login |

Into The Badlands: folytatódott a 3. évad

2019. 03. 29. 20:00 - Írta: winnie

27 hozzászólás | kategória: kritika,

The Gifts of Azra are for everyone.

Vagy inkább kezdett a 4. évad? Sajnos az Into The Badlands is beállt azon AMC-s sorozatok közé, ahol a kettébontott hosszú szezon valójában két rövidebb évadnak felel meg a kasza előtt, de ettől még sajnálatos, hogy majd egy évet kellett várnunk a 3×08 és 3×09 között, hogy esély se legyen a folytatásra, hiszen a készítők és színészek szerződései már rég lejártak.

Nem baj, pár hete a hazai Amazon Prime-re is felkerült a 3A szezon (magyar szinkronnal és felirattal!), szóval volt lehetőségem ledarálni, és közben felidézni magamnak, hogy miért is ez az egyik legnagyobb kedvencem (talán A LEGnagyobb?) a jelenlegi sorozatok közül. Annak ellenére, hogy anno nem voltam annyira oda meg vissza a Crouching Tiger, Hidden Dragon-ért (itthon: Tigris és sárkány), itt nagyon bejön a vizualitás, a posztapokaliptikus, motorizált feudális jövővilág, amiben a kardok uralkodnak a lőfegyverek helyett, a szuperlassítások és a véres, repkedős verekedések.

My brother is dead.

A készítők a nyitányban nem is fogták vissza magukat, kaptunk pár várt bunyót is, de persze még nem annyira életre-halálra, hiszen van pár epizód a szezon végéig, amikor aztán gondolom, lesz nagy ereszdelahajam az ellenlábasok között. És talán a vártakkal ellentétben a “rosszak” nem is lesznek akkora túlerőben, főleg, hogy Sunny jó eséllyel össze fog állni a közös ellenség ellen a korábbi vetélytársaival. Ami több, mint epic zárást ígér.

A nagy kérdés csak az, hogy addig mivel fogják tölteni az időt? Kiképzéssel és vándorlással? Szerencsére nem, hiszen új karakterek is képbe kerülnek, hogy még inkább színesítsék a Badlands eddig sem egyhangú világát. De azt hiszem, hogy kelleni is fognak az emberek, ha Pilgrim-et le akarják nyomni.

Mondjuk bármennyire is szeretem az Into The Badlands-et, Pilgrim kapcsán meg kell jegyeznem, hogy sosem voltam oda a szektás történetszálakért, főleg akkor, ha azok misztikus árnyalattal párosulnak, de azért csak keresztülvergődök a híveknek szánt beszédeken.

Amire nagyon kíváncsi vagyok a szezon kapcsán, hogy csak sima készülődésről és leszámolásról, a világ egyensúlyának helyreállításáról fog-e szólni, vagy kapunk a végére valami nagy felfedezést mondjuk magával a világgal kapcsolatban? Hogy kibővítik-e új dolgokkal a mitológiát? Mert tippre annak ellenére, hogy a mostani sztori kap majd lezárást, meg fogják mutatni, hogy merre mehetett volna tovább az Into The Badlands.

27 hozzászólás Ne habozz!

noinipo - 2019. 03. 29. 23:04

jelenlegi favoritom
pilgrim tényleg csíra, de még így is brutál jó, remélem sunny össze kapja magát végre :)

Flambeur - 2019. 03. 30. 14:51

Elképesztő micsoda érdektelenség övezi ezt a sorozatot, pedig tényleg az egyik legszínvonalasabb versenyző a jelenlegi kínálatban, főleg ami az akciót és a látványt illeti. Mindkettőt, már-már művész szinten űzi a sorozat.
Amivel nekem a legtöbb problémám van az a történet, ami sehogy sem akar kerek egészet alkotni és valószínűleg, most már nem is fog. Illetve sosem bocsátom meg a készítőknek amit M.K. karakterével műveltek. A legfontosabb és legígéretesebb szereplőből, egy semmilyen hisztis tinit csinálni, az is egyfajta művészet.

CrashBoostZoom - 2019. 04. 02. 12:38

Én pont ezért szeretem mert nem igazán van valami grandiózus világmegmentő sztori. Minden Sunny feje felett történik és Ő csak próbálja megvédeni magát és a gyerekét egy kaotikus világban.

Nem kell, hogy minden sorozatban legyen valami hatalmas végzete a főszereplőnek vagy a világnak. Ha Azra-t és a gift-et megmagyarázzák végre akkor én már elégedett leszek.

A színészt pedig én jobban okolom MK karakteréért mint bármelyik készítőt. Egyszerűen annyira gyengén, unottan és meggyőzés nélkül ad elő mindent már az eleje óta, hogy nehéz komolyan venni bármit is amit mond.

ericghar - 2019. 04. 03. 09:43

A sorozat jó, bár nem értem hogyan kerülnek bele autók, illetve azokba benzin. Ami üzemanyagot most használunk annak biztonságos és azonos minőségben való előállításához nagyon magas szintű technológia kell. 1970-ben vezették be (mert akkorra tudták) a jelenlegi standardokat.

CrashBoostZoom - 2019. 04. 03. 10:28

@ericghar

Nem hiszem, hogy a Baron-okat érdekli, hogy mennyire biztonságos előállítani valamit vagy egyszerűen nem olyan minőségű üzemanyagot használnak. Másfelől viszont az egyik Baron olajban utazott (mások drogot vagy élelmiszert álíttattak elő és ez adta a hatalmukat) szóval akár meg is lehet a 70-es évekbeli színvonal. Igazából lényegtelen, Sunny úgyis jobban szeret gyalog menni mindenhova. :D

Az viszont igaz, hogy nem tudjuk pontosan, hogy mennyire esett vissza a technikai színvonal. Egyedük azt látjuk, hogy elektronikus cuccok nem nagyon vannak és tudjuk, hogy a lőfegyver előállítás hatalmas tabunak számít.

prutrelease - 2019. 04. 03. 13:15

nézem a nézettséget, arra esetleg van valami magyarázat hogy miért esett ekkorát a második epizód nézettsége, kevesebb mint fele az elsőnek? csak az időpont (vasárnap-hétfő) magyarázná?
néztem a korábbi évadokat, ekkora esés nem volt soha

winnie - 2019. 04. 03. 13:33

igen. korábban nem tudom, hogy mennyire került ki korábbi környezetéből, de itt egyszerűen arról van szó, hogy vasárnap a walking dead vezette fel, aminek a nézettsége kiemelkedő, hétfőn pedig egy pár éves random film ment előtte (vagy ismétlés, vagy premier). és ez ennyit jelent.

az az igazság, hogy az into the badlands számai csatornaszinten mindig is elég jók voltak, de elég gyakran (talán mindig? vagy már tavaly is ment hétfőn?) fel voltak fújva annak köszönhetően, hogy valamelyik walking dead sorozat környezetében adták, és amikor ez nem volt meg, akkor lehetett látni, hogy sajnos közel sincsenek annyian a fix tévés nézők…

prutrelease - 2019. 04. 03. 16:42

értem

tavaly nem ment héfőn

3. évad 3-8 epizód nézettsége 0. 89-1.2 között szórt, a 9.részé vasárnap 1.25.
ebből következtettem ara, hogy olyan 0.8-1 között lehet a fix nézők száma, ehhez képest úgy tűnik, csak 0.6. kevesebb mint gondoltam és mint szerintem sokan mások is gondolták.
de hát ez van…

noinipo - 2019. 04. 05. 10:07

oké, értek mindent, és várom a maradk részt minden héten nagyon, DE mostmár Sunny sos kapja vissza az “erejét”, mert nem bírom nézni, hogy lassan mindenki lenyomja

e-batta - 2019. 04. 11. 15:02

Egy valamit nem értek. (a 10. részhez kapcsolódik). Annyira profi módon építik fel a kardozós, közelharcos jeleneteket, annyira jól van fényképezve minden, lenyűgözően ki van dolgozva a koreográfia, minden alkalommal leesik az állam ettől, erre jól elb*ccák az egészet, amikor hosszan időznek Minerva és Raven fekete és vörös magassarkú csizmáján, majd tisztán látható (többször is), hogy a vívás gyors mozgású jelenteiben lapos sarkú bőrcsizmában ropják. És a hosszú jelenet alatt mindezt többször is az arcunkba tolják. Magas sarok – lapos sarok – magas sarok – lapos sarok. Ez szánalmas.

noinipo - 2019. 04. 16. 16:33

3×13 zseniális lett, messze a legjobb az évadból

majomka - 2019. 04. 18. 00:28

bizony ezt most nagyon odatették :) eléggé epikus lett a hangulata

cato - 2019. 04. 18. 20:32

Aha, bár a végén itt is volt egy kis baki! Cressida fején a közeliken fenn van csuklya, a távolikon meg nincs! :D Amúgy van egy sanda gyanúm, hogy az Özvegy nem éli meg a sori végét! :(

hummel - 2019. 04. 21. 21:35

Igen magas szinten ki vannak dolgozva a harcjelenetek. Érdekelne például a 3.13-ban a börtönös jelenetsort mennyi idő alatt dobták össze.

M.K.-t újra összehoznám Odessa-val, akkor talán elgondolkozna azon, hogy az ő is jó pár ártatlan életét oltotta ki. Ugye Odessa anno tanúja volt az M.K. által végzett vérfürdőnek a River King hajóján.

A hölgyek cipője körüli anomália már a konklávén is szembetűnő volt. Nem tudom miért fontos a magassarkú viseletének kiemelése, amikor igen előnytelen adott körülmények között.

Valaki elmagyarázhatná pontosan mi volt Ankara terve. Felperzseli az egész pusztaságot, és várja ki marad állva a végén?

noinipo - 2019. 04. 23. 12:53

14. hozta a várt veszteséget, és pár jó harc jelenetet, és megtette az előkészületeket az utolsó két részre, remélem azokat komolyan oda teszik megint

citrom - 2019. 04. 25. 08:36

Mèltànytalannak èrzem, hogy ez a sorozat nem kapja meg a kellô figyelmet sem a csatorna,(a twd mellett elegge mellozott joszag, pedig, a sztori, vilag alapjan epic marketingkampanyt fel lehetett volna huzni ra, az elejen probalkoztak ilyesmivel, de hamar parkolora kuldtek.) sem a nèzôk rèszèrôl, pedig a jelenleg futó/ àltalam nèzett 20-22 sorozat kozul az egyik legkiemelkedobb.

Raadasul, latszik, hogy a keszitok minden teren igyekeztek a legjobbat kihozni belole.
A koreografiak kidolgozottak,(minden wuxia imado elegedetten csettinthet, barmelyik! harcjelenetbe is nezzen bele) a latvany gyonyoru, a plot kidolgozott es a karakterek 95%a eleg koherensen van irva, a casting kivalo (MK elegge kilog, miscastnak tunik, de, ne felejtsuk el, hogy a sorozat osszes tinijet igazi tinik jatszanak, ami a 30 evesek altal jatszott gimisek vilagaban elegge bator huzas)

Nagyon varom az utolso reszeket, egyben tervezem a felevadot kivegezni.

Ugyanakkor szomoru, hogy mi lett a sorozat sorsa.

noinipo - 2019. 04. 25. 16:07

én is nagyon bírom, abszolút kiemelkedik a jelenlegi kínálatból, de kevesen nézik, és gondolom drága előállítani (pláne dupla stábbal), szóval racionális döntés volt a kasza, pedig tényleg extra lehetőség (brutál jó karakterek, jó az univerzum, design szuper) laoult benne (jó néha a cipőket összekeverték, de azt én elnézem egy ilyen szintű sorozatnak)

mrmackey - 2019. 04. 29. 03:35

Én csak mostanában kezdtem a sorozatot. Egyszer már nekiálltam, de gyors kasza lett a röpködős-suhogós verekedés miatt, ami nekem teljesen emészthetetlen. Most a kommentek hatására rávettem magam, hogy ignoráljam ezeket és adjak neki egy esélyt. Ha nem is addiktív, de mindenképp nézhetőnek bizonyult.

Viszont valaki magyarázza már meg, miért nem halt meg Quinn, mikor keresztülment rajta a kard? Azt hittem, az ilyesmi még ebben a világban is több egy karcolásnál, bár nem keresek logikát az egészben. Oké, hogy a csaj csinált vele valamit, de azért ő egy hagyományos orvosféle, nem valami csodadoktor.

A casting összességében jó, csak ez az MK olyan tenyérbemászó, hogy minden részben azért drukkolok, valaki végre levágja. De persze úgyse fogják. Meg a Tilda is lehetne szebb, olyan durva oroszos feje van.

noinipo - 2019. 04. 30. 15:20

már nagyon várom a befejező részt, ronda nagy mészárlás ígérkezik….végre

noinipo - 2019. 05. 07. 18:37

legalább megtudtuk, hogy a készítőknek nem szóltak időben, hogy a folytatásra nem kell már készülniük

hummel - 2019. 05. 07. 19:14

Eléggé leegyszerűsítették a nagy összecsapást. Na nem a főszereplőkre gondolok, hanem a mögöttük álló seregekre. A 3.08.-ban mutatott csatamezőhöz hasonlót vártam volna.

M.K.-t utolérte a sors, ő nem tudott a sötétségből szabadulni, mint Sunny és Minerva, így a halála nem volt meglepő.

Príma sorozat volt, a harc jelentek kidolgozottsága terén kiugróan magas szintet képviselt, hiányozni fog. Komolyan érdekelt volna a készítők merre vitték volna tovább a történetet.

Art3mis - 2019. 05. 07. 22:31

Hogy lehet így befejezni? Nem igazán akartam elfogadni a 3×16-ot lezárásnak…:-S

CrashBoostZoom - 2019. 05. 08. 14:14

Hát ennek is vége lett. De ilyen befejezést kap az ember ha egyben leforgatják az évadot de csak egy év után mondják, hogy bocsi srácok de ez most cancel.

owerwild - 2019. 05. 09. 02:47

HÁt nem szóltak nekik..
így egy kis fantázia kell, hogy véget érjen bennünk

A papnőt a nyíró üldözni fogja , sokáig, ami jó.. gondoljunk csak bele, a fikcó a semmibe akart visszamenni, így legalább lett célja az életének.

M.K… már nagyon untam. Értem én, hogy identitásválság meg minden, de… TIlda remélem túléli, és az épülő világban lesz dolga a “tehetségének”… mert hogy elég sokan fogják követeli a trónt, az nem kérdés.

Az Özvegy (továbbiakban Minerva, mert nem hiszem, hogy a pasijával együtt is Özvegy névre szeretne hallgatni) és a szinte már bárgyún jóindulatú pasija elég jó kezdetnek tűnnek egy új világhoz. (nem mellesleg elég nehéz lesz tőlük elvenni a trónt bárkinek:D)

A srác a pisztollyal nagyon látványos volt, de azzal az öt lőszerrel nem nagyon fog kitartani sokáig… persze csinálhat még balhét (elvégre Minerváék nem számítanak ilyen támadásra), de adott távolságból képzetlenül rájuk lő, hamar rá fog jönni, nem is olyan könnyű eltalálni valakit… a fegyver pedig hangos. és Tilda elég jól dobálja a kis pengéit. De ha nagyon gunyoros akarok lenni a következő lőszer esetleg pont a kezében fogja szétrobbantani az ezeréves, nem karbantartott pisztolyt…

Badjie vigyáz Henry-re (szegény kölyök), és Sunny húgának is csak ez maradt… talán végre lesz értelme a világcsavargó figura életének (bár ahogy ismerem, időnként le-le fog lépni kavarja a kalamajkát.. talán még lesz pár körük az új Folyókirálynővel is)

Sunny meg a Mester??? Az egy másik gonosz.. talán sok-sok évvel később, mikor a mostani szereplők mind véget értek. Addig is, láthatatlan szellemként néha-néha vigyáznak a többiekre, (esetleg Minervának lesz pár köre, bakker nem semmi ereje volt annak a csajnak..)

de ez így már egész kerek.
Sunny pedig mindig is a kardforgatás/harc mestere volt… egy képzett, erővel bánó Sunny, aki hat méterről kettétöri a rá támadók kardját, már egy másik mese lesz..

Azért kár, hogy vége.. voltak benne logikátlanságok, volt, hogy a szereplők a saját karakterük ellen mondtak (sunny midenkit elsőre megöl, csak a volt báróját vágja le félig másodjára is, hogy az veszélyeztethesse a szerelmét: Ugyan már! Ő nem THor, ő fejre céloz :D), de az egyik legszínvonalasabb sorozat volt.

kár érte. Kiváló nyíró volt!

winnie - 2019. 05. 09. 05:18

legalább megtudtuk, hogy a készítőknek nem szóltak időben, hogy a folytatásra nem kell már készülniük

írtuk korábban többször is, hogy nem tervezett, hiszen ezeket a részeket jóval korábban készítették el. csak annyit mondtak, hogy eleve úgy közelítettek a szezonhoz, hogy azért legyen valami befejezés, de sosem volt lezárásra tervezve.

turing - 2019. 05. 12. 22:43

Kar erte, egyik kedvencem volt. Arra szamitottam, hogy Sunny visszakapja a hugatol/noveretol a giftet es ugy nyomja le majd a vegen Pilgrimet, igy egy kicsit “meh” volt.
Aminek orulok, hogy MK-t vegul levagtak, iszonyat irritalt vegig, pont annyira volt szar a karaktere mint a szinesz aki jatszotta.
Minerva nagyot ment a vegen.

josie05 - 2019. 07. 06. 16:04

A legvégére már én is sajnáltam hogy vége egy kicsit, a zarándokkal nagyon jól indult az évad, de azért kb. a közepétől már kicsit birkóztam vele. Egyedül ezt a pisztoly dolgot nem tudtam hova tenni, de “owerwield” magyarázata tetszik! Ugyanakkor máig tartom hogy a “Sunny” karakterét alakító színész kevés volt ahhoz hogy igazán működjön a széria.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz