login |

The Good Fight: kezdett a 3. évad – írta Zsanna

2019. 03. 20. 14:50 - Írta: vendegblogger

57 hozzászólás | kategória: kritika,

Nem szeretem a magyar címet. Az előzmény-sorozat magyar címét sem szerettem. Szóval nem vagyok hajlandó Diane védelmében-ként hivatkozni rá. (De azért annak örülök, hogy a világpremierrel egy időben itthon is nézhetjük az HBO GO-nak köszönhetően.)

Na, de a kis közjátékot követően, csapjunk is bele. A The Good Fight mindig ügyel arra, hogy a fontos, napi, közvéleményt formáló témákra reflektáljon, ezeket valahogyan megjelenítse a sorozatban, és elég karakán véleményt nyilvánítson az egyik oldal mellett. Teszi mindezt szórakoztatóan.

A 3. szezon kezdésében sem volt ez másként. Nem a King házaspár lett volna a készítő, ha kihagyta volna a Weinstein-ziccert, ami azért valljuk be, ennyi idő (cikk, riport, dokumentumfilm, kampány) után, kicsit lerágott csont. Pláne, hogy az előző évadban volt már két rész is, ami erre a témára épített.

A sorozat ettől még a szokásos színvonalat hozta a kezdésben, még mindig leköt és a képernyő elé szegez minden perce, és ahhoz képest, hogy egy jogi drámáról van szó, lendületesnek mondanám. Ez a kezdés is legalább 7/10 volt, mint a második évadnál. A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Szóval az öreg Reddick hajkurászta a csajokat. A korábbi névadó partner, Liz apja, akit a múlt szezonban temettünk el, egy szexuális ragadozó volt. Ez mikor máskor derülne ki, mint akkor amikor egy szuper imázs filmet forgatnak a cég új honlapjához?

Persze a felmerült dolgot csak és kizárólag Diane segítségével lehet megoldani, ezért Adrian azonnal visszarángatja őt a második (vagy inkább sokadik?) mézeshetéről, amit otthon töltenek Kurttel. Eközben Maia is hátrányt szenved, mert őt meg lehagyják az új honlapról az alkalmazottak közül a neve és a családjának múltja miatt. A lány ezért bizonyítani igyekszik, hogy mégsem az a megkerülhető figura, mint aminek hiszik.

Nem mondanám, hogy ez egy szokványos rész lett volna. Az ügy ezúttal maga a cég volt, és ezzel kicsit megbolygatták a szokásos felállást. Marissa és Jay remek páros, megvan köztük a dinamika, és szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki Marissát csípi a legjobban a csapatból. Annyira jó lenne, ha az apja is feltűnne pár rész erejéig.

A kezdő részben ezúttal mindenkit (Julius, Lucca, Adrian, Liz, Diane, Kurt, Maia, Marissa, Jay, Naomi, Lucca gyermeke, Lucca anyósa, Carl Reddick stb.) megmutattak, így nem is volt annyira idő rendesen foglalkozni velük. Egy-egy snitt erejéig felbukkant minden alap és mellékszereplő, ezért nekem kicsit zsúfoltnak is tűnt a 3×01. Főként Maia sztorija volt erőltetett, és nem is annyira illett bele a történetbe az eddigi szezonok alapján az ő cég általi megtagadása/titkolása.

Volt egy érdekes részlet, amikor egy rajzfilmmel és hozzá írt bugyutácska dallal mutatták be, hogy mi is az a titoktartási nyilatkozat. Nem emlékszem, hogy korábban lett volna ilyen kis kitekintés a néző felé, de szóljatok, ha mégis.

Diane a teljes őrület felé masírozik. Az elmúlt évadban felhagyott a drogokkal, de ez nem változtatott a képzelgésein, amelyek időről-időre bearanyozzák a napjait /meg a miénket is/. Azt kell mondjam, egyre durvább formát öltve. Az, hogy most Kurt zúzódása beszélt hozzá Trump formában, már elég elvetemült megoldás volt, és esküszöm, nem értem, hova akarnak kilyukadni ezzel. Mármint ezekkel a teljes megborulásokkal. Milyen célt szolgálnak a képzelődések? Mit akarnak ezzel a tudtunkra adni? Tényleg csak elvakultság és rögeszme kivetülései, vagy valódi pszichotikus tünetek?

Tudom, hogy Diane hithű demokrata, lelkes Clinton-támogató volt, de ez a rögeszmés Trump és republikánus-párti gyűlölet kezd egyre nagyobb méreteket ölteni, és rettentően kíváncsi vagyok, hova fog kifutni. Mibe fog beállni Diane, hogy a lelke megnyugodjon, hogy az igazságérzete helyreálljon? Pedig tavaly majdnem megütötte a bokáját a rendszerellenes kezdeményezéseivel, mégsem bír leállni.

Lucca édesanya lett, és visszatért dolgozni. Nem nagyon érintett meg a bontóperekhez történő áthelyezése, de gondolom, kerekedik ebből még majd valamilyen szép történet, aminek most csak megágyaztak Kingék, ahogy szoktak.

A sorozat húzó embere még mindig Diane, aki az ultimate főhős. S ugyan Maia és Lucca is nagyobb szerephez jutnak a többiek mellett, mégis csak felejthetően asszisztálnak Christine Baranski mellett. Ahogy fentebb is írtam, kitűnik karakterében és tehetségében a Marissát alakító Sarah Steele is.

Alapvetően ez a sorozat nem csak megugrotta az előzmény széria által felállított szintet, de valahol túl is szárnyalja, mert sokkal merészebb, szókimondóbb és kényesebb témákkal is mer foglalkozni. Nekem nagyon tetszik, hogy politikailag ennyire bevállalósak. Nem akarok nagy szavakat írni, de nekem ez a sorozat maga a szabad véleménynyilvánítás szimbóluma. Kíváncsian várom, idén miket mernek meglépni.

57 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2019. 03. 14. 16:07

Jól indult az évad. Már hiányzott!

Tyberius06 - 2019. 03. 14. 20:27

Oh de hiányzott ez már! Elég sok hangosan felröhögős rész volt benne, a zenés betét meg külön meglepett (jó értelemben, sőt amikor meghallottam hangosan fel is röhögtem), asszem ilyesmi a Braindeadre (ugyanezek a készítők, ugye) volt jellemző és ott is tök vicces volt. Fix heti program lesz ismételten…

tulipán - 2019. 03. 15. 07:26

jó kezdés volt, de nem a legjobb TGF rész, remélem jobban fölpörögnek. valahogy minden felvetett témát túl sekélyesen kezeltek – halvány SPOILER veszély:
pl. az áldozatokat nagyon gázul kezelték: ott kiderült h. polgárjogk ide, fekete ügyvédek oda, ők ügyvédek, partnerek, csak a pénz részét értik. realista, persze, lehet, h. ez volt a cél? attól még nem érdekes megoldás (nekem, aki meg a zug-néző). ennél kicsit kreatívabbak szoktak lenni. a Diane-Trump beszélgetés sztm kifejezetten gáz volt. de az nda-s betét tényleg vicces volt.
Marissának kell h. a következő spin-offot megírják, esetleg Maiaval, de inkább Elsbeth-tel :)

JKJ - 2019. 03. 20. 15:33

tulipán. Sztem nem lehet minden rész a legjobb rész. Ez tvárni, gyakorlatilag egyenlő a biztos csalódással.

Caeiro - 2019. 03. 20. 18:49

Szerinem Diane az elmúlt évben egész jól kifejtette, hogy amíg a mikrokörnyezete jól működik, addig van remény arra, hogy a rendszer ne temesse maga alá. A szezonzáróban láthattuk, hogy ez már nem elég, hisz majd “otthagyta a fogát”. Nincs azzal semmi baj, hogy leesett neki a tantusz, ezután nem lehet passzív szemlélője az eseményeknek, ha kell kiborítja a bilit (tippre az abortuszos üggyel). A képzelgésről (a trumpos zúzódásról) annyit, hogy a hétköznapi ember is szokott filózni, örlődni, itt csak a megjelenítés miatt furcsa a dolog – egy monológ nem jelentett volna sokat a nézőnek. (nagyon remélem, hogy nem csavarodik be a főszereplőnk, mint anno pl. House)
Rajzfilmes betét…valami hasonló volt a második évadban a 7. részben.

Jonathan Coulton – Nobody’s Above the Law (The Good Fight Season 2 Episode 7)
https://www.youtube.com/watch?v=eTT3RXCxJYs

És még mintha lett volna valami dalocska is arról, hogy “ügyvédek is rendes emberek ne lőjjük le őket”. NA azon is szakadtam. Nagyon jók ezek a betétek, de azért remélem nem viszik túlzásba.

Zsanna - 2019. 03. 20. 21:45

@Caeiro

OMG! Én ezekre nem is emlékszem. Ez most ütött. Teljes döbbenettel néztem azt az egy percet, de a végén annyira kellett nevetnem, hogy még a könnyem is kicsordult. És nem azért, mert annyira vicces lett volna, hanem azért, mert ez most komoly?

Egyébként máskor is voltak olyan wtf részek vagy részletek a sorozatban, amik ugyanezt váltották ki belőlem. Pl.: mikor kiderült, hogy Jay nigériai (asszem jól emlékszem, de lehet más afrikai országról van szó) és ki fogják toloncolni. Na az a rész folyamatosan meglepetéseket okozott, amit elhűlve néztem, aztán meg kacagtam.

Nincs másik sorozat, ami ezt kiváltja belőlem ebben a konstellációban.

heidfeld - 2019. 03. 20. 21:49

Hogyne lett volna ilyen kitekintés, nézők felé. Egyik epizód végén, dalban figyelmeztették az elnököt.
Nagy csalódás volt a kezdés. Lucca nem érdekel, Diane szét van csúszva, Marissa Girl- powerje még menő lett volna – ’90-es évek végén, most bunkó rib.., bocs, nő, és határozottan rémisztő..
Teljesen hiteltelenül kezelték az áldozatokat, és ez a túlzásba vitt, politikai egyoldalúság..Érdekes ügyektől, karakterektől veszi el az időt..
Maia megoldása viszont remek volt.
4/10. Megy is heti csalódásba.

spamdog - 2019. 03. 20. 23:32

Nekem nagyon bejött az NDA magyarázó animáció.
https://www.youtube.com/watch?v=5MCKCFU77Wk

pudlinudli - 2019. 03. 21. 07:24

Nekem nem tetszett. Szeretem a sorozatot de ez az irány nem tetszik.

Nina - 2019. 03. 21. 08:32

Továbbra is nagyon szeretem, Diane szála viszont valóban furcsa… neki sokkal jobban áll, ha erős, határozott és nem féltékenykedik.De nem lesz ezzel gond, éééérzem. ;)

adam - 2019. 03. 21. 12:16

a 3×02 már sokkal pörgösebb volt számomra, élveztem minden pillanatát :)

Barbi - 2019. 03. 21. 21:59

Volt már a korábbi részekben is ilyen “bugyuta animáció”, pl amikor a kongresszus működését mutatták be. Szeretem az ilyen részeket. A Twitteren fent vannak ezek a részek.

Tyberius06 - 2019. 03. 22. 01:32

3×02

Ééés ismét kaptunk animációt. :D :D Nálam mindig a Braindead rémlik fel ezektől. Fura rész volt, mármint nekem kicsit olyan semmiből jött Maia ügye, viszont jó volt látni picit többet a képernyőn. Érdekes ez az átalakulás, amin keresztül megy, hasonló volt Alicia-val is The Good Wife-ban a végére.
Azért elég elborult ez az új ügyvéd figura, viszont cserébe gusztustalanul szórakoztató volt minden pillanata a képernyőn… :D

eszemix - 2019. 03. 22. 12:05

És a dojo-s “forget about George Soros” jelenet? Csak nekem kerekedett ki a szemem?

Tyberius06 - 2019. 03. 22. 12:59

Valóban az sírva röhögős volt, de nem is George Soros, sokkal inkább a jewish conspiracy szöveg miatt :D :D

“Ookey” :D

tonks - 2019. 03. 23. 14:31

eszemix: anno a The Newsroom-ban is bedobták egy beszélgetésben a nevét, Amerikában sem ismeretlen.

Volt már pár elborult ügyvéd, bíró a the good wife-ban is, de Martin Sheen karaktere… hát még nem döntöttem el, hogy túl sok-e. A színész mindenesetre lubickol a szerepben, ez egyelőre elég volt. Az mindenesetre tetszik, hogy Maia ügyvéddé válása van továbbra is terítéken, anno Alicia szárnypróbálgatásait is nagyon szerettem. Csak kapjon jó ügyeket!
Eddig Kurt szála tetszett a legjobban, remélem most már állandó marad a karaktere, nem lesz újabb szétmenés Diane-el.

Marissa nagy közönség kedvenc, ahogy nézem az új nézők körében is, akik nem nézték a the good wife-ot. Már csak ezért is nagyon menő lenne, ha Alan Cumming-et rá lehetne venni akár csak egy epizódra is, Eli Gold-ot a népnek!

tonks - 2019. 03. 23. 14:33

Hopp, nyilván Michael Sheenre gondoltam, csak épp Grace&Frankie nézés is van :D

JKJ - 2019. 03. 27. 10:21

Michael Sheen zseniális.

eszemix - 2019. 03. 28. 21:22

3×03
Ómájgád… teljesen elgurult a gyógyszer :D

Két zenei betét egy részben! Az animációs még hagyján, de a második!

Ismét over the top alakítás Michael Sheentől, Maia hmmm karakterfejlődése, na és Diane és a “Do something” agytröszt csoport ügyködései. Az új NSA-s csávók már csak hab a tortán.

Aaron Tveit meg a cherry on top.

Annyira kemény szatírába ment át ez a sorozat, hogy nem is tudom mihez hasonlítani. Mindenesetre minden részt tűkön ülve várok és élvezettel nézek.

m.m. - 2019. 03. 29. 06:02

Fantasztikus! Élvezet minden másodperce…nem gondoltam volna…

Eltiron - 2019. 03. 29. 12:14

Imádtam eddig ezt a sorozatot, de ez a szakállas bolond nekem -10/10. Tipikusan az a karakter, amilyenek miatt már nem egy sorozatot abbahagytam – Gob az AD-ből, Chang a Communityből, stb. a primitív, harsány “humor” megjelenítője. Ha betolták volna 1-2 alkalommal egy-egy jelenetre, akkor oké, comic relief, de így, hogy gyakorlatilag két egymás utáni rész szinte csak róla szól, ez már gáz.

mizie - 2019. 03. 29. 23:56

Egyrészt szerintem egyre jobb és jobb a sorozat, baromi okos és tök jól dolgoz fel témákat. Egyrészről persze teljesen világossá teszi a világnézetét, de másrészről ki is röhögi a liberális egyoldalúságot és mitudjukjobbant. Nekem simán odafér a House of Cards mellé.

heidfeld - 2019. 03. 31. 20:54

Évad legjobb része volt, bár nem volt magasan a léc..
Hiába egy óra a rész, ha unalmas karakterekre, ügyekre pazarolják..
Maia, meg a dalok jók, és szőrmók barátunk is Marissa-szála ígéretes lehet.

tonks - 2019. 04. 01. 20:44

NSA, yeeey!

Tyberius06 - 2019. 04. 05. 00:42

3×04

Uh… ez is egy eléggé elborult rész volt. A kezdés Lucaval, belegondolok, hogy ilyen esetleg tényleg megtörténhet, elfog az érzés, hogy tényleg megértünk a kihalásra.
Az emberek idióták és egyre több van belőlük a Földön.
Maia életében újabb fordulat jött el, és ismét volt kis oktató animáció.
Nekem eddig ez az évad eléggé bejön.

Eltiron - 2019. 04. 05. 12:04

Na, ez tényleg nagyon jó epizód volt (3×04).
Szegény Rose Leslie-t megint kinyírták :)
Izgalmas lenne egy olyan szál, hogy dühből átmegy a “másik oldalra” :)

heidfeld - 2019. 04. 06. 06:45

Nagyon jó volt. Tököm se dolgozna, ilyen cégnek, történtek után… Viszont az a minimum, hogy a nyomozót kirúgnám, ezek után.
Marissa-szála is régi fényében mutatta.
8/10

Bekka - 2019. 04. 07. 11:54

Nekem egyaltalan nem tetszik a 3. evad. Utalom a kis betetdalocskakat. Utalom amilyen iranyba elviszik a sorozatot. Azt hiszem nem nezem tovabb. Kar erte. Az elso ket evad nagyon tetszett.

Tyberius06 - 2019. 04. 11. 22:20

3×05

Ez nagyon kész volt megint. Ez a Blum karakter baromi beteg, szerintem ezzel is üzennek a készítők, mert egészen hihetetlen :D Maia meg totál meg van zuhanva, ami valahol teljesen érthető. Nagyon kibasztak vele. Nekem nagyon bejön az évad, felkavaró bizonyos szinten, de ugyanakkor szórakoztat is…

Szula - 2019. 04. 14. 08:56

Blum karaktere tényleg jó de szerintem meg jóval gyengébb ez az évad mint az előző kettő. Túl sok már ez a politizálás benne és kevés benne a tárgyaló termi rész.

heidfeld - 2019. 04. 15. 11:40

Évad legjobb része volt. Szegény Maia, màr nagyon mélyen van…
Nyomozó cégnél maradàsàt sehogy nem értem. A szakàllas bohóc meg óriàsi figura.
Ilyen részeként szeretem a sorozatot.

tonks - 2019. 04. 16. 21:05

Blum karaktere te jó ég…. :DD Kár, hogy Maia miatt nem fricskázott oda Dianék orra alá, ha már az ő cucca volt…

Tyberius06 - 2019. 04. 19. 01:30

3×06

Maia-t szabira küldték úgy néz ki – határozatlan időre. Egyébként kár érte, mert ebben az évadban végre kezdett kis egyénisége lenni, viszont Blummal meg kaputnk egy elég karizmatikus karaktert. (sokan utálják gondolom)
Ez a rész nekem kevésbé jött be. Egyrészt nekem a “könyv klubos” részek nem adják, kettő valóban sokkal inkább politikai, mint jogi lett a sorozat és kicsit mást várnék tőle. Ugyanakkor meg még mindig szórakoztat karakter szinten. Kíváncsi vagyok merre tovább. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy Blum simán egy elterelés, hogy haza vágja a céget, de majd kiderül.

tonks - 2019. 04. 19. 22:01

3×06
Hát ez most egyáltalán nem tetszett, semelyik része. Lucca titokzatos ügyfele érdekesen indult, de a végén a szótlan biztonsági a lámpaoltással és pohár rakosgatással, hát nevetséges :D ugyanígy Blum, aki hoz egy – gyakorlatilag csak fél – ügyfelet, és minden józan ész nélkül beveszik a buliba??
Maia meg teljesen félresöpörve, elfelejtve, szomorú vagyok. Már múltkor is említettem, hogy csoda hogy Blum nem mondott semmit a drogról, vagy majd ezután akarnak kellemetlenkedni az írók, hogy “tönkretették az egyik legjobb ügyvédeteket az én drogom miatt, balfékek?” vagy csak az én igazságérzetem bántja az egész ügy?
Marissa kibeszélése a nézőnek is furcsa volt, nem illett be oda.

heidfeld - 2019. 04. 20. 11:51

3×06

Borzalmas, kínos, érdektelen. Csak az időt húzzák. Részek mennek a kukába.
Lucca nagyobb teret kapva elviselhetetlen, Jumbo meg egyszerűen rossz színésznő.
Maia nélkül nem sokáig maradunk. Pedig ez kevés sorozatok egyike, amit barátnőmmel együtt néztünk.

ender1112 - 2019. 04. 20. 13:18

Egyetértek az előttem szólókkal, pocsék irányba halad a sorozat.

MKID - 2019. 04. 24. 21:48

Nekem kifejezetten tetszik, hogy bemerik ezeket a témákat vállalni és bátran mernek ennyire relevánsak, néhol szürreálisak lenni. Már a TGW is folyamatosan kacsingatott politikai témák felé, de gondolom itt a streaming platform sokkal inkább megengedi az ilyen szintű szabadságot. Kíváncsian várom, hogy mi kerekedik az utolsó négy részben. Ha szerencsénk van Maia szépen-lassan el is tűnik a színről és jövőre már nem kell elviselni.

ender1112 - 2019. 04. 26. 11:34

Egy újabb rossz rész, valami egészen elképesztő marhasággal a végén. Bizonyíték nélkül meggyanúsítják megfenyetik az ügyvédek a bírót? Valamelyik forgatókönyvírónak nagyon elszállt az agya…
Maiát pedig jó lenne visszahozni, mert Diana-Luca páros nem elég erős (színészileg?/karakterileg?) magában. Hm, mondjuk már Wife-ban sem volt elég erős egyik karakter sem önmagában.

CashOnly - 2019. 04. 27. 11:09

Én anno azért szerettem meg a TGW-ot, mert egy intelligens jogi sorozat volt, remek karakterekkel, de a TGF-ban màra ebből sajnos csak az utolsó maradt.Ebben a formàban màr nem is igazàn tudom “tv show”-ként értelmezni, egyfajta demokrata “fanservice” / politikai propaganda vàlt belőle.

A harmadik évadban màr nem érzem a görbe tükröt sem, azaz hogy a fanatikus liberàlisokat is kifiguràznàk, mintegy ellenpontot tartva a Trump-fóbiànak. Összességében bàr nagyon szerettem kezdetben, 3×06 utàn nàlam megérett a kaszàra.

winnie - 2019. 04. 27. 11:31

CashOnly: az szerintem tökéletesen érthető, hogy zavaró a dolog, de egyrészt szerintem sokat számít a tálalás módja (például nekem a murphy brownban elviselhetetlenül fantáziátlan volt), másrészt szerintem addig jó, míg nincs kínos törekvés arra, hogy elvárásoknak feleljenek meg, hogy kiegyensúlyozás legyen mennyiségileg, vagy azért, hogy legyen kiegyensúlyozás, mert úgy “korrektebb”. majd, ha a sztori diktálja, nem? nyilván nem azonos mértékben, de volt 3. évadban és tippre még lesz is “kifigurázás”. más kérdés, hogy abban biztos vagyok, hogy sokkal szórakoztatóbb ilyen karaktereket írni, szóval ehhez nem kell propagandára gondolni, mint ahogy azt sem szabad feledni, hogy az amerikai elnökről alkotott vélemény nem pártállás-függő, legalábbis olyan szempontból, hogy sokan oldaltól függetlenül eléggé negatív véleménnyel vannak róla, az intelligenciájának a megítélése meg végképp nem vágja félbe a nemzetet.

tonks - 2019. 04. 28. 14:29

3×07

A TGW-ben imádtam az érdekes ügyeket, de itt már alig van ilyen. Ha véletlen mégis érdekes lenne, a háttérbeli kavarások elviszik az egészet: lásd a mostani szavazógépes tárgyalást, ami a végére borzalmas herce-hurcává vált. A mostani elméletem szerint a címbeli fight Trump ellen szól és Diane valamiképp ebbe fog belebukni? Nagyon nem tetszett, hogy több tanú előtt ő nyomta meg azt a gombot.

Akit nem szeretik Maiát, azok miért nem? Tényleg érdekel. Én az évad előtt újranéztem az első 2 évadot és mindkettőben szerettem a szálát (pedig az első ráment a családi botrányra, el is felejtettem, hogy az milyen szövevényes volt), most is nagyon érdekel a sztorija és kifejezetten hiányolom a jelenetekből. Ráadásul a kevesebb Maia kevesebb Marissa is egyben, Blum őrkutyájánál százszor több értelme lenne a csajnak.

Maia sokféleképp visszatérhet, a tippem, hogy ügyész lesz.

Lucca meg a színész cuccon jót nevettem, nekem a Fülledt utcás striciként van meg a fickó, úgy pluszban vicces :D

heidfeld - 2019. 04. 28. 18:34

Voltak pozitív dolgok, de erőtlen, nem túl érdekes.
Maia nagyon hiányzik.
5.5/10

Eltiron - 2019. 05. 01. 01:45

3×07 – Nekem ez kimondottan bejött, most már bevállaltan nem jogi sorozat, hanem politikai thriller.
Maiát én is hiányolom, de nem hinném, hogy ő fontos szereplő lenne a jövőben (bár előjöhet még valami durva csavarral).

heidfeld - 2019. 05. 05. 18:25

3×08

Töltelék epizód, egy nem túl erős évadban. Talán még ők sem gondolták komolyan..
Poénok, szurkálódások nem olyan erősek, mint az előző szezonokban. És túl sok a politika.

tonks - 2019. 05. 05. 18:52

3×08

Nem is tudom, hogy nevezhetjük-e töltelék epizódnak, hiszen semmi fő vonal nincs…mondjuk az öreg Riddick zaklatási ügyét nem is akarom annak nevezni, ahhoz túl ritkán kerül elő. Ha már felugrottak a me too vonatra, azt hittem rendesen kivesézik és továbblépnek, nem pedig belengetik és fél évadon át nem történik semmi.
Mikor Kurt kamerája felveszi az NSA srácot, akkor azért majdnem felvisítottam, ilyen még nem volt! Szeretem az NSA vonalat nagyon, lehet írtam is már, a good wifeban is imádtam. Az epizód fénypontja volt Kurt ügyeskedése. Remélem ezzel véget ért a Könyvklub Diane számára, a hacker csaj szimpi, de semmi más nem. De lehet csak ezért gondolom ezt, mert nem akarok ebből politikai thrillert, ilyen minőségben biztos nem. Olyan kevés kiváló jogi sorozat volt/van, ezt hagyjuk meg annak :(
Lucca meg a színész egyenesen borzalom, ki gondolta azt az írószobában, hogy Maia felesleges, de ez a förmedvény szál meg jó lesz….? Egy tapasztalt, a ranglétra aljáról felküzdő* ügyvédnő rosszul lesz a tárgyalóteremben, mert egy jóképű fickó megjegyzi a lámpalázat a színpadra lépés előtt, NE MÁR.
(*Akik nem nézték az anyasorozatot, ezt tudják amúgy? Rengeteg meló kellett ahhoz, hogy Lucca egy nagyobb ügyvédi irodánál kikössön.)

Lindello - 2019. 05. 14. 17:17

Tudja valaki, hogy a hbo go-n miért nincs felirata a 3×09 epizódnak?

tonks - 2019. 05. 14. 20:24

@Lindello: nekem annyit válaszoltak, hogy ha nincs felirat, akkor 1-2 héten belük felkerül minden filmhez…szóval nesze semmi, fogd meg jól válasz. A Black Monday hasonlóképp volt. Lehet ez lesz lassan az általános, hogy nem rögtön felirattal fognak kijönni a heti sorozatok mind? Ha legalább tájékoztatnák az előfizetőket, akkor nem lenne ilyen idegesítő, de így csak a platformot minősíti…

Lindello - 2019. 05. 14. 21:02

tonks – köszönöm!

Szula - 2019. 05. 15. 21:48

Mivel csak 10 részes lesz az évad és holnap jön az évadzáró én már most a 3×9 után le írom hogy nagy csalódás lett ez az évad. A 3×9 előzetese láttán bíztam egy jó ütős részben Maiaval a fedélzeten de ahogy mondják nagyobb lett a füstje mint a lángja. Konkrétan ott tartok hogy Diane minden jelenete már idegesít főleg ez a Trumpozás sok már. Vártam hogy a végén Maia jól alá tegyen a volt cégének de ez is elmaradt. Talán az évad utolsó részére tényleg kapunk egy kimagasló részt de nagyon nem bizakodom.

heidfeld - 2019. 05. 16. 21:05

Maia kolléganője már most érdekesebb, mint bárki, régi irodában..
Igen, nagyon fájdalmas, ha nagyot kell csalódni barátban, megtörik a bizalom, és a szeretet.
Ugye volt Maia, és ez a határozottság nagyon tetszett. Igazán látszott, milyen fontos pillére ő a szériának.
Készítőknek kevesebb megjelenés, Hillary vacsoráin, bukott Batman szervezésében, és egész tűrhető sorozat lenne!

Alamuszi nyuszi - 2019. 05. 17. 10:22

Az első pár részt kimondottan untam, aztán azon gondolkodtam, hogy teljesen megbolondultak-e (faji problémák az irodában) és Blum, aki engem rettenetesen idegesített.
Aztán a kilencedik részre összeállt a kép, a hatalmas allegóriarendszer, amiben minden addig látott hülyeségnek/uncsinak/céltalannak kapott dolog helyet kapott. A kérdés az az, hogy utólag jóváteszi ez az előző hét-nyolc részt….
Bár mondjuk kicsit szájbarágós, közhelyes egy-két dolog, pl. hogy az egész évadban ömlő eső jégesőre fordul, mikor a cégnél minden apróság borul a Chum-hum nyomozásának köszönhetően, majd, mikor önként bevallanak mindent, akkor végre kisüt a nap. Ebben a rendszerben Blum valóban Maia Mefisztolésze (HBO elspoilerkedte a lényeget :-D), aki még időben (?) észbek ap és talán megmenti a lelkét.
De mi lesz Diane-nel? (gondolom, ő lesz a cliff hanger, így semmi jó)
De most kimondottan kíváncsi vagyok az évadzáróra: ad-e valamiféle reményt, mutat-e kiutat a helyzetből (amiben mi magyarok évekkel megelőzzük Amerikát…csak még pláne nem látjuk, mi lehet a kiút) Persze a művészeteknek nem a megoldás javaslata a dolguk, hanem a közönség gondolkodásra késztetése, szóval, akkor már csak ezért sem lesz meg- és feloldás.

hamupipacs - 2019. 05. 17. 18:47

Nem jött az évadzáró. És nem tudom miért.

ender1112 - 2019. 05. 22. 21:44

Itt az évadzáró, és én nem tudom miért :D
Az egész évad egy vicc volt. Kasza.

elliot - 2019. 05. 23. 09:38

Nem volt jó az évadzáró, és most látom, hogy lesz 4. évad. Hát nem nekünk. :D Végigszenvedtük konkrétan az utolsó részt, unatkoztam, össze-vissza csapkodtak a történetszálak között és ez egy ilyen fura évad után…hát sok volt. Az utolsó percek meg nem győztek meg, hogy érdekeljen, mi történik majd.

Shannen - 2019. 05. 24. 21:52

Egyetértek a legtöbb előttem szólóval, nagy csalódás lett ez az évad. Ez már nem jogi sorozat, hanem inkább politikai. És bár az előző két évadban inkább bólintottam elismerően, amikor az aktuálpolitikával foglalkoztak, mondván milyen jó, hogy van sorozat, ami ennyire direktbe felvállalja ezt, de mostanra átestek a ló túloldalára. Illetve persze van olyan, hogy egy idő után irányt vált egy sorozat, de az meg olykor valamilyen fokú nézővesztéssel jár.

Ebben az évadban annyira logikátlanul viselkedett szinte minden szereplő és olyannyira elszállt húzások voltak, hogy idővel egyre idegesítőbbek lettek a részek, főleg, amikor a könyvklubról volt szó.

A TGW és a TGF is mindig erős volt a karaktereket tekintve, legyen szó az állandókról vagy a vendégekről. Így aztán totál értelmetlenül állok az előtt, hogy hogyan és legfőképp miért kellett Maia-t lenullázni teljesen. Nem tudom, hogy Rose Leslie visszatér-e a következő évadra, de én azt a Maia-t akivé vált az évad végére, aki komolyan partnerként tekint Blumra, nem akarom látni, mert hiteltelenné vált teljesen számomra. Pedig Leslie jó színésznő, ki tudott volna többet is hozni ebből a karakterből.

Na igen és Blum. Hiába remek Michael Sheen, ha maga a karakter roppant idegesítő. És lehet, hogy ez volt az írók célja, de akkor nagyon elszámolták a nézők tűrőképességét.

Nem mondom, hogy most kaszálom a sorozatot, biztos visszatérek a 4.évad kezdésére, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy annak a végére is érek majd.

tulipán - 2019. 05. 26. 11:30

nekem az a furcsa a TGF-ban a TGW-hoz képest, h. ott a durva vádakat Florrick, Bishop, Gardner v. Agos (jó iroda-név lehetne) ellen hosszú részeken, majdnem évadokon át kezelték, harcoltak ellenük, keresték az ellenfél gyenge pontját, jártak a bíróságra, voltak előzetesben, stb. itt: Az egész Rindell ügy (apa és lánya), a “conspiracy”, Blum, az öreg Reddick, minden bonyolult jogi probléma és szörnyű krízis 2-3 rész alatt lezárul, és már lépünk is a következő vészhelyzetre.
a politikai vonal nekem belefér – a TGW is nagyon politikai volt; ha vki követi az amerikai belpolitikát, akkor tudja, h. ott is sok nagyon aktuálpolitikai megoldás volt pont Chicagóval kapcsolatban; sőt, a Veep is nagyon-nagyon aktuálpolitikai volt, de csak egy plusz réteg volt a történeten, itt meg főszereplő lett. Kreatív döntés – az Aranyéletnél pont pozitív volt ugyanez.

Tyberius06 - 2019. 06. 03. 01:49

Szerintem Maia döntése nem volt karakter idegen. Pont logikus volt, mondja is Diane-nak, hogy legalább Blumnál tudja, hogy mire számítson, nem azon kell agyalnia, hogy ki hogyan fogja hátba szúrni a munkatársai közül stb…
Maia lenullázása elsőre sok volt nekem, mert bár az első két évadban közepes volt, ebben az évadban tetszettek a változásai, aztán amikor kispadra került, akkor frankón hiányzott. A visszatérése meg szerintem jó volt. Most komolyan oda ment volna vissza ahol konkrétan átbaszták elég rendesen? Így legalább tiszta lappal tud kezdeni és szerintem a cég ajánlata is valamilyen szinten inkább sértő volt, mint nagylelkű.
Blum karakterével se volt sok bajom.
Az évad összességében nekem is szétesett egy kicsit. Sok volt a fekete-fehér ellentét, ugyanakkor a politikai vonal meg tetszett. A cliff az érdekes, nem tudok izgulni, mondjuk az fura, hogy az előzetesben mutattak egy jelenetet, amiben Kurt élesít egy puskát, az egyértelműen a végére volt szánva, de gondolom a részből vmiért kivágták. Eléggé konkrét szituáció hasonlóság volt a Trump tanácsadó halála meg az évad végi cliff között.
Szóval én maradok a sorozattal, mert bár a vége gyengébb volt, mint az előzőeknek, de összességében a jelen levő őrülete meg tetszett. Szeretem ezt a fajta elborultságot.

Szóval Maia így hiányozni fog, főleg hogy végre felnőtt a karaktere, az a nyalókás jelenet a végén hatalmas volt, valamilyen szinten kiégett, de pont ettől működött nálam.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz