login |

Pilot: The Order

2019. 03. 08. 21:35 - Írta: human

21 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Elmondom milyen a Netflix (eheti egyik) új sorozata: ha most lenne időm, akkor lehet, hogy végignézném, szórakoztató, jó cliffhangeres a dupla premier alapján, viszont ha holnap leülök tévézni, akkor már nem biztos, hogy újra elmerülök benne. Igazi binge-darab, aminél a gyors megnézés eltörpíti az esetleges negatívumokat?

A sorozat A Rendről szól! Na jó, csak félig viccelek, igazából egy srácról, aki a nagyapja felbujtására egyetemre megy, hogy ott bekerüljön egy titkos társaságba. Eredetileg csak ennek a társaságnak a befolyását akarja felhasználni arra, hogy bosszút álljon az anyját öngyilkosságba hajszoló apján.

Elég gyorsan kiderül azonban, hogy nem lesz egyszerű dolga a fiúnak, hiszen itt varázslatról és vérfarkasokról is szó lesz. Szóval a beavatási próbák közben elkezdenek hullani a diákok, és tényleges életveszélybe kerül a hősünk is. Aki közben még majdnem be is csajozik, mert olyan sármos.

Próbálkozok itt humorizálni, mert valahogy ilyesmi a The Order. Egy jobb Riverdale? Persze nem vizuálisan. Egyszerűbben megfogalmazva egy popcornról van itt szó, de egyelőre úgy tűnik, hogy a jobb fajtából. Mondjuk csak 2 résznél járok, hátra van még 4*2.

Hiába sütnek el borzasztóan giccses mondatokat, és vicces néha ahogy a karakterek viselkednek, valahogy mégis ügyesen gördül előre a cselekmény. Na jó, többnyire jól, mert ha belegondolunk, azért néha a véletlen kell a következő bonyodalomhoz. De elfér, még a határon belül van.

Viszont mindezek következménye az is, hogy néha a komoly jeleneteknél is vigyorgunk. Mondjuk már a titkos iroda díszletszerűségén is is lehet mosolyogni, de amikor az egyik karakter megszólal, hogy “ügyesebb is lehetnél a megfigyelésben”, és utána közösen követik 10 méterről azt, aki után eredtek, ott már fel is nevettem.

Az alakítások, hogy is mondjam, nem emelik fel a forrásanyagot. A főszereplő srác még elmegy, van benne némi sárm és valamennyire jól játszik, de amit a női fronton Sarah Grey leművel, az kész. Konkrétan amikor először találkoznak az egyetem-bejáráskor, ott szintén csak vigyorogni tudtam.

A lényeg, hogy érzésre a sorozat sem veszi túl komolyan magát, viszont ezt nem folyamatos kikacsintásokkal érzékelteti, és ez jól áll neki. Bár úgy tűnik szőrszálakat hasogattam, de valójában egyetlen tényleges problémám van: a kinézete. Túl semmilyen, stílustalan a rendezés és a fényképezés.

Belenézés szempontjából azt tudom mondani, hogy az epizódok címeit elnézve minden dupla rész lezár egy fontosabb lépcsőt a főszereplők útján. A premier a Hell Weekről szólt, a beavatásról, és ennek tényleg vége is lett. Persze volt cliffhanger, elég vakos.

Nem is tudom hova pontoznám, de a bevezetőben emlegetettek miatt amolyan jó 6/10, amit még ajánlani is tudok, akinek egy ilyen, egyetemen játszódó természetfeletti sorozat kell, mert annak szórakoztató darab.

Mivel Netflixes a sorozat, így természetesen már az egész évad rendelkezésre áll. Nem tudom, lesz-e évadkritika, de azért a kommentekben egyelőre általánosabb véleményeket, és rendes spoiler jelzést kérnénk.

21 hozzászólás Ne habozz!

sunny - 2019. 03. 07. 16:15

Én elkezdtem nem rosszabb mint a magician.
A Magicians-be is van bőven nyál hamár wannabee-ről beszélünk, Az elég jól és komoylan kezdett de a kéz hadakozásoktól meg a sok rinyálás miatt kaszáltam.
Itt legalább egyenlőre senki sem irritál. Kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle főleg, hogy főszereplő sráccal történik valami nem akarok spoilerezni…

winnie - 2019. 03. 07. 18:09

haha, elkezdtem nézni. nem ilyen motherfuckolós stílusra meg vicceskedő elemekre számítottam:)

még mindig nem nyál, távol áll tőle, de tényleg a hemlock grove jut eszembe róla, az írás stílusa miatt főleg.

“oh, shit, sorry… no, wait, fuck you, kyle!”

hát, basszus, ez nem tudom, mi akar lenni, de van egy sajátos stílusa:)

Taz - 2019. 03. 07. 19:56

2 rész után még mindig annak tűnik, és a főszereplő fiatal Kevin Baconnek értékelhető jelleme sincs, meg kb senkinek eddig. De azért még megnézek 1 vagy 2 részt, végül is nem elviselhetetlenül rossz, inkább csak olyan semmilyen eddig.

winnie - 2019. 03. 07. 20:37

szerintem baromi fura ez a sorozat. nem érzem, hogy érdekelne nagyon így a 2. rész közepén, de van valami benne, vagy béna vagy eredeti vagy nem tudom. lehet, hogy a hangvétele.

karakterek semmi, csak plot, olykor úgy érzem, mintha jelenetek maradtak volna ki egyes szereplők kapcsán, affene tudja.

ilyenkor egyébként mindig oda lyukadok ki, és ez a legfontosabb kérdés, hogy a készítő miért akarta megcsinálni a sorozatot. miért ezt a sorozatot akarta megcsinálni. már csak ezért sem gondolkozok úgy, hogy így meg úgy nyál, mert senki sem úgy áll neki egy munkának, ami az évének 9 hónapját le fogja foglalni, hogy valami nyálasat ír, vagy olyasmit, ami nem izgatja. a készítőnek ez a sorozat fogja kitölteni a mindennapjait, a showrunnernek van egy víziója, de nem csak sztori kitalálásával kell foglalkoznia, hanem ruhaszín árnyalatok választásával, vagy éppen azzal, hogy a kellékesek a medálból 10 félét elétettek, hogy válassza ki, milyen legyen az, ami a sorozatban van. szóval valami van vagy lesz a sorozatban, amit el akar mondani a nézőknek, és ezt próbálom keresni.

egyelőre azonban kifog rajtam. lehet, hogy a 2. rész végével már tudnék kritikát írni, de most nagyon nem tudom megfogni, mert ezek a fáradt iskolai klisék elég idióták (azoknál jobban már csak a tök reális, sakkozunk random, és 4 lépés után mattot kapok dolgokon tudok befordulni:), ez a varázslás olyan “lükén” van kezelve, meg az is fura, hogy a mágusokat ennyire felkészületlenül éri a “vérfarkas” dolog.

Luke - 2019. 03. 07. 21:18

Meglepően könnyen csúszik a sorozat, de sajnos így féltávon túl kezd egyre erősödni a tinidrámázás. Nagyon jó az alapkoncepció, de kicsit gondjuk van az íróknak a világépítéssel is. Nah mindegy holnapra vége lesz aztán meglátjuk (bár van pár tippem hova fognak kifutni a dolgok) :D

piszkosfred - 2019. 03. 07. 21:35

Egyetertek, igazabol nem rossz (az 5. resznel tartok), konnyed is delutaninak abszolut elmegy. Tenyleg eleg random jelenetek vannak benne, es tulzottan a karakterek sem izgalmasak. Ennek ellenere kivancsi vagyok hova megy a story.

Legyen 5.5/10 eddig, most mar vegignezem :)

piszkosfred - 2019. 03. 08. 14:23

Vegigneztem, nem bantam meg. Igen, tinisorozat, de a jobbak kozott van. Egy 6.5/10 siman meglett a vegere.

Shifty - 2019. 03. 08. 16:01

Reggel gondoltam, hogy egy részt bepróbálok, erre már a fele lecsúszott! Jó lett ez!

arsebulls - 2019. 03. 08. 21:14

Ebédszünetekben meg néhány este elalvás előtt elfogy, csak azért mert szeretek mindent ami mágia és tényleg ahogy írtátok előttem viszonylag könnyen csúszik. Én is egy kicsit baitelve érzem magam a plakát miatt tbh. Tipikus guilty pleasure,ha nem lennék teljes krízisben azzal kapcsolatban, hogy mit nézzek, lehet, hogy kaszáltam volna.

István - 2019. 03. 09. 12:57

Én végigpörgettem aznap amikor kijött, iszonyat antiklimatikus. Főleg a vége az amit elbaszottnak érzek.

zolkó - 2019. 03. 09. 13:14

A pilot sem ment végig, ez nekem nagyon nem. Nem én vagyok 40+ fejjel a célközönség, nyilván, de az is szomorú, hogy a célközönséget ilyen bugyutaságokkal szórakoztatják.

energy - 2019. 03. 09. 15:53

Nagyon gyenge a két főszereplő! A humor és Randell, azt hiszem ez volt a neve, volt az egyetlen értékelhető része a sorozatnak.. tiniknek talán jó lesz.
Magicians első évadát néztem, az sokkal jobb!

Solyom - 2019. 03. 09. 19:17

Nekem nagyon bejott a sorozet, bar en kimondottan szeretem a young adult kategoriat. Egyedul az utolso 5 perc volt az ami miatt uvolteni tudnek. Persze ha lesz folytatas amiben nagyon gyorsan feloldjak akkor elmegy de igy….

binczki - 2019. 03. 10. 12:59

Laza szórakoztató sorozat nem szabad komolyan venni.

citrom - 2019. 03. 10. 15:04

Hahh.
NEm mondanam kifejezetten “rossznak”, de nem tudom eldonteni ket resz utan, hogy erdekel-e ( megjegyzem, olyan helyen lakom, ahol csak mobilnettel lehet netezni, az adatkorlat miatt jol megvalogatom, mit nezek).

Az ” Új HG” jelzôt több helyen olvastam màr ès azèrt elèg nagy túlzásnak tartom.

sunny - 2019. 03. 11. 17:27

Amilyen könnyen csúszott az elején annyira nehezen ment a vége. Szörnyű volt az utolsó két rész.

SPOILER:

lilith kéz vágásánál azt hittem dobok egy hátast mikor Randall megkérdezi Vera-t, hogy meg tudja-e gyógyítani? pár résszel korábban Ők gyógyították meg Hamish-t…atyaég…többet nem is akarok írni semmit róla, ha lesz írás a befejezésről majd oda írom.

Hellhound - 2019. 03. 11. 22:56

Nekem tetszett, bar nem erre szamitottam. Mivek a Hemlock Grove-val emlegettek egyutt, azt hitten veres horror lesz, emiatt nem is akartam megnezni, de ez kozelebb all a komediahoz. :D Ami nagyon tetszik az az, ahogy a verfarkasok koncepciojat kezeltek. Nem ismerek masik tortentet ahol ilyen modon lehet verfarkassa valni.

sunny - 2019. 03. 12. 08:43

a verfarkasok koncepcioja nekem is nagyon tetszett, az egyik legjobb szerintem.

GK - 2019. 03. 16. 23:22

Most már tudjuk, hogy milyen lett volna a Buffy(verse), ha nem Joss Whedon csinálja?! Akartuk mi ezt tudni? :)

Voltak benne pozitívumok (a vérfarkasok), és valóban pörgött előre a cselekmény, bár azért volt amit átpörgettem, mert untatott.

MrZed - 2019. 03. 26. 15:29

Meglepően bejövős lett.
Ami a végén a csavart illeti, na attól lett igazán komoly az egész. A nélkül akár még tinglitanglinak is lehetne gondolni.

A Buffy-Angel ilyen szempontból gyermeteg volt. Nagy titkos társaság, és hagyják a kis lurkók hogy azt tegyenek amit csak akarnak.
Jaaaa, peeeeeersze.

Kíváncsi leszek lesz-e 2. évad … nézném.

rary - 2019. 09. 16. 20:21

Már csak két rész van hátra és igazából magam sem tudom miért, de maradtam. Sosem szerettem az ilyen stílusú sorozatokat és mégis elkezdtem nézni, majd maradtam.
Nem hiszek a mágikus dolgokban és sosem érdekeltek, de ez valahogy ott ragasztott a monitor előtt. Akit nagyon szeretek, ő Vera Stone, nagyon jól játssza.
Várom a második évadot!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz