login |

Emlékeztető: A kijelölt túlélő 1. évad

2019. 03. 12. 18:50 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 21:00. AXN. Designated Survivor – 1×01-02 (pilotkritika: winnie – 3,5/10, human – 6/10 + szinkronos előzetes + szinkronhangok)

Na, pont jókor van itt a szinkronizált változat, hiszen a Netflix-en is most kezdett el magyar feliratot kapni az első szezon. (Ott a DS azon kevés országos sorozat közé tartozott, ami hetibe került fel.)

Kiefer Sutherland drámája, amiben a színész karaktere egy kegyvesztett washington-i politikusból amerikai elnök lesz, köszönhetően annak, hogy mindenki mást felrobbantanak, az elmúlt évek egyik legnagyobb csalódása volt, de talán itthon közönségére talál. Csalódásnak pedig nem azért mondom, mert nem jött be nekem, hanem mert biztató indulás után megzuhant a nézettsége (és 2 évad után kasza is lett), az pedig sok mindent elárul a sorozatot körülvevő káoszról, hogy két évad alatt 4 vagy 5 showrunnerje volt. Ezek után csoda, hogy elég nehezen derült ki, hogy mi is akar lenni a sorozat?

A Designated Survivor-ben (javítsatok ki, ha tévednék) bármennyire is vonzónak tűnhet az összeesküvős thriller-komponens, a fókusz inkább a belpolitikai ügyeken, az újdonsült elnök drámáján és magánéletén van – minden más csak mézesmadzag, ami persze sokak számára bőven kompenzáció lehet, ha éppen nincsenek oda a heti politikai problémákért. Idővel szerencsére a családi szálat leszerelik, az összeesküvést is lezárják, majd újabb átívelést indítanak, a politikai színtéren pedig új szereplők jönnek, de a showrunner-cserék miatt az irányváltások feltűnőek lehetnek.

9 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2019. 03. 12. 19:58

Fúú… a címe nagyon nem adja magyarul.

“a fókusz inkább a belpolitikai ügyeken, az újdonsült elnök drámáján és magánéletén van”

Így van.

sankovari - 2019. 03. 12. 21:07

Kőszegi Ákos nem ért rá?

Fegyula - 2019. 03. 13. 09:35

Az első részt sem tudtam végignézni. Egyrészt a kissé gagyi forgatókönyv miatt, másrészt a 10 percenkénti reklámok miatt.
Hozzászoktam a HBO GO-hoz, így egyre nehezebb elviselni ezeket a reklámblokkokat. Az még rendben is lenne, hogy kellenek a reklámok és ha az epizód felénél bedobnak egyet, még elviselem. De 10 percenként?
Ilyenek után meg csodálkoznak, hogy nincs nézettségük ezeknek a sorozatoknak és a nézők inkább a torrentek felé “nyitnak”?

winnie - 2019. 03. 13. 10:25

én sem szeretem a reklámszüneteket, de nem új dologról van szó.

“lyenek után meg csodálkoznak, hogy nincs nézettségük ezeknek a sorozatoknak és a nézők inkább a torrentek felé “nyitnak”?”

ez nem jó érv.

egyrészt: eskü, én nézem ezerrel a tévécsatornák szavait, de csodálkozást még nem láttam, főleg nem sorozatok nézettségein.

másrészt meg van adva 20 éve, hogy mennyi reklám van egy órában, amit lehet egy hosszabb vagy több rövidebb blokkban prezentálni (de erre is van szabály).

harmadrészt amerikában sokkal gyakrabban vannak reklámok (azt hiszem, hogy egy 40 perces epizód alatt hatszor vagy hétszer), mégis vannak bőven nagyon nézett sorozatok. egy sorozat, ha jó, reklámokkal is nézett lesz. ha nem jó, akkor reklámok nélkül sem lesz az.

negyedrészt meg eleve többen néznek minden sorozatot tévében, mint torrenten.

nyilván, akik neten néznek, az okkal néznek neten, de aki tévében néz, az pontosan tudja, hogy vannak reklámszünetek. mert, ha nem lennének, akkor nem lenne pénz sorozatokra sem.

shizujadu - 2019. 03. 24. 18:33

netflixen végignéztem az első évadot, miután AXN-en láttam az első két részt.
Ok, nyilván van vmi megmagyarázhatlan vonzalmam Kiefer Sutherland iránt, merthogy tele van hibákkal ez a sorozat és már a 6. rész után tudni lehet a csavart és hogy mi lesz kb. a vége, de mégis végignéztem az eslő évadot, mert a főszereplő tök szimpi karakter. Én tudtam szurkolni neki.
Manapság egyre kevesebb olyan sorozatot gyártanak, ami tényleg ütni tud, főleg ha veterán nézőről/sorozat junkieről van szó, akkor nem lehet nagy meglepetésekkel szolgálni, nincs új a nap alatt és a többi közhelyet simán el lehet durrantani.
egyedül Kiefer Sutherland miatt voltam hajlandó megnézni az első évadot, és néha kellemes élmény is volt minden hibája ellenére.

Ha megtanulod elengedni magad, ha nem a hibákra koncentrálsz, hanem hagyod hogya flow elragadjon, akkor még lehetnek jó sorozatok, amúgy minden sorozat hamar unalmas és kiszámítható lesz.

amivel teljesen egyetértek, hogy “elég nehezen derült ki, hogy mi is akar lenni a sorozat”. kár érte. Remélem a netflix alatt jó kezekbe kerül. A potenciál megvan benne.

orsi - 2019. 03. 31. 19:10

Nem kapott magyar feliratot a sorozat. Nem tudom mirol beszeltek. Cseteltem is a supporttal emiatt es nem is lesznek a filmek magyar feliratozva egy ideig. Akkor hogy kapott megis magyar feliratot ? lol

winnie - 2019. 03. 31. 19:43

Arról beszélünk, ami van. Hidd el, nem hazudunk. A sorozat első, és azóta a második évadjának is elkezdődött a feliratozása, de feliratok már 3 éve készülnek sorozatokhoz és filmekhez, most csak nagyon felgyorsult a tempó. Majdnem 100 sorozathoz és 300 filmhez van kábé már magyar felirat. A support lehet, hogy nem ért hozzá, hiszen ő csak valaki hollandiából, mi viszont nézzük minden nap, hogy mi frissül.

természetesen ahhoz, hogy lásd a magyar specifikációkat (felirat, szinkron), magyarországon kell lenned, vagy legalábbis a régióban.

kisist - 2019. 05. 21. 15:18

Jelenleg a 2. évad közepén tartok Netflixen és nekem egyenlőre bejön… A főbb színészek néhány rész után már hozzák a karaktert, az újak hamar felveszik a ritmust.

Az első évad eléggé feszes volt az alapkonfliktus feloldása miatt és hála istennek az évad végére meg is oldották – féltem, hogy az egész sorozatnak ez lesz a háttere…

Jelenleg a 2. évad is tetszik, jó az irányváltás a West Wing felé, de tudom, hogy nem mindenkinek jönnek be az ilyen “politikai” szériák…

(A support helyett pedig érdemesebb a Netflix weboldalát böngészni a magyar szinkron/felirat miatt, a használata sem túl bonyolult és lista szerűen lehet böngészni…)

winnie - 2019. 05. 21. 15:27

a netflix oldala felirat és szinkron szempontjából elég rossz sajnos, nincs részletezés, de ha valamihez van felirat, és nem látja, akkor segízséget kell kérnie.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz