login |

Suits: a 8. évad – írta Mate4182

2019. 03. 25. 18:00 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

A Suits 6 epizóddal tért vissza idén befejezni azt az évadot, ami új korszakot hivatott indítani a sorozat történelmében. Figyelembe véve, hogy a következő szezon egyben az utolsó is, sajnos ez az új korszak nem kap túl sok időt a kibontakozásra, pedig alapanyag lenne bőven.

A karakterek hihetetlen változásokon mentek át az évek alatt, és ha, ne adja ég, nem lenne még egy évad hátra, akár ezzel is le lehetne zárni a szériát. A legnagyobb baj ugyanis épp az egyik előnye a sorozatnak: életmódjukból kifolyólag a Suits mondhatni lezárhatatlan sorozat.

Mindig lesz egy cég aki perelni akar, mindig lesz egy, a múltban sáros dolgokat művelő, de mára jó útra tért ügyfél, vagy akár egy mindig is patyolat tiszta aki tett valami rosszat. A munkakörből kifolyólag örökké lesz új évadokra elegendő sztori és esemény, a kérdés hogy meddig lehetne ezeket más és más köntösben de újra meg újra elénk rakni. Úgy tűnik eddig lehetett. A tovább mögött folytatom spoileresebben.

A romantika terén mostanra Katrina és Brian akikért drukkolhatunk, persze végig keserű szájízzel, hiszen azt senki sem akarja igazán, hogy Brian elhagyja a családját. Ettől függetlenül hálásak lehetünk a karakterének, hiszen általa Katrinát egy jó pár fokkal érzékenyebbé tették. Érdemes összevetni a 2. évados énjével, a változás már-már Louis szintű.

Az évad nagy meglepetés karaktere a Katherine Heigl által alakított Samantha, akit valószínűleg húzónévnek szerződtettek. Őszintén tartok tőle, hogy nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Míg az S8 első felében a fél céggel való háborúzását követhettük, mostanra ő is csak beállt a csapatba és három-négy epizódonként más-más karakterrel rakják össze, hogy megismerhessük minden oldalát.

Louis-t önvédelemre tanította, Alexnek a feleségével való kapcsolatát erősítette, Donnával végre alkothatnak egy egyformán erős karakterből álló duót, ami nagy eséllyel előkerül még párszor az utolsó epizódig, Harvey-nak bebizonyította hogy még az ő módszerei sem mindig célravezetők, és így tovább. Katherine Heigl karaktere egyelőre, mint személyi edző és önbizalom-indikátor üzemel, mindamellett, hogy már az ő neve is felkerült a falra.

Ha már a fal és a név, emlékszem egy időben még ivós játékot is lehetett volna alkotni a “felkerül a nevem a falra” különböző variációival, de mára teljesen mellékvágányra került ez a téma, még úgy is, hogy csak idén két új név is felkerült (Alex és Samantha).

Persze az idők változnak, nem úgy mint Harvey és Donna kapcsolata, ami mostanra 8 éve tartó, “se veled, se nélküled” viszonnyá avanzsált. Idén Stu behozásával már azt hittem, ezt a dolgot végérvényesen lezárják, de még úgysem tudták Harvey-ékat szétválasztani. hogy Stu köré építették több epizódon átívelő, nagy évadzáró sztorit,

Az idényt befejező, Harvey címmel fémjelzett epizód ettől függetlenül hangulatosra sikeredett, a csavar, bár nem volt világra szóló, illett a képbe és kényelmesen megágyazott egy “fontosabb” mellékszereplő távozásának (Robert Zane) is.

A folytatás valószínűleg megint hozni fog pár változást, hiszen Louis apa lesz, ami nem fér össze az eddigi munkamániával, szóval ez még jó ötlet forrás is lehet, Harvey és Donna kapcsolata is befolyásolhatja a céget, illetve az utolsó évadra talán még több szerepet kaphat Katrina, Alex és Samantha, bár megjegyzem a “több karakter arányos képernyőidő” kategóriában (ha lenne ilyen) simán jelölném a Suits-ot, mert Infinity War-szintű crossover event-bravúr néha, amit összehoznak ezzel a mára, alaphangon tíz, de olykor akár húsz karakterrel.

Megrögzött Suits-fanatikusként (az első két évadot minden évben előveszem) ki merem jelenteni hogy jól sikerült a nyolcadik szezon. Jól kezelték az előző évad végével távozó szereplők után maradt űrt, és még most sem érzem azt, hogy ötlet híján önismétlésbe fordulna a sorozat. Erős 7/10 részemről és tűkön ülve várom a folytatást!

7 hozzászólás Ne habozz!

ddd - 2019. 03. 25. 19:11

Amanda Schull (Katrina) nagy kedvenc lett.

A sorozatot pedig elnézegetném még évekig, nagyon sajnálom hogy véget ér, nagyon jó kikapcsolódás.

A 8. évaddal voltak fenntartásaim, Mike és Rachel távozásával, de tartotta magát a sorozat.

Mate4182 - 2019. 03. 25. 19:56

Katherine Heigl által alakított Katrina,

nem tudom hogy igy kuldtem e el (ismerve magamat siman benne van a pakliban :D) de a karakter neve Samantha

winnie - 2019. 03. 25. 20:31

javítottam!

suree - 2019. 03. 26. 01:33

Csatlakozok a kritikához, Mike-Ráchel párosának (inkább csak Mike hiánya miatt) távozása után féltettem a sorozatot, de jól sikerült a váltás, működnek az dinamikák, sőt, az elmúlt évek unalommá fejlődött Mike titka történetszál elengedése csak jót tett a sorinak.

Sajnálom a kaszát, én is érzek még benne alapanyagot. Szép csendben pedig Louis lett a sorozat legjobb karaktere, az ő részein szórakoztam a legjobban.

jaysicks - 2019. 03. 26. 08:32

“Stu” helyett nem “Thomas”-t akartal irni?

Ez az eved eleg epizodikus lett. A nagy fordulatok mind megoldodtak egy reszen belul.
A cikkben nem volt emlitve, de ugye Hardman is feltunt a vegen, ami alapbol lehet, h nem tetszett volna, de mivel a Billions-t nezem, kifejezetten orultem neki :)

Osszessegeben szerintem meg mindig nezheto de annyira nagyon nem fog hianyozni.

Mate4182 - 2019. 03. 26. 12:50

jaysicks – basszus tenyleg Thomas :D na ugy tunik hogy ez az elgepelt nevek bajnoka a kritika kategoriaban :D

Klari - 2020. 09. 13. 16:34

Sziasztok!

Netflixen nézem a sorozatot és -egyelőre- a 8.évad 10.része az utolsó,ami elérhető.
Van ötletek,hogy hol tudnám megnézni online a 9.évadot?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz