login |

Arrested Development: folytatódott az 5. évad

2019. 03. 28. 21:01 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Bár ne tette volna? Igazából nem tudom, mit érzek. Vagyis egy dologban azért biztos vagyok: ennél feleslegesebb “félbevágást” rég láttam, főleg, hogy ennyit kellett várni a folytatásra. Nem várhatják el az újranézést, nem lehet erre építeni, pedig az itteni humor egy részéhez biztos erre lenne szükség.

Az persze tény, hogy legutóbb is hasonlót éreztem, de most durvábban vágták félbe a történeteket, és utána tartottak egy majdnem 1 éves szünetet. Tényleg centire folytatták a történetet a szökésétől, mintha mi sem történt volna. Csak már semmire nem emlékszem.

Gondolom, most is összeáll az utolsó rész végére a dolog, ahogy tette az évad első felében, de ez valahogy már nem az az Arrested Development, ami annak idején a képernyő elé ragasztott, és aminél még a kísérletező 4. évadot is simán élvezni lehetett. Talán mert furcsa ilyen öregnek látni a karaktereket, ettől kicsit másabb a tempó is. Meg nem is érződik olyan frissnek.

Technikailag persze még mindig bravúroznak, sok apróság most is szemet szúrt, viszont a kritikája megfáradt. Trumpot és a korrupt rendszereket már nem így kéne támadni. Talán. Vagyis sokan csinálják hasonlóan, a sorozatok jelenlegi platina korában, így az Arrested Development csak csepp a tengerben.

A karakterek viszont csak akkor működnek igazán, ha a szatíra maró, így egy kicsit kiüresedett az AD. Valami kell, amik miatt a mutatott borzasztó emberek léte érdekes a nézőnek. Persze elvigyorodunk egy Guy Fawkes-os félreértésen, és azon ahogy George Michael kezelte őket, de ez magában kevés.

Nem tudom, valahogy most hiányzik a tűz. Ebben közrejátszik a szünet, az abszurdabb politika, és még ki tudja mi minden. De ti hogy érzitek az új részeket? A

Netflix egyben kiadta ugye az évad maradékát (itthonra szokás szerint nem került fel, mert felélesztésről van szó, vagyis majd a TV2 egyik csatornájára érkezik), de azért óvatosan a spoilerekkel, lehetőleg jelölve, ha mindenképp szükség van rájuk.

6 hozzászólás Ne habozz!

Dregnarr1 - 2019. 03. 28. 21:50

Basszus, látszik, hogy már alig van időm junkie-nak lenni, mikor azt sem tudtam, hogy már 1 éve van 5. évad… :( A 4. évad zseniális volt számomra, azonnal töltöm is az ötödiket!

Labanczbm - 2019. 03. 29. 06:42

Szerintem az idei adag végre megint nagyon jó volt. A felélesztés utáni első évad nagyon lúgozott volt. Túl sok műsor időt kaptak olyan karakterek akikben hosszú távon nincs elég anyag.

A második adag már tűrhető volt, bár szinte semmire sem emlékszem.

Viszont az idei évad tényleg szórakoztatóra sikerült. Sok AD-re jellemző gag volt. Volt benne bőven fan service utalásokkal az aranykorra.

Shyllard - 2019. 03. 29. 11:21

Végére nagyon össze lett rakva, meg sok jó szál volt benne, de nekem pl. nem hittem volna, hogy ennyire fog hiányozni Lindsey a soriból, de a hiánya érezhető volt. A per viszont tömény zsenialitás lett, félreértések és egymás átverése meg még mindig üt. Remélem azért folytatják.

balfiviz - 2019. 03. 29. 16:45

Sziasztok,

én miért nem találom Netflixen? :(

winnie - 2019. 03. 29. 17:58

amiért az előző évadokat sem:) ezek a felélesztett/átvett sorozatok, mint az AD, a the killing vagy a longmire nincsenek fent itthon jogi dolgok miatt. az arrested például a tv2 valamelyik kábeladójára jön, gondolom, oda, ahova a negyedik évad is.

kiegészítem a posztot, mert bele kellett volna írnunk.

bandrew12 - 2019. 05. 11. 01:20

Nekem a forgatókönyv még mindig zseniális. Olyan zseniális a szituációs komédia része, amihez foghatót nem tudnék mondani. Karakterek is jók, sztori is tetszett, nekem nem hiányzott Lindsey se.
Nem ezek voltak a legjobb részek a sorozat életében, de még így is szerintem nagyon jó szórakozás. Abban egyetértek humannel, hogy az bosszantó, hogy így félbevágták az évadot, kellett egy kis idő-újranézés hiányában- mire belerázódtam a történésekbe.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz