login |

Star Trek: Discovery – 2×11: Prepetual Infinity – írta Ace

2019. 04. 02. 14:50 - Írta: vendegblogger

39 hozzászólás | kategória: kritika,

Zajlanak az események a Discovery második évadjában. Már csak három részre vagyunk a finálétól, és a mostani epizódban ismét kaptunk válaszokat. S bár az epizód végére sikerült némi akciót és történést csempészni a készítőknek, alapjában véve eseménytelennek éreztem kicsit a részt. Muszáj volt betekintést nyernünk a múltba, hogy megérthessük a jövőt, de azért ennél szórakoztatóbbra is vehették volna a tálalást.

A Vörös Angyallal érkező családi dráma érthető volt, de valahogy nem sikerült elmélyíteni, és úgy érzem, az ezen a szálon érkező infóáradat sem segített a nézőnek beleélni magát ebbe a drámába. Ami viszont nálam nagyon működött, az a 31 szekció háza táján történt események és karakterek kooperációja. Megmondom őszintén, ezek alapján egyre nagyobb érdeklődéssel várom a Georgiou-s 31-esekről szóló sorozatot.

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Betekintést nyerünk a 21 évvel ezelőtti Doctari Alphán történt Klingon mészárlásba, valamint az ezzel kapcsolatos Burnham-féle család történetébe. És abba, hogy miért és hogyan lett az Időkristályt vizsgáló Dr. Gabrielle Burnham a Vörös Angyal. Továbbá nem időn kívül létezik, ahogy először gondoltuk, hanem valahogy hozzáláncolódott a 950 évvel később elpusztult jövőhöz, és csupán rövid visszaugrásokkal próbálja más mederbe terelni azt a bizonyos időfolyamot.

Persze azért meglepetés is jutott ide, ugyanis Michael anyja látszólag semmit nem tud az univerzum szerte megjelent hét vörös jelzésről. A családi drámának szánt fejezetet sem rendezték le simán, mivel Dr. Burnham már régen elfogadta, hogy sosem lehet a lányával és csak a jövő megváltoztatásának szenteli az életét, tehát az anya lánya találkozást is inkább késleltették.

Többen is meglátogatták a doktort, de ezek közül nekem valahogy a Georgiou-s találkozás volt a legérdekesebb, ahol a császárnőt mostoha nyaként kezelte Dr Burnham, s több szemöldök-felvonós utalást is kaptunk, s bizony még Georgiou is meglepődött azon, miket mond róla Michael anyja.

Ha már a volt Terrán Császárnőnél és a 31-es szekciónál tartunk, Leland ugyebár, ahogy sejthető volt, nem halt meg, sőt, a Kontroll őt választotta testi valójának, és ezt valahogy úgy oldották meg, hogy telepumpálta nanorobotokkal. Na, itt aztán eléggé beugrott a sokak által emlegetett Borg-os dolog, mivel eléggé hasonlított az eljárás az asszimiláláshoz. Persze a Kontrollnak semmi köze a későbbi Borg-hoz, szóval hamar elhessegettem a dolgot, de nem szerencsés ilyesmivel összezavarni Trek-nézőket.

Szóval Leland valószínűleg innentől „főgonosz” státuszt fog kapni, a Kontroll továbbra is a begyűjtött Gömb tudását akarja megszerezni, hogy tovább fejlődhessen, bár szerintem már most is elég fejlettnek tűnik.

Szerencsére karaktereink fejében is megfordul egyből, hogy letörlik inkább az adatokat. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mivel ez a tudás mindent megtesz, hogy túléljen hiszen már a Discovery-re is ezért került át. Lehet, hogy ez okból kifolyólag is kell annyira az MI-nek?

Georgiou és Tyler együttműködése viszont jól működött, és végre nem csak díszletek voltak, hanem szerves részei a történésnek. És még Tyler hezitálása is valahogy jobban van kivitelezve mint az első évadban.

Sajnos a Burnham család drámája és a 31-es szekció dominálását a Discovery legénysége sínylette meg, rájuk ugyanis nem sok idő jutott, Saru, Tilly, Stamets csak röviden asszisztáltak, de Pike-nak és Spock-nak sem túl sok szerep jutott a héten.

Viszont a vulkáni végre kimondta a logikusnak szánt lényeget, miszerint a jövő folyamatosan változik, és nekik a mában kell megvívniuk a jövőért folytatott harcot. (A tőle elhangzott fapofával előadott “I like science”-en is jót mosolyogtam.) Végül Lelandkontrollnak sikerült megszerezni a Gömb tudásának több, mint felét, és a fejlett álcatechnikával rendelkező 31-es hajójával elmenekülnie.

Ahogy már írtam, akció csak az epizód végére jutott, a drámázás és a rengeteg infó most elvitte a játékidőt, ráadásul nem is sikerült a legszerencsésebben tálalni mindezt. Őszintén remélem, a végére sikerül egyensúlyba hozniuk a készítőknek az arányokat, és biztos vagyok benne, hogy a végére is tartogatnak még puskaport, hiszen már csak három epizód van az ügy felgöngyölítésére és a megoldásra. Szóval kíváncsian várom, mit sikerül kihozni végül.

39 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2019. 03. 29. 03:33

Eddig tetszett ez az évad, bírom Spockot, nem rossz Section 31 behozása, még az időutazás is adja, ha már a spore drive parkolópályán van, de basszus ezen a részen konkrétan bealudtam és közben az arcom kapartam Michael összes jelenetén. Komolyan ebben a részben annyi időt elvesztegettek a semmire, meg Burnham győzködésére, hogy ugyan hagyja már békén az anyját, hogy ez idő alatt simán megállíthatták volna az adattovábbítást. Bakker 3-an ott állnak Michael az anyját győzködi, hogy ugyan maradjon már a jelenben, a másik kettő csak bámészkodik, közben Giorgiou próbálja feltartani Lelandat (ő legalább hasznosan töltötte az időt). Faszért nem tudta az egyik bámészkodó kikapcsolni/szétlőni a továbbító eszközt, míg Michael elfolyatott fél liter műkönnyet és Giorgiou feltartotta az AI-t. Pedig azért voltak jó részletek benne.
Nemtom, itt alapvetően az írással hadilábon állnak az írók ezen a ponton a történetben. Már nem emlékszem mi volt az első évadban a tüköruniverzumos Michael és Giorgiou kapcsolata (ugye elvben Michael elhalálozott odaát), gondolom vmi anya-lánya kapcsolat lehetett ott.
Küldeném ezt a részt is a leggyengébb heti epizód listára, ha nem küldtem volna korábban a God Friended Me aktuális epizódját. Michael karakterével kb szétbarmolják az eddig jól felépített részeket és ezen a színésznő játéka sem segít sokat.

KiváncsiFáncsi2019 - 2019. 03. 29. 20:34

michael-t írják már ki a sorozatból… katasztrófa a csaj… vagy a színész, vagy a karakter, vagy nem tudom mi, de borzasztó…

én is szenvedtem az epizód alatt és még a legvégét is elrontották azzal, hogy ash megmenekült…

értem én, hogy kell a pörgés és az egyszerű üzenetek nehogy reklámblokk helyett twitterezzen a jónép, de hát ez így elég gyenge

pez - 2019. 03. 29. 22:26

Azt akartam mondani, amit Tyberius06 mar irt…

Ez a sorozat mostanaban minden epizod soran eleri tobbszor, hogy teljesen kizokkentsen a sztoribol: lens flare omleny, tuljatszott erzelmek, logikai ellentmondasok, lyukak a tortenetben, seggbol elorantott fordulatok.

Brynden Rivers - 2019. 03. 30. 00:02

Amúgy nem lehet hogy Leland az első Borg?

Melkon - 2019. 04. 01. 19:57

Nem értem, mi az, hogy nem tudják megsemmisíteni a gömb adatait? Fizikai tárolón tárolják, mégis miért nem tudják simán szétlőni? :D

Egyébként hogy védi meg magát egy adathalmaz? Root jogot kapott és elindították a “RunMe.exe”-t, amit véletlenül pont ugyanolyan platformra fordítottak, mint a Discoveryé?

Mi az, hogy eltérítik az adatokat és senkinek nem tűnik fel, hogy a célhoz nem érkezik meg?

Amikor látják, hogy meghackelték a wifi routert miért nem hagyják abba az adatok küldést?

AI: Most ez egy AI vagy egy 2 bites troll?
Miért nem ölte meg Tylert? Amennyi időt elpazarolt vele kb 10-szer meg is ölhette volna. Miért nincs tisztában vele, hogy ha ott hagyja akkor értesíteni fogja a Discoveryt? A decision making nem az erőssége, érthetetlen, hogy hogyan tudta kiírtani az összes élőlényt.

Az alap sztori tök érdekes, csak számomra sajnos úgy tűnik, hogy az írók folyton beleraknak karaktereket impossible scenariokba, gondolván, hogy az majd milyen epic lesz. Viszont ezekből csak súlyos logikátlanságok árán lehet kimenekülni, és ez így elég Zs kategóriás.

Rorki - 2019. 04. 01. 22:24

Magkaptuk a Red Angelt, jött a szappanoperás csavar a kilétét illetően és azon agyalok, hogy mindezt a blődséget azét kellett betolni, hogy végül erre futtassák ki?!
Bevallom, hogy szeretem ezt a sorozatot (nagyon akarom is szeretni) és az olyan részek után, mint a 2X09 néha úgy is érzem, hogy menni is fog, de aztán jön egy ilyen rész.
Az AI még a Terrán Császárnőt is behálózza, hogy aztán az egyetlen embert aki leleplezheti életben hagyja. Red Angel elmondja, hogy 100X látta már lepörögni a valóságokat, a szerkóját és a túlélőkéjét elnézve lehet, érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy akár igaza is lehet, de hagyjuk az összes élőlény jövőjét Michael döntésére, mert hát annyira szereti az anyukáját, hogy megér egy próbát. A klingon háborúban is sokan veszítették el anyut és aput, egy friss háborúval a hátuk mögött ez lehet, hogy nekem kevés lett volna indoklásnak a kockázatvállalásra.
Arról már nem is szólva, hogy Spock (én csípem ezt a verziót is) elejt egy “I love science” mondatot, olyan kifejezések mellett, mint az “időkristály”. :D :D

A lelkesedésemet most visszarúgták 95

Alice - 2019. 04. 02. 00:05

Az egész olyan mint valami hihetetlenül elcseszett trek rész anomáliája. Csapdába estünk valami olyaféle dimenzióban ahol valami “glics” mindig becsúszik. Kötelező jeleggel vannak olyan sztereotíp dolgok amik a nagy többségek kiverik a biztosítékot. Nem csak a logikai buktatókra gondolok, vagy a röhelyesen előadott szitukra, hanem a frázisokra: minden sorozatban kell pl homo jelenet, mikor erre azért szerintem nagyon, de nagyon kevesen tartanak igényt. A szinészi játék pedig azt hiszem kijelenthetem (gondolok itt “májkülre, nem a kitt-esre): több mint csapnivaló. Nekem valahogy ez az egész az utcai tüntetésekre kezd hajazni: “mogyonle!” ugye? Hát nem igen látok olyan embert akit ne verne le a víz ettől a csajtól (lehet kicsit túlzok, de azért van benne igazság). Mégis képernyőn van. Nem mond le. :)
Biztos van olyan aki meg tudott hatódni az anyukás jelenet láttán, de az nem én vagyok. Én csak az arcomat kapartam az idegtől. Nem értem miért kell idegeskednem amikor ezt a sorozatot nézem. Egyszerűen nem tudom magam elengedni jólesően. Ez a legjobb szó rá, és a legroszabb dolog az egészben. Ezzel egyedül lennék?

Ace - 2019. 04. 02. 10:44

Srácok,

Ez az MI még nem az az MI ami 500 vagy 700 év múlva olyan fejlett lesz hogy kiírt mindent. Szóval a hibák amiket elkövet simán írható erre a számlára.

Sajnos a drámázás nekem sem jött át ezzel egyet kell értenem. Remélem rájönnek a készítők mit kell erőltettni inkább és miből kell visszavenni.

Melkon - 2019. 04. 02. 11:29

Dehogynem, a jövőből jött vissza az előző rész végén a Red Angellel, a jelenben az AI csak egy elemző szoftver volt még.

Ace - 2019. 04. 02. 12:46

Melkon:

Szerintem ahhoz ,hogy a tömegpusztító MI legyen kell neki a Gömb tudása meg néhány 100 év. Persze Michael anyja jól belekavart az időbe azzal ,hogy a Discovery útjába lökte a Gömböt ezért az MI-nek is be kell avatkoznia.

Melkon - 2019. 04. 02. 15:12

“Továbbá nem időn kívül létezik, ahogy először gondoltuk”

Nem olvastam ilyet, ez valamilyen fan theory volt? Emlékeim szerint semmi nem utalt erre.

Egyébként a legfontosabb dolog nem derült ki: Honnan értesült arról, hogy mi történt a múltban? A civilizáció elvileg elpusztult, ő elmenekült egy távoli bázisra, hogyan szerzett olyan precíz információkat, amiből kiderült hogy pontosan mikorra és hova kell visszamennie?

Az sem derült ki, hogy az AI hogy tudta lefogni LeLandot. Az oké, hogy kiütötte az előző rész végén, de nem nagyon láttam semmilyen eszközt, amivel a székbe tudta volna ültetni.

Ace - 2019. 04. 02. 15:30

“Nem olvastam ilyet, ez valamilyen fan theory volt? Emlékeim szerint semmi nem utalt erre.”

Az idő manipulálása révén voltak ilyen teóriák. Mert ha egy folyamatossan változó jövőböl indul vissza mindíg az elég furcsa lett volna. Ha jól emlékszem az késöbbi idő hajók is időn kívülről vizsgálták az idővonalat. (Itt azzal volt magyarázva ,hogy érdenben nem nagyon tudott változtatni a jövőn ahova mindíg vissza kellett térnie)

“Egyébként a legfontosabb dolog nem derült ki: Honnan értesült arról, hogy mi történt a múltban? A civilizáció elvileg elpusztult, ő elmenekült egy távoli bázisra, hogyan szerzett olyan precíz információkat, amiből kiderült hogy pontosan mikorra és hova kell visszamennie?”

Ezt valóban nem fejtették ki de nyolcszáz valahányszor visszaugrott az időben ez elhangzott utalások voltak ráhogy(Pl első százugrás) vissza akart jutni a családjához majd kutatásokra idővonal módosításokra használta a maradék hétszázat volt bőven lehetősége pontossan visszafelyteni miért és hogyan pusztult el pontossan minden.

“Az sem derült ki, hogy az AI hogy tudta lefogni LeLandot. Az oké, hogy kiütötte az előző rész végén, de nem nagyon láttam semmilyen eszközt, amivel a székbe tudta volna ültetni.”

Valóban, erre tértek ki. Igazán lehetett volna pl valami robotkar a laborban ahova Leland az előző részben beszaladt.

Lezuziusz - 2019. 04. 02. 15:59

Leland “asszimilálása” nekem is szemet szúrt, hogy nagyon gyanúsan hasonlóak voltak azok a szondák, mint amit a borg alkalmazott. Talán ebben az idősíkban így fog megszületni a borg? Azt hagyjuk, hogy az eredeti kánonban nem így van, mert az írók nagyban tesznek rá.

A rész elején Májkül (köszi Alice :D ), amikor felébred sírva röhögős volt a színész teljesítménye. Egyszerre véltem felfedezni a röhögés, a nagyon ki kell mennem a wc-re és a most valami nagyon undorítót kellett megennem arckifejezéseket. Sorozat alapján azt mondanám, hogy a színész gyenge, és ugyanez vonatkozik Tyler-re is.

Az, hogy a Red Angel egy gonosz MI ellen küzd, számomra egy igen gyenge megoldás a történet kikerekítése szempontjából. Amolyan Mátrix utóérzés. :/ Persze az időutazás mindig is a Trek egyik sajátossága volt. Ezzel nincs baj, csak ezzel a felsőbb MI-vel. Eredeti kánonba ott volt a Borg, kvázi le is fedték ezt. Bár ők a tökéletességre és nem az emberek kiirtására törekedtek. De ez így zsenge.

Próbálják a készítők átemelni azt az “űrcowboy” érzést, ami az J.J. féle mozifilmekbe volt. Ott működött. Itt sajnos nekem ez a nagyon akció orientált stílus a sokat akart a szarka de nem bírja a farka tipikus esete. Jonathan Frakes szállította idén is eddig a legjobb részeket és azok tényleg jók voltak és tetszettek. De a többi….

Hagyni kellene már ezt a “cshalád” dolgot, kukázni a főszereplőt és hozni valakit aki jobb. Bár gondolom a 3. évad is tovább fogja vinni ezt a szálat és LeLand levadászása lesz a cél. Mert ha nem, akkor mi lesz? Kit húznak még elő Májkül múltjából, vagy mivel fogják karakter központúvá tenni az évadot? Jön majd anyuci megmentése? Esetleg csináljunk újra Red Angel suitot, hogy aput is megmentsük?
Gyanítom, hogy 3 rész nem lesz elég a történet lezárására. Aztán meglátjuk.

Georgiou féle spinoff meg várós, mert az a karakter tényleg jó. :)

DonMaros - 2019. 04. 02. 16:16

Nem meglepő, hogy ilyen a minőség, az írógárda egy csomó inkompetens gyülekezete, aki vagy még nem csinált semmit, vagy csinált de szart, esetleg csinált valami rendeset is de sosem írt sci-fit, pláne nem star trekket. De nem baj, mert van diversity. A lens flare meg a részegen pörgő-forgó kamera, a rengeteg indokolatlan dutch angle csak hab a tortán.

Melkon - 2019. 04. 02. 16:27

“Ezt valóban nem fejtették ki de nyolcszáz valahányszor visszaugrott az időben ez elhangzott utalások voltak ráhogy(Pl első százugrás) vissza akart jutni a családjához majd kutatásokra idővonal módosításokra használta a maradék hétszázat volt bőven lehetősége pontossan visszafelyteni miért és hogyan pusztult el pontossan minden.”

No de nem láthatatlan. :)
Nem ugorhat csak úgy vissza megnézni hogy mi történik. Ha jól rémlik csak rövid ideig (pár perc?) tud egyszerre maradni, ez még arra sem elég, hogy belogoljon egy gépbe megnézni Wikipédián, hogy mi történt. :)

Az sem derült ki, hogy hogyan láthatta Burnham életének fontos pillanatait.

Egyébként Burnhamnél szerintem inkább írói probléma van. Nem tudom megítélni, hogy mennyire jó színész, de ha egyszer olyan szerepeket írnak neki, hogy részenként kétszer sírnia kell, akkor ezt kell csinálnia. És lehet, hogy ha nem sokadszor látnánk még hatásos is lenne.

Melkon - 2019. 04. 02. 19:31

Amúgy kicsit belegondolva a legtöbb logikátlanságot feloldhatták volna annyival, hogy a jövőben nem hal ki az egész emberiség, hanem az univerzum távoli felébe menekülve marad egy adag túlélő.

Máris meglenne, hogy honnan vannak azok az adatok, ami alapján a múltat próbálja befolyásolni és gyakorlatilag ugyanezt hozhatták volna ki belőle az írók.

Latza - 2019. 04. 02. 19:51

Szerintem az évad leggyengébb része volt. Már leírtátok a lényeget a drámázást illetően, de itt már a történet is nagyon sántít. Ha anyus mindent tud a múltról (és a szereplők jövőjéről), akkor pont a csapda nem volt meg neki? Leland főgonoszi tevékenysége sem került még be a galaktikus Révai lexikonba? De nem, a néni nem beszél (plusz pont, hogy nem kezdi emlegetni az idővonalba turkálás helytelenségét), mindent megtart magának, csak akkor miért adta a gömb tudását a Discoverynek, ha nem mondja meg, mihez kezdjenek vele.
Más kérdés, hogy nem tudjuk, milyen gyakran ugrálhat a ruhával, kell-e tölteni az időkristályt (valószínű, és sok energia kell hozzá), szóval vannak még lyukak.
Az írók meg mindig egyre feljebb tekerik az ötletgyártást, csak egyre nehezebb normális sztorit kihozniuk az egészből, a végére pedig kipukkad az egész, és leegyszerűsödik egy szimpla megölendő főgonoszra. A “nem Burnham mama a hét jel forrása” a másik példa rá. Most megint kitalálhatnak valami újabb hülyeséget, ami megint újabbakat szül. Szerintem amúgy az is a mama üzenete lesz, csak már a ruhát nem tudja majd használni, és valahogy visszamorzézik vele az időben.
Ezzel el is érkeztünk a legnagyobb tökönlövéshez a részben, mert hogy elvileg tönkrement az angyal-ruha, így viszont honnan fogják tudni mostantól Pike-ék, hogy a jövő jó irányba változott-e. Elég kinyírni Leland-et és bízunk benne, hogy 1000 év múlva minden szuper?

Amúgy ez az időutazás is túl van dimenzionálva. A Star Trek 4-ben egy ócska klingon hajó, a Nap körüli kanyar, meg Spock fejszámolása elég volt hozzá…

>>Melkon: nem halt ki az emberiség, el is hangzik, hogy Burnham mama az 50000 fényévre lévő bolygójára (Terralízium) gyűjti a túlélőket, akik ott élnek tovább.

Melkon - 2019. 04. 02. 19:58

Latza

Hmm, akkor ezt lehet, hogy elnéztem, nekem csak annyi rémlett, hogy kimenekítette őket hogy lássa van-e hatása a jövőre. Arról egyébként volt szó, hogy hogyan teleportálta át őket a kvadráns másik végébe?

Latza - 2019. 04. 02. 20:21

Melkon

Jaj, jogos, csak most állt össze a kép. Teljesen elfelejtettem, hogy a Terralízium a második részben látott béta kvadránsbeli bolygó a vallásos népséggel.
Tehát akkor Burnham mama arra a bolygóra tér vissza mindig? Mármint annak az 1000 évvel későbbi idejébe.
Érdekes, hogy egy mindentudó MI 1000 év alatt sem lett pl. transwarp-képes, hogy minden kvadránst kipusztítson. Mindig csak ez a fránya Föld, meg az emberek. :D

Tényleg vicces, hogy az angyal-ruha ilyen szuper képességekkel bír az időutazáson kívül. Bónuszként tetszőleges helyre eljuttat a galaxisban.

Megjegyzés: Burnham-nek ez a raszta haj áll a legrosszabbul az összes bemutatott közül.

Sigismundus - 2019. 04. 02. 20:27

nagyon nem akarok sem színészi játékot, sem sztoriszálat minősítgetni.
De minek kellett Georgiunak némán hosszan közelharcolnia Leland/Kontrollal, az helyett hogy mondjuk másodjára is leállítsa a letöltést? Vagy odakiáltson mondjuk Nhannak hogy amíg ő verekszik, az állítsa le? Persze tudom, kevésbé lett volna drámai/látványos, így lett logikátlan..

Szép, nem szép dolog, de alig ismerte fel Sonja Sohn-t.

Más.

Magyar vonatkozás a Star Trek Discoveryben !

Saru a Bibliotheca Corviniana pusztulásához hasonlítja a Gömb törlését. Ami nem más mint Mátyás királyunk híres könyvtára – volt, !! Másnak nem tűnt fel?

Imi - 2019. 04. 02. 21:50

Bibliotheca Corviniana, bizony, én is néztem és büszke voltam, hogy a másik hasonlat az alexandriai könyvtár volt, Saru menő!

Strongbad - 2019. 04. 02. 22:30

Számomra a második évad jobb mint az első, de még így is nagyon messze van attól amit egy Star Trek sorozattól elvárnék. Mondjuk ebből nem is lesz soha jó sorozat amíg meg nem szabadulnak Michaeltől (az írógárdával együtt természetesen), kimondhatatlanul irritál a színésznő.

punyapapa - 2019. 04. 02. 22:50

Gyengébb rész volt tény. Lelandél nemcsak az asszimilálás volt feltűnő, hanem az is, hogy a Controll azt mondja, hogy “az ellenállás hasztalan”.

Latza
Az AI ismeri az időutazást. Ariamot a jövőböl érkező szonda fertőzte meg, amin rajta volt az AI.
S igen az jó kérdés, hogy honnan tudják, de Spock pont ezt mondta, hogy tudni fogják.

Amithyel - 2019. 04. 03. 05:05

Lehet, hogy csak a hatartalan fantaziam miatt nem erzek nehany dolgot ellentmondasnak amit ti annak ereztek. Es lehet, hogy pont a hatartalan fantaziamnak koszonhetoen gondolom ugy, hogy nem kell mindennek passzolnia a mialtalunk ismert vilaghoz a Discoveryben.
Pl a gomb adatainak torolhetetlensege ssem lep meg. Ha ez a Gomb kepes a tapasztalatszerzesre es annak tarolasara akkor miert ne lehetne kepes arra, hogy barmi modon megvedje ezt az adathalmazt meg akar a megsemmisulese utan is.Sok elkepzelesem van ra, hogy ez, hogyan megvalosithato. Csak egy szosszenet: Olyan mint egy virus vagy fereg amihez nincs meg a kello tisztitoprogram. Vagy eppen csak akkor tudod eltavolitani ha egy bizonyos dolgot torolsz de nem tudod mi az amit torolni kell.Szoval csak fantazia kell hozza. Es attol, hogy nem tudod elkepzelni vagy felfogni, meg nem biztos, hogy nem lehetseges.
A masik, hogy nem vettek eszre az adatok elteruleset. szerintem ez sem igazan elterules csak megcsapolas. Mint mikor egy gazvezeteket meglekelnek az ukranok ;)Amig nem figyelnek fel ra addig megy a biznisz :D
En imadom a sorozatot. Az erzelmi reszevel sincs bajom. Nem is ertem miert sikitanak mostansag az emberek az erzelmek miatt.
Sot, Michaelt nagyon kedvelem. Spock nagyon jo, es az uj kapitany valahogy Pickard-ra emlekeztet. Kemeny de emberseges.

Napsugár - 2019. 04. 03. 11:39

Az a jelenet, amiben az Empress harcol Lelanddel, tényleg béna volt. Maga a harc nem, de a kontextus, hogy a vágások között mama és lánya leírhatatlan kínok között előadni próbált sírós szenvedését kell nézni, miközben 5 méterre a másik élet-halál harcot vív … prioritás, na. Michael színésznője vállalhatatlan, amit játék szintjén előad, azon mindig kínosan feszengek, pláne a sírós drámánál, ami szemlátomást nem megy neki, mégis erőltetik.

Az évadot ugyanolyannak érzem most, mint az elsőt, ahol szuperül felvezetett dolgoknak csináltak gyenge feloldást. Mert a red angel feltétlen Michael / anyja kellett, hogy legyen. Ki más?

Btw a klingon háborúval mi lett? Az első évad végén, amikor visszatérnek, a flotta romokban van, a klingonok nyernek, már az utolsó csillagbázis is az övék, rajta több tízezer megölt Fedes top brassal (erősen apokaliptikus hangokat megütve), a Föld a lábaik előtt hever . . .
Béke ide vagy oda, ezt csak úgy elfelejtették?

Ace - 2019. 04. 03. 12:20

Napsugár:
Klingonokkal most béke van amíg L’rell irányít addig nem hiszem ,hogy gond lesz 31-esek ezért tették amit tettek a 2×03 ban.

Föderáció meggyengült nem kicsit de gondolom megy az újáépítés az Enterprise is azért maradt ki a harcokból hogy a háború után segítse az újraszerveződést Pike-al az élen akinek nem borult így meg a morális iránytűje. Ezeket Cornwell admirális mondta.

Tulazon - 2019. 04. 03. 20:07

Két dolog biztos. Hogy valaki lesz sugározva valahová az aktuális részben, és hogy KiváncsiFáncsi beírja, hogy a Michaelt játszó színésznő mennyire rossz. Nem lehetne hogy mondjuk nem mondod többet, és akkor szólsz, ha változik a helyzet?

Jani - 2019. 04. 03. 21:45

Kivagyok ettől az egésztől. Hol vannak a régi jó Star Trekek és Star Trek karakterek. Ennél még a J.J. is jobban teljesített. Komolyan mondom csoda, hogy még van csillagflotta ennyi rinyáló nő/férfi mellett. Georgiou és a kapitány kerekterén kívül nincs hiteles figura/ színész.
A főgépész csak picsog. A szerelme dettó. Michael csak picsog. Méghogy vulkáni neveltetés. Minden részben a világ fájdalmát sugározza és természetesen ennek megfelelően nincs rész rinyálás nélkül.
Tilly….hagyjuk, zártosztály.

Elépesztő. Remélem az évad fináléban léket kap a hajó és kiszippantja a vákum az összes picsa karaktert.

Platschu - 2019. 04. 03. 23:16

Nekem tetszett, mert végig lekötött és szórakoztatott. Semmi baj nincsen Michael játékával, nem is értem, hogy miért utáljátok őt ennyire vehemensen.

Amit nem értettem, hogy ha Georghiou észreveszi, hogy Leland és DrBurnham ugyanazt a dumát nyomta, akkor vajon a nőt nem a Kontroll irányítja? Tehát lehet DrBurnham is már csak egy másolat. Arról nem is beszélve, hogy bizonyos események megtörténhettek a Terran oldalon is, így Georghiou akár tudhatott is ezt-azt a fogadott lánya múltjáról és családi hátteréről.

Melkon - 2019. 04. 04. 06:38

Jani

Szerintem Saru is jó karakter. :)
Illetve Cornwell is, bár belőle nem kapunk sokat.
A picsogás faktort szerintem sem lenne rossz lejjebb tekerni, sokszor egyáltalán nem viselkednek katonaként kritikus helyzetekben, pedig elvileg a legjobbak legjobbjainak kéne az Enterpriseon szolgálni..

Platschu

Az nekem sem világos, hogy miért releváns ha ugyanazt mondják, ráadásul annyira nem is volt egyedi szófordulat szerintem, simán lehetett volna véletlen is.

Melkon - 2019. 04. 04. 08:22

Bocsánat, rájöttem, hogy ez nem az Enterprise. :D

Mindenesetre elit kiképzést kellett kapniuk, egy Nasa űrhajós sem pisil be ha valami nem úgy történik, ahogy elképzelte. Feltételezem hogy a csillagflotta kiképzés sem kevésbé teljes körű.

Ace - 2019. 04. 04. 09:50

Platschu: Nekem sincs bajom Sonequa Martin-Green-el (főleg ha fejlődik még kicsit drámai szinten) inkább a karakterével kapcsolatban nehéz megbarátkozni ezel a “konok és magára vállal mindent” stílussal. Amúgy amennyit megismertünk az Anyjából tisztára egyformák az anyja is olyan mint Michael, nem érdekli semmi ha magára vállat egy terhet akkor azt konokul viseli is szóval ebben nagyon jól következetessek voltak.

Nekem is fura miért mondták ugyan azt.

A Terránoknál nagyon máshogy alakultak a dolgok nem hiszem ,hogy ott is Vörös Angyal lett Dr. Burnham-ből.

Melkon: Nem hiszem ,hogy a legjobbak legjobbjai valószínüleg Lorca eléggé beleszólt a legénység válogatásába és neki inkább manipulálható emberek kellettek ;) persze a Katonai kiképzést azért biztos mindegyiknek meg kellett kapnia.

Napsugár - 2019. 04. 04. 20:08

Ace – 2019. 04. 03. 12:20

Igen, erre figyeltem :) És az admirálist is előrántották a fiókból egy kis expozícióra. Lehet, csak azért zavar, mert nemrég néztem meg az első évadot, amelynek a felépítése (a lezárásig) még mindig nagyon tetszik, és az az apokaliptikus hangulat nagyon ütős volt, ami a visszatéréskor fogadta őket. Még azt is említi Cornwell, hogy azon a bázison volt a flotta és a Föderáció felsővezetésének egy jelentős része. Utána megvolt a lezárás és a béke, és a második évad mintha ugyanonnan indulna, mint az első, mintha mi sem történt volna. Egy-két sor, és semmi több.

Latza - 2019. 04. 05. 22:43

2×12

A múltkorival ellentétben egész jó kis rész volt. Szerencsére most több volt az akció, és semelyik szálból sem volt kínosan sok – eltalálták az egyensúlyt a jelenetek váltogatásánál.
Mondjuk az időkristály “bányától” dobtam egy hátast, meg, hogy Burnhamék minden ellenőrzés nélkül a kompjukra teleportálnak valakit csak úgy az űrből, de ezen kívül semmi nem szúrta különösebben a szemem. Talán csak annyi, hogy ha a gömb adatai meg tudják védeni magukat a törléstől, miből gondolják, hogy szó nélkül hagyja majd a hajó felrobbantását.
Ez egy picit zavaró, hogy ezek egyáltalán nem gondolkoznak (és tanulnak a múltbeli hibáikból)…?
Aztán lassan itt a nagy finálé. :)

Tyberius06 - 2019. 04. 07. 16:54

Ez még ide:

Nekem nem volt gondom azzal a szöveggel. Teljesen egyértelmű volt. Mivel anyuci folyamat utazgat vissza az időben, így kerülhetett kapcsolatba az AI-jal korábban is, és hallhatta ezt a kinyilatkoztatást. Szóval ez lehet egyfajta tételmondata az AI-nak, amit máskor is elsüt, illetve fog sütni, így ez megragadhatott anyuciban, hiszen ezzel igazolja a tettét a Controll. Georghiou meg hallotta, amikor Leland/Controll ugyanezt mondta, szóval ott hirtelen összerakta a darabkákat. Mivel Giorghiou hamarabb elkerült a Mirror Universből, így szerintem ha történt is hasonló odaát, arról ő nem tud.

2×12-ről meg írtam a pilotposztban.

CrashBoostZoom - 2019. 04. 08. 15:07

@Melkon

Sajnos a Csillagflotta harci kiképzése hagy némi kívánnivalót maga után. Az a pilotban is egy fickó majdnem elsírta magát az ütközetben és rinyálni kezdett, hogy ők nem erre szerződtek mert ők tudósok meg felfedezők, nem katonák. És ez így is van. Hiába a csilivili fegyverzet meg hajók ha egyszerűen nem tudják hogyan éljenek vele mert mindenki 27 doktorátusos tudós komolyabb harci kiképzés nélkül. Ha megnézed a TOS-t a legtöbb redshirt a saját hülyesége miatt halt meg. Nem attól, hogy Kirk éppen melette állt amikor rájuk lőttek. Szóval ez nem új keletű “probléma”.

Ez ütött vissza rájuk az első évadban is és számtalanszor láttunk már rá példát a többi sorozatban is.

A Csillaglotta egy olyan fegyveres szervezet ami elutasítja, hogy így nevezzék és civileket tesz a tűzvonalba (Enterprise-D elég sokan voltak és biztosan hullottak is rendesen) különösebb meggondolás nélkül.

Szóval igen. Szerintem mindenki joggal fogja a fejét amikor egy elvileg elit szervezetben a legénység banális hülyeségeket csinál vagy egyszerűen méltatlanul viselkedik az egyenruhában amit visel (a legbűnösebb ebben Tilly).

Mate4182 - 2019. 04. 08. 16:33

na most tuti egyedul leszek a velemenyemmel de :

En birom Michaelt :D kellett anno egy fel evad hogy megszokjam hogy ferfi nevet adtak neki, de ettol fuggetlenul nekem semi bajom a szinesznovel.

ha mar itt tartunk szerintem a walking deadbolt is azert irtak ki mert a tobbiekhez kepest mar most ott van a kandalloparkanyan 6 Oscar … :D

az hogy olykor kicsit fapofaval nyom mindent, (most siman lehet hogy en vagyok hulye) nekem siman megvan magyarazva azzal hogy a vulkanon nott fel es beleneveltek (nem is adja 100on a karaktert ahogy pl Spock)

en nagyon szertem ezt a sorozatot es tukon ulve varoom a maradek par reszt, viszont ez a Georgious 31es osztagos spin off ez micsoda ? :D

Blobov - 2019. 04. 09. 10:53

@Tyberius06
“Mivel Giorghiou hamarabb elkerült a Mirror Universből, így szerintem ha történt is hasonló odaát, arról ő nem tud.”

A tükörvilágban logikusabb lenne, ha ott meg a (számító)gépeket irtanák ki… :)

Ace - 2019. 04. 09. 11:58

Mate4182:

Michelle Yeoh főszereplésével be van jelentve egy 31-es szekcióról szóló sorozat terv. Még az is lehet ,hogy semmi nem lesz belőle de elvileg tervben van.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz