login |

Pilot: The Bay

2019. 03. 22. 14:50 - Írta: human

Szólj hozzá | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Az a helyzet, hogy winnie egész komoly harcot folytat a “fotelből megmondom, mit kéne tenni” viselkedés ellen, és egyetértek vele, attól még nincs rosszul megírva valaki, mert mi nem úgy cselekednénk. Vagy igazából nem is tudjuk, bizonyos helyzetben miképp viselkednénk ugye, csak elképzelésünk van róla. De az angol ITV héten bemutatott krimijében semmi sem utal rá, hogy miért nem baromság az, amit a főszereplő tesz.

A sorozat amúgy egy nyomozós darab: eltűnik egy ikerpár, és a rendőrség elkezd dolgozni az ügyön. Vannak ugye, akik fizikailag is keresik őket, de közben olyanok is, akik a családot faggatják, átnézik a gyerekek holmiját. Ismerjük már a felállást, nemrég a True Detective is így kezdte, de ugye a parti környezet miatt inkább a Broadchurch-höz áll a legközelebb.

Az egészet azzal bonyolítják, hogy az egyik főbb nyomozó nőnek egyéjszakás kalandja volt az ikrek, amúgy “boldog családban élek” apjával. És amikor a nő ezzel szembesül, mármint, hogy az eltűnt gyerekek apjával szexelt a bűntett éjszakáján, akkor… elkezd titkolózni. Ugye ez a kettősség, a nyomozás hátráltatása lehet a plusz. A kérdés, hogy ez kit ragad meg? De a pilot végre valami más is bejön, persze.

Az utolsó percben tesznek valamit a bevezetőben negatívumomhoz, ami kicsit árnyalja azt, de igazából nekem még akkor is áll. Egyrészt még direkt van is mondat, ami arra utal, hogy a nőnek lenne más ügye, avagy nem ez a nagy áttörése. Így meg aztán végképp érthetetlen, hogy miért nem azzal kezdi: “lefeküdtem ezzel a csávóval, nem nyomozhatok a gyerekek után”. Azzal amiket tesz a rész során (a trailerben is mutatták) még közelebb hozza magához azt, hogy ha a férfi bűnös esetleg, akkor a társának tartják majd.

Vannak átívelő nyomozósok, amik elkapnak, de itt semmit nem éreztem. Nem jött át a sötétség. Nem érdekeltek a karakterek. Igazából nem tudnám ajánlani. A kidolgozása sem az igazi. Rendben, van pár ügyesen fényképezett jelenet, a negatív teres képernyőből kinézések tetszettek, de azon kívül olyan szürke, semmilyen a pilot. Mint a hétköznapok? Talán pont ezért aratnak az “északi” krimik, hiszen a tényleg zord körülmények között még hihetőbbek, valóságosabbak az emberi lélek sötét bugyrai.

Maga a pilot 6/10, de igazából unatkoztam egy kicsit közben. Szívesen olvasnék pozitív véleményeket kommentben, hátha más fényt vetnek a látottakra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz