login |

Pilot: Shadow

2019. 03. 28. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Mit tehet az, aki nem mer a rendőrséghez fordulni, de mégis gondja akad pár törvényen kívülivel? Hát hívja az Árnyékot. Legalábbis ebben az akciósorozatban nincs más megoldás.

(A Netflix első, saját gyártású dél-afrikai sorozata majd az év második felében érkezik, de pár napja a streaming szolgáltatóra felkerült a Shadow, ami egy vásárolt dél-afrikai darab, amiről már csak a műfaja miatt is érdemes írni, no meg azért, mert elég hamar magyar feliratot kapott.)

Szokás szerint nyitottan álltam a dolog elé, és hát akciót ígértek, amit azért viszonylag kis pénzből is lehet szórakoztatóan csinálni, ha az emberekben ott a lelkesedés és a tudás (például ott a The Raid alig 1 millió dollárból), de itt ezt valahogy nem sikerült összehozni.

Konkrétan a történet működik amúgy. Elesett emberek, akik a Szupercsapat helyett a közeli igazságosztót hívják, aki fizikailag nem érez semmi fájdalmat egy villámcsapás óta. A kezdő részben konkrétan egy meztelen fotókkal zsaroló uzsorás ellen nyomul Shadow, viszont a kivitelezéssel bőven akadtak bajok. A furcsa humort nem írom a negatív oldalra, az nyilván helyi sajátosság, és aranyos volt, ahogy próbálták hollywoodi mintára szabni.

A konkrét kinézet sajnos a sorozat ellen dolgozik. Ezért is ugrott be a The Raid, mert az is iszonyat olcsónak nézett ki, és itt aztán végképp ezt éreztem. Gondolom Arri kamerákat használtak, elvileg minden Netflix Originalnél elvárás a 4K, viszont ez tökéletes példa arra, hogy csak a kamera nem elég. A bevilágítás, a helyszínek (ahol nem mindig volt engedélyük forgatni) borzasztóan olcsó kinézetet hoztak, egy érdekes beállítás nem volt benne.

És sajnos az előbbiek az akcióra is érthetőek. Nyilván igyekeztek, ezt nem vonom kétségbe, de még a “macsó” pillanatok mögött sem volt semmi súly (vagy akár humor, önirónia), ami bizony elvette az erejüket teljesen, pedig legalább ezeknek működni kellett volna.

Szerintem csak amolyan kis érdekesség ez a sorozat a származása miatt, maximum 4/10-es volt, így nyugodt szívvel ajánlani nem igazán tudom senkinek, még a kifejezetten B-Zs akciófilmek rajongóinak sem. Bár érdekes módon a második részben több az akció, és kicsit jobb, mint a pilotban.

Kicsit olyan érzés az egész, mintha valami haverok által forgatott funolás lenne, nem pedig sorozat. Ez pedig nem véletlen, hiszen elvileg kicsit gerillás módszerekkel is készült, kis stábbal, a színészek más stábtagok helyett is dolgoztak.

3 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2019. 03. 28. 14:58

csak az első részt néztem még meg, alapvetően szimpatikus volt, de nekem túl egyszerű, viszont minőségi gondjaim meg ilyesmik nem voltak, legalábbis semmi kirívóan negatívat nem tapasztaltam annak kapcsán, hogy nyilván nem csillagos ötös körülmények között készült.

5/10? lehet, hogy még megnézem a folytatást, de egy kicsit snassz volt ahhoz, hogy érdekeljen.

Snoopyzit30 - 2019. 03. 31. 21:42

Én a pilotnak megajánlok egy 6/10-et, lehet csak azért mert pont rá voltam hangolódva erre a stílusra, de még adok neki 1-2 rész esélyt, mert azt viszont megérdemli. Nem sok dél-afrikai sorozat van, kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle.

Snoopyzit30 - 2019. 04. 14. 21:28

A 2. részt is megnéztem, de nem tetszett a téma és ott már kezdett derengeni, hogy ebben a sorozatban nem sok átívelés lesz. Pedig az kellene. Nem vagyok a heti ügyes sorozatok híve. A főszereplő amúgy szimpatikus lenne, viszont ez nagyon kevés így.
Még a 3. részt is elkezdtem, de a peakTV korában egy 6/10-es sorozatot nézni időpocsékolás.

Kasza.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz