login |

Love, Death + Robots: az 1. évad

2019. 03. 17. 21:21 - Írta: human

54 hozzászólás | kategória: animáció, antológia, kritika,

Sok, sok, sok halál, néha robotok, és még ritkábban szerelem. Vagy rengeteg emberi döntés mögött ott a szerelem/szeretet? A Netflix berendelése mögötti indokokat mondjuk nem annyira látom, gondolom, piaci rés dolgozott, de ilyen elszállt epizodikus animációs antológiát nem is tudom, mikor kaptunk utoljára. Az Animatrix volt ilyen? Mondjuk itt annyira sem függnek össze a részek, mint a Mátrix körüliek.

(Pénteken kerültek fel a részek a streaming szolgáltató kínálatába, méghozzá meglepetésképp rögtön magyar felirattal.)

A Love, Death + Robots a műfajon belül leginkább a Black Mirrorra hasonlít szerintem, csak néhol máshova mennek a történeteik, de többnyire azért sötét a végük. És nyilván nem csak a techno-pesszimizmus miatt hasonlítási alap, hanem mert érdekes sci-fi és néha természetfeletti koncepciókat bontanak ki 18 rövid kisfilmben, miközben az emberekről mesélnek.

Ilyen szempontból még erősebb is, mint a Black Mirror, hiszen amikor csak egy ötlet van, akkor azt sokkal tömörebben meséli el a Love, Death + Robots. Néha elmennek 17 percig is a részek, de ha csak 9 kell, akkor annyiban fejtik, ki amit akartak. Vagy a borzasztó Joghurtosban még rövidebben…, nálam az volt a mélypont, de nyugi, onnan csak jobb lesz.

A megvalósítás is kemény amúgy: keveredik a 3D és a 2D, mármint nem a részeken belül, hanem közöttük, így még vizualitásban is sok meglepetés akad. Egyik pillanatban még gyönyörű rendereket nézünk, 5 perccel később meg határozott vonású retró animációt.

Hogy milyen az “évad”? Nehéz megmondani. Néha szomorkásan vicces, mint a Three Robots, néha ijesztő, néha perverz, sokszor brutális, van amikor abszurditásba torkollik, és persze végletekig pesszimista. A technológia minden varázslatot és emberséget kinyír szépen lassan. Hogy ez baj-e, azt mindenki vezesse le magának.

A fő kérdés előtt mindenképp azt emelném még ki, hogy hazánk fiai is közreműködtek benne, az Ice Age címűt, és a legutolsó The Secret Wart a Digic Pictures készítette. Talán pont ezeket említitek majd.

Mivel minden rész más, így egységesen nem is lehetne pontozni. Szerintem sokkal inkább adja magát a kérdés, hogy melyik tetszett a legjobban? Nekem a The Witness, jó koncepció és érdekes art direction jellemezte. De amikor eltéved az űrhajó az is durva volt. Érdekes amúgy, hogy milyen beetetéssel kezdték az évadot, hogy az igazán weird dolgok később jöhessenek.

54 hozzászólás Ne habozz!

Pr13m - 2019. 03. 15. 14:35

Még csak az első részt néztem meg, de leesett az állam. :D Ez a nekem való sori lesz! :) Szexi, brutális és mellé olyan látvány h leteszem a hajam. Belenéztem a többibe, és hasonló a színvonal.

libamaj - 2019. 03. 15. 15:14

7. resznel jarok, szerintem zsenialis eddig

Csillagvadasz2 - 2019. 03. 15. 16:07

Végeztem is. 18-ból három nem tetszett, a többi a remek és a zseniális között mozog. Az animáció káprázatos, többnél hittem azt elsőre, hogy élőszerepolős. A Blindspot az egyetlen aminek se a rajzolása se a story-ja nem jött be. A magyar csapat is remek munkát végzett.

libamaj - 2019. 03. 15. 17:53

en is a vegere ertem. 3-4 resz nem jott be, de az egesz ugy egyben nagyon.

Mr.Hal - 2019. 03. 15. 18:45

AZ évad egészében zseniális.
Nekem is 4-5 rész elképseztő zseniális 6-7 nagyon nagyon jó – 4-5 simán jó , 1-2-3 pedig okés de semmi extra.

Narg - 2019. 03. 15. 22:03

Hát basszus, ez nagyon könnyen lecsúszott. Tényleg, szinte az összes bejött, talán kettő nem annyira tetszett, de többi. Egy csomót elnéztem volna hosszabban is simán, filmben, vagy akár sorozatban is.

cherockee - 2019. 03. 16. 14:49

Különvélemény:

Grafikailag mindegyik nagyon tetszett, hihetetlen magas színvonalú munkák, és nagyon jó stílusokat kapott mindegyik, nagyon meglepett egyik-másik párosítása (milyen történethez milyen grafikai világ lett választva).

Történetileg már kevésbé vagyok maximumon, egyrészt a történetek nagyobbik része hihetetlen pesszimista, pl. még az is, ami vicces már arra épít, hogy kipusztul(t) az emberiség. Ez szerintem nem jó irány, mert itt még csak tanulság se nagyon volt, mint a Black Mirror epizódokban, egyszerűen csak volt aki irgalmatlanul rácseszett. Szívesebben néznék inkább filozófiára, nem szexualitásra koncentráló részeket is, de már megszoktam, hogy ha felnőtt van a reklám anyagban, akkor minimum 50% dugás.

Másik, hogy voltak olyan történetek, amikről el tudok képzelni többet, mint 10 perc, de a legtöbbről nem. Ez nem szemrehányás, azért lettek rövidfilmek, gondolom, mert a készítők is tudták ezt, inkább csak amiatt mondom, mert ilyenkor mindig feljön, hogy azért volt ebben több. Szerintem nem. Van ami kb. pont arra jó, mint egy pár perces youtube videó, egy jó ötlet, igényesen kidolgozva, de nagyon nem fog holnap is a fejemben lenni. (Volt kivétel, de összesen 2, és még talán 3-4 darabban látom az univerzum lehetőségét ha masszívan nekiülnek, de kb. az ilyen folyamatok vége szokott lenni egy teljesen új, egész estés ötlet inkább.)

Secret War szerintem a legjobb a realisztikusak közül, ez a 18-adik ha jól emlékszem, a történet is jó, és a grafika nekem ott volt leghihetőbb. Ahogy fentebb írták, ez a magyar csapat által készítettek közül az egyik.

Mivel antológia, és minden rész tényleg totál más, én javaslom kb. mindegyiket megnézésre, nekem pl. konkrétan az első kettő, és a már említett utolsó tetszett legjobban.

- 2019. 03. 16. 21:40

1-3-7-18 mestermű. Persze vannak még bővek epik epizódok, de nekem ezek voltak a csúcsok.

Joncsi - 2019. 03. 16. 21:47

Nekem nagyon bejött. Voltak zseniális epizódok, talán ha 2-3 nem annyira jött be. De összességében, merész és bátor volt egy ilyet összedobni.

Malachi - 2019. 03. 16. 22:15

simán Black Mirror szint az egész. vétek lenne kihagynia bárkinek.

LoGi - 2019. 03. 17. 21:39

Szóval akkor teljesen animációs volt? Az Ice Age meg a 7. rész is?

LoGi - 2019. 03. 17. 21:40

Nekem amúgy a többsége nagyon bejött, az egyetlen rész ahol kicsit elnéztem az a Helping Hand volt :D

Még!

Necridus - 2019. 03. 17. 21:42

10 részen vagyok túl, eddig nagyon bejön. Volt egy-kettő, ami nem igazán tudott lekötni (a joghurtos, meg talán az a farmos alienes), de nagyon szórakoztat eddig. Eddig nagy kedvenc a 3 robot története, nagyon szórakoztató volt, belőlük rengeteg részt tudnék még nézni.

Hihetetlen az animáció néha… Az űrhajós erotikával agyontömött rész bitangjól meg lett csinálva. Csak a számat tátottam a férfi arcának részletességétől.

Sajnálom, hogy nincs semmi átívelés, semmi alaptörténet. Azért reméltem [még mielőtt elkezdtem], hogy lesz valami olyan, hogy valaki meséli a teóriáit a jövőt tekintve, vagy csak egy elborult elme kreatív történeteit hallgathatjuk…

winnie - 2019. 03. 17. 21:43

mindenki sorban nézi?:)

én random nézem, már láttam 3 részt (meches, száguldó heistos, hitleres), és mindet végignéztem, ami animációnál meglepő. szóval folytatom.

Narg - 2019. 03. 17. 22:05

Én imádtam, nagyon örülök, hogy adtak erre pénzt. Nekem a 4-7-18 jött be a legjobban, bár az Aquila riftes csak a vége miatt, mert azon nagyot borzongtam. A Suits meg elkapott a Starcraftos hangulat miatt. A Digic munkája meg ámulatba ejtő. De mindegyikről tudnék jókat mondani, kivéve 3; nekem nem tetszett se a Witness, se a Zima, a Dump meg kicsit bénácska volt.

Csiki - 2019. 03. 17. 22:09

winnie: tudom nem fuggnek ossze, de attol meg nem elinditja az ember az elso reszt, aztan mehet a menet vegig? :D Marmint en pl a Black Mirror-t is sorban neztem mindig, pedig azt is lehetne ossze-vissza…

Amugy nem tudom eldonteni nalam melyik volt a leggyengebb… 5-9-10-12-13-18 ezek se voltak kifejezetten rosszak, de valami megse passzolt.
Viszont nekem az egyik kedvencem epp a Joghurtos volt :D Kezdek rajonni arra, filmeknel is kb ez van, hogy ami human-nek nem tetszik az nekem fog :D
Btw engem erre emlekeztetett valamiert:
https://www.youtube.com/watch?v=xZ0aksbiiXw

Alterego9 - 2019. 03. 17. 22:29

Én űgy éreztem hogy a változó animáció, és az átívelő téma hiányában ez “még antológiábbnak” hatott mint a Black Mirror, azt végső soron végig ugyanaz a stáb csinálja, még ha az epizódírók mások is, emiatt átüt egy koherens esztétika.

Ez viszont olyan élmény volt mint anno a Galaktika magazint olvasni, nagyon visszaadta a hagyományos sci-fi irodalomnak azt az élményét hogy egymás után lubickol a radikálisan más világképű, humorérzékű, és tempójú művészek munkájában, és egymás után vágja az ember fejéhez az univerzumokat.

Érdekes hogy a nézők mennyire megosztottak abban hogy melyikek voltak a jó és a rossz epizódok.

Kedvenceim:

Sonnie’s Edge
Witness
Lucky 13
Zima Blue

Legkevésbé kedvenceim:

The Dump
Sucker of Souls
Ice Age
Alternate Histories

Hallak65 - 2019. 03. 17. 22:42

Ami nem tetszett:
The Witness – semmi értelme
Shape-Shifters – Most komoly, hogy a farkasemberek csak sima közkatonák? Meg csak úgy elengedik a végén?

A többi viszont nagyon jó. Pár történetet meg elnézegettem volna egy sorozatként vagy rendes filmként. Bízzunk a Netflixben. Ott sose lehet tudni. :)

clegane - 2019. 03. 17. 22:48

nekem a legtöbbnél kevés volt a történet. persze rövidfilmben nehéz eleget mondani, de sok rész nem is akart több lenni stílusgyakorlatnál, bár kétségkívül vizuálisan nagyon adta mindegyik.
épp ezért nekem a Good Hunting tetszett a legjobban, bár lehet hogy csak az eredeti novella ismeretében (Ken Liu), de az úgy elég komplex tudott lenni.
a Zima Blue meg mert tényleg volt mélysége még ilyen rövid formában is.
de a 3 Robots is nagyon jó volt.
meg még volt egy csomó tök oké, szóval érdemes megnézegetni őket, de a hájpot szerintem legfeljebb inkább a jelenség és a megvalósítás indokolja, mint saját lábukon a sztorik.

yuuki - 2019. 03. 17. 23:33

ez nagyon ütős volt tényleg. A weird faktor nálam néha a The Kirlian Frequency-t idézte, bár ott van egy állandó összekötő elem és jóval rövidebbek a részek, de némelyik rész erősen hajazott rá a wtf ötletek kategóriában.

Amik iszonyatosan bejöttek:
– Sonny’s Edge – 10/10
– Three robots (mekkora dumák :D)
– “a joghurtos” :D (röhögős facepalm)
– Beyond Aquila Rift – a másik abszolút 10/10
– Fish night – Ikarusz jutott róla eszembe
– Zima blue – csatlakozom az előttem szólókhoz, a végén kirázott a hideg
. Secret War – a grafika lenyűgöző volt, a sztori vezetése pedig nagyon megfogott

Amik nem annyira:
– Witness (kb a felénél leesett, hogy mire fut ki a dolog és nem kötött le onnantól)
– Suits (kövezzetek meg, nekem kicsit túl volt drámázva)
– Blind spot – hidegen hagyott valamiért
– Alternate histories – a rajzolást bírtam, csak kicsit valahogy túltolták a sztorit

winnie - 2019. 03. 18. 05:03

Csiki: hahh, amikor lesz időm:) azzal kezdtem, hogy bepróbáltam egy ajánlott részt, hogy ne valami gyengével kezdjem, így növelve az esélyeimet, utána valami röviddel akartam folytatni. majd később is annyit néztem, amit épp az adott napszakom teendői engedtek. ha van szabad 10 percem, így tök jól meg tudok nézni egy részt. ki tudja, mikor érek a végére mondjuk.

juhaszvik - 2019. 03. 18. 08:21

nálam tipikusan előjött, hogy miért nem vagyok oda az epizodikus antológiákért. eddig az első négy részt láttam, és nem ájultam el egyik résztől sem. nyugtassatok meg, hogy pl. a black mirrornak általában ennél több mondanivalója van, ugye?
a négy részből egyedül a negyedikben (Suits) nem történt olyan, amin ne húztam volna fel magam, de annál meg azt éreztem, mintha egy film felénél kapcsolódtam volna be.
a harmadik rész (The Witness) mind megjelenítésében zavart, mind pedig az értelmetlensége felbosszantott, az volt eddig a mélypont.
az első részben (Sonnie’s Edge) csak azt nem értettem, hogy (spoiler) a főnök csak azért keveredett oda a végén a csajokhoz, hogy meglegyen a kerek (a néző számára elégedettséget nyújtó) lezárása a sztorinak. tipikus írói húzás
a másodikban (Three Robots) teljesen emberszerűen viselkedő robotok gúnyolják ki az embereket, ez nekem kicsit ellenszenves volt, de ha csak viccként tekintünk rá, akkor rendben volt.

persze mindezektől függetlenül (és attól, hogy a “techno pesszimizmus” alapból kicsit bosszant) végignézem az évadot, mivel egyrészt rövid, másrészt megragad, hogy mennyire sokféle megjelenítéssel dolgoznak, harmadrészt bízom benne, hogy azért lesz egy-kettő, ami talán tetszeni fog.

danialves - 2019. 03. 18. 08:59

Oké, hogy antológia, de összességében nekem nagyon hiányzott, hogy legyen a filmek mögött valami vezérlő elv, mert így kvázi csak egy rakás összevásárolt YouTube-videó az egész, amik között vannak concept shortok, stílusgyakorlatok meg pár egész kompakt mű is. De egyébként valahol pont ezért sem néznek az emberek shortokat, mert ki akar 3 órát áldozni arra, hogy 18 embernek akadt néhány közepesen jó ötlete? Ha lesz folytatás, mindenképpen a 16-17 perces darabok irányába kéne eltolni, azokban lényegesen több érték volt.

Sonnie’s Edge: A szörnyharc kúl, meg valamennyire a fordulat is, de ezen a James Cameron-i feminizmuson már a 80-as évekkel túl kellett volna lendülni.

Three Robots: Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy tényleg korhatáros animációt és nem egy ötéveseknek szóló matinét nézek, mert kb. ennyire bugyuta, logikátlan és erőltetetten szellemeskedő volt,

The Witness: Filmnyelvileg eddig ez tetszett a legjobban, nem is tudom, mi ez az élőszereplős-rotoszkóp hibrid, de a rendezés is király. Viszont maga sztori nagyon csak egy poénra van felhúzva.

Suits: Imádtam! Gyakorlatilag a Pacific Rim élménye a négyzeten, 17 percben, eszméletlen jó. Ráadásul ez az első kisfilm, ahol végre nem azt éreztem, hogy egy concept shortot nézek, hanem egy sztorit, aminek van eleje meg vége meg karakterei.

Sucker of Souls: Ez zseniálisan beteg volt, a szövegei haláliak, könnyesre röhögtem magam rajta, Kb. ez az első film A múmia óta, aminek sikerült hoznia ugyanazt a laza, kalandfilmes hangulatot.

A Beyond The Aquila Rift megint egy egypoénos cucc, de legalább a mo-cap lenyűgöző,

A When The Yogurt Took Over viszont még egy poénnak is kevés, nem tudom, mi akart ez így lenni.

A Lucky 13-ből viszont simán megnéznék egy egész estés verziót is.

Helping Hand: Ha mindig is akartad tudni, hogy hogyan nézett volna ki a 127 óra, ha Alfonso Cuarón rendezi, van egy jó hírem!

Blindspot: Ez csak agyatlan vagdalkozás volt, semmi több.

Ice Age: A két színész játéka sokat dob rajta, de összességében ez is meh.

The Secret War: Bitang jó lett ez a Vörös Hadsereg vs. szörnyek ötlet, szerintem ez az egyik legprofibb kisfilm is egyben, le a kalappal a magyarok előtt.

Shape-Shifters: Ez is jó volt, de ezen is nagyon azt éreztem, hogy nincs benne több az alapötletnél.

Good Hunting: Tetszett ez a steampunk rókatündér-újraértelmezés, abszolút a sorozat erősebb darabjai között van.

A Zima Blue gyakorlatilag azt csinálja jól, amit a Fish Night nem, ettől függetlenül a koncepciófilmesség ott is zavart.

A The Dump meg az Alternate Histories meg nem is tudom mi akart lenni, irtó erőltetett volt mindkettő.

Szóval amit mindenképpen: Suits, Sucker for Souls, The Secret War
Amit még érdemes: Sonnie’s Edge, Lucky 13, The Witness, Good Hunting
Elmegy: Zima Blue, Ice Age, Shape-Shifters, Helping Hand, Beyond the Aquila Rift
A többi resztli.

Kraye - 2019. 03. 18. 09:36

A grafikához annyi, hogy a szinkron színészek arca/ teste van ott, csak ráhúzva valami skin, amitől digitálisnak néz ki, de azt maguk az emberek játszották el. Csak pár szereplőt nézzetek meg, hogy néznek ki a valóságban.
Nyilván ott, ahol ezt lehet, a Joghrutosnál nem :D

De amúgy nekem nagyon bejött, ebből havonta jöhetne egy ilyen adag.

cherockee - 2019. 03. 18. 09:43

@clegane:

Egyetértek, egyúttal elgondolkoztam azon, hogy a Black Mirror-nál melyik részek voltak, amikre utána hallottam is hivatkozást, mert ott a témáknak sokkal erősebb a mondandója, aktualitásuk is hatalmas. Hát ott se sokra, de ott legalább volt.

Ettől függetlenül javaslom én is, mert a megvalósítás tényleg pazar.

cherockee - 2019. 03. 18. 09:52

@juhaszvik:

– a Black Mirror-ban sokkal aktuálisabb és jobban kidolgozott mondandó van, és az utóbbi évadban volt nem csak pesszimista rész is, kezdd azzal az évaddal.

– Sonnie’s Edge: a legtöbb gangster azért szereti végignézni, ahogy szenvednek az ellenfelei, engedetlen alattvalói, szerintem teljesen logikus, hogy odament, ha már küldte a bérgyilkosát.

– Three Robots: kezdjük ott, hogy miért angolul, és miért beszélnek? A beszéd iszonyat lassú és törékeny adatátvitel, ez viszont kellett ahhoz, hogy ne csak biteket lássunk, logikátlan, de része a dramatizálásnak, esetleg hosszabb terjedelemben még belefért volna az a csavar, hogy végül a robotok is emberszerűek lesznek, mert ember teremtette az alapjukat amire épül minden fejlődésük, vagy emberek akarnak lenni, megtapasztalási céllal. Talán egy folytatásban.

cherockee - 2019. 03. 18. 09:57

@danialves:

Érdekes, pont szerintem a Three Robots nem gyerekes volt, hanem a legtöbb poén az emberek értelmetlenségét vagy érthetetlenségét mutatta, nem csak ostoba volt benne az emberiség, hanem felfedezésre érdemes is.

When The Yogurt Took Over szerintem egy hasonlat, a Her c. filmben volt hasonló a történet, csak AI-val. Igazából itt a joghurt helyett AI-t raksz be, és megkapod az egyik, legkevésbé hangoztatott forgatókönyvet, hogy nem kiírt, hanem le se sz@r minket az AI majd.

“A Lucky 13-ből viszont simán megnéznék egy egész estés verziót is.”

Ez azon kívül, hogy kiválóan nézett ki, nagyjából semmi volt szerintem, egy sablonos űrháború, talán egy AI, ami még csak a küldetéseken bele se szólt a repülésbe, ezen mit lehetne tovább kifejteni?

cherockee - 2019. 03. 18. 10:02

@Kraye:

Egyúttal felteszem a kérdést, mi értelme ennek a mocap-nek? Főleg a zárt helyeken, űrhajókban játszódónak? Költség oldalról olcsóbb? Kb. az orosz tajgán játszódónál elhiszem. De közben láthatóan nem emberiek a mimikai mozgások, de még a járásuk is megmaradt láthatóan nem emberi. Lenyűgöző volt a Secret War (szerintem legjobb ebben a technikában), de egyúttal meh, még nem elég emberi, minek.

korum - 2019. 03. 18. 15:16

@cherockee :

3 robot:

Kicsit sántít, de ha most szeretnéd, hogy a Siri kommunikáljon Cortanával, akkor szintén csak angulul tudnának, pedig mindkettő egy-egy program…

human - 2019. 03. 18. 15:36

“mindenki sorban nézi?:)”

még ha nem is függnek össze a részek, akkor is lehet valami koncepció ami alapján sorba tették őket, nem? Mint egy válogatás lemeznél, mixtapenél. A hangulat hullámzásán is dolgoztak. Például a leglátványosabb volt a végén, ez egyértelmű.

winnie - 2019. 03. 18. 16:00

persze, azért is kérdezem, bár nyilván nem vagyok egyedül, de bennem fel nem merült, hogy tartsam a sorrendet.

Messire - 2019. 03. 18. 17:41

Még nem néztem teljesen végig (shame on me), de nekem egyelőre abszolút listavezető a Good Hunting. Olyan jól ötvözi azt a hagyományos orientalisztikus-misztikumot a steampunkkal, ami messze eddig a legegyedibb réssz tette számomra. Vagy inkább az egyedik közt a leginkább nekem tetszővé. (Merthogy eddig a yoghurtosat leszámítva, ami szerintem teljes mélyrepülés volt, az összes rész nagyon bejött.)

peeeety - 2019. 03. 18. 19:26

Nagyon-nagyon remek!

Nekem is beugrott a Black Mirror feeling, aztán tényleg fantasztikus, hogy magyarok is dolgoztak rajta. Brutál, ahogy a 13. részben az OITNB csaja full meg van csinálva. Mintha igazi lenne. Azok a gesztusok, arcmozgások az embereknél, fantasztikus.
A cím szerintem is lehetett volna valami más, de végtére nem is ez a lényeg. A sztorik valóban túl pesszimisták, de mégis lekötnek. Látszik, hogy sokszor van innen-onnan lopás (Múmia, Tűzgyűrű, Szárnyas Fejvadász, talán némi Napfény, Chappie stb.) . Egyértelműen merülnek fel ihletek máshonnan. Szóval én ebből szerintem még 100 ilyet el tudnék nézni és mivel ilyen rövidek, ezért szerintem szívesen újra is fogom őket nézni.
A Helping hand tetszett eddig a legjobban, meg a Zimas, de az utolsó két részt még nem láttam.

Jól összefoglaltátok egyébként itt a legtöbben, amikről szó van. Lehetne valóban több kimenetele a filmeknek. Több mondanivaló, több érdekesség, de a legtöbbnek azért megvan a maga ereje és kellően el is tud gondolkodtatni.

cherockee - 2019. 03. 18. 19:56

@korum:

És ezzel mit akartál mondani?

Sheen - 2019. 03. 19. 13:09

peeeety, én nem látok innen-onnan lopkodást (bár tévedhetek), csak olyanokat hogy a Beyond the Aquila Rift az például (igaz, nem túl régi) Alastair Reynolds novella alapján készült. Szerintem itt inkább arról van szó hogy nehéz újat kitalálni. Az említett sztori alapja engem az Outer Limits s03e09 – Tempest című részre emlékeztetett, de lopásnak nem nevezném.

winnie - 2019. 03. 19. 13:13

amiket én néztem, azok közül talán mindnél írták, hogy irodalmi alapanyaga volt. például három rész is John Scalzi-novellából van.

juhaszvik - 2019. 03. 19. 14:28

megnéztem a második négy részt, ezek már jobban bejöttek:

5. “Sucker of Souls”: ennél a résznél csak azt nem értettem, hogy miköze az alaptémához (love-death-robot)
6. “When the Yogurt Took Over”: a bizonyos joghurtos rész. nekem tetszett, és nem igazán értem, hogy mi ez a nagy nemtetszés körülötte. amíg csak a kommenteket olvastam, azt hittem valami perverz vagy undorító témát boncolgat, és ezért nem tetszik az embereknek :)
7. “Beyond the Aquila Rift”: szép megvalósítás. mondjuk aki olvasott háromnál több scifi novellát, az nem fogott padlót a csattanótól, de meg kell hagyni, nem volt rossz.
8. “Good Hunting”: ázsiai mitológia x steampunk, hmmm… talán az első rész eddig, ahol a sorozat címe teljes egészében illeszkedik a történethez

Zs.Gábor - 2019. 03. 19. 16:01

Én még nem értem a végére, eddig a Good Hunting a kedvenc.

A berendelés okával kapcsolatban utánajárás nélkül én arra gondolok, hogy a Netflix szeretne egy új tartalomkészítő generációt kinevelni a platformra és erre a sorozat forma szerencsésebb volt, mint egyesével adni mindnek egy filmes lehetőséget. Jó volt most olvasni, hogy a Digic is kapott felkérést, mert pont azon gondolkoztam, hogy igazából ilyen animációs kisfilmek készítésére itthon is volna megfelelő csapat.

winnie - 2019. 03. 19. 19:18

na, a fenti kommentemre reagálva, jól kiszúrtam a rendszerrel. a netflix 4 különböző epizódsorrendet ajãnlott a felhasználóknak, szóval nem egy sorrend van.

Sheen - 2019. 03. 19. 20:24

Én sorrendben néztem, kedvencet nem tudok kiemelni de a Suits kellően elkapott (kis mechwarrior & straship troopers hangulat). Az abszolút legalja nálam a blindspot és a witness volt. Erős volt hangulatban a secret war és a beyond the aquila rift, ugyanakkor viszont remek szórakozást kínált a three robots és az ice age.
Nem versenyképes egy good hunting és egy helping hand sem, annyira mások. Remek sorozat, több kedvencet is ki lehet belőle emelni, ami pedig rossz lenne nálam, pl. sucker of souls, azt is megmenti valami amiért élvezem (ott a robbantós csaj betegesen jó volt).

Jack Shepard - 2019. 03. 19. 23:26

Remek volt! Nézném tovább most azonnal :)
(Secret War döbbenetesen nézett ki)

Claire8310 - 2019. 03. 20. 10:21

Nekem is bejön eddig az egész, persze gyengébb és erősebb részekkel. Nekem is a 3 Robots az egyik kedvencem, meg a Beyond the Aquila Rift. De még van hátra.
Érdekes ez a sorrend variálás amúgy, hogy esetleg egyéni preferencia alapján sorolják őket, de pl. nekem pontosan úgy vannak az epizódok, ahogy az imdb-n is szerepelnek.

juhaszvik - 2019. 03. 20. 11:03

ahogy haladok előre a részekkel (tegnap a 9-12 volt meg), egyre kevésbé értem a sorozat központi irányítóelvét, pontosabban még mindig azon kattogok, hogy hol vannak a robotok :)
helyette szellemek, vérfarkasok és egy kukaszörny.

Tiffauges - 2019. 03. 20. 20:37

Az mitől függ, hogy milyen sorrendben játssza le a részeket a Netflix? Nekem tök másképp, mint ahogy itt többen írjátok. Persze antológia, annyira nem számít, de akkor is érdekes lenne tudni.

Vadhajtas - 2019. 03. 20. 20:56

To juhaszvik: varom mikor esik le neked hogy ez egy antologia.
Amugy nekem meg van par resz vissza de a sonnys edge, a good hunting es a suits nalam a top zima bluet pedig nagyon varom.

Annatar - 2019. 03. 22. 18:21

juhaszvik:

Közös a sci-fi/fantasy vonal (legalábbis az eddig látott részek alapján, de gyanítom, hogy érvényes az egészre), hogy animációs rövidfilmek, és hogy sok rész híres írók novellái alapján készült. Meg hogy NSFW :) Amúgy a részek elején kell figyelni a kis piktogramokat, mindig jelzik, hogy épp mi az aktuális fő téma :) Amúgy milyen sorrendben nézed, ha a 12. részig még nem találkoztál robotokkal?

totoro - 2019. 03. 23. 15:37

Én csak azt nem értem hol voltak az ilyen színvonalú filmek eddig a tévékéből? Eszméletlen a látványvilág néhol, simán lemos sok mozit, nemhogy tévéfilmeket.Most mát tényleg elő lehet venni a scifi irodalmat, és bármit meg lehet valósítani tévés keretek között is.

winnie - 2019. 03. 23. 17:25

szerintem a felnőtt animáció nagyon réteg, még az animék előretörésével sem mernek bevállalósabbak lenni. egy mű kell csak, hogy áttörje a gátat, és ez, meg a hibrid alita meg avatarok lehetnek a gatekeeperök.

Isaac - 2019. 03. 25. 12:08

Amikor a egy animáció esetén ilyen minőséget látok már, mindig az ugrik be, ha Lucas azt mondja,oké Thrawn trilógiát dobjuk össze egy “Secret war” élethű grafikával és az eredeti színészek szinkronizálnak vagy akár előjátsszák ( mivel a történet szerint 5 évet ugrunk, Ford meg Hamill 30-al van kijjebb ) ;)

Tiffauges - 2019. 03. 26. 19:23

Most értem a végére. Tulajdonképpen mindegyikben találtam valami érdekeset, azokban is, amik kevésbé tetszettek, egyedül a Blindspot címűt voltam képtelen végignézni, az megvalósításában is taszított, kilógott a többi közül.

macskaszemu - 2019. 03. 28. 19:19

egyik rosszabbul volt megírva, mint a másik. szinte fájt végignézni.
a zima blue hatott, a good hunting és a three robots kedves volt, a joghurtos egy cuki gag és ennyi. rég láttam ennyi modoros közhelyet egymás hegyén-hátán, néha valósággal fájt nézni. nagyra becsültem a zseniálisan kidolgozott látványt (witness, secret war, aquila drift etc.) de érdemes lett volna felvenni néhány írót is az egyes projektekhez. :(

macskaszemu - 2019. 03. 28. 19:20

na most jól megismételtem, h fájt végignézni, bocs. de csak azért, mert NAGYON

Yamagato - 2019. 03. 28. 22:53

Ha nincs ez az ajánló és a sok pozitív komment, nem hiszem, hogy belekezdtem volna. Úgyhogy köszi mindenkinek!  Black Mirror helyett nálam inkább az Inside No. 9-ra hajazott, ott éreztem azt, hogy az epizódok egy része zseniális, de egy része kész időpocséklás volt. (pl.: alternate history, The dump, joghurtos). Szerencsére jóval több olyan volt, ami betalált, ha sztoriba nem is, de megvalósításban mindenképp. (pl.: the witness). 2 este alatt le is daráltam. Én sorrendben néztem és visszagondolva az első felét sokkal erősebbnek érzem. Ami kedvenc lett:

Sonnie’s Edge – visszatekintve nagyon hatásvadász résszel indítottak (de hülyék lettek volna nem). Gyönyörű CGI, egyedi hangulat, csavaros sztori. Azt sem bánnám, ha még pár részt láthatnék belőle.

Three Robots – ebből egy egész estés animációt is megnéznék, fényévekkel eredetibb egy Toy Story 4-hez képest. A régi Pixar kreativitását idézi.

Suits – tömény starcraft/firefly/starship troopers nosztalgia. Negyed órában szép kerek történetet mondott el, nagyon jól lettek eltalálva az arányok, a karakterek kellően szimpatikusan lettek lefestve.

Good hunting – az elején lassan indult, de amikor már azt hittem, hogy csak egy egyszerű animés stílusú szörnyvadászat lesz az egész, jött a csavar és ahogy egyre jobban kibontakozott a sztori teljesen magával ragadott. Black mirror-i magasságú modernizáció kritika, néhol sokkoló részekkel, egyedi steampunkos látványvilágba csomagolva és remek atmoszférával. A színészek is nagyon odatették magukat, megtöltötték élettel a 2 fő karaktert. Érezni, hogy jól átgondolt világ, itt is bőven el tudnék képzelni egy hosszabb sorozatot.

Aquila rift – itt egyből leesett mi lesz a csavar, de olyan élethű volt, hogy végig keresgéltem az állam.

Zima blue –nagyon hangulatos (és stílusos) meditáció volt az élet értelméről. Dara közben annyira nem nyűgözött le, de utólag belegondolva az egyik legtöbb mondanivalóval rendelkező sztori.

Secret War – lezárásnak tökéletes volt, a végső csata igencsak hangulatosra sikerült. Az animációra nem lehet panasz, a szovjetek vs. szörnyek alapszituációt imádtam. Egyedül ”Kisváros” Máté, mint szovjet tiszt zökkentett ki kicsit 

Peti - 2019. 05. 02. 20:40

*Spoilerek*

– Suits: Aranyosak voltak az animációk, az effektek, heroikus küzdelem az idegenek ellen, de gyerekek a történet végén a csavar nagyot ütött: itt nem a Földet ostromló alienek ellen harcoltak a farmerek a túlélésért, hanem az emberiség az invader, ők kolonizálnak éppen egy idegen bolygót, a rovarszerű izék a saját bolygójukat védik éppen, és a naplementés-tornácos favágóinges redneckek a megszállók. Jó volt.

– Beyond Acquila Rift: “Jó egy ismerős arcot látni.” Na EZ a mondat a végén, plusz a záró soundtrack, az egésznek a látványvilága nálam tíz per tíz. Tudom, hogy kitalálta az ember a plotot 3 perc után, de nem mindig akarja az ember, hogy valami nagyon újat mutassanak neki, a klassz megvalósítás is megérdemel egy kis dícséretet.

– The Secret War: A tempó, a látvány, a zene, a hangulat megvett kilóra. Nagyon szépen volt rajzolva, volt benne önfeláldozás, szülői odafigyelés, politikai naivitás helyett józan ész (nem jelentjük az új dolgot, mert minket lőnek agyon – és ez akkoriban mindennapos scenario volt) nálam abszolút 10-es.

– Three Robots: A második percben felröhögtem azon, hogy Big Head adja a hangját a kis piros robotnak, nem tudtam, honnan ilyen ismerős, aztán leesett. Jópofa történet, király beszólásokkal mindhárom robot részéről, a lezárás pedig valahogy aranyosan félelmetes. Klassz volt igazán.

– Lucky 13: Na EZ egy jó történet. Rendkívül tetszett a karakter bemutatása, fejlődése (már amennyiben ez 15 perc alatt lehetséges), és a mondanivalónak a NEM PC megvalósítása. Egyszer nem hangzott el, hogy a főhős egy kisebbségi, elnyomott néger pilóta NŐ, akinek ezért drukkolni KELL, hanem simán csak egy jó ember (menti a társait), jó katona (megvédi a társait), piszok jó pilóta (azok a menőverek és reakcióidők/találékonyság!) , egyszóval egy BADASS. A gép POV-jából meg tudtuk, hogy Lucky 13-nek is lelke van, aki feláldozza önmagát, ezzel is a főhőst segítve. Kegyetlen jó volt ez a rész.

– Sonnie’s Edge: az ellenpélda a tipikus szájbarágós sjw rövidfilm, ahol a főgonosz hát PERSZE, hogy egy fehér férfi, aki mellé rohadtul módos, a főhős pedig egy anorexiás csaj,akit NYILVÁN molesztáltak a FÉRFIAK, amit a szőke barátnője el is mond hatszor, csak hogy ne legyenek kétségeink afelől, hogy kik a gonoszak. Az ellenfele a ringben persze, hogy egy férfi. A nagyon gonosz bácsi szintén gonosz segédje pedig egy csinos szőke fehér csaj, hát nem ám egy törpe indiai vagy kosaras tuszi, gonosz csak europid lehet. Persze be kell mutatni, hogy szexuálisan érdeklődik a szöszi iránt, mert eddig ha nem esett volna le a nézőnek, ő MÁS, és őt bántották, ennyi a karaktere. Ja a végén igazából ő a szörny, hát nagy plost twist volt tényleg.

– A helping hand: lehet én vagyok maradi, de aki biztosítókötél nélkül megy ki űrsétára, miközben low earth orbiton 7.8km/másodpercces sebességgel kering a Föld körül, az valahol megérdemli azt, ami ezután történik. Oké, fiction, ne legyek köcsög, értem. Szépen volt animálva nagyon egyébként.

– Ice Age: nemcsak az eyecandy miatt ( <3 ) , de ez egy jó rész volt, és nem érdekel, hogy a Simpsonék már megcsinálták. A kivitelezés is csillagos ötös.

– Alternate Histories: ezen sokat felröhögtem. Zselatin-ágyú, időutazásparadox, bratwurstos lovaskocsi, az első IGAZI férfi a Holdon :D , jó poénok voltak benne.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz