login |

Turn Up Charlie: az 1. évad

2019. 03. 15. 21:21 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

A Netflix mai új sorozatának úgy ültem neki, hogy megnézem az első két részt, aztán jöhet a főfogásnak valami más. Erre sima dara lett belőle, pedig bőven vannak hibái. Mondjuk csak 8 rövid epizód az egész, szóval csak két filmnyi.

Egy kicsit amúgy szomorú vagyok, mert ebből simán lehetett volna valami új feelgood alapvetés. Komédia Idris Elbával, amiben a színész egy DJ-t alakít, akinek régebben one hit wonder volt, és most megpróbál visszatérni. Ez sok “alantas” fellépést is jelent, amíg megtalálja old school figuraként a helyét a mostani zenei színtéren.

Viszont ezt megfejelték azzal, hogy mindeközben egy régi, most már sikeres barátja felfogadja manny-nek, avagy férfi egyik munkája a visszakapaszkodás közben az, hogy egy kislányra vigyáz. Egyszerűen amúgy érthetetlen ez a döntés, meg a kivitelezése, gondolom, a szívet próbálták a sztoriba tenni így, de olyan volt, mintha két külön sorozatot kevertek volna össze.

Most jön a de. Ez pedig nem csak Idris Elba személye, aki ugye maga is tolja a DJ mesterséget, szóval ha nem lett volna ott a neve minden rész végén a Created By résznél, akkor is egyértelmű lenne, hogy szívügye volt a dolog, abszolút odaadással keltette életre a karaktert.

A legfőbb pozitívum mindenképp az, hogy a borzasztó gyerekszereplők (mert random egy fiút is belekevertek a történetbe, hiszen nem tudnak írni,) ellenére is akadtak tényleg feelgood pillanatok az évad során. Persze nem lesz klasszikus a Turn Up Charlie, valahogy mégis lecsúszott ez a 6/10, mosolyogtam párszor.

Amit még ki akartam emelni: itt a 90-es évekbeli nosztalgia ideje? Ugye a mozikban a Captain Marvel elkezdte, ebben a sorozatban meg konkrétan Café del Mar szólt az egyik bulin. És az egész soundtrack-ből sütött az évtized hangulata, még ha modernre is volt hangszerelve pár dal.

5 hozzászólás Ne habozz!

Flanker - 2019. 03. 15. 21:52

Azt hittem csak vicc a keverőpult a promóképen :D

Gevin - 2019. 03. 16. 13:29

A kiscsaj elképesztően borzalmas. Egyébként valóban vannak jó pillanatai, de annyira felszínes és hiteltelen az egész, pedig jó volt látni egy-két helyszínt, amit itt forgattak tőlem egy köpésnyire.

Piper Perabot is jó látni, pedig nem nagy színész, de ettől még furcsállom, hogy mennyire eltűnt.

A másik dolog, hogy tele van apró hiteltelenségekkel a sorozat: nem mondom, hogy sok nigériait ismerek, de azok közül egyik sem beszél ennyire durva akcentussal. Ez már-már paródiába hajlót volt, hogy ennyire kiélezték és durván rájátszottak az akcentusra. Elba is néha annyira erőlteti a cockneyt, hogy nem ártott volna, ha valaki szól neki, hogy ez nem egy Guy Ritchie film, bruv, és Statham sincs ott melletted, szóval lehet normális angol akcentussal is beszélni. De egyébként ez még úgy, ahogy érthető a karakter múltja kapcsán.

6/10 maximum a részemről is. Amit human említ, az valóban igaz, ha ez csak egy one hit wonder dj-ről szólt volna, abban sokkal nagyobb potenciál rejlett volna. Kár érte.

v - 2019. 03. 16. 17:28

Idrid nagy kedvenc, de ez nem lett jó. szinte az összes karakter rém irritáló. a kislány a legirritálóbb és egyben ő teszi az egészet teljesen hihetetlenné és hiteltelenné.

junglegymer - 2019. 03. 24. 18:52

Hm altalaban elegge tudnak irritalni a gyerekszerelok, de a kiscsajt itt kifejezetten adtam, a sracot mar joval kevesbe. 6/10 amugy szerintem is az evad

NetTom - 2019. 04. 02. 20:34

Én most futottam bele Netflixen és énis ledaráltam egyből.

Nekem nagyon bejött a dolog, simán adok rá 7-8/10-et is, abszolút nem volt irritáló senki számomra és totál elvarázsolt a hangulata, nem is bírtam ki hogy ne daráljam le, annyira érdekelt mi a következő rész. Meg látni akartam újra a karaktereket. :)

Kár is hogy hamar vége lett, remélem lesz folytatása…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz