login |

Csak színház és más semmi: kezdett a 4. évad

2019. 03. 08. 19:59 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

Egy vallomással kezdem: nekem mára már csak a Csak színház és más semmi maradt. Az Aranyélet kifutott, az Egynyári kalandot még mindig nem sikerült elkezdenem, A mi kis falunk-at a jó kis első évad után dobni kényszerültem, a Válótársak és a Korhatáros szerelem már a kezdéskor bedőlt nálam, és ugyanez volt a helyzet az Alvilág-gal is, csak az sokkal ordasabb kudarc volt. (A Tanárt nem tudtam értelmezni, de talán még kap esélyt.)

És ezzel nem azt mondom, hogy a 3. évad nem a leggyengébb lett a CsSzÉMS esetében, de még kitartok. Az persze nemsokára kiderül, hogy a legvégéig teszem-e, vagy ez is bekerül az az utolsó évad közben kaszált sorozataim közé.

A 3. évad elég komoly történéseit követően az S4-re mintha kicsit megborítanák a felállást, de ez inkább csak látszólagos. Tény, hogy új a környezet, ami ad lehetőséget némi friss humorra, és jönnek új szereplők is, akik új dinamikákat is hoznak magukkal, de valójában a lényeg nem változik (vagyis a sorozat nem csak a színházról szól, de persze készülődnek is egy új darabra), és Schell Judit nélkül is elég sokan visszatérnek. Még olyanok is, akikre nem lett volna szükség.

El fogjuk olvasni. Nagyon fog tetszeni.

És ezek a visszatérő szereplők azok, akik nagyban hozzájárultak a premier mozgásba hozásához, hiszen a régebbi, fő karakterek inkább csak önismétlők voltak a nyitányban (ettől még szórakoztatóak, legyen szó Jánosról, Dénesről vagy Esztiről), cserébe viszont a mellékfigurák még a korábbinál is nagyobb terepet kaptak, és számomra úgy tűnt, éltek is a lehetőséggel. (Vagy csak jó érzés volt látni, ahogy egyre több jut nekik?)

Az idei 6 részre a régi problémák és szálak mellé felvezették két fiatal színésznő(-jelölt) versenyfutását (meg két veteránét is), egy új dramaturg szárnypróbálgatásait (aki mellett Petra ismét kap saját sztorit, ami öröm), meg Lili részéről a lehetőséget további szappanos melodrámára – kíváncsi vagyok, hogy ezeket a papírforma irányba fogják vinni, vagy tartogat a Goda/Divinyi-duó azért némi meglepetést is az útra.

A sorozat limonádéságát már megszoktam, főleg annak köszönhetően, hogy sokkal jobban szórakoztat, mint az általam legelején említett dramedy-k, a színházi aspektus pedig továbbra is ad annyi pluszt, hogy egyelőre kitartsak, és hogy a mostani premiert is minimum kellemesnek ítéljem meg.

ui: Csernák János? Sosem ismertem volna fel, de a hangja eltéveszthetetlen volt.

11 hozzászólás Ne habozz!

kisanna - 2019. 03. 03. 15:23

ez meglehetősen gyenge kezdés volt, remélem, kicsit majd beindul.

Snoopyzit30 - 2019. 03. 08. 20:39

Nagyon gyenge kezdés volt, végigszenvedtem. Sajnos már csak árnyéka az 1-2. évadnak, ami tetszett. Szerintem nálam kasza, majd talán évek múlva, ha nagyon lesz időm ledarálom (vagy nem).

5/10 max.

dukyka - 2019. 03. 08. 21:36

Én rosszabb kezdésre számítottam a előzetes után, nekem tetszett.

András - 2019. 03. 09. 00:22

Nem volt ez olyan rossz emberek! Megismertük az új karaktereket, találkozhattunk a régi ismerősökkel. Igen a poénok sajnos pont ugyanolyanok voltak, mint az első 3 évadban és én is hiányérzettel küszködtem az első epizód nézése közben végig, de azért ez volt a mi sorozatunk. Én kiratok a végéig biztosan.

- T - 2019. 03. 09. 09:14

Nekem hozta az 1. évad hangulatát és nagyon bejött. A 3. évados gyengélkedés után főleg.

hamupipacs - 2019. 03. 09. 10:19

Áruljátok el, hogy ki volt Csernák János! Kérlek benneteket! Én nem ismertem fel.

winnie - 2019. 03. 09. 10:32

a zsiga – barna anyjának a volt férje (vagy pasija)

Marcipáncica - 2019. 03. 11. 18:25

Tök jó kis laza ez még mindig, kár hogy a két újonc csaj totál antipatikus. Viszont a többiek miatt mindenképp maradok. Az asszisztens csaj beszólásain néha vinnyogok. “Kávé van?” Nincs. “Tea van?” Nincs. “Akkor mi van?” gémkapocs. Jajj… :)

Hamupipacs - 2019. 03. 12. 14:22

Köszi winnie!

A két új csaj nekem még olyan semmilyen. Az viszont fura, hogy látható köztük a korkülönbség. Tóth Eszter (Rebeka) jóval idősebbnek néz ki. Még a Lilinél is. Pedig elvileg egy városból jött kortársak.

Sydneyke - 2019. 03. 16. 20:24

Megnéztem, Tóth Eszter 32 éves, míg Réti Nóri csak 24.
:-)

Blobov - 2019. 03. 20. 09:29

A második rész után kaszáltuk, sajnos teljesen lesüllyedt a gagyiba…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz