login |

Into The Badlands: folytatódott a 3. évad

2019. 03. 29. 20:00 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika,

The Gifts of Azra are for everyone.

Vagy inkább kezdett a 4. évad? Sajnos az Into The Badlands is beállt azon AMC-s sorozatok közé, ahol a kettébontott hosszú szezon valójában két rövidebb évadnak felel meg a kasza előtt, de ettől még sajnálatos, hogy majd egy évet kellett várnunk a 3×08 és 3×09 között, hogy esély se legyen a folytatásra, hiszen a készítők és színészek szerződései már rég lejártak.

Nem baj, pár hete a hazai Amazon Prime-re is felkerült a 3A szezon (magyar szinkronnal és felirattal!), szóval volt lehetőségem ledarálni, és közben felidézni magamnak, hogy miért is ez az egyik legnagyobb kedvencem (talán A LEGnagyobb?) a jelenlegi sorozatok közül. Annak ellenére, hogy anno nem voltam annyira oda meg vissza a Crouching Tiger, Hidden Dragon-ért (itthon: Tigris és sárkány), itt nagyon bejön a vizualitás, a posztapokaliptikus, motorizált feudális jövővilág, amiben a kardok uralkodnak a lőfegyverek helyett, a szuperlassítások és a véres, repkedős verekedések.

My brother is dead.

A készítők a nyitányban nem is fogták vissza magukat, kaptunk pár várt bunyót is, de persze még nem annyira életre-halálra, hiszen van pár epizód a szezon végéig, amikor aztán gondolom, lesz nagy ereszdelahajam az ellenlábasok között. És talán a vártakkal ellentétben a “rosszak” nem is lesznek akkora túlerőben, főleg, hogy Sunny jó eséllyel össze fog állni a közös ellenség ellen a korábbi vetélytársaival. Ami több, mint epic zárást ígér.

A nagy kérdés csak az, hogy addig mivel fogják tölteni az időt? Kiképzéssel és vándorlással? Szerencsére nem, hiszen új karakterek is képbe kerülnek, hogy még inkább színesítsék a Badlands eddig sem egyhangú világát. De azt hiszem, hogy kelleni is fognak az emberek, ha Pilgrim-et le akarják nyomni.

Mondjuk bármennyire is szeretem az Into The Badlands-et, Pilgrim kapcsán meg kell jegyeznem, hogy sosem voltam oda a szektás történetszálakért, főleg akkor, ha azok misztikus árnyalattal párosulnak, de azért csak keresztülvergődök a híveknek szánt beszédeken.

Amire nagyon kíváncsi vagyok a szezon kapcsán, hogy csak sima készülődésről és leszámolásról, a világ egyensúlyának helyreállításáról fog-e szólni, vagy kapunk a végére valami nagy felfedezést mondjuk magával a világgal kapcsolatban? Hogy kibővítik-e új dolgokkal a mitológiát? Mert tippre annak ellenére, hogy a mostani sztori kap majd lezárást, meg fogják mutatni, hogy merre mehetett volna tovább az Into The Badlands.

13 hozzászólás Ne habozz!

noinipo - 2019. 03. 29. 23:04

jelenlegi favoritom
pilgrim tényleg csíra, de még így is brutál jó, remélem sunny össze kapja magát végre :)

Flambeur - 2019. 03. 30. 14:51

Elképesztő micsoda érdektelenség övezi ezt a sorozatot, pedig tényleg az egyik legszínvonalasabb versenyző a jelenlegi kínálatban, főleg ami az akciót és a látványt illeti. Mindkettőt, már-már művész szinten űzi a sorozat.
Amivel nekem a legtöbb problémám van az a történet, ami sehogy sem akar kerek egészet alkotni és valószínűleg, most már nem is fog. Illetve sosem bocsátom meg a készítőknek amit M.K. karakterével műveltek. A legfontosabb és legígéretesebb szereplőből, egy semmilyen hisztis tinit csinálni, az is egyfajta művészet.

CrashBoostZoom - 2019. 04. 02. 12:38

Én pont ezért szeretem mert nem igazán van valami grandiózus világmegmentő sztori. Minden Sunny feje felett történik és Ő csak próbálja megvédeni magát és a gyerekét egy kaotikus világban.

Nem kell, hogy minden sorozatban legyen valami hatalmas végzete a főszereplőnek vagy a világnak. Ha Azra-t és a gift-et megmagyarázzák végre akkor én már elégedett leszek.

A színészt pedig én jobban okolom MK karakteréért mint bármelyik készítőt. Egyszerűen annyira gyengén, unottan és meggyőzés nélkül ad elő mindent már az eleje óta, hogy nehéz komolyan venni bármit is amit mond.

ericghar - 2019. 04. 03. 09:43

A sorozat jó, bár nem értem hogyan kerülnek bele autók, illetve azokba benzin. Ami üzemanyagot most használunk annak biztonságos és azonos minőségben való előállításához nagyon magas szintű technológia kell. 1970-ben vezették be (mert akkorra tudták) a jelenlegi standardokat.

CrashBoostZoom - 2019. 04. 03. 10:28

@ericghar

Nem hiszem, hogy a Baron-okat érdekli, hogy mennyire biztonságos előállítani valamit vagy egyszerűen nem olyan minőségű üzemanyagot használnak. Másfelől viszont az egyik Baron olajban utazott (mások drogot vagy élelmiszert álíttattak elő és ez adta a hatalmukat) szóval akár meg is lehet a 70-es évekbeli színvonal. Igazából lényegtelen, Sunny úgyis jobban szeret gyalog menni mindenhova. :D

Az viszont igaz, hogy nem tudjuk pontosan, hogy mennyire esett vissza a technikai színvonal. Egyedük azt látjuk, hogy elektronikus cuccok nem nagyon vannak és tudjuk, hogy a lőfegyver előállítás hatalmas tabunak számít.

prutrelease - 2019. 04. 03. 13:15

nézem a nézettséget, arra esetleg van valami magyarázat hogy miért esett ekkorát a második epizód nézettsége, kevesebb mint fele az elsőnek? csak az időpont (vasárnap-hétfő) magyarázná?
néztem a korábbi évadokat, ekkora esés nem volt soha

winnie - 2019. 04. 03. 13:33

igen. korábban nem tudom, hogy mennyire került ki korábbi környezetéből, de itt egyszerűen arról van szó, hogy vasárnap a walking dead vezette fel, aminek a nézettsége kiemelkedő, hétfőn pedig egy pár éves random film ment előtte (vagy ismétlés, vagy premier). és ez ennyit jelent.

az az igazság, hogy az into the badlands számai csatornaszinten mindig is elég jók voltak, de elég gyakran (talán mindig? vagy már tavaly is ment hétfőn?) fel voltak fújva annak köszönhetően, hogy valamelyik walking dead sorozat környezetében adták, és amikor ez nem volt meg, akkor lehetett látni, hogy sajnos közel sincsenek annyian a fix tévés nézők…

prutrelease - 2019. 04. 03. 16:42

értem

tavaly nem ment héfőn

3. évad 3-8 epizód nézettsége 0. 89-1.2 között szórt, a 9.részé vasárnap 1.25.
ebből következtettem ara, hogy olyan 0.8-1 között lehet a fix nézők száma, ehhez képest úgy tűnik, csak 0.6. kevesebb mint gondoltam és mint szerintem sokan mások is gondolták.
de hát ez van…

noinipo - 2019. 04. 05. 10:07

oké, értek mindent, és várom a maradk részt minden héten nagyon, DE mostmár Sunny sos kapja vissza az “erejét”, mert nem bírom nézni, hogy lassan mindenki lenyomja

e-batta - 2019. 04. 11. 15:02

Egy valamit nem értek. (a 10. részhez kapcsolódik). Annyira profi módon építik fel a kardozós, közelharcos jeleneteket, annyira jól van fényképezve minden, lenyűgözően ki van dolgozva a koreográfia, minden alkalommal leesik az állam ettől, erre jól elb*ccák az egészet, amikor hosszan időznek Minerva és Raven fekete és vörös magassarkú csizmáján, majd tisztán látható (többször is), hogy a vívás gyors mozgású jelenteiben lapos sarkú bőrcsizmában ropják. És a hosszú jelenet alatt mindezt többször is az arcunkba tolják. Magas sarok – lapos sarok – magas sarok – lapos sarok. Ez szánalmas.

noinipo - 2019. 04. 16. 16:33

3×13 zseniális lett, messze a legjobb az évadból

majomka - 2019. 04. 18. 00:28

bizony ezt most nagyon odatették :) eléggé epikus lett a hangulata

cato - 2019. 04. 18. 20:32

Aha, bár a végén itt is volt egy kis baki! Cressida fején a közeliken fenn van csuklya, a távolikon meg nincs! :D Amúgy van egy sanda gyanúm, hogy az Özvegy nem éli meg a sori végét! :(

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz