szülők és a fiuk kapcsolata). Pedig kedvelem az ilyen sorozatokat, amelyekben lassan fény derül a titkokra, de itt még azt se tudom megfogalmazni, mi a titok. Viszont az anya és a fiú színészi játéka élmény. Nem mondom, hogy R Gere rosszul játszik, de az apa karakterében rejlő konfliktus elég egyszerű, és láthatólag ő se bonyolítja túl a megoldást.

Caeiro - 2019. 05. 08. 17:43

Érdekes egy sorozat, néha már már feszengtem, amikor a gyerek felépülésének nehézségeit mutatták. A fogyatékost se illik bámulni, szóval remélem gyorsan felépül a fiú, mert ez nekem így már nem sokáig pálya. A két újságíró esetét vhogy nem értem, az hogyan fog ide belepasszolni a történetbe.

tamara - 2019. 05. 30. 18:59

nekem tetszik a sorozat, bár az, h egy újságnak ekkora hatalma van, és h tkp. titkosszolgàlati eszközöket alkalmaz, mindenkit könnyedén lehallgat, megzsarol, kormànyokat buktat meg egyetlen ember, nekem nehezen hihető.
Richard Gere, kissé maníros, de aki a fiát jàtssza, jó a szerepben.

delMaar - 2019. 05. 31. 01:55

óriási meglepetés, nagyon erős lett, ez a 3.-4. részre válik egyértelművé. legalább 4 olyan wtf jelenet van, ami már önmagában elismerést érdemel. egy tény: lassan építkezik, de ez busásan meghozza a hasznát.

szóval az év meglepetés újonca, 2-3 másik mellett. (mindez 5 rész után)

@tamara: pedig nem sokat erősítenek rá a valóságra. a modern média (a “napilapot” helyettesítheted/kiegészítheted más felülettel kedvedre) pontosan így működik. “…egy újságnak ekkora hatalma van, és h tkp. titkosszolgàlati eszközöket alkalmaz, mindenkit könnyedén lehallgat, megzsarol, kormànyokat buktat meg” szóról-szóra. welcome to the real world. és a vicc, h ez egyelőre csak rosszabb lesz.

Mohácsi Nóra - 2019. 06. 09. 19:29

Sziasztok,
Tudjátok,hogy hány évados ez a sori?
Van egyelőre csak ez a 8 rész van?
Köszi

winnie - 2019. 06. 09. 20:45

ez volt az első évad, ami 8 rész. majd kiderül, hogy lesz -e folytatás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz