login |

Survivor – 38×04: Survivor Diet

2019. 03. 14. 20:00 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Na, ezt nevezem, ilyen részeket akarok mindig. Egyetlen szegmens kivételével a 38×04 végig lekötött, bár való igaz, hogy még mindig elég random és gőzöm sincs, hogy kitől lehet várni komolyabb stratégiai komponenssel rendelkező játékot.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Rick esett ki. De maradt, mert EoE.

Jut eszembe EoE, csak sikerült beleszőni a szezon címét a részbe, hahh!

A mostani epizódról nem sok mindent lehet elmondani, hiszen swap volt, ami olyannyira swap lett, hogy nem lett swap, mindössze a randomnak köszönhetően csak kettészedték a győzőket és hozzájuk csapták Wendy-t (jól meg is bánták, bár Wendy nem tudom, hogy milyen logika mentén gondolta, hogy a tyúkok akkor sosem lesznek meg ezentúl), és a lúzerek is együtt maradtak, hogy ismét veszítsenek.

Az az igazság, hogy ez a lúzerség szerintem kicsit túl van lihegve, mert inkább szerencse kérdése az egész, most sem sokkal veszítettek. Megjegyzem, pont a védettség játék volt nálam ezúttal a rész gyenge pontja. Mármint a mászás tök jó volt meg minden, de most nagyon zavart, hogy tök mindegynek éreztem, hogy ki nyer. Nyilván az elején sokszor nehéz az egyik oldalnak szurkolni, de itt végképp nem volt favoritom, gyorsan túl akartam lenni rajta, hogy lássam, ki farag rá.

Viszont minden más nagyon bejött, pedig most a kiszavazásban sem volt egy fikarcnyi érdekesség sem. Mondjuk Rick-et sajnáltam, de Wardog kvázi feldobott egy érmét, szóval a stratégia és a taktika rajongói nem nagyon élvezkedhettek, max azon, hogy sikerült David-nek és Kelley-nek egy 5-ös brancsban szavazat nélkül megúsznia az egészet.

A kulcs számomra most a karakter pillanatokban volt, és ahogy kiemelték, a tribal egyediségében, valahogy tetszett az érzelmekre helyezett hangsúly, jó volt látni az egészet, nem mindennapi szituáció volt. Meg egyébként is, szinte minden közbülső történés lekötött, jól tálalták a dolgokat (volt flashback is, hahh!).

A részben még Wendy megint céltáblát csinált magából, Joe eleve az volt, de most ki is hangsúlyozták (nem vagyok rajongója a táskakutatásnak, de nem is értem, hogy miért tulajdonítanak nagy jelentőséget neki, ha egyszer mindenki tudja, hogy engedélyezett, ezért senki sem fogja ott tartani az idolját), Lauren pedig nem evett, de ez sem volt elég a kiejtéséhez.

ui: Nem öregedett túl jól a Cleveland Browns említése, de a forgatás idején még érthető volt a dolog.

        

3 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2019. 03. 15. 22:00

38×04

Nem semmi, ilyen tribal swap-et még sose láttam, és szerintem Jeff se. Még szerencse, hogy legalább lett egy új törzs, mert ha mondjuk csak mindenki visszamegy a saját helyére, az kínos lett volna (de ebből is látszik, hogy nincs újrahúzásos belemanipulálás). Röhögtem, hogy pont Wendy maradt egyedül a Manu törzsből a helyükön a csirkékkel…és hát aztán igazából nem is lett sok változás: a régi kékek szívnak (lásd: új tábor építése), aztán elbukják a challenge-et, és ugyanúgy ők mennek tribalre is :/ (pedig most már nagyon kíváncsi lennék, hogy a többiek hogyan szervezkednének)

Azért a rend kedvéért:
Új Manu (kék) – Wendy,Aubry,Victoria,Gavin,Eric
Új Kama (sárga) – Aurora,Julia,Joe,Julie,Ron
Lesu (új zöld) – Lauren,Kelley,David,Wardog,(Rick)

Darabkákban a többi:
– Ahogy Chris kiesésére reagáltak az elején, azok a fejek! Priceless :D
– Ron komoly üzemmódba kapcsolt: behazudja Joe-nak, hogy “a legutolsó dolog lenne az, hogy rád szavaznék” (LOL, hihető), és vééégre flashback: Ron átkutattatja Joe táskáját Juliával…Joe ennyire naiv lenne tényleg??
– Lauren szegény rendesen kivan :( nem tud róla, de ha az EoE-n lenne, szerintem annyira kikészülne, hogy feladná (ezért is örülök, hogy nem ő esett ki)
– Abszolút legjobb jelenet a részben: “Wendy és a többiek” törzs, mindenki happy meg cuki, aztán valaki egyszer csak bemondja, hogy le kéne vágni a csirkét, Wendy arca elborul és kiengedi őket :DDD ja meg amikor Ericet soundbite közben zavarta meg a csirke :DD
– Challenge: az első fele elég királyság volt az esőtől csúszós A-frame-ekkel, meg az “emberi létrás” megoldással, ezt már nevezem kihívásnak. A rúd puzzle-t meg lehet hogy én megpróbáltam volna összerakni a földön, és úgy belerakni utána.
– A tribal előtt vicces volt, hogy mindenki Wardogot fűzte, kb. 2 érv mentén felépítve: “Lauren nem eszik” vs “Rick át fog állni a merge után”

Tribal: Rick hírolvasós bejelentkezése zseniális volt a tribal elején, ha fent lenne valahol, jelölném hétidézetébe :D Egyébként ezek után nagyon szomorúan családias volt a hangulat, tényleg érezni lehetett, hogy ez egy összetartó, sokmindent átélt, egymást szerető és tisztelő bagázs, ahol most legszívesebben senki nem akarna kiszavazni senkit. Végül Rick ment haza szenvedni, Lauren meg csodás módon ráérzett, hogy nem kell ellőni az idolt.

Apropó, ötlet #7304: kéne ilyen visszanyúlós szavazat, hogy a kieső ember nem egy választási lehetőséget talál, hanem egy pergament, amire felírhat egy nevet, és azt Jeff titokban belerejti a szavazatok közé legközelebb.

Enzo - 2019. 03. 17. 23:40

Na mi, mindenki kaszálta az évadot, vagy mi van? :(

Gumbo - 2019. 03. 18. 13:53

Nagyon nagy piros pontot adnék a vágóknak/szerkesztőknek ebben az évadban.
A korábbi részben az Aubrey válogatás, itt meg a 20 perccel ezelőtt zseniális volt.
Wendy mint egy gonosz manó, nem tudok haragudni rá, olyan aranyos.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz