login |

A mi kis falunk: folytatódott a 3. évad

2019. 03. 26. 21:15 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: hazai termék, kritika,

A kutya is csak ember.

A mi kis falunk visszatérését röviden el lehet intézni azzal, hogy minden folytatódott ugyanabban a mederben. Mert miért is ne folytatódott volna? Legalábbis feltételezem, hogy a készítők nem hagytak ki fél évet az 5. és a 6. rész megírása közben.

Valamivel Húsvét előtt kaptunk is egy húsvéti sztorit sok locsol(kod)ással, némi feltámadással és vallásos felhangokkal, visszatértek a kedvelt figurák, én pedig már megint azt nyugtáztam, amit a 3. évad elején is, hogy belőlem ennél a sorozatnál valamiért nem kellemes, melengető érzést váltanak ki az ismerős dolgok, ahogy az általában szokás, hanem inkább közönyt, mintha túlságosan is kiismertem volna az egypoénos karaktereket (tisztelet a kevés kivételnek!).

A tovább mögött spoilerekkel (hahh, mert volt!) folytatom.

Ráadásul, ahogy a 3×01-ben is, most is volt egy történetszál, ami totál betette nálam az ajtót. Ha benne is volt a szlovák eredetiben a sztori (keresgéltem, de nem találtam a Húsvétos részt), akkor sem volt a szememben túl ízléses azzal viccelődni, hogy mérget adnak egy kutyának, majd mutatják, ahogy megeszi, majd pedig el akarják ásni a tetemet. Vicces, hogy én érzékenykedek itt, aki sokkal ízléstelenebb komédiákat is imád, de ezen nem tudtam felszabadultan röhögni, még akkor sem, ha éreztem, hogy csak nem akkora marhák, hogy tényleg kinyírják.

Hogy magamnak ellentmondjak, fura módon mégis ez volt az a történetszál, ami igazán vicces lett a részben, köszönhetően a színészeknek. Ugyanis a három jómunkásember, bár ugyanúgy egypoénos, mint a többség, de nagyon jól csapódik le egymáson és néha egészen mesterien tudnak időzíteni Debreczeny Csabáék, és tőlük kapni a legváratlanabb reakciókat.

A többi? Ugyanaz, mint eddig, csak pepitában. Szinte mindenkinek jutott pár jobb pillanat, de mind az agresszívkedő politikus sztori, mind pedig a papos erősen közepes lett, Stoki same old, same old módon előadta a szokásos börleszkjét (egyedül már közel sem olyan szórakoztató, mint partnerrel), Laci alig szerepelt (ez főbenjáró bűn), és most Erika is halványabb volt (pedig ő az, aki még akkor is jó karakter, amikor nem nevetősen vicces), bár a végén a jelenete Tecával jól sikerült.

Szóval nem hiszem, hogy ez a visszatérés fog eltántorítani valakit a sorozattól, és én sem itt fogok visszaszállni. A “régi szép idők” emlékét ugyan felidézte bennem ez-az, de mintha sokkal több lenne az üresjárat, mint korábban. Mondom, én ezt a karakterek kiismerésének tudom be.

2 hozzászólás Ne habozz!

Sigismundus - 2019. 04. 15. 19:34

3×06

Nekem sem tetszett igazán a kutyamérgezés, de valahogy elment a rész. kíváncsi vagyok mi lesz a képviselőséggel mit magyarázott az a nyikhaj olyan lekezelően és hosszan ravasz és nemhathuszassal jött polgármesterünknek.

3×07.

Sajnos Ábel Anitától azért többet vártam, mint csak nézést bután. Nem hiszem hogy nem tűnt fel neki hogy át akarják verni a tűzoltók.

Sawyer - 2019. 04. 18. 10:13

Könyörgöm, Szabó Győzőt írják már ki a sorozatból vagy magyarázzák el neki, hogy nagyon túltolja a karaktert. Kezd a sorozat egyre inkább abba a tipikus magyar hibába esni, hogy már irreálisan kezelik az ostobaságot, értetlenkedést, és ha valami veszélyhelyzet van, mindenki összevissza óbégat és ugrál. A Munkaügyeket is ez húzta le egy idő után.

A húsvétos elment, de a tűzoltós rész nekem nagyon bejött, főleg a vége, mikor játéksapkákba és gyerekgöncökbe öltöztették a hülyéket és befestették a kocsit xD a csúcspont pedig a “nem kéne kivonulni?” volt :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz