login |

Pilot: The Village

2019. 03. 21. 17:40 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

She’s our neighbor, Gabe, we help.

Nekem ezekből a sorozatokból mostanra már elegem van. Nem érdekel, hogy viszonylag jól van megcsinálva az NBC újonca, ha ennyire felszínes dráma az egész. Nem tudom, hány olvasónk ismeri ezeket, de olyan ez a sorozat, mint az Erőleves a léleknek-könyvek. Vagyis rosszabb, mert figyelni kell az átívelő magánéleti szálakra.

A történet egy társasházról szól, ahol a lakók családként tekintenek a szomszédjukra. Mindenki gondoskodik mindenkiről. És innentől tudjátok mi jön: heti 1 főbb, kettő mellékszál nagyjából. Mindig más karakterrel a középpontjában? De az biztos, hogy ismét a szokásos helyzet állt elő: ha bárki antipatikus, akkor bajban vagy rögtön, mert a szimpatikusak miatt át kell vészelned az ő idejét is?

Van itt öreg gondnok, fiatalon szülő anyuka, annak a terhes kislánya, aki látja ugye a rossz példát, a háborúból hazatért katona, rendőr aki rádöbben, hogy nem igazi a rendszer, rákos szereplő és, ez még nem is a vége, az a durva. Szóval bevetettek mindent, amit lehetett, hogy közben az embereket érintő problémákról beszéljenek. A megoldás, hogy figyelünk a másikra, és segítünk ha tudunk. Gondolom.

A megvalósítás teljesen hatásvadász. Néha működik, például a katona története egy pillanatra elkapott, viszont néha meg egyszerűen unalmas. “Már láttam valahol”-helyzetek, mindenféle mélység vagy új nézőpont nélkül. Mondom, erre nekem már egyszerűen nincs türelmem, annyiszor láttam már. A kérdés, hogy a “zsánerben” újoncoknak mennyire tudnám ajánlani. Szerintem aki még sosem nézett ilyet, az nekiülhet, mondom, még engem is elkapott rövid időre.

A legnagyobb negatívum számomra a zene volt. De tényleg, megható pillanatok, vágás, megható pillanatok egy másik dallal, és így tovább. Egyik szentimentális, érzelmes zene a másik után, komolyan, már-már a paródia határán. Ha kicsit tempósabb lett volna a vágás, nevetni lehetett volna rajta. Így csak fájt.

Gondolom, a This is Us utódját keresi most mindenki (ld. A Million Little Things), hogy ez mennyire sikerül, az majd kiderül – a nézettség szerint nem nagyon ment. Ez a pilot engem nem győzött meg, maximum 5/10-et érdemel. Ha valakinek érzelmes új sorozat kell, akkor annak ezerszer inkább a sokkal koncentráltabban történetmesélő God Friended Me ajánlott idénről.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 03. 21. 17:49

nekem csalódás volt.

nem volt rossz, lehet, hogy 5,5-6/10 is, és aki egy pillanatot sem akar megkönnyezni benne, az irgumburgum, de közel sem volt annyira sírós (de az az egy pillanat, amit human is említ, az nagyon elkapott…), mint vártam.

jó érzés persze nézni, én kedvelem michaela mcmanust, szóval az ő sztorija bejött (meg az első jelenet is a lányával), de sem az ügyvéd, sem az öregek (oké, a vidámpark), sem a gondnok, sem a zsaru és a gyerek annyira nem jött be.

a fordulat(ok) pedig nagyon előre láthatóak voltak, de legalább nem lehet azt mondani, hogy nagyon másolták volna a this is us-t.

nem tudom. nyilván több idő kell neki, hogy kiforrja magát és komolyabban hasson érzelmileg, de én már a pilottól is elvártam volna.

az üzenete persze nagyon pozitív, jó, hogy vannak ilyen sorozatok.

galocza - 2019. 03. 21. 21:38

hű, god friended me-nél is több szirup csöpög?…

winnie - 2019. 03. 27. 11:20

1×02

komolyan mondom, hogy az év legnagyobb csalódása. sokkal, de sokkal többet vártam volna tőle, nem csak egy 6/10-es szintet. nem rossz, simán fogják szeretni páran, melegséggel tölthet el, vannak felemelő pillanatai, humorosak is, a végén mosolyogni fog az ember (bár a közepén azért szívesen hullattam volna könnycseppet, de ez megint csak nem ment…, bummer), de annyira NEM ÉRDEKES. egyszerűen egyik sztori sem fog meg. csak közbe vetett hangulati elemek kapnak el, mint a végén a tánc, vagy akár a kosarazás. de nem is tudom hirtelen, hogy melyik karakter sorsát akarnám tovább követni.

5/10?

nem fogom nézni, mert semmi értelmét nem látom.

Thomas - 2019. 04. 17. 22:06

Nekem korrekt volt a pilot, kellemes szórakozás. Anyuka-lánya jók, katona is, öregek is, gondnok, eddig rendben. Ami engem untatott, az a bevándorló csaj sztorija, meg hogy jönnek a titkok, a rák, katona apuka. Meg ez a terhes tinilány sztoriszál sem épp a kedvencem. Képtelen vagyok még megmondni, hogy nézős lesz-e, de a stílus tetszett, majd azon múlik, hogy kezelik a sztorikat.

Thomas - 2019. 04. 19. 21:16

Szép, aranyos, nem igazán tudnék egy rossz dolgot sem felhozni ellene, stabil 7/10-es szint, pár éve simán néztem volna. De most mégis kaszálom a 3. rész után, mert semmi extra nincs benne, ami odaszögezne elé. A mostanra stabil 3/10-es Start meg nézem 1-2 jól eltalált karakter miatt, én sem értem magamat:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz