login |

Survivor – 38×05-06: We can’t win anything

2019. 03. 21. 21:40 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Oké, be kell vallanom. Elértem arra a pontra, hogy konkrétan unom a sorversenyeket és már alig várom a merge-öt. Az előző rész kapcsán is említettem, hogy hiába van három törzs, igazából tök mindegy, hogy ki lesz az utolsó, mert mindegyik tribal-jében van potenciál, így szurkolni nem nagyon tudok, de a mostani dupla részben tudatosult bennem, hogy sokkal jobban zavar a challenge-ek fantáziátlansága.

Lehet, hogy nem a fantáziát akarom számon kérni rajtuk, mert itt-ott vannak jópofa ötletek benne, de amikor most az első jutalomjátékot ismertették, akkor besokalltam. Tudom, hogy már évek óta ez van, ti is írtátok, hogy a fizikai/ügyességi+puzzle felállás elkopott, de most már én is úgy érzem. Ezerszer inkább a merge utáni kitartásos feladatok. De nagyon, nagyon hiányolom a nemkaptafa típusúakat is, mint a párbajokra építőket.

Ettől még ez a dupla is jó volt, mint a múlt heti epizód, sőt, nagyon jó, kifejezetten élveztem, bőven volt érdekes és elgondolkodtató aspektusa, és bármennyire is kiakadtam a feladatokon, nem egyben volt olyan történés, ami azért megdobta az adrenalin-szintemet. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Aubry esett ki. És ment a Szigetre.

És Wendy esett ki. És ment a Szigetre.

Igen, ezt Aubry eléggé benézte (nem csak a zsebében maradt előnyök miatt), Victoria letette a névjegyét, ráadásul mások tudta nélkül lehet villain, kérdés, hogy meddig bírja. Wendy meg…, majd kiderül, hogy mit sugdolóztak össze, nagyon nem akarom elemezni, még ő is oda volt a kiszavazásért, csak azt sajnálom, hogy sosem tudjuk meg, hogy milyen fejet vágtak volna a játékosok, ha úgy alakul, hogy Lauren és Victoria is átszavaz, és ezért kerül sor kavicshúzásra.

Jut eszembe, ez is érdekes csavar volt, amivel majdnem kavicsokat kényszerítettek ki, hogy a két vesztes törzs közösen pöckölhetett ki valakit. Maga a felállás lehet, hogy nézőként nem volt annyira izgalmas, hiszen érdekesen nehéz tálalni a 4 fős törzsek közös megegyezését, de az biztos, hogy a táborokban bőven folyt előzetes okoskodás, és az biztos, hogy lenyűgöző lehetett.

Ebben a részben kifejezetten kiemelték, hogy Wardog mennyire fejjátékos (és, hogy ez mennyire irritálja a többieket, meg az is, hogy a challenge-ekben egy nagy nulla), de bármennyire is szimpatikus, az efféle hozzáállással begubózhat, az pedig, hogy nem veszi észre magát, végképp a halálos ítélettel egyenlő. Kelley-nek igaza volt azzal, hogy kvázi meg sem hallotta őt – majd pedig elismerte, hogy Wardog-nak volt igaza. Nehéz ügy.

We are like the last four dodo birds.

A rész a Lesu bénázására és “nagy” sikerére épült (hogy nem lettek utolsók) – az efféle nagy sorozatok mindig emlékezetesek maradnak, bár ebben a részben engem is inkább az gondolkodtatott el, hogy a Manu valóban két hét nyaralás után fog belevágni a valódi játékban. A kérdés, hogy frissen és üdén teszik mindezt, vagy totál elkényelmesedve?

És ugyebár Aubry kiesése megindította a visszatérők ritkítását, igazi művészet lett volna, ha a dupla rész végére is megmaradtak volna mind a négyen, főleg azok után, hogy a rész elején a három törzsben Aubry, Joe és David kiszavazásának veszélyét pendítették meg. (Joe-t tényleg ki lehet később is szavazni, jobban teszi a Manu, hogy megtartják őt.)

A mostani részekben még a Survivor: Big Waiting Room-szezon sajátossága, a Redemption Island lakói a Szigetelők is szerepet kaptak, kifejezetten érdekesen (és helyenként idegesítően), ahogy elkezdték őket felkészíteni egy feladatra (gondolom, a merge-nél visszamegy valaki?), ami generált is konfliktust annak kapcsán, hogy ki jut előnyökhöz, és ki tud jól térképet fejteni. (Amit Reem művelt, az fejfogós volt…)

Csak így tovább, szerintem belerázódtam a szezonban, és nagyon, nagyon kíváncsi leszek, hogy a merge-öt miféle erőeltolódás fogja követni. Lesznek elsőkből utolsók?

ui: Nem tudom, hogy a legvégét szabad-e néznem. Mármint a promó utáni részt a Szigettel, mert nem tudtam, hogy az is a következő részből van, vagy már most felvezették a szokásos interjúrészlet helyén.

 

8 hozzászólás Ne habozz!

Enerienne - 2019. 03. 22. 01:52

Helo! A Survivor részeket hol nézitek? Illetve, van-e olyan oldal, ahol magyar felirattal lehet nézni? Csak azt a pár évadot láttam, amihez van felirat, pedig nagyon szeretem a sorozatot :(

winnie - 2019. 03. 22. 05:02

Passz, nem tudok róla, hogy lenne magyar feliratos változat.

Enzo - 2019. 03. 22. 13:56

Szerintem nem igazán van hozzá magyar felirat, néhány évadhoz elkészült (finfón érdemes nézegetni), de úgy folyamatos jelleggel nem csinálja senki. :/
(érthető, még a hagyományos sorozatokhoz se mindig jut fordító, ahhoz képest egy reality tuti hogy mindig periférián lesz)
Mondjuk egy hagyományos sorozathoz képest szerintem annyira nem is kell hozzá felirat, ha a néző már legalább valamennyire tud angolul. (én speciel már angol feliratot se használok hozzá, csak leszedem a “tékából”, aztán mehet)

Enzo - 2019. 03. 22. 13:58

38×05-06 (tegnapról)(na itt fog szépen elcsúszni a számozás, mert kint ez egy résznek van írva…:D)

Elég király 2 rész volt, emlékezetes dolgok történtek, és két, az átlagnál jobb tribalt kaptunk. Soha rosszabbat!

Első fele:
1. Reward gondolatok: Lesunál tényleg elég rosszul jött ki, hogy csak 1 nagy férfi van a törzsben, bénáztak is rendesen. Olyan meg többször kéne, hogy mindenkinek kötelező egy bolo-t(?)/karikát/akármit rádobnia a célra, hogy ne vihesse egy ember a hátán a csapatot.
2. Tetszett a Kama montázs, hogy élelemszerzésben Joe-n kívül mindenki bénázik, és emiatt lehet hogy mégis benn kéne tartani a srácot :D
3. Imádom, hogy a csirkék már rendszeresen bezavarnak a játékosok soundbite-jaiba :DDD
4. EoE-n végre történt valami, vicces volt Keith “üldözése” a többiek által :D Az extra vote lehetősége is jó ötlet, hogy bele tudnak nyúlni a “főszálba” a kiesős szigetről.
5. Immunity: úristen, honnan hozta vissza a Lesu törzs, hogy végre ne kelljen tribalre menniük, te jó ég…wow, ez katartikus volt! Pedig még a sárgák próbáltak segíteni a volt csapattárs kékeknek, hogy másodikok legyenek…

Na és akkor a Manu törzsben történtekről:
Hopphopp, Victoria mégsem olyan butácska, okosan felhozta a “girl power” elterelő hadműveletet, ügyes! Wendy reakciója mondjuk WTF, annyira az lenne a normális viselkedés, hogy rákap az ötletre, de szegény olyan jótét lélek, hogy nem akart még erre se nagyon igent mondani. Konkrétan annyira megvezettek engem is a szervezkedéssel (Eric hazaküldése), hogy a tribalre már kiment a fejemből, hogy nem is ez a tényleges terv :D …hát még Aubry hogy meglepődött, egy tanulmány volt az arca a második rá érkezett szavazat felolvasásánál, látni lehetett rajta, hogy így harmadik évadában abszolút nem várt egy ekkora blindside-ot látszólag a semmiből. Ráadásul extrával a zsebében kiesni, az se semmi (bár ilyenkor amúgy nála maradhatna, ha úgyis EoE-re megy, nem??) Így utólag még érdekesebb az okfejtése, hogy nem tud előnyből játszani, és a számok rossz oldalán érzi magát elemében igazán.
Victoria kacsintása a végén meg… istenem, megzabálom ezt a lányt, annyira édes :3

Második fele:
6. Nem mutatják a megérkezést az EoE-re újabban, már Ricknél se láttuk, hogy fogadták, gondolom egyre kevesebb idő van rá.
7. Várható volt, hogy Aubry kiszavazása “felébreszti” a többi visszatérőt, hogy bizony ők is veszélyben lehetnek (khm, looking at you, Joe).
8. Újabb random ötlet: kéne egy retro, eredeti szabályos évad, semmi extra sziget, tribe swap, idolok és egyéb előnyök nélkül. Szerintem lenne sikere. Szerintetek?
9. EoE: Reem egy kicsit túlreagálta ezt a megtalálós dolgot, hogy felháborodott hogy Chris arra mert utalni, hogy ő odaadta Keith-nek az előnyt (amiről amúgy szerintem nem hangzott el, hogy azé, aki először hozzáér).
10. Wardog-ról kiderülnek dolgok szép lassan: meglepően béna tud lenni challenge-eken; Kelley jól mondta, tényleg van benne egy kis Tony Vlachos-vibe; nem hallgat meg senkit, hanem a saját ötletét próbálja nyomatni; nem képes segíteni a tábor életében, csak stratégiázik magában egész nap.
11. Kelley hogy kiszúrta az idolt Wardog mögött, szép! És már Laurennel tudnak egymás idoljáról, ez egy erős szövetség lehet post-merge is.

A dupla törzses, de 1-re szavazós tribal remek ötlet volt, szerencséje is volt a készítőknek, hogy pont két 4-4 fős törzsre jött ki. Wendy személye külön érdekessé tette, tribal-ön persze pont beültették középre (hogy véletlenül se gondoljuk, hogy random lenne az ültetés a tanácson :D), és értékeltem, hogy most nem azonnal kavicshúzós volt, hanem 2.kör (revote), mert így lehetett már előre stratégiázni, hogy kiért húznának követ, kiért nem. Ahogy az várható volt, epikus mennyiségű sugdolózás kezdődött, és Lauren végül megint megúszta, ráadásul az idolja is megmaradt, nem semmi (logikus szabály: revote után már nincs idolozás, az úgy elég könnyű lenne). Wendy meg…hát én ilyen játékost még nem láttam, így örülni egy kiszavazásnak meg a fáklyaoltásnak, aranyszívem :) halálcuki, látszik rajta hogy ez élete élménye, egyszerűen nem lehet rá haragudni semmiért :)

#hétidézete: “We are like the last 4 dodo birds living on a remote island” :D /David/

wondorog - 2019. 03. 22. 15:40

Enzo: pont ezen gondolkoztam én is, hogyha Aubrey esetleg visszakerül, megtarthatja-e az előnyeit (idol+extra vote), vagy azokat elveszik tőle.

Enrienne - 2019. 03. 22. 15:59

És angol nyelven angol felirattal hol tudnám megnézni?

winnie - 2019. 03. 22. 16:37

az biztos, hogy vannak olyan verziók belőle (a hosszabb 720-as, 1080-as mkv-k) , amiken van automatikus angol felirat, close captioned. ez nem tökéletes mondjuk.

Thomas - 2019. 05. 18. 17:31

Ezno: Hopp, én is szinte tök ugyanezt írtam le a Survivor 40. évadának berendelésének hírére, hogy milyen jó lenne egy ilyen retró évad:) De lehet, hogy akik nagyon belejöttek a mostani felállásba, azoknak unalmas lenne (nekem tuti nem).

Enrienne: Az Amazonos release-ekben van általában angol felirat, de nagyon rossz, beszédfelismerővel készült, gyakran tök más van kiírva, mint amit mondanak, vagy hiányos, ahol nem érti meg a progi, valamint hajlamos több másodpercre elcsúszni bármelyik irányba, majd esetleg vissza is csúszni a helyére. Támpontnak ad valamit, én is használom, de azért nem árt, ha nagyjából érted is, amit mondanak. További gond vele, hogy ha felrakod, nem látod tőle azokat a nehezen érthető részeket, amiket alapból feliratoznak, és tutira a progi sem tudja dekódolni. Szóval én ilyenkor visszatekerem, leveszem a feliratot, elolvasom, aztán újra felteszem… Macera, de nincs más.

Eddig amúgy meglepően jó az évad, hihetetlenül szurkolok az eyecandy duónak, Kelleynek és Laurennek, bárcsak végig tudnának menni a végéig!:) Régen élveztem ennyire a Survivort, amilyen helyzeteket megúsznak folyamatosan, hihetetlen:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz