login |

Lethal Weapon: vége a 3. évadnak

2019. 03. 14. 21:30 - Írta: human

17 hozzászólás | kategória: 2018/19 finálék, kritika,

Az a helyzet, hogy ha sorozatkészítő lennék Hollywoodban, akkor már most dolgoznék a Cole-spinoffon Seann William Scott főszereplésével. Már ha Damon Wayans tényleg ki akar szállni, bár legutóbb a TCA során hallottunk a sorozat hátteréről, és a showrunner szerint már nincs gond vele, szóval lehet meggondolta magát.

A lényeg az lenne, hogy a Lethal Weapon sorozat a lecserélt karakter és az egyik főszereplő színész távozása után… is csak maximum közepes. Azt hittétek, éltetés jön? Nem. Viszont az mindenképp illik rá, hogy remek “háttértévé” volt ez az évad. Mármint néztem, nem mást csináltam közben, de olyan leengedős, gondolatelkalandozós időkben, amikre tökéletes.

Bár ilyesmire elég sok országos sorozat jó lenne, hiszen a legtöbben sok az ismétlés és a szájbarágás, de egyrészt itt akcióztak is, plusz a már említett Seann William Scott tök szórakoztató volt. A problémám nem is az esetek kapcsán kerülne elő, hanem a mélyebbnek szánt tölteléknél: Murtaugh magánélete, családja valami iszonyat unalmas. Bármikor amikor a felesége szála került elő, akkor huss, kikapcsolt az agyam.

Amúgy érdekes a kérdés, hogy miért elnézőbb az ember egy-egy sorozattal, de mindenképp oda vezethető vissza, hogy mit vállalnak a készítői. Nem csak az, hogy mennyire veszik komolyan magukat, hanem, hogy mi tűnik természetesnek a sorozat világában. Szóval egy The Shieldben kicsit nevetséges lenne, hogy mennyire kicsi Los Angeles (a random éjszakai kalandos, vagy az ügyésznő anyjás rész, úristen!), de itt valahogy illett a komolytalanságba.

És az előbbi, a kitűzött célos dolog a kidolgozásra is stimmelnek. Sokszor voltak gagyik az akciók, de volt bennük fantázia, és összességében valahogy mégis elmentek. Konkrétan a határon átcsempészős, meg a követséges részekbe kötnék bele ilyen szempontból, azok még így is neccesek voltak. De a többi korrekt lett.

Érdekes, hogy míg a rajongók egy része lelépett miatta, addig engem pont Riggs távozása csábított ide – mások is így lehettek, mert a nézettség nem nagyon változott. Talán azért, mert így már tényleg könnyebb volt elvonatkoztatni a filmektől. És lehet pont, hogy emiatt éreztem neccesnek mindent, ami Murtaugh családjához kötődött.

Basszus, bízzanak már valami akciósorozatot magában Scottra! Na!

17 hozzászólás Ne habozz!

Mate815 - 2019. 02. 27. 08:35

Azt hittem Riggs távozásával én is kiszállok de Stifler meglepett, maradtam. Nem bántam meg, ugyanolyan szerethető, könnyed akciózás maradt a sorozat. Remélem lesz S4, még az sem zavarna ha Murtaugh is kiszállna. Legyen több Bailey és meg van oldva a dolog!

Running - 2019. 02. 27. 09:24

Másabb ez az évad mint az előzőek, de teljesen jó, szórakoztató. Nekem tetszik ez is.

mrguargumi - 2019. 02. 27. 16:30

Remélem, hogy lesz folytatása! Igazság szerint alig adtam rá valami esélyt, hogy a sorozatot (szerintem) hátán vivő karakter kiszállása után képesek lesznek megújulni, de megcsinálták, s ez nagyban köszönhető Seann William Scott-nak is. Benne is kétkedett a nagy többség, de remekül szállt be egy nagyon nehéz helyzetet megoldva ezzel. Én úgy érzem, hogy valamelyeset feljavult a forgatókönyv is, az első két évadban valahogy sokkal “gyerekesebbnek” éreztem az egészet. perszem ost is vannak zöldségek bőven, de én egy kicsit kiforrottabbak érzem a koncepciót és a megvalósítást is.

Nagy kérdés, hogy Damon Wayans tényleg kiszáll e a sorozatból, legutóbb azt twittelte, hogy elég volt neki és kiszáll..Ha ez igaz, akkor megint új főszereplőt kell behozni, két évad alatt teljesen átalakul a sorozat, gyakorlatilag saját magukat rebootolják..kérdés ezt kibírnák e.

spyblat - 2019. 03. 14. 21:59

Hát… szóval… ja.

RiFi - 2019. 03. 14. 22:13

Nagyon egyetértek. Scott karaktere jobban sikerült, mint vártam. Valóban nem volt akkora érvágás Riggs távozása, ahogy Jordana Brewster karaktere sem, nagyon unalmas volt. Abszolút igaz, hogy Murtaugh-ék kipukkadtak, sőt, talán sosem voltak elég izgalmasak. A két gyerek szerepe, jelentősége zéró, tuti, h az előzmény mozifilmek miatt kerültek be.

Leo fura kettősséget okozott, mert kellően idegesítő is, meg vicces is, de azért mégsem egy Joe Pesci.

Amúgy, én eddig jobbára csak az Amerikai pitéből, meg a Hé haverból ismertem Scottot, de nemrég láttam a Goon c. hokis életrajzi filmet és nagyon masszív benne az ember, érdemes megnézni, van rokonság ezzel a szereppel (úgy, mint kemény csávó).

Serra - 2019. 03. 14. 22:41

“Azt hittétek, éltetés jön?”

Human, ez lenne a legutolsó dolog a világon amit elhinnék veled kapcsolatban. :)

Amúgy Riggsel együtt én is kiszálltam, szemét módon nem adtam esélyt Scott-nak. Azért jó volt olvasni, hogy nem lett teljesen “train wreck” az egész sorozat.

human - 2019. 03. 14. 23:09

Serra: több közepes értékelésem vagy éltető írásom van, mint tényleg negatív.

Tyberius06 - 2019. 03. 14. 23:58

Riggs távozása kapcsán aggódtam, mivel imádtam Riggs karakterét, illetve ahogy Crawford játszotta. Bírtam ahogy Riggs drámái kezelve voltak.
Viszont míg Crawford játékát az első részekben szoknom kellett (nem a Gibson által játszott Riggs-es összehasonlítás miatt, mert attól azonnal el tudtam vonatkoztatni, mint ahogy Wayans játékát se hasonlítottam soha Dany Gloveréhez), Scott azonnal meggyőzött. Oké voltak necces dolgok, de míg Riggs a gyász miatti önpusztítás során kereste a káoszt, Cole-nál ez jött magától alapbeállításként.
A sorozat legnagyobb gyengesége a Murtaugh család. A filmekben totál háttér szereplők voltak, egy-két dolgot ugyan kaptunk róluk (pl. Trish és az erotikus novellák, illetve a lányának a reklám szereplése), de sose uralták a részeket. A sorozatban meg rendre a részek fele velük telik el és ezeket sokszor simán tekerem át.
Szóval az évad bejött, igaz a végén ez a nagyon happy ending felérhetne egy sorozat zárással is és abból jöhetne egy spin-off Scottal valóban. Én még lehet egy-két karaktert átmentenék (Baily-t talán), de ennyi. Jah meg Leo néha felbukkanhatna, mert jah nem Pesci, de azért egész jól hozta a karaktert.
Szóval ha lesz negyedik évad én visszatérek, de ha nem azt se fogom bánni.

hyena3122 - 2019. 03. 15. 10:06

Nekem ez az évad jobban tetszett mint az előző 2. Tök jó ez a Cole-os karakter.

Kpeter - 2019. 03. 15. 10:31

Nem kell Cole spinoff. Wayans húzzon a fenébe, és Crawfordot meg hozzák vissza. Problem solved. Cole-al és Stifflerrel semmi bajom. De Riggs volt az udvari bolond, ezt pedig Cole sose tudta helyettesíteni. Depizni tud ő is, viszont a poénokat nem szállította. Riggs visszajöhetne, Cole átvenné Murtaugh kicsit higgadtabb, komolyabb szerepét, Riggs meg ámokfuthatna tovább. Persze tudom, erre semmi esély :D

zotya - 2019. 03. 16. 05:54

szerintem meg Riggs nélkül nem az igazi számomra nélkülözhettetlen meg néztem az első 3 részt de abba is hagytam!

SasukeMilo - 2019. 03. 18. 00:02

Nos, a véleményem talán nem a leghitelesebb, hisz az első két évadot nem láttam, Crawford-ot pedig nem ismerem (semmiben nem láttam még játszani). Viszont ebbe “beleugrottam”, mivel csípem SWC-ot és azt kell mondjam: nekem nagyon bejött az évad! Igaz, pár helyen voltak talán gyerekesebb vagy nem túl életszerű húzások – pl. az évadzáróban Cole szálában a “happy end” – azért szerettem. Nagyon remélem, lesz újabb évad és nekem a lényeg, hogy Cole karaktere maradjon… ha a Murtaugh családostól elmegy, azt nem fogom igazán bánni, szerintem találnának jobb partnert is neki (mármint Cole-nak) és akkor tényleg elmondható lenne, hogy az eredeti filmbeli páros kiesett, mégis folytatódik :D

bandido - 2019. 04. 12. 23:43

Riggs távozásával én kiszálltam. Nem voltam kíváncsi a primadonna Wayansra.

human - 2019. 04. 13. 03:49

ha így érzel, akkor jól tetted. van ezer más néznivaló!

Running - 2019. 04. 23. 13:31

Most értem az évad végére. Én is csak azt tudom hozzátenni, hogy más volt a sorozat, de nem volt gyengébb, mint az előzőek. Scott nagyon hozta az új karaktert, visszafogottabb a játéka, de szerethető.

Én elégedett vagyok az évaddal, de az tény, hogy a Murtaugh családból fele ennyi pont elég lenne. Valamelyik mellék karaktert jobban kiemelhetnék, valami sztorit adhatnának, stb… mert ez a Murtaugh féle családi álnyűglődés nem annyira élvezhető.

Remélem lesz folytatás, mert megérdemelné.

Roxi - 2019. 07. 13. 19:48

Sajnálom,hogy kasza lett,nekem nagyon bejött ez az évad is. Már kezdetben Seann William Scott kellettt volna,hogy Riggs legyen és akkor lehet több évadot is megél a sorozat. Az utolsó képkockák kísérőzenéje ugyanaz volt,mint a film negyedik részénél ezért külön piros pont!

Protko - 2021. 12. 04. 17:12

“Sokszor voltak gagyik az akciók, de volt bennük fantázia, és összességében valahogy mégis elmentek. Konkrétan a határon átcsempészős, meg a követséges részekbe kötnék bele ilyen szempontból, azok még így is neccesek voltak. ”

Szerintem meglepően jók voltak végig az akciójelenetek, nem éreztem spórolást, főleg az első két évadban. Kifejezetten sokat költöttek, legalábbis így éreztem. Viszont a harmadik évadban az említett határátkelős rész valóban borzasztó volt. Petárdákat durrogtattak az autókon ahogy lőttek rá még egy üveg sem tört be a gépfegyvertől… Nyilván azt összecsapták, ott már nem költöttek egyáltalán mert minek, de azért kár volt érte.
Az igazság az, hogy a harmadik évadot untam, de itt is az érzelmi, drámai szálak tetszettek. Az első két évad szerintem kiválóan szórakoztat, nevettet és meg is sirat sok helyen. Olyan mentalista feelingem volt. Hol 10/10 hol 10/3 :)

Kategórián belül (CSI, dr csont, anyámkínja) szerintem 10/9

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz