login |

Második blikk: Whiskey Cavalier

2019. 03. 08. 15:04 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika,

Okay, first of all, stop hitting me with rifle parts. It’s rude.

A két midseason újonc akciósorozat közül a Whiskey Cavalier pont azt hozta a második részében, ami miatt a pilot annyira bejött nekem – beintve ezzel a The Enemy Within – 1×02-nek, amiben pont hogy azt vették el, ami jó volt a kezdésben.

Az ABC sorozata ugyan továbbra is nagyon lájtos (talán túlságosan is) és a sztoriban, valamint a karakterek cselekedeteiben nem kell keresni a logikát – de mindezt a szórakoztatásnak rendelik alá, szóval… rendben van? Minderre az a legjobb bizonyíték, hogy ezt a második részt egy szitkomíró írta, aki egy másik, Bill Lawrence által istápolt komédia, az Undateable készítője volt.

Nyilván nem sokat kell foglalkozni a rész történetével, főleg, hogy az első percekben konkrétan (és pofátlanul) elmondatják egy szereplővel a nézőnek, hogy mi az alaphelyzet és mi a küldetés (egy MacGuffint kell megszerezni, ami infót tartalmaz, whatever), hogy ezzel is megspórolják a bonyolult expozícióra szánt időt. A lényeg úgy is az, hogy már a kezdetekben a What Is Love bömböl Haddaway-től. (Később pedig a pilotot megidézve kapunk egy cseh nyelven előadott How Deep Is Your Love-ot.)

– Yeah, you look like if all the James Bonds had an orgy baby and then that baby grew up to be you.
– Not even sure how that would work, but thank you… I think.

Egyszerűen öröm volt látni, hogy a két fő karakter még mindig nagyon jól marja egymást, és a Whiskey Cavalier arra is jó példa, hogy a mellékfigurákat igenis meg lehet alapozni egyetlen rész alatt. Nyilván pár ecsetvonást kapnak csak, de mind a hárman (és most már talán Ray is, akinek találtak egy jó pozíciót) viccesek, működnek és érdekesek, amikor éppen nem Lauren Cohan és Scott Foley van a képernyőn.

The old “I didn’t see the big cultural landmark behind me” move. Classic.

Arról nem is beszélve, hogy a fentiek mellett az “érzelmes/érzelgős főhős” aspektust is sikerült átmenteni az első részből. Nyilván idővel ezt kár lesz minden részbe beleerőltetni, de itt nagyon jól passzították bele a sztoriba Will Chase gondolkodásmódját, bőven adva lehetőségeket a poénokra.

Nem tudom elégszer ismételni, hogy a WC-től nem érdemes semmilyen mélységet elvárni, lesz, aki a stílusa miatt egy mozdulattal kukába hajítja a sorozatot, és még véletlenül sem azt mondom, hogy csak az fogja élvezni, akinek nincsenek elvárásai, mert az igenis nagy dolog, hogy egy 40 perces epizód ennyire könnyedén és izzadságmentesen szórakoztassa az embert. Ha ezt végig fenntartják a szezonban, akkor emelni fogom a kalapomat.

7 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2019. 03. 07. 17:23

Hol van a harmadik rész! :)
Baromi szórakoztató, mókás akció komédia! Jók a karakterek és a színészek is. Ha már részben Prágában játszódott: az első jelenet, amikor a célszemély feltűnik (kijön a lakásából), ugyanaz a helyszín ahol a Mission: Impossible eleje játszódott, amikor Tom Cruise elhagyja az épületet. A másik érdekesség, bár ez hatalmas poén volt, amikor a bérgyilkos előszedi a kést Frankie meg simán lelövi. Kicsit ilyen Indiana Jones kard vs. pisztoly kikacsintás volt :D :D
Szóval simán nézős és várós a következő rész is.

damien. - 2019. 03. 08. 16:11

“WC-től nem érdemes semmilyen mélységet elvárni” sírok XDD

Nikki - 2019. 03. 08. 21:48

Tényleg nagyon jó! (Az a lövés meg engem is meglepett)

JKJ - 2019. 03. 09. 07:10

Tényleg szórakoztató, de úgy is kell nekiülni. Ez egy vígjáték. Ennyi.

jenga - 2019. 03. 10. 10:01

En azert a fejem fogtam a szefes resznel.
Tele volt a szef fiokokkal, de csak ez a 2 irisz tudta kinyitni? 10(?) percre elegendo levego vant bent? Senki nem maradt az epuletben(bank?) aki kiengedte volna oket?

legtornasz - 2019. 03. 10. 21:04

Hol lőtték ezt a képet Bécsben? Hülyék ezek a bécsiek, nem vették észre a szép hegyet a szomszédban, 100-200 km-re járnak síelni. :DDD

Amikor Amerika megálmodja, hogy kell kinézni Európának…

winnie - 2019. 03. 11. 19:06

legtornasz: inkább ahogy az amerikaiaknak akarják eladni európát – szerintem a készítők pontosan tudták, hogy milyen, hiszen mégiscsak prágában forgatnak, nem messze onnan, de valamiért ezt csinálták – lehet, hogy ez a direkt vagyunk hülyék kategória. vagy csak a cgi guy-nak nem volt fogalma. de jó álom:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz