login |

Good Girls: kezdett a 2. évad

2019. 03. 10. 21:15 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: kritika,

– On “SVU,” they don’t send the evidence until they have something to match it to.
– But that’s not what they do on “CSI.”
– What do they do?
– Well, the lab is their office, you know, so they just…
– Yeah, but that show’s been on for so many seasons, that could’ve changed.

Azt hiszem, hogy az NBC most visszatért dramedy-jének (amiben három anyuka kezd el bűnözni, hogy aztán egyre nagyobb szószba kerüljön) évadnyitója konzisztens volt. Legalábbis abból a szempontból, hogy megint szomorkodhattam azon, hogy mennyi potenciál lett volna a sorozatban. Mint írtam, anno a pilot nagyon bejött, de utána elég hamar kiszerettem a sorozatból, és ez az évadnyitó pont azt mutatta meg, hogy miért.

– Check it out. Two o’clock.
– Have you ever seen a clock?

Azt ugyanis imádom, amikor átlagemberek abszurd szituációkban evickélnek, és ahogy próbálnak kijutni belőlük, csak egyre mélyebbre és mélyebbre süllyednek a kakiban, és a 2×01-ben is nagyon jó volt, amikor az anyukák akcióba lendültek, illetve amikor a bűnközeli dolgokkal foglalkoztak. (Mínusz persze Rio, mert számomra ő nem változott, idegesít a magabiztossága, és ha tényleg az a készítői szándék, hogy legyen közte és Beth között valami, akkor…)

Azonban ez a komponens nagyon kis hányadát tette ki a résznek, amit piszkosul sajnáltam. A tökéletes komédia mellé szőtt a lelkizés is már majdnem elriasztott, de azon még túltettem magam, jó, ha valaminek vannak következményei, plusz a karakterizálás sem árt. De még így is túl sok volt a részben az, amit szappanos, nyűglődős melodrámának lehet nevezni – kis részben Ruby, de javarészt Annie szálán. Utóbbi, számomra dögunalmas nyűglődése Gregg-gel, önmagában is elég volt ahhoz, hogy erre a szezonra kiszálljak.

Pedig eskü, hogy szívesen néztem volna a Good Girls-t, hiszen azok után, hogy az első évadban még az volt a kérdés, hogy hogy másszanak ki a fekáliából, mostanra, miután kiderült, hogy nem lehet kimászni, az lett a cél, hogy miképp dacoljanak a benne maradással, és hogy kerüljék el azt, hogy lebukjanak. (És itt megint egy számomra kevésbé érdekes vonalon az FBI meg Boomer húzza le a sorozatot.)

Szóval, ismét csak ott vagyok, hogy mást várok, mást szeretnék kapni a sorozattól, mint amit kínálnak általa. Viszont.

Az, hogy én azt éreztem, hogy a 2×01 folytatta az első évad második felének a gondolatiságát, azt is jelenti, hogy akinek bejött végig az előző szezon, annak jó eséllyel most sem lesz sok oka húznia a száját, és ez főleg azért jó hír, mert a magyar feliratos Netflix-premiernek köszönhetően itthon meglepően sokan fedezték fel a sorozatot a tévés fináléját követően. Nekem pedig nem kell minden sorozatot néznem.

Arra bizton lehet számítani, hogy a tét növekedésével a folytatás sötétebb tónusú lesz, merészebb dolgokat fognak véghez vinni, de persze a komikus elemek megtartásával, és kötve hiszem, hogy az izgalmak überelnék a komikus élt, nem hiszem, hogy az anyukákat vagy a családjukat veszély fenyegetné, nyilván Dean kivételével.

ui: egy minispoiler a folytatás kapcsán: lesz majd flashback-es epizód idén, amiben a főhősök gyerekkorára pillantanak vissza, látni fogjuk az eredetsztorijukat, hogy miképp ismerkedtek meg.

2 hozzászólás Ne habozz!

Insomnia - 2019. 03. 11. 17:37

Ez egyébként netflix original sorozat, ugye? Akkor hogyan lehetséges, h részenként, heti bontásban jön, és nem egyszerre az évad?

winnie - 2019. 03. 11. 18:11

nem netflixes, csak netflix orginal. az nbc-n megy odakint, ahogy írom fent, az országos csatorna, ők, azaz a netflix a globális streaming jogokra csaptak le, mint némelyik szériánál, azonban némely így vett sorozattal szemben (pl. a good palce hetiben jön az amerikai sugárzással egy időben) pont teljes évados lesz a premier, de csak akkor, ha odakint végig lemegy a szezon.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz