login |

Az Apple is megérkezett – egy csatornaelőzetessel

2019. 03. 25. 21:17 - Írta: human

24 hozzászólás | kategória: hírek, video

Már eddig is tudtuk, hogy az Apple is beszáll a streaming piacra, hiszen viszonylag sok sorozatot rendeltek be tavaly és idén. Ma pedig be is jelentették, hogy a szolgáltatás neve Apple TV Plus (Apple TV+) lesz, és ősszel indul 100 országban. Az árazásról még nincs hír, de nem lesz benne reklám. (Korábban pletykálták, hogy iTulajoknak ingyenes lehet, de fizetős lesz.)

The new home for the world’s most creative storytellers featuring exclusive original shows, movies and documentaries.

Minden sorozatos tartalom letölthető is lesz. A tovább után el lehet olvasni, amit tudunk az összes eddig berendelt sorozatukról (egy részét már összefoglaltuk régebben, azokat is áthúzom ebbe a posztba), és ami még fontosabb, megnézhető egy montázstrailer azokhoz, amikből már mertek mutatni valami. Itt lehet feliratkozni az új infókra.

 • The Foundation. 10 rész. Készítő: David S. Goyer és Josh Friedman. Isaac Asimov könyve (itthon: Az Alapítványitt a hivatalos tartalom) alapján. Az Alapítvány ezer éves történelmét ismerhetjük meg, mely során pár számkivetett rájön, hogy csak úgy mentheti meg a Galaktikus Birodalmat, ha ellenszegül annak. (Az egyik kulcsfigurája a pszichohistória nagy tudósa, aki a jövőbe lát, a birodalom összeomlását jelzi előre.)
 • Defending Jacob. 8 rész. Készítő: Mark Bomback, rendező: Morten Tyldum. William Landay könyve (itthon: Jacob védelmében – itt a hivatalos, magyar nyelvű tartalma) alapján. Karakterközpontú thriller egy apáról, aki azzal kényszerül szembenézni, hogy 14 éves fiát gyilkossággal vádolják.
  Főbb szerepekben: Chris Evans, Michelle Dockery, Jaeden Martell
 • My Glory Was I Had Such Friends. Készítő: Karen Croner, executive producer: JJ Abrams – Amy Silverstein emlékiratai alapján, a barátság erejéről, valamint az emberi szellem rugalmasságáról, mindez azon pár nagyszerű ember révén, akik támogatták a főhőst, amint ő második életmentő szívátültetésére várt.
  Főszereplő: Jennifer Garner
 • Pachinko. Készítő: Soo Hugh. Min Jin Lee könyvének, a Pachinko-nak adaptációja egy koreai emigráns család négy generációjának reményeiről és álmairól. A tiltott szerelemmel kezdődő sztori egy Korea, Japán és Amerika között zajló epikus történetté nemesül.
 • Peanuts. Új Charlie Brown/Snoopy/brancs-sorozat, különkiadás, rövidfilmes történetek a Charles M. Schulz által alkotott karakterekkel.
 • Swagger. Készítő: Reggie Rock Bythewood. Az NBA szupersztár Kevin Durant fiatalkori tapasztalatai által inspirált dráma az AAU kosárlabda, és abban résztvevő edzők, játékosok, és azok családjai életét mutatja be, akik az álmok, ambíciók, opportinizmus és korrupció vékony határmezsgyéjén egyensúlyoznak.
 • Time Bandits. Készítő: Taika Waititi. Executive Producer: Terry Gilliam. A Time Bandits című film (itthon: Időbanditák) adaptációja. A film egy 11 éves törikedvelő kissrácról szólt, aki egy nap hat törpére bukkan a szekrényében, akik a mindenség urának dolgoztak, akitől ellopták a téridő kontinuumon lévő lyukakat ábrázoló térképet, aminek révén korszakról korszakra ugrálva próbálnak meggazdagodni. Az útjuk során természetesen mindenféle történelmi alakkal találkoznak, miközben a térkép tulaja is a nyomukban van.
 • Cím nélkül. Készítő: Megan Martin, főszereplő: Brie Larson – Amyrillis Fox megjelenés előtt álló emlékiratai, a Life Undercover: Coming of Age in the CIA alapján. Értelemszerűen CIA-s sorozat lesz, egy provokatív és kortárs metszete egy fiatal nő útjának a CIA-ben, mindezt a legszorosabb kapcsolatai révén ábrázolva.
 • Mythic Quest. Készítő: Rob McElhenny (főszereplő is!) és Charlie Day. Egy videójáték-fejlesztő stúdióban játszódó sorozat, amely bemutatja az emberlét bonyolultságát különféle vicces és újszerű módokon.
 • Helpsters. Egy Sesame Street-spinoff lenne, amiben kisgyerekeket tanítanának programozni.

A régi berendelések:

 • Amazing Stories. 10 rész. Epizodikus antológia. Készítő: Adam Horowitz és Eddy Kitsis (Bryan Fuller helyére jöttek, mert az Apple családbarátabb megközelítést akart) – executive producer: Steven Spielberg.
  A 80-as évekbeli klasszikus sorozatot (itthon: Elképesztő történetek) hozza el a 21. századba. Korunk legkreatívabb filmkészítői, írói elrepítik a nézőt a csodák világába fura és/vagy természetfölötti történetekkel.
 • Truth Be Told. 10 rész. Készítő: Nichelle Tramble Spellman. Kathleen Barber true crime könyve alapján.
  A sorozat Amerika megszállottságát mutatja be a true crime podcast-ek kapcsán, és bemutatja, hogy mi történik akkor, amikor az igazság hajhászása a nyilvánosság előtt történik. Itt egy podcast által vizsgált ügy teljesen felborítja az áldozat lányának életét.
  A főbb szerepekben: Octavia Spencer, Lizzy Caplan, Aaron Paul, Ron Cephas Jones, Elizabeth Perkins, Mekhi Phifer, Michael Beach.
 • Central Park. 26 rész, 2 évad. Animációs komédia. Készítő: Loren Bouchard és Nora Smith.
  Arról, hogy a Central Park-ban dolgozó és élő gondnokok (‘caretaker’ az eredetiben), hogy mentik meg a parkot, ezzel együtt kvázi az egész világot.
  Hangok: Josh Gad, Leslie Odom Jr., Tituss Burgess, Kristen Bell, Stanley Tucci, Daveed Diggs and Kathryn Hahn.
 • Dickinson. 10 részes berendelés. Készítő: Alena Smith, pilotrendező: David Gordon Green.
  A 19. századi költőről, Emily Dickinson-ról szóló történet, amiben egy nő küzd azért, hogy hallatszódjon a hangja. A sorozat egy korába beilleszkedni nem igazán tudó feltörekvő, remek képzelettel megáldott művész szemén mutatja be világának társadalmi, nemi és családi korlátait.
  Szereplők:
  Hailee Stanfeld, Jane Krakowski, Matt Lauria.
 • Little America. Fél órás epizodikus antológia. Készítő: Kumail Nanjiani és Emily V. Gordon.
  Az Epic Magazine-ban megjelent igaz történetek alapján portrék amerikai bevándorlókról – és általuk magáról Amerikáról is. A tévésorozat benéz a szalagcímek mögé a bevándorlók vicces, romantikus, érzelmes, inspiráló és váratlan sorsait bemutatva.
 • Little Voice. 10 rész. Fél órás romantikus dramedy. Készítő és pilotrendező: Jessie Nelson, executive producer: J.J. Abrams és Sara Bareilles.
  Bareilles eredeti dalait is tartalmazná a sorozat, ami egy szerelmes levél lenne New York sokszínű zeneiségének, és megmutatná azt az utat, ahogy az ember felfedezi saját, autentikus hangját a 20-as évei elején. És persze ennek keresése után a bátorságot is, hogy használja az ember.
 • See. 10 rész. Készítő: Steven Knight, pilotrendező: Francis Lawrence.
  Egy jövőben játszódó, epikus, világépítő dráma. Az emberiség elvesztette látását, így a társadalomnak új módot kell találnia az interakciókra, építkezésre, vadászásra, túlélésre. Ez akkor ütközik némi akadályba, amikor egy látó ikrek jön napvilágra.
  Szereplők: Jason Momoa, Alfre Woodard, Yadira Guevara-Prip, Nesta Cooper.
 • Calls. 10 rész, Készítő: ??
  Nemzetközi koprodukció egy rövid formátumú francia sorozat alapján, melynek a különlegessége, hogy a nézők a rövid történeteket való életbeli hangforrások és minimális vizuális mankó révén tapasztalják meg.
 • The Morning Show. 20 rész, 2 évad. Komédia. Készítő: Jay Carlson, showrunner: Kerry Ehrin. Rendező: Mimi Leder.
  A téma a reggeli beszélgetős műsorok lesznek, valamint a New York-i médiaszcéna, illetve hogy milyen kihívásokkal néznek szembe azok, akik a tévében ébresztik a népet.
  Főszereplő: Jennifer Aniston és Reese Witherspoon, Steve Carell, Gugu Mbatha-Raw, Billy Crudup.
 • Cím nélküli projekt. 10 rész. Készítő és rendező: Damien Chazelle.
 • For All Mankind. 10 rész. Készítő: Matt Wolpert és Ben Nedivi, valamint Ron Moore.
  Azt fogja bemutatni, hogy mi történt volna, ha nem ér véget az űrverseny.
  Szereplők: Joel Kinnaman, Shantel VanSanten, Michael Dorman, Sarah Jones, Jodi Balfour, Wrenn Schmidt, Eric Ladin, Arturo Del Puerto, Rebecca Wisocky.
 • Servant. 10 rész. Fél órás. Készítő: Tony Basgallop, pilotrendező és executive producer: M. Night Shyamalan.
  Két szülőről, akik egy bébiszittert fogadnak fel újszülöttjük mellé, azonban… és itt jön a shyamalani csavar.
  Szereplők: Lauren Ambrose, Rupert Grint, Nell Tiger, Toby Kebbell.
 • Cím nélküli komédia. 10 rész. Készítő: Colleen McGuiness, executive producer: Reese Witherspoon.
  Curtis Sittenfeld nemrég megjelent You Think It, I’ll Say It című novelláskötete alapján készül. A könyv története itt olvasható, a sorozatba nem tudni pontosan mit emelnek át.
  Főszereplő: Kristen Wiig.
 • Home Before Dark. 10 rész. Készítő: Dana Fox és Dara Resnik, pilotrendező: Jon M. Chu.
  A 11 éves Hilde Lysiak könyve, a Hilde Cracks the Case alapján. A valós eseményekre épülő sztori egy kislányról és fotóriporter nővéréről szól, és a nyomozásaikról. A családi drámában a főhős Brooklyn-ból egy tóparti kisvárosba költözik, ahol egy olyan, rég elfeledett ügyben akarja feltárni az igazságot, amit mindenki, még apja is igyekszik eltussolni.
  Szereplők: Brooklynn Prince, Jim Sturgess, Abby Miller, Louis Herthum, Michael Weston, Kylie Rogers, Aziza Scott.

24 hozzászólás Ne habozz!

kobriszvaldez - 2019. 03. 25. 21:29

Tuti csak apple termékeken lehet majd nézni.

Marcos - 2019. 03. 25. 21:38

Akkor ezen licenszelt tartalom nem is lesz, csak saját kontent?

human - 2019. 03. 25. 21:42

az apple tv-n mint eszközön (tv-re dugható) nézheted a többi streaming szolgáltatót, sőt, az összes apple eszközön nézheted őket (ipad, laptop, telefon), szóval jogos, h nem is erőltetik a licenszelést.

Magic - 2019. 03. 25. 23:06

2 szolgáltatást indítanak, májusban az Apple Tv applikációt ősszel az Apple tv +. Az Apple tv + -on lesz majd a saját tartalom. Az Apple tv app, mindent magába fog foglalni, pl. iTunes filmek, előfizetések pl, HBO, Prime video, Apple tv+ Minden ott lesz egy Applikáción belül. Az Apple tv app, okos tv-n is elérhető lesz először Samsung, majd, lg stb.

Cheese - 2019. 03. 25. 23:45

Az Apple TV app elvileg jön mostmár okos tévékre is meg androidos cuccokra (amazon fire, roku) úgyhogy azért lesz lehetőség hol nézni.

Mersby - 2019. 03. 26. 06:33

Ez csak félig meddig világos. Én például PC-n nem is tudom nézni majd?

winnie - 2019. 03. 26. 06:44

jó kérdés. szerintem az apple-nek az a jó, ha apple készüléken nézed, de gondolom tévékészüléken is lehet, és akkor pc-n is…? nem értek hozzá, valaki okosabb talán majd válaszol.

Zuzu - 2019. 03. 26. 09:14

Az azért vicces, hogy a Spielberg az utóbbi idöben mennyire ekézte a Netflix-et, erre most egy hasonló platformon gyártja a kontentet…khm

Narg - 2019. 03. 26. 09:24

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy olyan emnber, akinek egy apple terméke sincs hogyan fogja tudni ezt nézni. Az tuti biztos, hogy én még egy hdmi-re dugható apple-sticket se fogok venni.
@Zuzu: persze, hogy ekézte a Netflixet, leszólt a Corporal Overlord, hogy mit mondjon :D

winnie - 2019. 03. 26. 09:54

zuzu: gyárt spielberg a netflixre is, de az ekézésének a lényege a tévéfilmes megközelítés volt (ellentétben a mozis, vászonos dumával). a sorozatokkal nem hiszem, hogy gondja lenne, azokat eleve tévés terméknek tekinti, a netflixnek és az apple-nek is sorozatokat fog gyártani.

kovacsneni - 2019. 03. 26. 10:02

Külön alkalmazáson lehet nézni majd őket, egyenlőre csak Apple cuccokon de elvileg fél éven belül kiadják az App-ot a smart tévékre is kiadják az appot pl Samsung, Sony, Lg és társai. Gondolom később jön pcre és androidra is elvégre szolgáltató céggé akar válni az Apple.

Hulp - 2019. 03. 26. 10:34

Mennyire lesz korhatáros a tartalom? Netflixhez hasonlóan szabad kezet kapnak az alkotók, vagy Disney-s gyerekstreaming lesz? És hogy visszanyúljak a korábbi Veronica Mars-os korhatárra, nem a kettőnél több fuck érdekelne. :)
Ha csak Apple termékeken lesz majd elérhető, akkor majd alternative módszereket kell keresni.

RexpecT - 2019. 03. 26. 10:52

Samsung TV-ken lehet majd nézni szerintem:
https://www.samsung.com/hu/news/local/smart-tv-itunes-airplay2/

StanLee - 2019. 03. 26. 10:57

Mar vartam, hogy mikor fognak belepni a streaming piacra. Mivel nincs Apple termekem, igy csuda tudja, hogy a sorozataikat mikortol nezem, annyira nagyon nem ajultam el toluk tartalom alapjan.

Nem fogok elofizetni, mert lassan egy tucat streaming plattformra kellene elofizetni, hogy kovethessem az engem erdeklo sorozatokat. Ennyi penzem meg nincs. Marad az Amazon Prime, es az alternativ forrasok.

Kb. ugyanugy erzem magam, mint 15 evvel ezelott, amikor azert hajtottam az alternativ forrasokat, mert itthon TV-ben szinte semmi sem volt elerheto, minden csak USA kabelen vagy SAT-on volt. Most hiaba van internet meg streaming, ha tenylegesen legalabb Amazon Prime, Netflix, hulu, HBO Go, meg talan ez az Apple TV is kellene, hogy a gyartott tartalmak nagyobbik reszet lekovethessem, de disney-rol meg a tobbi, ki tudja milyen kicsikrol meg nem is beszeltunk, plusz a regios korlatozasok is.

Szoval mivel nekem nem er meg egy sorozatepizod 2-4 eurot, igy minimalizalom a fogyasztast arra, amit megkapok Prime-on, ill. probalok regi dolgokat bepotolni, mint a Battlestar Galactica aktualisan :-)

winnie - 2019. 03. 26. 11:25

“Mennyire lesz korhatáros a tartalom? Netflixhez hasonlóan szabad kezet kapnak az alkotók, vagy Disney-s gyerekstreaming lesz? ”

nem volt szó arról, hogy korhatáros lenne. mármint, hogy nem lenne korhatáros. na…, a lényeg, hogy úgy gondoltam, hogy mivel az ios tudja korlátozni a hozzáférést, az apple mossa kezeit és nem csak gyerekbarát cuccokat csinál.

de.

az amazing stories című sorozat kapcsán bryan fuller azért lépett le, mert “a hírek szerint a klasszikus antológia rebootját Fuller Black Mirror-szerűnek, felnőttes stílusúnak képzelte el, azonban az Apple családbarát sorozatot szeretett volna.”

nem tudom, hogy ez csak erre a sorozatra vonatkozik (mert spielberg), vagy általános filozófia. merem remélni, hogy előbbi.

winnie - 2019. 03. 26. 11:26

StanLee: aki mindent akar, annak anyagi csőd lenne. aki talál magának 2-3 szolgáltatót, annak sosem lesz gondja néznivalóval. csak el kell fogadnia, hogy lesznek sorozatok, amikről lemarad, vagy alternatív módon szerzi be őket. de ilyenek akkor is vannak, ha mindenre eőlfizet, hiszen mindent nem lehet nézni.

StanLee - 2019. 03. 26. 12:32

@winnie: termeszetesen nem akarok mindent nezni, de mondjuk itt a listan van a The Foundtaion meg a For all mankind, amik nekem erdekesnek tunnek, de miattuk nem fizetnek elo.

Ugyanigy szeretjuk nezni baratnommel a The good fight-ot, van prime elofizetesunk, de most nem fogom megvenni reszenket 3 euroert, vagy 32 euroert a teljes evadot. Varok amig bele nem kerul az ingyenes tartalmak koze, vagy meglesz alternativ forrasbol.

Amire utalni akartam inkabb, hogy a rengeteg tartalom gyarto es streaming szolgaltato miatt ma is az alternativ forrasok fele nyul az ember, meg akkor is, ha hajlando legalabb egy havi elofizetesre penzt kiadni. A masik lehetoseg, hogy csak azt nezzuk, ami fent van prime-on.

Sulo - 2019. 03. 26. 12:35

Megint csak sereghajtók de majd úgy adják el, mintha ők forradalmasították volna az egész piacot.

human - 2019. 03. 26. 14:55

StanLee: nem Mo-n élsz? Good Fight ott van HBOGon is, nem csak Amazonon.

“Kb. ugyanugy erzem magam, mint 15 evvel ezelott, amikor azert hajtottam az alternativ forrasokat, mert itthon TV-ben szinte semmi sem volt elerheto, minden csak USA kabelen vagy SAT-on volt. Most hiaba van internet meg streaming, ha tenylegesen legalabb Amazon Prime, Netflix, hulu, HBO Go, meg talan ez az Apple TV is kellene, hogy a gyartott tartalmak nagyobbik reszet lekovethessem”

ez nagyon nem ugyanannak a helyzetnek tűnik, mivel akkor nem voltak elérhetőek a dolgok itthon, ami sokakat warezba hajtott kicsit jogosan, most pedig elérhetőek, viszont pénzbe kerülnek. És igen, a sok streaming oda tart, hogy a tévéelőfizetési árakkal versenyeznek. Odakinn volt aki 80-100 dollárt fizetett a tévéért, az 7-8 netflix kaliberű előfizetés, de ugye van ami olcsóbb. Ez a jövő a szolgáltatók szerint, mert úgy érzik ennyit hajlandóak az emberek fizetni a szórakozásért.

Persze sajnos, de annak vége, hogy egy Netflix-szel az ember sok más tartalmat is néz, idővel tippre a Netflix nagyja original content lesz, avagy csak kinőtt online egy “stúdió” abban a vákumban, amíg a nagyok nem vették komolyan az online-t.

winnie - 2019. 03. 26. 15:07

annyiban megvan a párhuzam, hogy régen volt sok tévécsatorna, aztán a tévés konetent elkezdett egy helyen elérhetővé válni, aztán lett egy streaming platfrom ernyőként, és most megint arrafelé megyünk, hogy lesz sok streaming csatorna saját kontentekkel, átjárás nélkül. ez így visszafejlődés, de érthető, hogy mindenki akar egy szeletet.

winnie - 2019. 03. 26. 15:08

Sulo: messze nem sereghajtók, hiszen tény, hogy párszereplős már a piac, de a legtöbb szolgáltató az apple után fog elindulni. de náluk az a fontos, hogy kontent kapcsán mennyiségben nem nagyon lesz párjuk a netflixen kívül.

energy - 2019. 03. 28. 01:19

Ezt muszáj megnézni olyan vicces!
Apple TV+ PARODY – “Apple TV Plus Your Money” TV
https://www.youtube.com/watch?v=wOYR-WhQ3Rk

Lenny - 2019. 03. 28. 11:01

Ha lesz Apple tv app amiben benne van minden (HBO, Netflix), onnantól mi értelme az Apple tv hardvernek? Van Apple tv-m, jók a telepíthető appok, gondolom azokat nem lehet az appban telepíteni, de igazából bővem meglennék nélkülük (1-2 játék, Ikea katalógus, ilyesmi…)

Lenny - 2019. 03. 28. 11:06

winnie,
az Apple elég prűd, korhatárra reagálván írom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz