login |

Survivor – 38×03: I’m a villain now

2019. 03. 07. 18:43 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Screw those guys!

Na. Azért! Kezdenek alakulni a dolgok. A rész is mozgalmasabb volt, gondolat is több volt mögötte és nagyjából a játékosokat is ki/meg lehetett ismerni. Akkor most össze lehet majd keverni őket? Mármint nem egymással, hanem a törzsekre gondolok.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Chris esett ki. Illetve természetesen nem esett ki, hanem ment Reem és Keith mellé száműzetésbe.

It’s rough out here.

Vajon nekik meg van egyébként tiltva a sziget felfedezése? Mert miközben azt sugallták, hogy valami kis földdarabon tengődnek, kiderült, hogy épp ellenkezőleg, túl nagy a sziget, de ha nem felfedez egész álló nap Reem, akkor mit csinál? Ilyenkor megint azt sajnálom, hogy nem kapunk használati utasítást, sok mindenből kimaradunk. Nekem az is elég lenne, hogy tudjam, hogy csak napozik egy hete ott, vagy minden kő alá benéz, mert ki tudja, hogy mit rejtettek el.

Mint kiderült, kapnak némi kaját a kiesettek, amiért lépcsőzni kell – palackban üzengetnek nekik. Amíg nem versenyeztetik őket, addig nem hiszem, hogy olyan sokat adna az, hogy látjuk a bandát, főleg, hogy a készítők folyton a heti 40 percre mutogatnak annak kapcsán, hogy sok minden kimarad a sugárzott változatból, erre most is értékes percek mennek el… egyelőre még nem mondom, hogy a semmire, és még mindig jobb ennyi, mint 5-10 perc a Redemption Island-sorversenyekre, de akkor is!

De vissza a fő játékhoz. Az egyik oldalon Wendy makacsságát bizonyította ismét, és CsirkeGate-et robbantott ki (oké, nagyobb a füstje, mint a lángja, bár a flint lenyúlása kardinális bűn lehet, és tuti kipöckölnék), a másik oldalon pedig a két visszatérőt, Aubry-t és Joe-t vették célba, valamint egy újoncot, aki melléjük sodródott – a 3 kontra a 6 ellen leosztás minden, csak nem szerencsés.

A jutalomjáték utáni megingás után a képlet most sem változott, Joe-ék nyertek, így megint biztonságba kerültek, a másik oldal pedig megint szavazhatott, és ami ott lezajlott (vagy legalábbis, amit abból mutattak nekünk) kifejezetten tanulságos volt, igazi emberi jellemtükör.

Igazából nem fűzték (még) “érzelmek” Chris-hez, de jól nyomta a challenge-eket, és elgondolkodtam azon, hogy van-e esélye egy ilyen formának a végső sikerre, amikor David előállt a tervével, hogy a tuti kiesőjelölt Wendy helyett inkább Kelley legyen a célpont. És ő még figyelmeztette is Chris-t, hogy vigyázzon, akinek viszont meg sem fordult a fejében, hogy ha elkezdi áramoltatni az infókat, akkor az vissza is nyalhat.

Visszanyalt. Elég pár szó a nem megfelelő fülbe, és máris beindult a láncreakció, ami végén ő került szopóágra, Wendy pedig totális biztonságban. David-nek pedig teljesen igaza volt, hogy Wendy remek fedezék, aki mögé elbújhat, és nyilván Kelley is, ahogy arról már szó volt, hiszen ő nagyobb fenyegetés.

A lényeg, hogy a lúzer törzsben (nézés közben tudom a neveket, de most nem emlékszem, a képeket pedig még nem töltöttem fel, hogy lássam a színeket) elég érdekes dinamikák alakulnak ki, de így, hogy ennyire kevesen lettek, egy törzskeverés esetében is jó eséllyel kisebbségben lesznek. A nagy szerencséjük az, hogy talán a Joe/Aubry-duót törzstől függetlenül hamarabb akarják majd kidobni.

ui: el is felejtettem, hogy Aubry talált idolt.

      

3 hozzászólás Ne habozz!

Whisper in the Wind - 2019. 03. 07. 19:25

Kezdem azt hinni, hogy már annyira kimerítették 19 év alatt a lehetséges játékosok mezőnyét, hogy enyhén idióta, önreflexióra képtelen, stratégiai ív hiányában álló embereket kaparnak össze valahonnan. Bár lehet, csak a vágás miatt tűnik így, de iszonyatosan frusztráló, hogy ezt az alapkoncepciót elrontják hasznavehetetlen emberekkel.

Enzo - 2019. 03. 08. 00:49

38×03

Na, Keith maradt, várható volt, szerintem nem is lesz olyan, aki hazamegy. (Max majd visszaolvasva röhögök ezen a mondatomon.)
Amúgy ezzel az EoE szigettel visszahozták kicsit a műsor eredeti egyik alapkoncepcióját, a lakatlan sziget-utánérzést, ahol nem a kihívások és taktikázás jelenti a nehézséget, hanem a tényleges puszta fizikai lét, a szinte erőforrások nélküli túlélés a megoldandó feladat. És ez valahol tök jó.

Tyűha, Wendy nagyot ment ebben a részben. Nem elég, hogy kiment a bokája, még jött ez a csirke-gate is – én nem tudom, mire számított a műsor előtt, elég érdekesen áll hozzá a dolgokhoz: ha deklaráltan full vega lenne, érteném, így jogosan forgatja mindenki a szemét. Mármint, ha én ott lennék, nem nézném végig (pláne nem végezném) a tyúkok előkészítését, de nem is csinálnék ekkora ügyet belőle, és főleg nem akarnám kiszabadítani őket. A kovakő ellopása meg már közelít a Brandon Hantz / J’Tia szinthez, ugyanakkor nem tudok rá haragudni, mert annyira cukin csinálja mindezt :D Hatalmas volt, ahogy mondta valaki, hogy “that would be pyschotic” -> snitt, Wendy ott vigyorog a flinttel :DD

További bestof pillanatok:
– Victoria elszólja magát, mert nem vette észre maga mögött Joe-t :D
– Aubry ahogy örül a talált idolnak :3
– Julie az immunity challenge elején úgy szorítja az idolt, hogy Jeff alig tudja kivenni a kezéből :D
– Tribalon Wendy elnevezése “Warpup”-nak :D

Ezen kívül volt új challenge, amit má’megin’ a Kama nyert (pedig megnéznék már onnan is egy tribalt), David meg tanult a múltkori esetből, és szólt Chrisnek, hogy ne továbbítsa a Wentworth-tervet Wardognak. Persze az csak elkottyintotta, és körbeért (David->Chris->Wardog->Rick->David), rá is fázott, Kelley meg harmadszor is megúszta, yay!

Ui.: Ronnak a másik törzsben ugye volt egy idolja, amit az első 3 körben lehetett használni, akkor azt most gondolom hazaviheti emlékbe.

quatro quatro - 2019. 03. 13. 10:10

Enzo

Elvehette volna Ron a kékek jutalmát de nem tette meg.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz