login |

Pilot: Abby’s

2019. 04. 01. 14:50 - Írta: human

6 hozzászólás | kategória: 2018/19, kritika, pilot-mustra,

Fogalmam sincs, hogy mivel lehetne az alánevetős, vagyis közönség előtt felvett komédiákat feldobni. Lehet, hogy csak én láttam sokat (egy időben szinte mindet néztem), és ti még találtok elvétve nézhetőt, de az NBC új darabja sem győzött meg.

Tényleg foglalkoztat a fenti kérdés. Ne értsétek félre, nem az kéne, hogy edgy legyen, csak valahogy jobban megírt poénokat várnék. Vagy jobban előadottakat? Egyszerűen nem áll össze az Abby’s.

A koncepció amúgy egyszerű: a főszereplő egy illegális bárt üzemeltet a környék otthonról menekülni vágyó, de közben azért egy jó közösségbe tartozni akaró embereinek. Keménykezű volt katonaként a fegyelmet is fenntartja, van rendszer, ami jól esik a vendégeinek. Ezt forgatja fel, hogy az, akitől bérelte a helyet, az meghal, és az örököse nem nézi jó szemmel a bár hátsó kertbéli mivoltát.

Persze a rész végére megoldják a konfliktust, összehozzák a különböző látásmódú karaktereket, hogy meglegyen a klasszikus komédia alap. És nyilván, mivel pilot, nagyon sok idő megy el az alapozásra is, mindenki “elmondja”, hogy ő milyen. De mondom, gyengén, életszerűtlenül tették mindezt.

Viszont ha az Abby’s lényege az lenne, hogy “lógunk a haverokkal”, ezért veszik fel stúdió helyett a szabadban, de ugyanúgy fizető nézők előtt (ez mondjuk érdekes húzás sorozatkészítésileg, olykor a nézők is képben vannak), mint  aThe Big Bang Theory-t, de akkor még nevetségesebb a sok, “ezt gondolom, ilyen vagyok”-monológ, hiszen az illúzió utolsó morzsáit is megöli.

Lehet, úgy tűnik, hogy túlgondolom, és csak egy lazítós darabról van szó, de szerintem a készítők nem “ahogy esik, úgy puffan, csak lesz valahogy”-módon állnak neki ilyen projekteknek. Mondanám, hogy majd a többi rész dönt, hiszen a szereplőgárda egy részét bírom, de egyelőre minimális (4/10) a bizodalmam.

6 hozzászólás Ne habozz!

Mom - 2019. 04. 01. 15:03

Lehet, hogy triviláisan egyszerű a válasz a kérdésemre, de mi van, ha esik az eső? Vagy itt hiába szabadtéri, van tető a fejük fölött? Bár attól a háttérben még látszódna/hallatszódna, hogy esik, akkor ez is része lenne a sztorinak, mondjuk esőkabátban söröznének?

winnie - 2019. 04. 01. 15:17

hát…, ezt azért vártam, és lehetett volna jó is, és tetszett, hogy mutatták a nézőteret, kontextusba helyezve az egészet. és mivel elég hasonló, szerintem ha totál élőben adnák, mint az undateable-t, akkor szerettem is volna, de így csak közepes volt, amit sajnáltam, hogy nem lett jobb, mert megvan benne minden, hogy az legyen.

az egész csak sima beszélgetés a kocsmában pár ember között, szóval eladni sem könnyű.

5/10?

mondom, nem rossz, de ahogy az undateable is csak az élőzés után lett nézős, úgy szerintem ez is csak akkor, ha nem változik nagyot a folytatásra.

winnie - 2019. 04. 01. 15:19

“és ti még találtok elvétve nézhetőt,”

én mondom, hogy minden évben pontosan egy, azaz 1 olyan van, amit nézni tudok. nem egy új, hanem összesen egy. volt egy évig a the mccarthys, egy évig az a fodrászos, egy évig a kevin, egy évig a last man standing, meg az említett undateable, stb. idén hirtelen nem is tudom, hogy melyik volt, vissza kell emlékeznem (valaki segít?:). azt tudom, hogy az országosok közül a the neighborhood állt hozzá a legközelebb.

spamdog - 2019. 04. 01. 16:11

Az első 3 rész lehetőséget megkapja tőlem. Ha addigra nem áll össze akkor bármennyire is kedvelem Natalie Morales-t el fogom engedni. Egyébként évek óta keresik a 2000-es évek Cheers-ét eddig a legjobb próbálkozás a Mixology volt. Gondolom ez is ebből az indíttatásból készült.

FrankLuck - 2019. 04. 01. 17:53

A Scrubs után azt mondtam, hogy Neil Flynnt a világ végére is (meg is volt a 9 év The Middle), de ez nekem bőven a közepes alatt volt. A pilot után elképzelni sem tudom, hogy az Abby’s képes lesz felkúszni erős közepes szintre, így már a második résznek sem adok esélyt (na jó, ha lesz róla második blikkes poszt és dobáljátok rá a 8-9/10-et, akkor igen – de meglepne).

winnie - 2019. 04. 05. 08:13

1×02: ez egy nagyon semmilyenség a szememben. szimpatikus, ha nem lennének igényeim elnéznék belőle 20 percet, de egy másodpercig sem tudnék rákattanni. vannak benne jobb ötletek, de ennyi, semmi több. viszont simán elhiszem, hogy aki rákattan a felállásra, az simán élvezni fogja, mert elég egyenletes.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz